samantaa 10.05.05, 11:58 ostatnio byłam z bratem na placu zabawa i matka woła 4-5 letnią dziewczynkę per Kordula 8-D a jak wam sie widzi to imie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kachax Re: Kordula... 10.05.05, 12:47 Szczerze to mi się nie widzi. Moja babcia dostała na chrzcie kilka imion, w tym Kordulę. Kojarzy mi się z Kołdrą i już. Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: Kordula... 11.05.05, 14:05 A moje skojarzenia to Korczula (w Chorwacji) i morula (jedna z faz rozwoju zarodka). Odbieram to jak nazwę a nie jak imię Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Kordula... 11.05.05, 14:50 Mi się podoba wersja Kordelia, choć w Polsce może wydawać się pretensjonalna. Ma coś w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kordula... 10.05.05, 13:51 Hmm, nie bardzo, ale Nikola byłaby gorsza ;-] Kordula i Urszula uchodziły kiedyś za imiona przestarzałe, ale Urszula przestała być tak odbierana. Może na Kordulę też przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kordula... 10.05.05, 13:52 Niespecjalnie mi sie podoba, ale mysle, ze moze miec swoj urok. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Kordula... 10.05.05, 14:06 Ja Ci dam Urszulę )))!!! Kordula - rzeczywiście, coś trąci Nad Niemnem, czy czyms takim... Wolę już Kornelię. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kordula... 10.05.05, 14:11 wana napisała: > Ja Ci dam Urszulę )))!!! A tam mi od razu! Kordula i Urszula to dwie święte do pary Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Kordula... 10.05.05, 14:48 Tak, ale jedno ze swoich dzieci nazwałam Urszula a drugie nijak Kordulą być nie mogło, bo zostało Juliuszem )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Kordula... 11.05.05, 14:34 Akurat w Nad Niemnem żadnej nie było. Mnie się kojarzy z kordonkiem i z Krasulą Odpowiedz Link Zgłoś
zojka Re: Kordula... 10.05.05, 14:53 Przez 15 lat mialam kota o tym imieniu. Fajny byl. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Kordula... 11.05.05, 12:20 Zasadniczo nie podoba mi się, chociaż może gdybym tylko się z nim osłuchała... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Kordula... 11.05.05, 14:58 O ile wiem jest to jedno z najpopularniejszych w Polsce imion. Dla krów. "A nastąp się Kordula". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kordula... 11.05.05, 15:46 verdana napisała: > O ile wiem jest to jedno z najpopularniejszych w Polsce imion. Dla krów. "A > nastąp się Kordula". Verdano! Nie znałam Cię jeszcze od strony znawczyni imion krowich DDD A tak na poważnie - czy nie pomyliła Ci się czasem Kordula z krasulą?? Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kordula... 11.05.05, 22:06 Nie wiem, na czym to polega i skąd mi się wzięło, ale mnie też się od razu Kordula z krową kojarzy ). A samo imię... Nie wiem. Nie mam o nim zdania. Gdyby odrzucić skojarzenie z krową, może byłoby nie najgorsze . Musiałabym się z nim bardziej osłuchać. Ale wolę Urszulę . Swoją drogą, znałam jedną Kordulę, Czeszkę. Nie wiem, czy u nich to imię jest bardziej popularne, czy może tak mi się po prostu trafiło . Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Kordula... 12.05.05, 11:15 Nie. Krasula jeszcze bardziej popularna, ale znałam dwie krowy - Kordule. A na wsi bywam b. rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Kordula... 12.05.05, 11:35 verdana napisała: > znałam dwie krowy Interesujące znajomości zawierasz... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kordula... 12.05.05, 12:59 verdana napisała: > Nie. Krasula jeszcze bardziej popularna, ale znałam dwie krowy - Kordule. A na > wsi bywam b. rzadko. Zdajesz sobie sprawę, że nie jest to dobra podstawa do ferowania ocen o najpopularniejszych imionach krowich na wsi polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ajtb Re: Kordula... 11.05.05, 21:48 O Boże!!!!1Tylko nie takie paskudne imię!!!Jak mozna dać tak dziecku na imię? tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Kordula... 12.05.05, 12:08 Mnie sie podoba, ale ja lubie imiona troche "wiejskie". Odpowiedz Link Zgłoś