Dodaj do ulubionych

Ven czy Prisma??

18.12.10, 19:35
Kochani, mam pytanie. Moja korepetytorka upiera sie nad Prisma, ale osobiscie ta ksiazka nie przypadla mi do gustu. Bardziej jestem za Ven-em. Czy zdac sie na nia i realizowac Prisme?? To jest poziom A2. Podzielcie sie spostrzezeniami, ktora jest Waszym zdaniem lepsza.
Obserwuj wątek
    • testman Re: Ven czy Prisma?? 21.12.10, 15:50
      wszystko tylko nie Ven! (choc Ven Nuevo jest chyba jeszcze gorszy).

Gdyby ktos mi zaproponowal uczenie sie z tego "podrecznika" to natychmiast poszukalbym sobie nowego nauczyciela
    • annataylor Re: Ven czy Prisma?? 25.12.10, 11:05
      ja nie lubie Prismy, Ven jest dla mnie troszke lepsze, ale bez rewelacji. ale wybralabym Ven Nuevo
      • testman Re: Ven czy Prisma?? 27.12.10, 09:11
        Ven/Ven nuevo to książka-potworek. Ma całe mnóstwo podstawowych błędów metodycznych/konstrukcyjnych.

Prisma na niskich poziomach (A1-B1) jest OK. Na B2 nie polecam.

Może Aula (Internacional)?
    • katiko Re: Ven czy Prisma?? 07.01.11, 11:23
      A ja sie uczylam z Espanol de pe a pa + Planeta + kserowek z tysiaca innych.
      I mam dwie opinie na temat ksiazek.
      Dobrze jest miec jakakolwiek ksiazke jesli nie ma ona bledow. To taki drogowskaz, planner tematow. Natomiast nauka tylko na podstawie podrecznika to katastrofa - obojetnie jaki on jest. Zaden podrecznik nie jest wystarczajacy.

Nie znam zadnej z ksiazek o ktorych piszesz - chyba jestem za starej daty. Niemniej wybiez ta, ktora nie ma za wielu bledow. Jesli to prywatny kurs/lekcje to Ty masz ostateczne zdanie przy ksiazce. Czasem nauczyciele naciskaja na jakies ksiazki bo maja z tego profity od wydawnictwa/albo znizki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka