Dodaj do ulubionych

Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę

03.09.10, 13:27
Witam,
Wprawdzie informację o tym umieściłem już tu:
forum.gazeta.pl/forum/w,356,115930417,115957844,Re_ZTM_po_wakacjach.html
ale być może tylko nielicznych interesuje cały tamten wątek.
---------------------
W ostatnim numerze NGP, proszę o opinie:
ngp.pl/pdf/2010/NGP16_l.pdf
(str. 3)
Także proszę wszystkie zainteresowane osoby o przesyłanie maili w tej sprawie do Wydziału Obsługi Rady:
wor@bialoleka.waw.pl
i do mnie:
wojtum@gazeta.pl
PS. Dla celów statystycznych, w podpisie proszę o podanie ulicy (nie musi być pełny adres).
Obserwuj wątek
    • tarantula01 Ponawiam prośbę 08.09.10, 16:55
      Im więcej osób się wypowie tym lepiej dla całokształtu opinii i jej skuteczności.
    • tarantula01 Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę 09.10.10, 00:39
      Dziekuje za wsparcie:
      www.se.pl/wydarzenia/warszawa/oddajcie-nasza-linie_156118.html
      Warszawa: Mieszkańcom Tarchomina zabrano linię E-8
      Mieszkańcy Tarchomina przeklinają stołecznych urzędników w żywy kamień. Dlaczego? Bo zabrali im wygodne połączenie metra z ich osiedlami. Linia ekspresowa E-8 nie kursuje w popołudniowym szczycie.
      Autobus E-8 to bardzo wygodna linia dla mieszkańców tarchomińskich osiedli. Kursuje między Nowodworami a Metrem Marymont. O ile jeszcze w porannym szczycie pasażerowie mogą nim szybko dojechać do podziemnej kolejki, o tyle powrót nim do domu po pracy jest niemożliwy. Po prostu E-8 nie kursuje po południu.

- Ta linia jest świetna. Rano jeździ się nią doskonale. Autobus rzadko się zatrzymuje i szybko dojeżdża do metra - zachwala Jarosław Domański (32 l.), pracownik biurowy, który codziennie jeździ z przystanku Nowodwory do Metra Marymont. - Ale co z tego, skoro powrót do domu jest już dużo gorszy, bo ta linia nie kursuje - dodaje.

Brakiem tej linii oburzone są również Ewelina Styś (18 l.) i Marta Sowińska (18 l.). - Mamy znajomych na Nowodworach i ten autobus był dla nas świetnym połączeniem, gdy po szkole chciałyśmy ich odwiedzić - mówią. - A teraz tracimy czas, żeby dojechać tam zwykłymi autobusami - dodają dziewczyny.

Urzędnicy z Zarządu Transportu Miejskiego nie widzą jednak żadnego problemu w tym, że tysiące ludzi wracają po pracy czy szkole do swoich domów dłużej. - Ograniczenie kursowania linii E-8 wynika z przeprowadzonych przez nas pomiarów. W godzinach popołudniowych z linii korzystało niewielu pasażerów. W ramach rekompensaty znacznie częściej jeździ linia 508, która jeździ na tej samej trasie i zatrzymuje się na wszystkich przystankach - poinformował nas Andrzej Skwarek (33 l.), rzecznik ZTM.

Ale pasażerowie, którzy zamiast jechać do domu niespełna 20 minut, zatrzymując się tylko na czterech przystankach, muszą spędzić w autobusie innej linii kilkanaście minut więcej, bo zatrzymują się na tej samej trasie aż dziesięć razy. - Po raz kolejny stołeczni urzędnicy udowodnili, że dla nich wygoda mieszkańców stolicy wcale nie jest najważniejsza. Chcą, żebyśmy się przesiadali do komunikacji, a likwidują linie autobusowe - mówi smutno Jarosław Domański.

Obecnie pisze podsumowanie ankiet. Nie zostawiacie suchej nitki na zmianach ZTMu
      • bbkk Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę 09.10.10, 09:36
        he,he
        wiekszosc mieszkancow Tarchomina i tak nie ma/miala szans jezdzic e8 ...
        • Gość: prr Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę IP: 178.73.49.* 09.10.10, 14:21
          tu chodzi o mieszkańców Nowodwodów. E-8 dociera na Nowodwory a nie Tarchomin - ludzie do tej pory sami nie wiedzą co jest Tarchominem a co Nowodworami. Po południu zawsze były pelne E-8 wiec argumentacja ztm-u jest smieszna , te ich pomiary chyba były robione na popsutym sprzęcie liczącym hehe
          • bbkk Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę 09.10.10, 15:29
            nie wiem jak bylo w e8
            ale w chwili obecnej trasa i czestotliwosc e4 spowodowaly ze w/w jezdzi prawie puste
            i zaraz bedzie to dobry argument zeby zlikwidowac ...
            a jednoczenie do 508 trzeba sie wpychac
          • lkan Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę 09.10.10, 22:46
            Gość portalu: prr napisał(a):
            > ludzie do tej pory sami nie wiedzą co jest Tarchominem a co Nowodworami<
            Linią oddzielającą jest ulica Mehoffera.
    • Gość: zz Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę IP: *.jmdi.pl 10.10.10, 19:14
      Tylko ZTM WAW jest w stanie wymyślić linię ekspresową kursującą 3 godziny dziennie! A ponieważ kursy z metra na Nowodwory są rano puste, to zapewne wkrótce ją w ogóle zlikwidują. Po południu jest 508 (przejazd dłuższy o 20 min). Można zmienić 5xx na 1xx i będą jeszcze przystanki na żądanie. Już skaczę z zachwytu na myśl, że zamiast 20-30 min będę wracała 60 - 70. Tylko myślące inaczej umysły urzędników ZTM mogły wymyślić, że ważne jest dowiezienie ludzi do pracy na czas, a powrót może trwać dowolnie długo. Ja chcę wracać SZYBKO linią E-8.
      Swoją drogą ciekawe, jak przeprowadzne są pomiary wykorzystania linii. Wracałam E-8 regularnie i nigdy nie zauważyłam nikogo/niczego, co świadczyłoby o przeprowadzanych pomiarach. Są to chyba pomiary wirtualne, tak jak wirtualny jest obraz komunikacji miejskiej w oczach urzędników ZTM.
      Żądam przywrócenia kursów z Marymontu, bo to ZTM jest dla mnie, a nie odwrotnie.
      • misiekka Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę 11.10.10, 13:38
        > A ponieważ kursy z metra na Nowodwory są rano puste,

Zawsze były....
        • Gość: Pol Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 15:08
          Podobnie jest z E-4. Tyle, że ono również z Marymontu w str. Tarchomina bywa puste, bądź prawie puste...
          Jeżeli chodzi o 508, to mimo, że obija się jeden wóz o drugi, to są zapchane do granic możliwości (w str. Nowodworów jak i rano w str. Marymont).

Jaka jest sensowne wytłumaczenie skasowania E-8 w szczycie popołudniowym?
          • Gość: bolo Re: Proszę wszystkie zainteresowane osoby o ocenę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:57
            >>Jaka jest sensowne wytłumaczenie skasowania E-8 w szczycie popołudniowym?.>>

Bo z E-8 nie ma przesiadki do Legionowa a tego prezes ZTM- u darować nie może.

• tarantula01 Podsumowanie ocen 20.10.10, 15:13
      Wszystkie opinie (ok. 60), które otrzymałem zostały sformalizowane w uchwałę:
      radny.com.pl/uchwaly/21autobusy-tarchomin101012projekt.pdf
      Na wczorajszej sesji uchwała stanęła na sesji, ale po dyskusji radni skierowali ją do ... konsultacji społecznych. Najwcześniej uchwała zostanie podjęta na kolejnej sesji.
      • bbkk Re: Podsumowanie ocen 20.10.10, 22:27
        I bardzo dobrze. Ja uważam że duża część zaproponowanych zmiany jest fatalna.
      • bbkk Re: Podsumowanie ocen 20.10.10, 22:29
        A w jaki sposób mają przebiegać owe konsultacje?
      • Gość: p Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 09:16
        Dla mnie uchwała ok - konsultacje społeczne w toku.... :-)
        • Gość: Pasażer Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 09:40
          Wszystko w porzadku tylko są 2 idiotyzmy :
          - pierwszy to tylko 4 kursy E-8 po 16 kiedy w tym czasie jes najwiecej pasażerów
          - drugi dalsze komplikowanie i dokładanie przystanków do i tak pokręconej oraz stajacej miejscami co 50m linii 516.
          • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 21.10.10, 10:45
            > - pierwszy to tylko 4 kursy E-8 po 16 kiedy w tym czasie jes najwiecej pasażerów

Najwięcej jest między 17 a 18.
            • Gość: TK Re: Podsumowanie ocen IP: *.jmpolska.com 21.10.10, 11:40
              troche malo tych E8 popołudniu...;(
              • Gość: Polanka Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:05
                Wszystko pięknie, ale rzeczywiście 4 kursy o 16 to jednak jest trochę mało, szczególne gdy pojawi się jeszcze przystanek na żądanie...
      • Gość: Czesław z Tarcho Re: Podsumowanie ocen IP: 212.160.172.* 21.10.10, 12:16
        ogolnie ok
        fajnie ze sie tym zajeto
        ja jednak bede jeszcze walczyl o przywrocenie 404!
        ul. Swiderska nie ma zadnego autobusu ktorym bezposrednio mozna dostac sie najkrotsza trasa w okolice Dw.Zachodniego
        fajnie ze bedzie jezdzil nia 516 ale zabrano z niej 510 i 503 a do przystankow jest dosc daleko
        • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 21.10.10, 12:52
          > ul. Swiderska nie ma zadnego autobusu ktorym bezposrednio mozna dostac sie najkrotsza
          > trasa w okolice Dw.Zachodniego

186. To najkrótsza trasa.
          • Gość: Hanka Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:30
            <Najwięcej jest między 17 a 18.<< Rurecki bredzisz,!- jeżdżę codziennie i o róznych porach więc widzę co się dzieje. Po 17 zaczyna sie luzik a najgorzej jest własnie po godz. 16.
            • Gość: . Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:34
              "ul. Swiderska nie ma zadnego autobusu ktorym bezposrednio mozna dostac sie najkrotsza trasa w okolice Dw.Zachodniego fajnie ze bedzie jezdzil nia 516 "
              No proszę bez jaj !!! Jednym 516 nie załatwi się całej komunikacji na Tarchominie i tak już jest pokręcona jak świński ogon.
          • Gość: Czesław z Tarcho Re: Podsumowanie ocen IP: 212.160.172.* 21.10.10, 16:46
            ty naprawde jestes niepelnosprytny
            na piechote tez moge sobie wybrac najkrotsza trase
            chodzi o najszybsze dotarcie na miejsce a nie wleczesnie sie 186 ktory nawet w pusty wakacyjny weekend jedzie prawie godzine
      • szkarlupien Re: Podsumowanie ocen 21.10.10, 13:44
        ZTM w stosunku do linii 510 ma tylko jedną politykę,
        maksymalnie zniechęcić mieszkańców do korzystania z niej aby następnie móc ją zlikwidować bo przecież nikt nią nie jeździ... czego dowodem są krótkie autobusy od prawie 2 lat...
        Na moje pytania ZTM odpowiada, że są krótkie ponieważ dłuższe MANy czy Solarisy nie uzyskują minimalnego wypełnienia- słowem urzędniczy bełkot.
        Faktem jest, że duży tłok panuje do Metra Marymont dalej jest znośnie.
        Jeżeli 510 zmieniłoby trasę tak by omijało Metro Marymont czy Wilsona lub po prostu nie zatrzymywałby się przy Metrze Marymont sytuacja na pewno by się poprawiła.
        • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 21.10.10, 18:16
          > Jeżeli 510 zmieniłoby trasę tak by omijało Metro Marymont

Albo kończyło na M Marymont jako dosilenie 508. Dawno te linie powinny być połączone.
          • Gość: m. Re: Podsumowanie ocen IP: *.jmdi.pl 21.10.10, 19:49
            I w ten oto sprytny sposób, kolejny raz pokazujesz, że masz w dupie tych, którzy chcieliby dostać się BEZ PRZESIADKI w bliską okolicę Dw.Centralnego.
            • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 22.10.10, 10:11
              > I w ten oto sprytny sposób, kolejny raz pokazujesz, że masz w dupie

Cóż za wspaniały argument :)

To nie jest kwestia mania czy nie mania kogoś w rzyci, tylko układu komunikacyjnego. Istnienie linii 510, będącej nieprzewidywalną, stojącej w korkach, dublującej inne formy komunikacji, gdzie krótki autobus na połowie odcinka jest pełen, a na części centralnej zapełnia się na 2-3 kursy dziennie nie ma najmniejszego sensu. Dlatego lepiej te wozy skierować na inną linię cieszącą się powodzeniem cały dzień, gdzie w zasadzie każdy wóz jest dobrze zapełniony na całej trasie. I tyle. Tylko proszę mi nie pisać bajek o zapchanym 510 pod dach wszędzie i cały dzień, bo jeżdżę i obserwuje te mityczne nawały pasażerów.
        • bbkk Re: Podsumowanie ocen 21.10.10, 23:15
          ale sami radni mają zamiar dobić tę linię ( o 510 piszę)
          częstotliwość 2/3 razy na godzinę?!
          • wadera3 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 09:46
            Zmniejszenie częstotliwości kursowania autobusów (np 510) zaskutkuje przepełnieniem 508(np) i znów będą skargi.Czy nie można po prostu dać tyle autobusów ile trzeba? Jak ZTM mierzy "obsadzalność" linii? Im ciaśniej tym lepiej? To, że przez godzinę, czy póltorej(poza godzinami szczytu) autobus nie jest przepełniony, a ludzie nie jadą ściśnięci jak przysłowiowe śledzie, nie świadczy o małym wykorzystaniu linii.
            Wystarczy popatrzyć na ilość osób w autobusach/tramwajach w godzinach szczytu.
            Ale to, zdaje się być za trudne dla wszechmocnych komunikacji miejskiej.
            • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 22.10.10, 10:13
              > zaskutkuje przepełnieniem 508(np).

Czyli 508 potrzebuje więcej wozów, które trzeba skądś wziąć - z innej linii - np 510.

> Wystarczy popatrzyć na ilość osób w autobusach/tramwajach w godzinach szczytu.

Nie znam dużego miasta w którym w godzinach szczytu nie byłyby pełne autobusy, tramwaje i metro.
              • wadera3 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 11:48
                510 jeździ przepełniony o każdej porze każdego dnia, przy Arkadii już nie można tam wsiąść bez tłoczenia się, więc Twój argument jest jakby nietrafiony.
                To, że w godzinach szczytu będzie więcej ludzi to normalne, ale nie musimy się zgadzać na traktowanie nas jak towaru, który się upycha, aby jak najwięcej wlazło.
                Może Tobie odpowiada bylejakość, mnie niekoniecznie.
                • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 22.10.10, 12:22
                  > To, że w godzinach szczytu będzie więcej ludzi to normalne, ale nie musimy się zgadzać na
                  > traktowanie nas jak towaru, który się upycha, aby jak najwięcej wlazło.

Nie zauważyłem upychaczy na przystankach. Sami włażą jak już nie ma miejsca. W Warszawie da się przejechać w godzinach szczytu bez konieczności wiszenia na szybach na drzwiach.
                  • wadera3 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 14:44
                    Gość portalu: Rurecki napisał(a):

>W Warszawie da się przejechać w godzinach szczytu bez konieczności wiszenia na
                    > szybach na drzwiach.

Owszem da się, ostatnio w ramach "dania się" podjechałam z Doliny Służewieckiej na pętlę 503 na Natolin, tam sobie wsiadłam i już nie oglądałam się na tych co potem musieli się tłoczyć na drzwiach:)
                    A i korek jakby mniejszy się zrobił, tyle, że do domu wracałam dobrze ponad godzinę zamiast 45-50 minut.
                    I nadal twierdzę, że nie o to chodzi.
                    • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 22.10.10, 15:48
                      Nie ma potrzeby objeżdżania miasta 3x naokoło - wystarczy odpuścić sobie pojazd nabity pod dach i pojechać kolejnym, który będzie luźniejszy.
                      • Gość: podroznik Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 16:01
                        Czyli przez np. godzinę przepuszczać autobusy. Halo, gdzie jest ziemia...
                        • wadera3 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 17:44
                          No właśnie, kolega Rurecki zapomniał dołączyć instrukcji zamawiania takiego kolejnego pustawego autobusu.
                        • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 22.10.10, 17:46
                          > Czyli przez np. godzinę przepuszczać autobusy.

Bzdura.
            • Gość: wyborca Re: Podsumowanie ocen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:21
              To sa bardzo dobre zmiany. Teraz 510 nie jezdze, ale E-4 tez nie jezdze. Jezdzilem, ale jak obie linie skierowano na Poraje, to zmuszono mnie i wiele innych ludzi do jazdy 508. Stad zatloczenie w 508 (dla ZTM to pewnie ten standard 6 os/m2 - radny tumasz o tym pisze na swojej stronie). Przywrocenie E-4 na najkrotsza trase i powrot 508 na Poraje jest najlepszym wyjsciem. Zauwazcie, ze E-4 z kursami ok. 14/h rano jezdziloby co ok. 4 minuty. Jak teraz 508, tylko 508 juz z nowodworow przyjezdza z ludzmi w srodku - tam E-8 jest przeciez. Po poludniu wszyscy się kisza w 508, bo nie ma E-8 i E-4 jezdzi rzadko. Genialny jest pomysl z przystankiem pod Slowackiego - ile razy ide tam z metra na przystanek, to zawsze sie zastanawialem czemu tam nie zatrzymuja sie wszystkie linie wyjezdzajace z petli, tez ekspresowe. Gdyby sie tam zatrzymywaly ludzie jechaliby kazdym, ktory się zatrzyma i im pasuje, wiec w 508 zmniejszylby sie tlok, a zwiekszyl w np. E-4. A do tego E-8 po południu, co znów odciążyłoby 508 !
              Widać rękę specjalisty od komunikacji w przygotowaniu tego projektu:
              "Przedmiotowa propozycja zmian powstała jako wynik konsultacji Radnego Wojciecha Tumasza i została przygotowana na podstawie opinii ok. 60 mieszkańców Dzielnicy Białołęka."
              www.bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=3&id=3364
              Czasem mam wrażenie, że Rada Białołęki to tylko radny Tumasz.
              • Gość: Czesław z Tarcho Re: Podsumowanie ocen IP: 212.160.172.* 22.10.10, 10:35
                gdzie ten przystanek na Slowackiego mialby byc?
                • tarantula01 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 12:46
                  Park Kaskada05 pod ul. Słowackiego jest za wyjazdem z Żelazowskiej na Trasę AK, czyli w stronę mostu. Gdy ludzie idą na pętlę, to niektórzy idą od razu pod estakady.
                  • Gość: Czesław z Tarcho Re: Podsumowanie ocen IP: 212.160.172.* 22.10.10, 16:05
                    tak tak
                    zalapalem troche pozniej ale juz wiem o co chodzi
                    to nie jest glupi pomysl bo ja tez wole isc od razu na dol i fajnie jakby E4 i E8 tam sie zatrzymywal
                    tylko tam mogliby przestrzen publiczna troche zmienic bo okolica wyglada jak z MadMaxa
                    • tarantula01 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 23:38
                      To moze byc trudne - pod tymi estakadami nic nie wyrosnie. A z drugiej strony za np. poltora roku nas tam nie bedzie.
                      Trzeba bylo tam tez nieco pozmieniac:
                      radny.com.pl/pisma/zdm/trasa-i-most/t-i-m_park-kaskada080812_zdm.doc
                      radny.com.pl/pisma/zdm/trasa-i-most/t-i-m_park-kaskada080812_zdm_zal.jpg
                      Tak troche na Zoliborzu sie popanoszylem:
                      radny.com.pl/pisma/zdm/trasa-i-most/t-i-m_park-kaskada081006_zdm.jpg
                      Dalszy ciag w:
                      radny.com.pl/pisma/zdm/trasa-i-most/ pliki: t-i-m_park-kaskada
              • Gość: Rurecki Re: Podsumowanie ocen IP: 195.117.162.* 22.10.10, 12:25
                > Zauwazcie, ze E-4 z kursami ok. 14/h rano jezdziloby co ok. 4 minuty

I było obsługiwane rowerami. Planować jest łatwo - tyle, że tyle wozów do obsługi może nie być.

> Czasem mam wrażenie, że Rada Białołęki to tylko radny Tumasz.

Cóż - inni się właśnie budzą.
              • bbkk Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 22:23
                tylko że dołożenie e4 dodatkowo przystanków przy Ratuszu i Kowalczyka likwiduje ekspresowość tej linii (ale literka zostanie, vide 508 a nie 1 ... omijajace 1 przystanek na całej trasie - nawet była o tym dyskusja dziś w tvnwarszawa)

wydaje się że na większości przystanków 2 linie do metra wystarczą czemu faworyzowanie niektórych dając im 3 linie i powodując dłuższy czas przejazdu mieszkańców i tak spędzających więcej czasu w autobusie (np. wsiadający na Ćmielowskiej i na Kowalczyka)
                • tarantula01 Re: Podsumowanie ocen 22.10.10, 23:46
                  Przywrocenie E-8 w popoludnia moze sie odbyc przede wszystkim kosztem 508. Mniej kursow 508 spowoduje, ze do Konwaliowej pozostale autobusy z metra do tego przystanku beda jeszcze bardziej nabite. Dolozenie dla E-4 Konwalowej ma za zadanie wyrownac te straty. Podobnie przy Ratuszu, gdzie mniej kursow 508 (bo E-8 pojedzie z pominieciem przystanku) zrobi miejsce dla zatrzymywania sie E-4.
                  Wyksztalca sie w koncu dwa miejsca przesiadkowe na Modlinskiej:
                  Bialoleka Ratusz i Konwaliowa.
                  • bbkk A 511? 23.10.10, 09:18
                    czemu go nie liczysz?

konwaliowa - 508 i 511
                    ratusz - 508 i 511
                    ćmielowska - e4 - 508
                    nowodwory e8 i 508
                    • bbkk Re: A 511? 23.10.10, 09:20
                      jesli e4 bedzie mialo te przystanki to jaki sens bedzie nazywac ja e4?
                      to bedzie 5....
                      e4 mialo dowozic w szybki sposob mieszkancow TARCHOMINA do metra
                      a nie mieszkancow Żerania
                      • tarantula01 Re: A 511? 28.10.10, 07:04
                        Dla 511 nalezy zwiekszyc czestotliwosc rano. Wczesniej mieszkancy sie o nim nie wypowiadali.
                        Co do E-4.
                        Przed wakacjami mialo 4 przystanki:
                        Tarchomin
                        Mysliborska
                        Bialoleka-Ratusz
                        Ekspresowa

W moim projekcie na podstawie glosow mieszkancow bylyby ... 4 przystanki:
                        Tarchomin
                        Mysliborska
                        Bialoleka-Ratusz
                        Konwaliowa

Liczba przystankow nie ulega zmianie.

Obecnie jest 5 przystankow:
                        Tarchomin
                        Picassa
                        Porajow
                        Mysliborska
                        Ekspresowa
                  • szkarlupien Re: Podsumowanie ocen 23.10.10, 13:21
                    > Przywrocenie E-8 w popoludnia moze sie odbyc przede wszystkim kosztem 508. Mnie
                    > j kursow 508 spowoduje, ze do Konwaliowej pozostale autobusy z metra do tego pr
                    > zystanku beda jeszcze bardziej nabite.

Ale dlaczego coś ma być kosztem czegoś?
                    Skoro autobusy są "nabite" to oznacza, że jest ich za mało.

> Wyksztalca sie w koncu dwa miejsca przesiadkowe na Modlinskiej:
                    > Bialoleka Ratusz i Konwaliowa.

Przewóz "potoków pasażerskich" powinno się podzielić na 3 strefy:
                    1. Konwaliowa - przesiadki do 7setek i prywatnej komunikacji
                    2. Mehoffera-Nowodowory - bezpośredni przewóz pasażerów w te okolice
                    3. Ekspresowa-Ratusz - okolice i Tarchomin

• tarantula01 Male wspomaganie mediow w konsultacjach 28.10.10, 06:59
      TVN Warszawa:
      www.tvnwarszawa.pl/28415,1679703,0,1,wlacz_sie_do_dyskusji_o_komunikacji_na_bialolece,wiadomosc.html
      ZW:
      www.zw.com.pl/artykul/10,528008_Skonsultuja-zmiany-w-komunikacji.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka