Dodaj do ulubionych

Ciasny Tarchomin

IP: *.spray.net.pl 14.03.11, 06:27
Rano z Tarchomina nie da się już wyjechać o normalniej godzinie. Ludzie zlitujcie się i nie kupujcie tu mieszkań. Najlepiej wracajcie to swoich ojców i tam szukacie pracy i rozmnażajcie się. To miasto już się dusi od osób napływowych. Samochody z tablicami LU, BIA, PO, CIE i innych na Tarchominie to norma. Mam już was dosyć :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Ciasny Tarchomin IP: 193.164.157.* 14.03.11, 08:14
      LU - rozumiem Lublin (lubelskie)
      BIA - rozumiem Białystok (podlaskie)
      PO - rozumiem Poznań (wielkopolskie)
      CIE - nie rozumiem .... ciechanowskie, którego już dawno nie ma?
      • Gość: asia Re: Ciasny Tarchomin IP: 195.94.193.* 14.03.11, 09:32
        to co prezentujesz, drogi "ja", to nic innego jak rasizm (był już taki jeden co to głosił czystość rasy i ustalał ludziom jedynie słuszne miejsce na ziemi). Po pierwsze to gdyby nie ci przyjezdni, to do dziś na tarchominie, nowodworach pasłyby się krowy i piały koguty, wielce szanowny miastowy (tak było właśnie, kiedy ja 10 lat temu się tu sprowadziłam). Wtedy to była metropolia wielka gębą.... Owszem, korki mnie dobijają, stoję w nich co dzień, ale uważam że winnych należy szukać gdzie indziej (żeby nie było-jestem warszawianką). Skoro dzielnica i jej infrastruktura (wraz ze szkołami, przedszkolami czy żłobkiem-jedynym) nie była i nie jest przygotowana na tyle mieszkańców to dlaczego tak łatwo wydaje się deweloperom pozwolenia na budowę?????dlaczego na każdym skrawku ziemni pozwala się wybudować mega osiedle (np. wąziutki paseczek ziemi między odkrytą a światowida- jeszcze pozwolenie nie wydane, i mam nadzieję że nie zostanie!!!! ale sam pomysł jest już szokujący), dlaczego od deweloperów nie wymaga się żeby zapewnili każdemu mieszkańcowi i wymagali zakupu wraz z mieszkaniem miejsca parkingowego (przykład: barc-osiedle pod dębami, zawalona kompletnie strumykowa, pasłęcka). Tu jest problem- a nie w ludziach, którzy jeśli jest oferta kupna to z niej skorzystają, a to czy pochodzą z miasta warszawy, białegostoku, czy bangladeszu, jest zupełnie nie istotne. Tu mieszkają, tu wydają swoje pieniądze, na zarcie, mieszkanie, prywatne przedszkole, bo na państwowe szans nie ma, na fryzjera itp itd. Jeśli tego nie rozumiesz, to świadczy tylko o tobie, niestety niezbyt dobrze...
        • Gość: Fidel Re: Ciasny Tarchomin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 11:21
          Kupiłem mieszkanie na Tarchominie właśnie dlatego, że NIE MUSIAŁEM do mieszkania dokupić niepotrzebnego miejsca garażowego. Nie mam samochodu, anie nawet prawa jazdy, więc na grzyba mi miejsce w garażu? Problem z "wciskaniem" kolejnych budynków nie dotyczy tylko Tarchomina. Na Targówku zlikwidowano parking (obok kilkunastopiętrowe bloki z wielkiej płyty - bez garaży oczywiście) i postawiono kolejny blok.
          Natomiast "ja" chciałby pewnie wysiedlić całą Nową Hutę i znaczną część Warszawy. W sklepach, urzędach, kinach powinni pewnie stać biegli obesturbanlaboranci i sprawdzać czy klient jest gutt i czy może sobie kupić wursta czy inną kiełbasę.
    • ss2005 Re: Ciasny Tarchomin 14.03.11, 09:19
      Idź się leczyć na głowę.
      Albo od razu na oddział zamknięty... nie będziesz widział tuych tablic i nie będziesz miał korków
    • Gość: zdziwiony Re: Ciasny Tarchomin IP: *.centertel.pl 14.03.11, 09:33
      to jeszcze nie zbudowali sześcio pasmówki równoległej do modlińskiej?. jeszcze nie ma tramwaju na całości modlińskiej aby na granicy miasta Towarzystwo przesiadło się w tramwaj?
    • Gość: Czesław z Tarcho Re: Ciasny Tarchomin IP: 212.160.172.* 14.03.11, 10:04
      to po co pchasz sie za miasto? trzeba bylo zostac u Siebie na Szmulkach albo na Nalewkach
    • Gość: marcel Re: Ciasny Tarchomin IP: *.doplaty.gov.pl 14.03.11, 14:24
      są dwa wyjścia -albo to prowokacja albo ktoś jest taki beznadziejny.
      już sam nick sugeruje że "ja" jest osobą egocentryczną dla którego wszyscy wokół mają się dostosować i jemu służyć.

jestem przyjezdny i wcale nie czuje się gorszy z tego powodu. Tu mieszkam już nascie lat, stoje w korku jak wszyscy, pracuje tutaj, tu rodziły sie moje dzieci, tu płace podatki a że mam rejestracje nie "warszawska" to co z tego powodu mam być gorszy?..

najlepiej zgonić wszystko na przyjezdnych. Właśnie dzieki nim stolice/metropolie na całym świecie sie rozwijają....i tak dalej i tak dalej ...

nie ma sensy chyba tłumaczyć bo mądry to i tak wie a "ja" tego i tak nie zrozumie ...
      • Gość: xxx Re: Ciasny Tarchomin IP: *.spray.net.pl 14.03.11, 14:39
        Jeżeli mieszkasz tu od kilku lat to przyzwoitość nakazuje żeby się tu zameldować i zmienić swoje tablice rejestracyjne.Nie zmieniasz bo płacisz za oc 100 zł mniej rocznie?Beznadzieja.
        • ss2005 Re: Ciasny Tarchomin 14.03.11, 15:34
          Można być zameldowanym w Warszawie i mieć tablice z innego województwa. To nie jest wyznacznik.
          • Gość: ziuta Re: Ciasny Tarchomin IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 19:11
            Nieprawda, po prostu nikomu się nie chce przerejestrować samochodu.
        • Gość: X Re: Ciasny Tarchomin IP: *.home.aster.pl 14.03.11, 20:14
          > Beznadzieja.

To twoje imię czy ksywka?
    • Gość: gosc Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu placa IP: *.devs.futuro.pl 14.03.11, 16:21
      Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu placa. A nie tak na wydre. Tu mieszka, pyskuje i marudzi ale zameldowany u mamusi. Jest proste rozwiazanie. Panstwowe przedszkola dostępne tylko dla tych co beda placic podatki w miejscu zamieszkania. Niech przynajmniej 50% pasozytow zlozy PIT11 to bedzie sukces i dodatkowa kasa dla dzielnicy.
      • Gość: gosc Re: Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu pla IP: *.devs.futuro.pl 14.03.11, 16:23
        wedlug danych gminy np. we wschodniej czesci Bialoleki oficjalnie mieszka 20tys. ludzi podczas gdy faktycznie jest to 50tys.
        • Gość: tak Re: Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu pla IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.03.11, 22:27
          Prosta sprawa - komunikację, liczbę miejsc w szkołach, przedszkolach i pojemność kanalizacji dostosować do tych 20 tys.
          Jak im szambo wybije i zaleje słoiki, kartofle i świniaka zwiezione z rodzinnej wsi, bachor do szkoły będzie z...dałał z buta 10 kilometrów. To zaczną płacić podatki tu, a nie w swoich oborach.
          • Gość: pytajnik Re: Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu pla IP: *.doplaty.gov.pl 15.03.11, 08:24
            wielcy "warszawienie" pozwólcie mi otrzeć się o waszą wielkość i w swej łasce rozwiążcie nurtujące mnie pytania ?

- jak ktoś jest przyjezdny, ale śmiga samochodem w rejestracją WE, WI to jest swojak czy wsiok ?,
            - czy rejestracją WA to już jest wystarczające oczyszczenie, czy nadal taka rejestracja to świadectwo ćwoka ?
            - czy np rejestracja z Wielkopolski to ziomal czy przyjezdny to przyjezdny i nie ma przebać,
            • Gość: CZesiek Re: Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu pla IP: 195.136.30.* 15.03.11, 15:54
              Ja mam gorzej, rejestrację mam WW ***A (Rebertow jakby się kto pytał) a mieszkam i płacę podatki w Legionowie.
            • Gość: gosc Re: Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu pla IP: *.devs.futuro.pl 16.03.11, 11:28
              Rejestracaj nie ma znaczenia. Składać NIP-3 i placic tu podatki. Wtedy to mozesz tablice miec nawet moskiewskie. Ale jak żerujesz jak pasożyt to sie nie dziw, że sie ludzie wku...ają.
            • Gość: wawa Re: Niech przyjezdzaja tylko podatki niech tu pla IP: *.spray.net.pl 22.03.11, 22:26
              To swojak...
    • scalaczek Re: Ciasny Tarchomin 15.03.11, 12:56
      Gość portalu: ja napisał(a):

> Rano z Tarchomina nie da się już wyjechać o normalniej godzinie. Ludzie zlitujc
      > ie się i nie kupujcie tu mieszkań. Najlepiej wracajcie to swoich ojców i tam sz
      > ukacie pracy i rozmnażajcie się.

Znaczy gdzie dokładnie mam wrócić? Do swoich ojców na Bródno? Do dziadków na Żoliborz?
      Myślenie stereotypami nie poszerzy białołęckich ulic. Pretensje raczej kieruj do tych, co wykreślają z budżetu kolejne inwestycje w drogi.
    • Gość: yy Re: Ciasny Tarchomin IP: *.jmdi.pl 16.03.11, 16:58
      A jednak pochodzenie (czyt. poziom kultury) ma znaczenie. 10 lat temu na moim osiedlu mieszkali w większości mieszkańcy z innych dzielnic Warszawy. Teraz zaczęli się wyprowadzać i sprzedawać lub wynajmować mieszkania. I zamieszkują przyjezdni dwojakiego rodzaju:
      - mają smrodzące 20-lenie przeżarte rdzą samochody ustawiane rurą wydechową w okna, palą w windzie, pozwalają załatwiać się psom nie tylko pod oknami sąsiadów na parterze, ale również na klatce schodowej, poza ubłoconymi butami wystawiają na korytarz śmiecie (stoją do rana).
      - 30-letnie „białe kołnierzyki” wstawiające worki ze śmieciami do kosza przy klatce schodowej (30 m do śmietnika to za daleko), zostawiające w windzie metalowe wieszaki z pralni, wyrzucające z okien nie zjedzone kanapki.
      Która grupa zaczęła ostatnio rzygać na trawniki – nie wiem. Ale wiem, że 1-2 lata temu takiego chamstwa i nie szanowania innych lokatorów nie było.
      A ci, którzy przy porannym wyjeździe z Tarchomina usiłują rozwalić mi maskę lub kufer i „pyszczą” niecenzuralnie mają jednak w większości tablice spoza miasta.
      • ss2005 Re: Ciasny Tarchomin 17.03.11, 07:14
        "A ci, którzy przy porannym wyjeździe z Tarchomina usiłują rozwalić mi maskę lu
        > b kufer i „pyszczą” niecenzuralnie mają jednak w większości tablice
        > spoza miasta."

A dlaczego pyszczą?
        Czyżbyś jechał buspasem i tuz przed patrolem policji ładował się na chama na iiny pas?
        Czy może cwaniakujesz próbując wyminąć 2-3 samochody uznając, że tak będzie szybciej?

• Gość: wawa Re: Ciasny Tarchomin IP: *.spray.net.pl 22.03.11, 22:29
          czżbyś nie WA...? przerejestrować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka