Dodaj do ulubionych

TIR-y na Modlińskiej

26.10.11, 09:19
Dzisiaj jadąc autobusem, zwróciłem uagę na dużą liczbę samochodów ciężarowych.
Część z nich miała identyfikatory C-16, uprawniające do przejazdu przez miasto w godzinach szczytu.
Jednak co trzeci nie miał identyfikatora i teoretycznie nie powinien w szczycie tędy jechać.
Policja ograniczyła się do pilnowania buspasa. Straż miejska równiez nie interweniuje.
Dlaczego tak się dzieje? Czy można coś temu zaradzić. Pytanie przede wszystkim do Wojtka Tumasza (bo innych radnych brak). Wiem, że swego czasu podejmowałeś interwencję w tej sprawie, ale widzę, że szystko wróciło do normy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: TIR-y na Modlińskiej IP: *.ip.netia.com.pl 26.10.11, 10:14
      kolejny z jakimiś zmartwieniami do W. Tumasza. "bo innych tu brak" - rusz tyłek i lec z tym do ratusza ale teraz wszyscy leniwi i wszystko chą załatwić przez internet... za za ludzie...codziennie przejeżdżasz koło ratusza? leć do burmistrza! co zaraz powiesz ze nie masz czasu- jak zwykle... tacy ludzie właśnie mieszkają na Białołęce (i nie tylko) narzekają, pouczają a jak coś zrobić to niech inni, oo może Tumasz bo tu zagląda... tak jemu to zlecę... o i zadowolony że "coś " zrobił w tej sprawie.. (poklikał w klawiaturę)
      • upi Re: TIR-y na Modlińskiej 26.10.11, 10:46
        W. Tumasz, akurat jest ekspertem, jeśli chodzi o kumunikację, więc jest osobą kompetentną w tych sprawach. Działa na tym polu, za co jest ceniony tu na forum i poza nim. Działa równiez w SISKOM-ie. Jak pisałem podejmował już próby załatwienia tej kwestii. Stąd też być może ma wiedzę, czy coś w poruszanym problemie zmieniło się. Jako radny ma tez większe przełożenie na urzędy i urzędników, choćby z racji składanych interprelacji. Jako zwykły obywatel mogę co najwyżej odwołać się... przez okno.
        Na różnego typu spotkaniach organizowanych przez Dzielnicę i W. Tumasza uczestniczę często, w miarę posiadanego przeze mnie wolnego czasu.
        Więc "gościu" jeżeli nie masz nic ciekawego i twórczego do powiedzenia w poruszanym wątku to... zamknij swoją mordę i nie udzielaj się na tym forum.
        • sibeliuss Re: TIR-y na Modlińskiej 26.10.11, 11:39
          upi napisał:

> Więc "gościu" jeżeli nie masz nic ciekawego i twórczego do powiedzenia w poruszanym wątku to... zamknij swoją mordę i nie udzielaj się na tym forum.
          --
          Zaprezentowałaś poziom wiadra, mam nadzieje, że W. Tumasz nie odpowiada nieskrobanym internetowym prostaczkom.
          • Gość: Gość Re: TIR-y na Modlińskiej IP: *.etop.pl 26.10.11, 12:00
            > ... mam nadzieje, że W. Tumasz nie odpowiada nieskrobanym internetowym prostaczkom.

Za to ty błyszczysz kulturą. Poza tym W. T. sam decyduje o tym komu odpowiada - nie musisz za niego tego robić.
            • upi Re: TIR-y na Modlińskiej 26.10.11, 12:02
              wróćmy do tematu...
            • sibeliuss Re: TIR-y na Modlińskiej 26.10.11, 14:39
              Ja od 10 lat robię za forumowego chama więc możesz nie zwracać uwagę na tak poślednich forumowiczów jak ja.
    • tarantula01 Re: TIR-y na Modlińskiej 26.10.11, 22:49
      upi napisał:

> Dzisiaj jadąc autobusem, zwróciłem uagę na dużą liczbę samochodów ciężarowych.
      > Część z nich miała identyfikatory C-16, uprawniające do przejazdu przez miasto
      > w godzinach szczytu.
      > Jednak co trzeci nie miał identyfikatora i teoretycznie nie powinien w szczycie
      > tędy jechać.

Póki nie jeżdżą buspasem, to... A poważnie, to służby mają ograniczone zasoby i jak pilnują buspasa, to niech go już pilnują nie zwracając uwagi na TIRy bez C-16. Każde zatrzymanie TIRa i sprowadzenie go na pobocze, czyli gdzie? (bo przecież nie na buspas) spowodowałoby większe szkody dla ogółu poruszających się Modlińską. Dogodne miejsce do "odstawki" TIRów jest przy skręcie w stronę stacji BP (odc. Płochocińska - Konwaliowa), ale tam często TIRy musiałyby być wyłuskiwane z 3-ego pasa powodując większy korek na 2-gim pasie.
      • upi Re: TIR-y na Modlińskiej 27.10.11, 09:22
        Ok, ograniczone zasoby rozumiem.
        Natomiast kontrola i ewentualne zatrzymywanie TIR-ów mogłoby obdywać się tuż za Jabłonną.
        Tam chyba nie ma korka (jeszcze).

Rzeczywiście wyłuskiwanie TIR-ów na zakorkowanym odcinku Modlińskiej nie miałoby sensu.
        • tarantula01 Re: TIR-y na Modlińskiej 27.10.11, 10:22
          OK napiszę od Policji i ITD, aby zrobiły kontrolę na Modlińskiej (przy Aluzyjnej lub przed Poetów) oraz na Płochocińskiej na odcinku dwujezdniowym - o ile tam tez są znaki tonażowe (jeden kontroler powinien być przed skrzyżowaniem z Cieślewskich, aby kierowca TIRa nie zapragnął uciec np. w Białołęcką, gdy usłyszy o kontroli)
          • upi Re: TIR-y na Modlińskiej 27.10.11, 13:29
            Ok, dzięki Wojtku za zainteresowanie.
          • emdikej Re: TIR-y na Modlińskiej 27.10.11, 19:07
            Dzięki.
            Może to pomoże.
            Rano o 6 to tir za tirem na Modlińskiej.
            • sorbus1 Re: TIR-y na Modlińskiej 09.11.11, 21:02
              Od poniedziałku "stado" Tirów na Modlińskiej już od 6 rano.
              Policja stoi i nic nie robi.
              Czyli w ten sposób mają pozwolenie.
    • tarantula01 Tak sprawę widzi policja 12.12.11, 12:30
      Są to nieliczne przypadki, ale ulice będą monitorować:
      radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2zdm-mod/zdm-mod_c16-111202kontrole_ksp.jpg
      • tarantula01 A tak ITD 12.01.12, 15:12
        radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2zdm-mod/zdm-mod_c16-111228kontrole_witd.jpg
        Ręce opadają.
        • Gość: Czeslaw z Tarcho Re: A tak ITD IP: 212.160.172.* 12.01.12, 16:01
          to jak z tym ze na Swiderskiej mial byc mobilny rada SM po smiertelnym wypadku przy Swiderskiej 113
          nigdy tam nie bylo zadnego patrolu
          czasem strach przejsc przez ulice
          najgorsze sa autobusy bo maja w dupie wszystko inne. nie raz widzialem jak przejezdzalby komus zaraz za "dupa"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka