Gość: mieszkanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.13, 15:07 fakt.onet.pl/Tramwaj-na-warszawskim-Tarchominie-wozi-powietrze,artykuly,222485,1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fakt Re: Tramwaj wozi powietrze IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.13, 17:40 www.fakt.pl/Tramwaj-na-warszawskim-Tarchominie-wozi-powietrze,artykuly,222485,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu Re: Tramwaj wozi powietrze IP: 185.4.214.* 26.07.13, 21:12 Od samego początku ludzie twierdzili, że przeprawa przez Wisłę tramwajem to wariant dojazdu dla idiotów :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuwaka01 Re: Tramwaj wozi powietrze 26.07.13, 22:28 niesamowita sensacja aż się posikałem z wrażenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tramwaj wozi powietrze IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 22:52 Ja lubię ten środek lokomocji i często jeżdżę z/do metra tramwajem aaaaa i nie nazwałabym siebie idiotką ... Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Tramwaj wozi powietrze 27.07.13, 10:16 Chyba zwolennicy porannego i popołudniowego ścisku i smrodu widzą to "tramwajowe powietrze". Jeśli wracam "z miasta" a kursuje jeszcze dwójka, nikt mnie nie namówi na wyścig z korporacyjnymi szczurami do 101, czy aktualnie kursującego E. Zawsze wybiorę tramwaj i komfort jazdy, nawet gdybym musiała dalej przejść na piechotę. Po raz enty zastanawia mnie dążność ludzi do bycia w wielkiej, nomen omen, kupie. I przenoszenie wyścigu szczurów do komunikacji - vide młode "biznesłumenki" i "biznesmeni" pędzący na złamanie karku do autobusu, aby usiąść, aby zdążyć przed innymi, aby oni nie usiedli, tylko ja, ja, ja... a potem 10 minut bezmyślnego gapienia się w tablet, palmtop, czy inny smartfon, aby nie spojrzeć, że ktoś naprawdę zmordowany stoi obok, i chętnie by usiadł. No, ale 10 godzin tkwienia przed korporacyjnym kompem męczy ;) O tempora, o mores... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Tramwaj wozi powietrze 27.07.13, 19:18 Mam znajomą, która każdego dnia korzysta z połączenia 314 + 2 i jak mówi, trzeba być chorą na umyśle, żeby jak śledź jechać do metra autobusem 101. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Tramwaj wozi powietrze 27.07.13, 20:03 Jak Cie nie lubie, tak sie z Toba zgodze, ale ludziom najwyrazniej przeszkadza, ze inni jezdza wygodniej, wiec wysmiewaja, jak dzieci w przedszkolu. Nie robisz tego co masa- dziwadlo z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 314 + 2 IP: *.jmdi.pl 27.07.13, 20:08 > Mam znajomą, która każdego dnia korzysta z połączenia 314 + 2 i jak mówi, trzeb > a być chorą na umyśle, żeby jak śledź jechać do metra autobusem 101. Dla mnie to połączenie do początku wakacji było rewelacyjne. Obecnie ze względu na przycięcie kursów 314 i 2 jeżdżę samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenek smetana Re: Tramwaj wozi powietrze IP: 212.160.172.* 12.08.13, 09:59 jak jezdzilem metrem (do chwili zamkniecia Swietokrzyskiej) to rano faktycznie wsiadalem do E4 bo mam petle pod nosem. ale wracalem tylko 2 i potem 314. luz, wygoda niestety rano tej trasy nie robilem bo szkoda mi czasu i brak jest przystanku 314 przy Swiderskiej w strone mostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc metro IP: *.jmdi.pl 27.07.13, 20:13 dawać tu Marię niech wydłubie tunele z młocin na tarchomin. 2-3 stacje i spokojni można będzie skasować całkowicie ekspresówki, zalać tory tramwajowe asfaltem i zapomnieć o tej kompromitującej pomyłce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buźka Re: metro IP: 84.39.166.* 27.07.13, 20:49 No nareszcie ktoś logiczny i normalny. Metro to jest to !!! Będzie w sumie najlepiej i najtaniej, kilka stacji i po krzyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
lkan Re: metro 27.07.13, 23:08 Tarcza już raz przewierciła się do Tarchomina, a to co przedostaje się na naszą stronę uzyskało większy priorytet od nas. Póki co pozostaje tramwaj i może czas pomyśleć o jego sensownym wykorzystaniu. Skoro przedłużenie w kierunku Winnicy napotyka na przeszkody, to chyba nie powinno ich być w drugą stronę - na ul. Marymoncką. Nie musimy być skazani tylko na jedną linię 2. Z kolei linia 2, która w przypadku protestów mieszkańców Winnicy miała być dociągnięta do Mehoffera - jako rozwiązanie przejściowe - nie musiałaby kończyć się pętlą przy Mehoffera. Jak prowizorium, to prowizorium: linię obsługują tramwaje dwukierunkowe, więc mogłyby dojeżdżać do Mehoffera i wracać w taki sposób, jak czynią to dotychczas na Świdrach. Odpowiedz Link Zgłoś
dermalamor Re: metro 11.08.13, 10:27 > Skoro przedłużenie w kierunku Winnicy napotyka na przeszkody, to chyba nie powinno ich być > w drugą stronę - na ul. > Marymoncką. Nie musimy być skazani tylko na jedną linię 2. Musimy, ponieważ w Warszawie jest tylko 6 składów dwukierunkowych, a to trochę za mało na więcej niż jedną krótką linię. Ale fakt, że może lepiej jakby ta 2 nieco rzadziej, ale jeździła do M. Marymont - więcej opcji przesiadek, a czas dojazdu 2+metro taki sam... > Z kolei linia 2, która w przypadku protestów mieszkańców Winnicy miała być dociągnięta do > Mehoffera > - jako rozwiązanie przejściowe - nie musiałaby kończyć się pętlą przy Mehoffera. Ta pętla jest tam projektowana jako pętla awaryjna - w kilku miejscach muszą takie być, aby w razie awarii czy wypadku nie trzeba było odcinać całej dzielnicy od komunikacji. > Jak prowizorium, to prowizorium: linię obsługują tramwaje dwukierunkowe, więc mogłyby > dojeżdżać do Mehoffera i wracać w taki sposób, jak czynią to dotychczas na Świdrach. Nie ma tylu dwukierunkowców. Oczywiście jak już ta linia powstanie, to zapewne też dotrą do miasta kolejne dwukierunkowe składy, które TW zamówiły, ale pętla przy Mehoffera jest potrzebna z racji tego co napisałem wyżej. Posiadać będzie dwa tory, wiec po oddaniu pełnej inwestycji (czyli do Winnicy) zapewne też dotrą tam jakieś "dodatki" czyli kursujące w godzinach szczytu wzmocnienia linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loja Re: metro IP: *.play-internet.pl 16.08.13, 14:13 "Max jedną."... No bez przesady na Nowodwory trzeba podciągnąć to metro a i po środku jakaś stacja się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: metro IP: *.dynamic.mm.pl 18.08.13, 16:04 oczywiście metro musi tu się dociągnąć i to ze dweie stacje powinny być minimalnie Odpowiedz Link Zgłoś