Dodaj do ulubionych

Miesjca do handlu obwoźnego

20.03.14, 11:19
Witam Państwa,
Niedawno otrzymałem od Urzędu prośbę o wskazanie miejsc, które moim zdaniem byłyby dobre do tego, aby dopuścić w nich możliwość handlu obwoźnego:
radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_483-handel140310miejsca-.pdf
radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_483-handel140310miejsca-zal.pdf
Proszę o wyrażanie opinii w tej sprawie(wskazywanie miejsc), tu na forum lub poprzez wysłanie maila do mnie.
Termin: 28 marca br
Obserwuj wątek
    • upi Re: Miesjca do handlu obwoźnego 20.03.14, 12:12
      Skrzyżowanie Ćmielowskiej i Myśliborskiej. W miejscu gdzie tradycyjnie sprzedawane są choinki przed Bożym Narodzeniem
    • wadera3 Re: Miesjca do handlu obwoźnego 20.03.14, 17:46
      Miejsce jest nieomal obojętne, pod warunkiem, że ktoś tego będzie pilnował, bo pki co pod okiem kamery(rondo LMiR) obwoźni handlarze jeżdżą sobie i parkują na chodniku a ich klienci również uważają, że po marchewkę najlepiej podjechać samochodem pod samo stoisko, ba nawet zatrąbić na plączącego się mu pod kołami pieszego.
      Póki będzie na to ciche przyzwolenie władz, nie ma znaczenia gdzie te miejsca będą wyznaczone, bo handlarze, przez nikogo niepokojeni, mają wszelkie przepisy w głębokim poważaniu.
    • Gość: MarcinS Re: Miesjca do handlu obwoźnego IP: *.jmdi.pl 21.03.14, 20:08
      Panie Wojciechu.
      Czy jest Pan w stanie wytłumaczyć dlaczego na tych miejscach nie można handlować innym asortymentem niż ten wymieniony ?
      Prowadzę blisko 6 lat własną DG na Tarchominie, każdą transakcję przepuszczam przez kasę fiskalną, mam też drugą zapasowa na wypadek np. jakbym chciał pohandlować w terenie. Dlaczego uczciwa firma nie może rozstawić się z np. maskotkami przed dniem dziecka (foliowane, spokojnie nie zaśmiardną od spalin) i uczciwie pohandlować na ulicy ?
      Kto ustala takie przepisy ?
    • Gość: Jacek Re: Miesjca do handlu obwoźnego IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 16:53
      Hanki Ordonówny (między ulicą Światowida a Strumykową). Utwardzić teren, wykonać instalacje, podjazdy itp.
    • Gość: Gość Re: Miesjca do handlu obwoźnego IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 20:31
      A co z parkowaniem w pobliżu takich miejsc? Bo wyjdzie tak jak przy rondzie LMIR (Światowida/Ordonówny) - ludzie będą parkowali na przystankach i nikt z tym nic nie będzie robił. Nie mówiąc już o tym, że handlarze także sobie urządzają parkingi na chodnikach w pobliżu takich miejsc. Nie można tego jakoś uregulować?
    • Gość: 123890 bazarek przy Porajów IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 01:18
      Duża część (środkowa) bazarku przy Porajów stoi niezagospodarowana, wiaty zieją pustkami.
      Zastanawiam się dlaczego? Może obecnie handlujący mają wykupione te miejsca i nie wpuszczają konkurencji? Wolą, by stały puste (przepraszam - często jacyś czeczeńcy czy armeńcy grają tam w karty czy inną zośkę).
      Czy można sprawdzić w ZGN dlaczego te wiaty stoją nieużywane ?
    • tarantula01 Re: Miesjca do handlu obwoźnego 07.04.14, 22:01
      Dziękuję za opinie i sugestie. Zostały one przesłane do odpowiedniej osoby w dzielnicy. Przesłałem też pytania z prośbą o odpowiedź.
      Otrzymałem też informację że żaden z innych radnych (a wszyscy otrzymaliśmy tę samą prośbę) nie podał żadnej odpowiedzi do Urzędu.
      • Gość: Era Re: Miesjca do handlu obwoźnego IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 23:04
        Panie radny,proponuje aby Pan zglosil miejsce w bliskim sasiedztwie Panskiego miejsca zamieszkania.
        Ja mieszkam w bliskim sasiedztwie bazarku Swiatowida,wokol ktorego dodatkowo kwitnie handel obwozny...brud,tarasowanie swobodnego przejscia chodnikiem,dewastacja zieleni to tylko czesc urokow zwiazanych z handlem obwoznym..
        Na skrzyzowaniu Swiatowida z Cmielowska jest juz niestety bazar i prosze nie lokowac tu dodatkowo handlu obwoznego.
        Wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka