piotrekeke 15.06.09, 10:17 Czy juz dzisiaj w 'wąskim gardle' Modlińskiej zostanie obnizona dopuszczalna prędkość? www.tvnwarszawa.pl/28415,1604852,0,1,50_kmh_na_modlinskiej_ze_wzgledu_na_rowerzystow,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rychu Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie IP: 212.244.73.* 15.06.09, 10:57 Starczy rzadow rowerowej mafii. Oczywiscie Zielone Roszczeniowsze doprowadzi do tego, ze samochody beda jezdzic wolniej od pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL GŁUPOL Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie IP: 193.138.110.* 15.06.09, 11:43 miom zdaniem rowerzysci powinni miec oddzielny pas. Dwa dla samochodów by stały w korkach i jeden TYLKO dla rowerzystów co by przysłowiowy pan ziutek mogł sobie popedałowac spokojnie i komfortowo na ranna zmianie do Elektrowni Żerań ...:) sam lubi pojeżdzic na rowerze ale ludzie nie popadajmy w ABSURD z tymi cyklistami ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie 16.06.09, 10:21 Modlińska jednak spowolni o 16%! www.tvnwarszawa.pl/28415,1605243,0,1,miejski_inzynier_ruchu_modlinska_dla_rowerzystow,wiadomosc.html Ułatwienie dla setek rowerzystów dotknie dziesiątki tysięcy pasażerów samochodów. Dodatkowo, przejazd autobusów buspasem może być blokowany przez rowery tym pasem jadące! PS. jest silne lobby rowerowe a samochodowego zero. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie 16.06.09, 13:13 O jakie wygodnictwo się zjechało do stolicy, szybki dojazd samochodem by się chciało. Cała Europa promuje komunikację rowerową, więc dobrze, że dbają o to w Warszawie. Przesiąść się na rowery to i korków nie będzie, a 50 km/h w mieście jest wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczorek Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie IP: 193.138.110.* 17.06.09, 08:02 herox - masz racje od jutra wyjmuje rower dokupuje dwa kosze kazdy po jednej stronie i pedze z dzieciakami do przedszkola i do zlobka. Twoja wizja Warszawy jako metropolii w której dominuje komunikacja rowerowa przekonala mnie i postanowiłem dac przykład. Takze kierowcy jak dobrze rozgoszcze sie bus pasie na Modlińskiej ze swoim rowerem to prosze o wyrozumiałosc i prosze nie trabic wszak ja mam prawo bo jestem mniejszościa rowerowa zorgaznizowana w dosc krzykliwa grupe zwana masa krytyczna a to ze bedziecie stac w korku od ratusza albo od Lidla na Tarchominie to mnie naprawde g.... obchodzi wazne bym to JA !!! ze swoim jednosladem mial duzo miejsca i mogł spokojnie popedalowac gdzie mi sie tylko podoba wszak mi naleza sie takie same prawa jak tysiacom kierowców ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielek Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie IP: 217.96.70.* 17.06.09, 15:06 No tak, bo pojechać wolniej rowerem po chodniku drugą stroną ulicy to nie łaska. To takie polskie... A co, moje prawo, to wypier$%^&* Cóż, nie można było się po Tobie spodziewać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie IP: 212.244.73.* 17.06.09, 16:56 Ograniczenie prędkości związane jest z trwającym remontem i głębokimi wykopami obok jezdni. A rowerzyści niech się nie pieklą - to jest REMONT, trzeba znieść niedogodności, więc nie muszą tamtedy jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: Zakaz jazdy rowerem - oto wyjscie IP: 193.109.244.* 18.06.09, 09:53 Całe szczęście że nie żyjemy w Szwecji gdzie wszyscy ściśle podporządkowują się ograniczeniom prędkości. U nas 99% kierowców ma głęboko w d... tego typu bzdurne regulacje. I tak każdy pojedzie tak szybko jak na to pozwolą warunki drogowe. A rowerzyści...? Sam byłem świadkiem kiedy taki pedalarz sunął majestatycznie środkiem buspasa blokując cały ruch i niczym się nie przejmując przejeżdżał skrzyżowania na czerwonym świetle. Mam jednak nadzieję że większość nie zatraciła instynktu samozachowawczego i nie będzie się pakować pomiędzy samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: < limit prędkości w 'wąskim gardle' Modli IP: *.aster.pl 18.06.09, 11:40 Nic nie stoi na przeszkodzie, aby na czas remontu rowerzyści korzystali z chodnika po przeciwnej stronie ulicy przejeżdżając tam już na skrzyżowaniu z Konwaliową. W końcu na czas remontu wszyscy mają gorzej, nie tylko rowerzyści i mogliby w końcu trochę to zrozumieć, a nie tylko cały czas mieć roszczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: < limit prędkości w 'wąskim gardle' Modli 22.06.09, 11:50 A dlaczegoby nie postawić na chodniku po wschodniej stronie Modlińskiej znaku "ciag pieszo-rowerowy". Wtedy rowerzyści mogliby jeździć 'chodnikiem' pomimo że na ulicy byłoby ograniczenie do 60- tki. Tylko niestety pewnie pod znakiem powinna byc tabliczka "uwaga wyboje" lub cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś