Gość: Regina IP: *.aster.pl 04.09.09, 21:43 Czyli jednak ta inwestycja zostaje i zostanie zrealizowana??? www.bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=79&id=270 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Regina Re: Park Ceramiczna IP: *.aster.pl 06.09.09, 09:42 Na terenie między ulicą Milenijną i Ceramiczną, miedzy osiedlami Terenix (zielone bloczki) a ogormniastym blokiem JW Constraction. Tylko uwaga, na cały tym terenie nie bedzie parku bo musi się tam zmiescic bloczek. Ale projekt parku swoją drogą calkiem ładny, mam tylko nadzieje że w I etapie prac uda sie zbudować wiecej urządzeń zabawowych niz w parku Henrykowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
omeri Re: Park Ceramiczna 06.09.09, 09:46 dzięki za info, tylko teren w sumie mały a i ten bloczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Park Ceramiczna IP: *.ip.netia.com.pl 08.09.09, 14:31 co prawda teren niewielki ale z dokumentów wygląda to ciekawie plany fajne, zobaczymy na co w praktyce starczy pieniędzy, i nie dopatrzyłam się, czy przewidziano toaletę, bo małe dzieci bardzo jej potrzebują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Park Ceramiczna IP: *.chello.pl 09.11.09, 20:59 hm, ciekawy jestem, jak firma która wygrała ten przetarg (nota bene jedyna, która złożyła ofertę) zrealizuje zakres zamówienia do 15 grudnia 2009r? www.bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=79&status_id=2&id=285 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soc Re: Park Ceramiczna IP: 217.153.76.* 10.11.09, 12:43 to ze ogłoszono przetarg to nie znaczy ze do konca roku bedzie park jak sie uda to do konca roku tylko utwardzenie, prad i taki tam pierdólki a reszta nie wiadomo kiedy, bo nie ma kasioru w UD w planie do 2012 roku na całość Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Ten Park 10.11.09, 22:54 Ten Park to będzie zbieracz pieniędzy zaoszczędzonych przy innych zadaniach. Drobne kwoty na innych zadaniach (rzędu np 5-10 tys.) zebrane razem lub nawet osobno posłużą do dokładania drobnych cegiełek w Parku. W parku będzie też edukacyjna droga rowerowa: radny.com.pl/interwencje/int1_133-minim_drog091022_wos.jpg Pozdrawiam Wojciech Tumasz www.radny.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Ten Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 08:59 W innych dzielnicach w tym roku wydaje się miliony na parki i place zabaw i tak obserwując wydatki dzielnic można dojść do wniosku, że kryzys dotknął jedynie Białołękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Pytanie do Pana radnego IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 09:26 Bardzo się cieszę, że ten park powstał. Ale mam dwa pytania do Pana radnego. Kto decydował o jego projekcie? Chodzi mi głównie o to czy nie można było zrobić ścieżek z piasku, tak jak to jest np. w parku przy Strumykowej? Było by znacznie taniej i dużo przyjemniej. Druga sprawa to czy jest szansa, żeby zwiększyć wielkość parku (jest miejsce i obok i po drugiej stronie ulicy)? Przy tej ilości mieszkańców (w blokach przy samej Ceramicznej już teraz jest około 1500 mieszkań, a wiem, że w okolicy powstania jeszcze wiele budynków) taka wielkość parku to kropla w morzu potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
emdikej Re: Pytanie do Pana radnego 18.05.10, 12:09 Po drugiej stronie Ceramicznej, pomiędzy budynkami RSM Praga a Osiedlem Milenium, z tego co wiem planowane jest wybudowanie kompleksu szkół. Chyba, że w międzuyczasie plany uległy zmianie. Obok parku prawdopodobnie zostanie wybudowany budynek mieszkalny. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Pytanie do Pana radnego 18.05.10, 13:28 emdikej napisała: > Po drugiej stronie Ceramicznej, pomiędzy budynkami RSM Praga a > Osiedlem Milenium, z tego co wiem planowane jest wybudowanie > kompleksu szkół. Tak. > Chyba, że w międzyczasie plany uległy zmianie. Nie. > Obok parku prawdopodobnie zostanie wybudowany budynek mieszkalny. Muszę sprawdzić w projekcie mpzp. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Pytanie do Pana radnego 18.05.10, 13:31 Gość portalu: Jacek napisał(a): > czy nie można było zrobić ścieżek z piasku, tak jak to jest np. w > parku przy Strumykowej? Było by znacznie taniej i dużo przyjemniej. W parku mają być dróżki do jazdy na rowerach z ustawionymi przy nich znakami drogowymi. Może dlatego? > Druga sprawa to czy jest szansa, żeby zwiększyć wielkość parku > (jest miejsce i obok i po drugiej stronie ulicy)? Park jest budowany na gruntach miejskich, które nie są przeznaczone pod budowę szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pytanie do Pana radnego IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 13:41 tarantula01 napisał: > W parku mają być dróżki do jazdy na rowerach z ustawionymi przy nich znakami > drogowymi. Może dlatego? Tak wiem, ale są też ścieżki piesze, które mogłyby zostać z piasku, albo drobnego szutru tak jak to jest przy Strumykowej. Poza tym trasa rowerowo - "rolkowa" powinna być z asfaltu, albo innego tego typu materiału, a nie z ukochanej przez urzędników kostki:) > Park jest budowany na gruntach miejskich, które nie są przeznaczone pod budowę > szkół. Po tej stronie Ceramicznej pewnie rzeczywiście się nie da. O budynku mieszkalnym obok "Dębowego Parku", który ma w planach jakiś developer też słyszałem. Po drugiej stronie Ceramicznej jest "rezerwa edukacyjna" (zdaje się, że w odległych planach ma tam powstać przedszkole, a za nim w stronę Myśliborskiej gimnazjum czy nawet liceum). Natomiast za budynkami RSM Praga jest spory lasek który idealnie pasowałby na pewną kontynuację tego parku. Odpowiedz Link Zgłoś
skalnyy Re: Park Ceramiczna 18.05.10, 10:50 Gość portalu: Regina napisał(a): > Na terenie między ulicą Milenijną i Ceramiczną, miedzy osiedlami Terenix (zielo A czy orientuje się ktoś co z terenem pomiędzy przedszkolem na Odkrytej a Światowida? To kogo to należy, tam aż się prosi by zrobić coś dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
tar-cho Re: Park Ceramiczna 18.05.10, 17:29 Jacek napisał: >Bardzo się cieszę, że ten park powstał. Ale mam dwa pytania do Pana radnego. Kto decydował o jego projekcie? Chodzi mi głównie o to czy nie można było zrobić ścieżek z piasku, tak jak to jest np. w parku przy Strumykowej? Było by znacznie taniej i dużo przyjemniej. Druga sprawa to czy jest szansa, żeby zwiększyć wielkość parku (jest miejsce i obok i po drugiej stronie ulicy)? Przy tej ilości mieszkańców (w blokach przy samej Ceramicznej już teraz jest około 1500 mieszkań, a wiem, że w okolicy powstania jeszcze wiele budynków) taka wielkość parku to kropla w morzu potrzeb. Alejki z kostki są bardzo estetyczne (nie jest to najzwyklejsza kostka bauma, tylko drobne kostki brukowe z rozjaśniającymi żółtymi wstawkami). Edukacyjna ścieżka rowerowa i ścieżka dla deskorolek jest asfaltowa. Fakt ścieżki z piasku są bardziej przyjazne dla naszych stawów ale nasza dzielnica nie dba o usuwanie chwastów z tych ścieżek, więc w Parku na Strumykowej jak i Picassa wygląda to strasznie. Pamiętajmy że oprócz głównej cześci parku, między osiedlami Terenix i JW. Construction przy ul. Ceramicznej znajduje sie mały placyk. Tam zlokalizowany będzie plac dla najmłodszych dzieci. skalnyy napisał: > Gość portalu: Regina napisał(a): > > > Na terenie między ulicą Milenijną i Ceramiczną, miedzy osiedlami Terenix > (zielo > > A czy orientuje się ktoś co z terenem pomiędzy przedszkolem na Odkrytej a > Światowida? To kogo to należy, tam aż się prosi by zrobić coś dla mieszkańców. Teren należy do miasta, jest tam planowany park. Odpowiedz Link Zgłoś