Dodaj do ulubionych

Park Ceramiczna

IP: *.aster.pl 04.09.09, 21:43
Czyli jednak ta inwestycja zostaje i zostanie zrealizowana???
www.bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=79&id=270
Obserwuj wątek
    • omeri Re: Park Ceramiczna 05.09.09, 22:45
      A gdzie dokladnie ma być ten park?
      • Gość: Regina Re: Park Ceramiczna IP: *.aster.pl 06.09.09, 09:42
        Na terenie między ulicą Milenijną i Ceramiczną, miedzy osiedlami Terenix (zielone bloczki) a ogormniastym blokiem JW Constraction.
        Tylko uwaga, na cały tym terenie nie bedzie parku bo musi się tam zmiescic bloczek. Ale projekt parku swoją drogą calkiem ładny, mam tylko nadzieje że w I etapie prac uda sie zbudować wiecej urządzeń zabawowych niz w parku Henrykowskim.
        • omeri Re: Park Ceramiczna 06.09.09, 09:46
          dzięki za info, tylko teren w sumie mały a i ten bloczek
          • Gość: mama Re: Park Ceramiczna IP: *.ip.netia.com.pl 08.09.09, 14:31
            co prawda teren niewielki ale z dokumentów wygląda to ciekawie
            plany fajne, zobaczymy na co w praktyce starczy pieniędzy, i nie dopatrzyłam
            się, czy przewidziano toaletę, bo małe dzieci bardzo jej potrzebują!
            • Gość: p Re: Park Ceramiczna IP: *.chello.pl 09.11.09, 20:59
              hm, ciekawy jestem, jak firma która wygrała ten przetarg (nota bene
              jedyna, która złożyła ofertę) zrealizuje zakres zamówienia do 15
              grudnia 2009r?

www.bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=79&status_id=2&id=285
              • Gość: soc Re: Park Ceramiczna IP: 217.153.76.* 10.11.09, 12:43

to ze ogłoszono przetarg to nie znaczy ze do konca roku bedzie park
                jak sie uda to do konca roku tylko utwardzenie, prad i taki tam
                pierdólki
                a reszta nie wiadomo kiedy, bo nie ma kasioru w UD
                w planie do 2012 roku na całość
                • tarantula01 Ten Park 10.11.09, 22:54
                  Ten Park to będzie zbieracz pieniędzy zaoszczędzonych przy innych
                  zadaniach. Drobne kwoty na innych zadaniach (rzędu np 5-10 tys.)
                  zebrane razem lub nawet osobno posłużą do dokładania drobnych
                  cegiełek w Parku.
                  W parku będzie też edukacyjna droga rowerowa:
                  radny.com.pl/interwencje/int1_133-minim_drog091022_wos.jpg
                  Pozdrawiam
                  Wojciech Tumasz
                  www.radny.com.pl
                  • Gość: y Re: Ten Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 08:59
                    W innych dzielnicach w tym roku wydaje się miliony na parki i place zabaw i tak obserwując wydatki dzielnic można dojść do wniosku, że kryzys dotknął jedynie Białołękę.

• emdikej Re: Ten Park 16.05.10, 21:33
                    Ten park będzie bardzo ładny!
                  • Gość: Jacek Pytanie do Pana radnego IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 09:26
                    Bardzo się cieszę, że ten park powstał. Ale mam dwa pytania do Pana radnego. Kto
                    decydował o jego projekcie? Chodzi mi głównie o to czy nie można było zrobić
                    ścieżek z piasku, tak jak to jest np. w parku przy Strumykowej? Było by znacznie
                    taniej i dużo przyjemniej.
                    Druga sprawa to czy jest szansa, żeby zwiększyć wielkość parku (jest miejsce i
                    obok i po drugiej stronie ulicy)? Przy tej ilości mieszkańców (w blokach przy
                    samej Ceramicznej już teraz jest około 1500 mieszkań, a wiem, że w okolicy
                    powstania jeszcze wiele budynków) taka wielkość parku to kropla w morzu potrzeb.
                    • emdikej Re: Pytanie do Pana radnego 18.05.10, 12:09
                      Po drugiej stronie Ceramicznej, pomiędzy budynkami RSM Praga a
                      Osiedlem Milenium, z tego co wiem planowane jest wybudowanie
                      kompleksu szkół.
                      Chyba, że w międzuyczasie plany uległy zmianie.
                      Obok parku prawdopodobnie zostanie wybudowany budynek mieszkalny.
                      • tarantula01 Re: Pytanie do Pana radnego 18.05.10, 13:28
                        emdikej napisała:

> Po drugiej stronie Ceramicznej, pomiędzy budynkami RSM Praga a
                        > Osiedlem Milenium, z tego co wiem planowane jest wybudowanie
                        > kompleksu szkół.
                        Tak.

> Chyba, że w międzyczasie plany uległy zmianie.
                        Nie.

> Obok parku prawdopodobnie zostanie wybudowany budynek mieszkalny.
                        Muszę sprawdzić w projekcie mpzp.
                    • tarantula01 Re: Pytanie do Pana radnego 18.05.10, 13:31
                      Gość portalu: Jacek napisał(a):
                      > czy nie można było zrobić ścieżek z piasku, tak jak to jest np. w
                      > parku przy Strumykowej? Było by znacznie taniej i dużo przyjemniej.

W parku mają być dróżki do jazdy na rowerach z ustawionymi przy nich znakami
                      drogowymi. Może dlatego?

> Druga sprawa to czy jest szansa, żeby zwiększyć wielkość parku
                      > (jest miejsce i obok i po drugiej stronie ulicy)?

Park jest budowany na gruntach miejskich, które nie są przeznaczone pod budowę
                      szkół.
                      • Gość: Jacek Re: Pytanie do Pana radnego IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 13:41
                        tarantula01 napisał:
                        > W parku mają być dróżki do jazdy na rowerach z ustawionymi przy nich znakami
                        > drogowymi. Może dlatego?
                        Tak wiem, ale są też ścieżki piesze, które mogłyby zostać z piasku, albo
                        drobnego szutru tak jak to jest przy Strumykowej. Poza tym trasa rowerowo -
                        "rolkowa" powinna być z asfaltu, albo innego tego typu materiału, a nie z
                        ukochanej przez urzędników kostki:)
                        > Park jest budowany na gruntach miejskich, które nie są przeznaczone pod budowę
                        > szkół.
                        Po tej stronie Ceramicznej pewnie rzeczywiście się nie da. O budynku mieszkalnym
                        obok "Dębowego Parku", który ma w planach jakiś developer też słyszałem. Po
                        drugiej stronie Ceramicznej jest "rezerwa edukacyjna" (zdaje się, że w odległych
                        planach ma tam powstać przedszkole, a za nim w stronę Myśliborskiej gimnazjum
                        czy nawet liceum). Natomiast za budynkami RSM Praga jest spory lasek który
                        idealnie pasowałby na pewną kontynuację tego parku.
        • skalnyy Re: Park Ceramiczna 18.05.10, 10:50
          Gość portalu: Regina napisał(a):

> Na terenie między ulicą Milenijną i Ceramiczną, miedzy osiedlami Terenix (zielo

A czy orientuje się ktoś co z terenem pomiędzy przedszkolem na Odkrytej a
          Światowida? To kogo to należy, tam aż się prosi by zrobić coś dla mieszkańców.
          • tar-cho Re: Park Ceramiczna 18.05.10, 17:29
            Jacek napisał:
            >Bardzo się cieszę, że ten park powstał. Ale mam dwa pytania do Pana radnego. Kto
            decydował o jego projekcie? Chodzi mi głównie o to czy nie można było zrobić
            ścieżek z piasku, tak jak to jest np. w parku przy Strumykowej? Było by znacznie
            taniej i dużo przyjemniej.
            Druga sprawa to czy jest szansa, żeby zwiększyć wielkość parku (jest miejsce i
            obok i po drugiej stronie ulicy)? Przy tej ilości mieszkańców (w blokach przy
            samej Ceramicznej już teraz jest około 1500 mieszkań, a wiem, że w okolicy
            powstania jeszcze wiele budynków) taka wielkość parku to kropla w morzu potrzeb.

Alejki z kostki są bardzo estetyczne (nie jest to najzwyklejsza kostka bauma, tylko drobne kostki brukowe z rozjaśniającymi żółtymi wstawkami). Edukacyjna ścieżka rowerowa i ścieżka dla deskorolek jest asfaltowa. Fakt ścieżki z piasku są bardziej przyjazne dla naszych stawów ale nasza dzielnica nie dba o usuwanie chwastów z tych ścieżek, więc w Parku na Strumykowej jak i Picassa wygląda to strasznie.
            Pamiętajmy że oprócz głównej cześci parku, między osiedlami Terenix i JW. Construction przy ul. Ceramicznej znajduje sie mały placyk. Tam zlokalizowany będzie plac dla najmłodszych dzieci.
            skalnyy napisał:

> Gość portalu: Regina napisał(a):
            >
            > > Na terenie między ulicą Milenijną i Ceramiczną, miedzy osiedlami Terenix
            > (zielo
            >
            > A czy orientuje się ktoś co z terenem pomiędzy przedszkolem na Odkrytej a
            > Światowida? To kogo to należy, tam aż się prosi by zrobić coś dla mieszkańców.
            Teren należy do miasta, jest tam planowany park.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka