Dodaj do ulubionych

Argosulfan i Alhydran

08.05.13, 12:55
Witam wszystkich serdecznie. W nocy z 20 na 21 kwietnia córcia poparzyła się gorącą wodą (rozwarstwił się na termofor). Szczęście w nieszczęściu, że poleciało po udzie i nie dostało się pod pieluszkę (córa ma 18 miesięcy). Rana została zaopatrzona na SOR Argosulfanem i tym była leczona i właściwie jest do dzisiaj. Oparzenie sklasyfikowano na stopień II miejscami IIB - tam gdzie było IIB jeszcze się nie zasklepiło ale już się nie sączy. Lekarz pozwolił już w zeszłym tygodniu małą kąpać (w letniej wodzie) to co się jeszcze nie wygoiło to smarować argosulfanem a resztę natłuszczać. Ponieważ u nas nie ma już nawet chirurgii dziecięcej chciałam się dowiedzieć, czy takie postępowanie było właściwe?
I drugie pytanie - czy ktoś z was korzystał już z Alhydranu? Jakie macie doświadczenia? Badania i ich wyniki wyglądają zachęcająco. Zastanawiamy się co wybrać, czy to czy dermatix. Czy można je stosować zamiennie?
Z wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • mamunia70 Re: Argosulfan i Alhydran 21.05.13, 15:19
      Witam,

ja używałam Alhydran i polecam. Fajnie łagodzi zaczerwienienia i świąd. Wydajny i chyba nie ma innego preparatu o takim składzie. Naprawdę wart polecenia. Podobno w krajach Unii stosowany jest w szpitaluach gdzie leczą oparzenia. I mozna stosować u dzieci.

Pozdrawiam
    • kkrk1 Re: Argosulfan i Alhydran 22.05.13, 09:13
      witam, mam do sprzedania Alhydran, opakowanie 250 ml, data waznosci 02/2015, zakupilam 4 opakowania, zostaly mi 2, chetnie moge odsprzedac za 150 zl.
      • annaoliwier10 Re: Argosulfan i Alhydran 17.10.13, 22:39
        Witam,prosze o info ma maila annawieczorek85@vp.pl
    • slonkopieknieswieci Re: Argosulfan i Alhydran 05.07.13, 12:16
      Ja poparzyłam prawą nogę jakąś rośliną (podobno barszcz sosnowskiego) na tyle mocno, że miałam bąble i zaczęło mi sinieć, nie mogłam chodzić. Stosuję Argosulfan juz drugi tydzień smarując dwa razy dziennie i pięknie się goi. Zniknęły bąble, zaczerwienienie i zasinienie. Polecamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka