nika001 30.06.06, 15:11 Przeczytałam w jakimś poście, że niektóre zabiegi na blizny są refundowane przez NFZ??? Można prosić o jakieś szczegóły Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makoba Re: Refundacja zabiegów przez NFZ 30.06.06, 16:09 Lekarz prowadzacy moze skierowac (ale nie musi) dziecko na jonoforeze, lasery, ostrzykiwanie itd. Z moich doswiadczen wygladalo to tak: -pani dr czy moge prosic o skierowanie na lasery? -u nas nie ma laserow (a wiem, ze sa), wypisze do innego szpitala, gdzie sa, na 10 zabiegow (potrzeba 20 zabiegow x 3) -pani dr czy moge prosic o skierowanie na jonoforeze? - oczywiscie, wypisze, ale z czym to sie robi? nie znam skladu... (podalam sklad do wykonania plynu 2% jodku potasu, bo to trzeba na recepte zrobic) ehhhhh Odpowiedz Link
blou1 Re: Refundacja zabiegów przez NFZ 30.06.06, 16:39 Ja nie mialam problemu ze skierowaniem, problem był z wykonaniem zabiegów w szpitalu naszej pani doktor, dlatego że leżałyśmy w innym szpitalu. Efekt, część zabiegów wykupiłam (bo odpłatnie można i to od zaraz) a część wykonano w innym małym mieście na skierowanie bo tam miejsca były a i sprzęt lepszy! Co prawda córka była pierwszym tak małym dzieckiem któremu robiono jonoforezę, panie się bały, zabieg trwał 15 nie 20min i prądem o nieco słabszym natężeniu. Płyn także kupiłam sama. Odpowiedz Link
libra01 Re: Refundacja zabiegów przez NFZ 30.06.06, 20:36 Jaki stosujecie plyn do jonoforezy? W krakowskim Prokocimiu uzywa sie do tego Contractubexu. Prosze, napiszcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nika001 Re: Refundacja zabiegów przez NFZ 01.07.06, 00:14 Dzięki, żeby nie wasze informacje, to nic bym nie wiedziała. Lekarze w szpitalu nie powiedzieli, co mamy robić, oprócz tego, że trzeba smarować contratubexem. A ten .... z przychodni, stwierdził, że mamy przyjść na kontrolę we ... WRZEŚNIU!!! Do tego czasu blizny byłyby w dużo gorszym stanie, chociaż już są przerosty. Przez brak informacji ze strony lekarzy straciliśmy jakieś 1,5-2 miesiące, można było zacząć terapię wcześniej. Dzięki za to forum, trafiłam na nie jakieś 3 czy 4 dni temu i już po kilku godzinach "kopania" w róznych postach dowiedziałam się o plastrach i ubrankach uciskowych. Co prawda muszę jeszcze sie sporo dowiedzieć, ale najważniejsze, że mam już zarezerwowaną wizytę w Łodzi. Jeszcze raz DZIĘKI )) Acha, jeszcze pytanko - jak Wasze maluchy znosiły te zabiegi? Odpowiedz Link