starix62 28.01.13, 17:42 Mieszkańcy Janek!!!,nie dajcie się otumanić zarembie marcinkowskiemu,oni szukają kasy.Pytanie, chcecie mieć parking pod oknami ? bo ja nie.Co na to radna bezradna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starix62 Re: Janki 28.01.13, 21:35 Tak się boje że zacznę popierać radnego co ma trociny zamiast szarych komórek Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 28.01.13, 21:50 Sęku może jakiś list gończy? Chyba moje wPISY ubodły kogoś,może przewielebnego może wygasłe światełko co po nim tylko został dym (smród) Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 28.01.13, 22:54 ciekawi mnie tylko który ma trociny w głowie... jakbyś tak mógł poinformować jak się boisz to stuknij na maila sekler@vp.pl a wielu by chciało się dowiedzeić ktoś ty... nawet jeden obiecywał że będzie cię przez ABW... CBŚ... CIA... FBI... NHL... DHL... szukał i na obiecankach się skończyło... Cóż ja najbardziej kontrowesyjny bloger a ty przodujesz jako ten co najmocniej pisze na forum... medalu ci nie dadzą praworządni ale to wolny kraj... rozumiem że "przewielbny" to Piotrek? Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 28.01.13, 23:23 Przewielebny to ten co nic nie obiecał i słowa dotrzymał.Nie mam pracy, nie mam pieniędzy,może za kanalizacje zaczną zwracać Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Janki 29.01.13, 11:22 Każda firma ma prawo do rozwoju. O taką gospodarczą Polskę walczyliśmy 40 lat. IKEA, CENTRUM HANDLOWE i każda firma naszych mieszkańców. Rolą samorządu, wójtów i radnych jest taki rozwój przewidywać, planować i dawać do niego warunki. Lepsza komunikację, lepsze plany, infrastrukturę. Jestem "za" rozwojem CENTRUM HANDLOWEGO JANKI. Jednak to co wczoraj widziałem na spotkaniu radnych i mieszkańców z firmą reprezentującą CENTRUM przypominało mi film o Afryce i wprowadzaniu się na teren post kolonialny dużej korporacji, która planuje rabunkową eksploatację na zasadzie "po nas spalona ziemia". I tak jak w Afryce bez negatywnej roli "kacyków" tak u nas w Gminie Raszyn bez negatywnej roli przedstawicieli władzy wykonawczej taka operacja nie mogłaby mieć miejsca. Po wniosku firmy o plan miejscowy wójtowie tłumaczyli radnym, że firma chce "wymienić elewację" i dlatego wszczyna się procedurę. Po roku ta wymiana elewacji to podziemny parking, budynki do 32 m wysokości, hotel, nowe drogi dojazdowe, i dwie nowe galerie handlowe. Czyli co, firma oszukiwała? Może ktoś przeczytał wniosek o plan bez zrozumienia? I podstawowe pytanie. Czemu to miało służyć? Wywołaniu awantury? Pokazaniu firmie, ze "my" to jesteśmy "za" ale te "oszołomy radni i mieszkańcy" są "przeciw"? Jak w planie miejscowym są zapisy o powierzchniach dla sportu, hotelu, magazynach, to jakaś koncepcja rozbudowy musi już być. Szkoda, ze nikt nie zdecydował się jej pokazać. A co z mieszkańcami i właścicielami firm wokół Janek? Sądzę, ze gdyby równolegle Gmina Raszyn zrobiła dla nich dobry projekt planu miejscowego, który pozwalałby nie na konkurencję z Centrum, ale na przeżycie w tych trudnych czasach, dziś by nie protestowali. Ale wójtowie zwykłym mieszkańcom Janek nie robią planów miejscowych, za to co jakiś kilka miesięcy powraca problem ekranów wzdłuż Mszczonowskiej i Al. Krakowskiej, które po wybudowaniu spowodują plajtę setek firm. Słowem Afryka Środkowa w centrum Europy. Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 29.01.13, 16:02 Boże,chroń nas od plag egipskich a szczególnie od światełka,manipulowanego przez:zweda,Wiśniewskiego Iwickiego,Rajkowskiego,obecnie zaręby. Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 29.01.13, 17:26 czegoś nie rozumiem starix czy ty myslisz że nasz Darek dałby się manipulować? A już szczególnie Rajkowskiemu... oj starix... oj starix... Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 29.01.13, 17:34 Znowu ktoś powie że się czepiam,Hofman przewodniczący komisji planowania a obrady prowadzi "światełko"Pytanie:za co bierze przewodniczący kaske?Bo co do światełka,wiadomo,totalna kontrola,kończe bo mi FBI drepcze po piętach!!! Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 29.01.13, 18:03 widzę, że ty dużo wiesz? masz rację F(rajerzy) B(arany) I(dioci) z nimi nie ma żartów wypatrzą, wyśledzą i będzie nieszczęście. Musisz lepiej się kamuflować... ale na Boga nie przestawaj pisać Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 29.01.13, 21:16 żyjesz starix? Bo już zaczynam się bać że cię namierzyli... Lecz nie obawiaj się rozmawiałęm dziś z kimś kto miał cię ścigać jak Tom Lee Jones w "ściganym" ale sobie odpuścił więc masz zielone światło do pisania. Chyba zrozumiał że nic nie może... a że ty dużo wiesz to dawaj nie odpuszczaj... Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 30.01.13, 12:22 Ten co mnie śclga nich wie że mam go w d.....e. Dziś podnosi ręke za kredytami dla gminy, jutro(czytaj wybory 2014)będze miał lekarstwo na ich spłate. Odpowiedz Link
cynamonowa2 Re: Janki 30.01.13, 12:56 Jestem mieszkańcem Janek jednak nie do końca wiem o czym mowa powyżej. Czy CH Janki będzie rozbudowane>? Poproszę o o więcej konkretnych informacji. Dziękują Odpowiedz Link
j.aranowski Re: Janki 30.01.13, 15:37 Tutaj można posłuchać coś więcej: Komisja Planowania Przestrzennego i Inwentaryzacji w dniu 28 I 2013 r. Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 30.01.13, 17:43 Widziałam relacje z obrad komisji planowania,włos jeży się na głowie.Jakim prawem przewodnicący rady gminy może prowadzić obrady komisji.To jest sprzeczne z prawem. Za co Hofman bierze kase?Niech idzie do kasy gminy i odda pieniądze.Ustalenia tej komisji są bezprawne!!! Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 30.01.13, 18:37 Ten film na TVP2,to jakaś analogia do naszej gminy? Szkoda że p.Bareja nie żyje.W Raszynie miał by gotowy scenariusz komediofarsy!!! Muszę kończyć,agenci MI6 depczą mi po piętach. Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 30.01.13, 19:41 Przed kim?MI6, NHL,FBI mam rozpracowane. Pojawił sie jakiś kierownik polmozbytu,może załatwi talon na 126p. Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 20:49 starix nim się nie przejmuj to taki "nikt" w gmnine bo czym jest dziś kierownik polmozbytu? Taki "ktoś" nieprzygotowany merytorycznie... Pamniętam jak byłem zapisany kiedyś 90 rok poprzedniego wieku na motocykl MZ... i musiałm takiemu dać w łapę żeby motor kupić a pamiętam że chętnych było że hoohoo... więc każdy dawał a on nie odmawiał... brał bez krempacji. To były czasy, taki kierownik polmozbytu to wtedy znaczył więcej niż Wójt dziś... Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 30.01.13, 21:39 Dzisiaj taki"nikt"chętnie by wrócił do roboty, tylko po co?Dom postawił,do kościoła moźe chodzić(za komuny na zebrania POP),emeryture kasuje,słowem żyć nie umierać.(może mówimy o Cze...u) Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 21:42 a kto to Cze...u? starix za komuny też można było chodzić do kościoła tylko że partyjnym nie wypadałao i było nie po drodze... dziś walą drzwiami i oknami i w pierwszym rzędzie stoją... Odpowiedz Link
starix62 Re: Janki 30.01.13, 21:59 Sęku ja części "załatwiałem " na 1go Sierpnia, może to ta sama szuja. Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 22:12 był polmozbyt na 1 serpnia masz rację... był na okęciu na tej co szkoła... był też na łopuszańskiej... ale jak myślisz jak w jednym brał to co w innym było inaczej? Pewnie dziś to przykładny obywatel... katolik... mąż rodziny, no i najważniejsze że nie łapówkarz, szuja, złodziej, itd itd... Odpowiedz Link
tomasz_sz43 Re: Janki 02.02.13, 14:47 czytam i nie wierzę, choć lata komuny takie były, mam nadzieję że dziś wyżej opisany kierownik, to porządny dziś człowiek. Nie wiem tylko czemu ktoś w Raszynie wspomina jakiegoś kierownika z polmozbytu, czyżby miał coś wspólnego z Raszynem? Z tego co zdążyłem zauważyć to wpisy tu nie pojawiają się same z siebie. Może jest ktoś kto to może wytłumaczyć? Jak znam życie to bloger Sękler będzie szukał aż znajdzie. Tylko podziwiać go za wytrwałość. Odpowiedz Link