28.01.13, 17:42
Mieszkańcy Janek!!!,nie dajcie się otumanić zarembie marcinkowskiemu,oni szukają kasy.Pytanie, chcecie mieć parking pod oknami ? bo ja nie.Co na to radna bezradna?
Obserwuj wątek
    • starix62 Re: Janki 28.01.13, 21:35
      Tak się boje że zacznę popierać radnego co ma trociny zamiast szarych komórek
    • starix62 Re: Janki 28.01.13, 21:50
      Sęku może jakiś list gończy? Chyba moje wPISY ubodły kogoś,może przewielebnego może wygasłe światełko co po nim tylko został dym (smród)
      • b.brudny_motocykl Re: Janki 28.01.13, 22:54
        ciekawi mnie tylko który ma trociny w głowie... jakbyś tak mógł poinformować jak się boisz to stuknij na maila sekler@vp.pl
        a wielu by chciało się dowiedzeić ktoś ty... nawet jeden obiecywał że będzie cię przez ABW... CBŚ... CIA... FBI... NHL... DHL... szukał i na obiecankach się skończyło... Cóż ja najbardziej kontrowesyjny bloger a ty przodujesz jako ten co najmocniej pisze na forum... medalu ci nie dadzą praworządni ale to wolny kraj...
        rozumiem że "przewielbny" to Piotrek?
        • starix62 Re: Janki 28.01.13, 23:23
          Przewielebny to ten co nic nie obiecał i słowa dotrzymał.Nie mam pracy, nie mam pieniędzy,może za kanalizacje zaczną zwracać
    • jacek-wisniewski Re: Janki 29.01.13, 11:22
      Każda firma ma prawo do rozwoju. O taką gospodarczą Polskę walczyliśmy 40 lat. IKEA, CENTRUM HANDLOWE i każda firma naszych mieszkańców. Rolą samorządu, wójtów i radnych jest taki rozwój przewidywać, planować i dawać do niego warunki. Lepsza komunikację, lepsze plany, infrastrukturę. Jestem "za" rozwojem CENTRUM HANDLOWEGO JANKI.
      Jednak to co wczoraj widziałem na spotkaniu radnych i mieszkańców z firmą reprezentującą CENTRUM przypominało mi film o Afryce i wprowadzaniu się na teren post kolonialny dużej korporacji, która planuje rabunkową eksploatację na zasadzie "po nas spalona ziemia". I tak jak w Afryce bez negatywnej roli "kacyków" tak u nas w Gminie Raszyn bez negatywnej roli przedstawicieli władzy wykonawczej taka operacja nie mogłaby mieć miejsca. Po wniosku firmy o plan miejscowy wójtowie tłumaczyli radnym, że firma chce "wymienić elewację" i dlatego wszczyna się procedurę. Po roku ta wymiana elewacji to podziemny parking, budynki do 32 m wysokości, hotel, nowe drogi dojazdowe, i dwie nowe galerie handlowe. Czyli co, firma oszukiwała? Może ktoś przeczytał wniosek o plan bez zrozumienia? I podstawowe pytanie. Czemu to miało służyć? Wywołaniu awantury? Pokazaniu firmie, ze "my" to jesteśmy "za" ale te "oszołomy radni i mieszkańcy" są "przeciw"?
      Jak w planie miejscowym są zapisy o powierzchniach dla sportu, hotelu, magazynach, to jakaś koncepcja rozbudowy musi już być. Szkoda, ze nikt nie zdecydował się jej pokazać.
      A co z mieszkańcami i właścicielami firm wokół Janek? Sądzę, ze gdyby równolegle Gmina Raszyn zrobiła dla nich dobry projekt planu miejscowego, który pozwalałby nie na konkurencję z Centrum, ale na przeżycie w tych trudnych czasach, dziś by nie protestowali. Ale wójtowie zwykłym mieszkańcom Janek nie robią planów miejscowych, za to co jakiś kilka miesięcy powraca problem ekranów wzdłuż Mszczonowskiej i Al. Krakowskiej, które po wybudowaniu spowodują plajtę setek firm.
      Słowem Afryka Środkowa w centrum Europy.
      • starix62 Re: Janki 29.01.13, 16:02
        Boże,chroń nas od plag egipskich a szczególnie od światełka,manipulowanego przez:smirkzweda,Wiśniewskiego Iwickiego,Rajkowskiego,obecnie zaręby.
        • b.brudny_motocykl Re: Janki 29.01.13, 17:26
          czegoś nie rozumiem starix czy ty myslisz że nasz Darek dałby się manipulować? A już szczególnie Rajkowskiemu... oj starix... oj starix...
        • starix62 Re: Janki 29.01.13, 17:34
          Znowu ktoś powie że się czepiam,Hofman przewodniczący komisji planowania a obrady prowadzi "światełko"Pytanie:za co bierze przewodniczący kaske?Bo co do światełka,wiadomo,totalna kontrola,kończe bo mi FBI drepcze po piętach!!!
          • b.brudny_motocykl Re: Janki 29.01.13, 18:03
            widzę, że ty dużo wiesz? masz rację F(rajerzy) B(arany) I(dioci) z nimi nie ma żartów wypatrzą, wyśledzą i będzie nieszczęście. Musisz lepiej się kamuflować... ale na Boga nie przestawaj pisać
            • b.brudny_motocykl Re: Janki 29.01.13, 21:16
              żyjesz starix? Bo już zaczynam się bać że cię namierzyli... Lecz nie obawiaj się rozmawiałęm dziś z kimś kto miał cię ścigać jak Tom Lee Jones w "ściganym" ale sobie odpuścił więc masz zielone światło do pisania. Chyba zrozumiał że nic nie może... a że ty dużo wiesz to dawaj nie odpuszczaj...
              • starix62 Re: Janki 30.01.13, 12:22
                Ten co mnie śclga nich wie że mam go w d.....e. Dziś podnosi ręke za kredytami dla gminy, jutro(czytaj wybory 2014)będze miał lekarstwo na ich spłate.
    • cynamonowa2 Re: Janki 30.01.13, 12:56
      Jestem mieszkańcem Janek jednak nie do końca wiem o czym mowa powyżej.
      Czy CH Janki będzie rozbudowane>?
      Poproszę o o więcej konkretnych informacji.

Dziękują
      • j.aranowski Re: Janki 30.01.13, 15:37
        Tutaj można posłuchać coś więcej: Komisja Planowania Przestrzennego i Inwentaryzacji w dniu 28 I 2013 r.
        • starix62 Re: Janki 30.01.13, 17:43
          Widziałam relacje z obrad komisji planowania,włos jeży się na głowie.Jakim prawem przewodnicący rady gminy może prowadzić obrady komisji.To jest sprzeczne z prawem. Za co Hofman bierze kase?Niech idzie do kasy gminy i odda pieniądze.Ustalenia tej komisji są bezprawne!!!
    • starix62 Re: Janki 30.01.13, 18:37
      Ten film na TVP2,to jakaś analogia do naszej gminy? Szkoda że p.Bareja nie żyje.W Raszynie miał by gotowy scenariusz komediofarsy!!! Muszę kończyć,agenci MI6 depczą mi po piętach.
      • b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 18:48
        nie bój się ja cię obronię
        • starix62 Re: Janki 30.01.13, 19:41
          Przed kim?MI6, NHL,FBI mam rozpracowane. Pojawił sie jakiś kierownik polmozbytu,może załatwi talon na 126p.
          • b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 20:49
            starix nim się nie przejmuj to taki "nikt" w gmnine bo czym jest dziś kierownik polmozbytu? Taki "ktoś" nieprzygotowany merytorycznie... Pamniętam jak byłem zapisany kiedyś 90 rok poprzedniego wieku na motocykl MZ... i musiałm takiemu dać w łapę żeby motor kupić a pamiętam że chętnych było że hoohoo... więc każdy dawał a on nie odmawiał... brał bez krempacji. To były czasy, taki kierownik polmozbytu to wtedy znaczył więcej niż Wójt dziś...
            • starix62 Re: Janki 30.01.13, 21:39
              Dzisiaj taki"nikt"chętnie by wrócił do roboty, tylko po co?Dom postawił,do kościoła moźe chodzić(za komuny na zebrania POP),emeryture kasuje,słowem żyć nie umierać.(może mówimy o Cze...u)
              • b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 21:42
                a kto to Cze...u?
                starix za komuny też można było chodzić do kościoła tylko że partyjnym nie wypadałao i było nie po drodze... dziś walą drzwiami i oknami i w pierwszym rzędzie stoją...
                • starix62 Re: Janki 30.01.13, 21:59
                  Sęku ja części "załatwiałem " na 1go Sierpnia, może to ta sama szuja.
                  • b.brudny_motocykl Re: Janki 30.01.13, 22:12
                    był polmozbyt na 1 serpnia masz rację... był na okęciu na tej co szkoła... był też na łopuszańskiej... ale jak myślisz jak w jednym brał to co w innym było inaczej? Pewnie dziś to przykładny obywatel... katolik... mąż rodziny, no i najważniejsze że nie łapówkarz, szuja, złodziej, itd itd...
                    • tomasz_sz43 Re: Janki 02.02.13, 14:47
                      czytam i nie wierzę, choć lata komuny takie były, mam nadzieję że dziś wyżej opisany kierownik, to porządny dziś człowiek. Nie wiem tylko czemu ktoś w Raszynie wspomina jakiegoś kierownika z polmozbytu, czyżby miał coś wspólnego z Raszynem? Z tego co zdążyłem zauważyć to wpisy tu nie pojawiają się same z siebie. Może jest ktoś kto to może wytłumaczyć? Jak znam życie to bloger Sękler będzie szukał aż znajdzie. Tylko podziwiać go za wytrwałość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka