Dodaj do ulubionych

Nasz Raszyn

23.07.06, 19:50
czy moglibyscie skonczyc jednoosobowa kampanio-nagonke, bo jak sie to
wszystko czyta to sie czlowiekowi niedobrze robi!!!!!!!!!!
Skoro wiekszosc z was wie wszystko to moze zrobmy zestawienia co w przeciagu
ostatnich 8 lat zmienilo sie w Raszynie (oprocz wladzy wink)na korzysc wsi
naszej i nas mieszkancow!!!
Obserwuj wątek
    • j.aranowski Re: Nasz Raszyn 23.07.06, 21:18
      Mieszkam w Dawidach Bankowych, mogę więc powiedzieć co zmieniło się w mojej
      miejscowości. Pod koniec ubiegłej kadencji zrobiono wodociąg. Kosztowało nas to
      bodaj po 1560 zł. Wtedy też zaczęto wysypywać niektóre drogi dystruktem, ale
      Sołtys sąsiedniej wsi tak przebierał nogami żeby zdążyli u niego, że części nie
      dokończono do dziś. Nie pamiętam, czy to jeszcze za poprzedniej władzy, czy już
      obecnej zrobiono kawałek chodnika przy szkole. Poprzednia władza zafundowała
      nam też światło pulsacyjne przy przejściu dla pieszych obok szkoły a obecna
      pracownika przeprowadzającego dzieci. Powstał też zalążek kościoła, ale to już
      nie zasługa władzy. W ubiegłym roku spięto wodociąg we wsi z wodociągiem HRS
      Dawidy, co poprawiło ciśnienie i jakość wody. Potem spięto nasz wodociąg z
      siecią wody w Raszynie i jakość znowu spadła. Dwa razy pomalowano też
      krawężniki i pasy na jezdni, ale to już w Dawidach. A i jeszcze zrobiono (nie
      wiem czy to właściwe słowo, patrząc na efekt) ulicę Miklaszewskiego. Więcej
      jakoś nie mogę sobie przypomnieć, ale jeśli chcecie, mogę napisać, z jakimi
      wnioskami do budżetu występowaliśmy (jestem przewodniczącym Rady Sołeckiej). A
      byłbym zapomniał. Poprzednia władza rozbudował nam też szkołę. Powstała tam
      również sala gimnastyczna i ładne boisko. Nie pamiętam teraz, czy było to w
      ciągu ostatnich ośmiu lat. To tyle. Pozdrowienia.
    • raszynia Re: Nasz Raszyn 27.07.06, 11:10
      1.ostatnio rondo na skrzyzowaniu Szkolnej i Poniatowskiego, 2.nowe siodelka
      na 'stadionie', 3.namiastke placu zabaw, nie posadzono tam zadnego duzego
      drzewa wiec w te upaly 0 dzieci, bo nawet cienia nie ma....
    • kalin_a Re: Nasz Raszyn 01.08.06, 08:22
      raszynia jak widać - niewiele zrobiono sad
      • raszynia Re: Nasz Raszyn 01.08.06, 11:12
        Niestety, interesuje tu wiekszość obrabianie sobie nawzajem t...ka, jak
        widze 'esej' miejscowego 'pisarza' to nawet nie czytam
        A rondo rozkopane (Poniatowskiegoxszkolna), mam nadzieje, ze skoncza do 1
        wrzesnia bo inaczej maniana na poczatek roku szkolnego!!!!!
        -
      • raszynstraszyn Re: Nasz Raszyn 01.08.06, 11:25
        ostanio mówiono że w Raszynie tworzy się scenografię do filmu o przebiegu powstania warszawskiego.
        na tzw rynku jest już gotowa od 3 lat (czekamy tylko na wybicie szyb w naszych oknach), na
        Poniatowskiego już finalizują prace, spodziewajcie się castingu na rolę powstańców!!!1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka