Dodaj do ulubionych

fosamax 70

03.05.06, 05:17
interesuje mnie wszystko co dotyczy leku FOSAMAX 70 ostatnio dowiedzialam sie
ze po zazyciu nalezy biegac bede wdzieczna za kazda informacje o tym leku
poniewaz wystapily u mnie wszystkie przewidziane przez producenta skutki
uboczne
Obserwuj wątek
    • andrzejb63 Re: fosamax 70 06.06.06, 21:26
      iwa87 napisała:

> interesuje mnie wszystko co dotyczy leku FOSAMAX 70 ostatnio dowiedzialam sie
      > ze po zazyciu nalezy biegac bede wdzieczna za kazda informacje o tym leku
      > poniewaz wystapily u mnie wszystkie przewidziane przez producenta skutki
      > uboczne
      Poszukaj na google wpisując "FOSAMAX 70". Pamiętaj jednocześnie, że osteoporoza
      jest chorobą ruchowych leniuszków. Lek w najlepszym przypadku powstrzyma zanik
      kości. andrzej pozdrawiam
      • nchyb Re: fosamax 70 07.06.06, 21:34
        > Poszukaj na google wpisując "FOSAMAX 70". Pamiętaj jednocześnie, że
        osteoporoza
        >
        > jest chorobą ruchowych leniuszków.
        niestety, to nie jest takie proste równanie...
        Na osteoporozę zapadją równiez małe, bardzo ruchliwe dzieci. Owszem, ruch
        bardzo jest pomocny w profilaktyce, ćwiczenia siłowe w budowie kości. Ale sam
        ruch nie zapewnia zdrowych mocnych kości, niestety...
      • iwa87 Re: fosamax 70 15.07.06, 05:43
        dzieki za odpowiedz o tym leku wiem juz chyba prawie wszystko a chcialabym
        wiedziec wszystko po pierwszych dwoch tabletkach przez tydzien bylam bardzo
        chora i wymagalam pomocy lekarskiej
        nastepnie na miesiac przerwalam branie ,potem znowu po drugiej tabletce mialam
        historie zoladkowe ale juz mniejsze, teraz po zazyciu tabletki ide na spacer
        na pol godziny potem lekkie! sniadanie i duzo ruchu i wszystko jest w
        porzadku.
        musze powiedziec ze rozmawialam z osobami ktore od kilku lat biora ten lek ale
        u nikogo nie wystapily wszystkie mozliwe skutki uboczne naraz
        pozdrawiam
        • nchyb Re: fosamax 70 16.07.06, 12:09
          Iwa87, a możesz napisać więcej jak się czujesz, czy robiłaś powtórne badanie,
          czy wzrosła gęstość kości (ile czasu już bierzesz lek)? Czy sosujesz jeszcze
          jakieś środki?
          I przy okazji ile masz lat? Czy 87 to Twój rok urodzenia? Jeżeli tak, to bardzo
          wcześnie Cię dopadło, ale to się niestety zdarza, wiem coś o tym...
          Pozdrawiam serdecznie
          • osa102 biorę fosamax 70 już 2 lata. 10.02.07, 17:53
            Powstrzymał ubytek wapnia z kosci, lekarz by6ł b zadowolony. Biorę nadal. Jest
            b upierdliwym lekiem bo trzeba popic szkalnką wody i utrzymywac pozycje
            pionową aby tresc z żoładka nie cofała sie. BNie należy sie pochylac przez 30
            minut a potem zjesc sniadanie i funkcjonujemy ju ż normalnie.
            • nchyb Re: biorę fosamax 70 już 2 lata. 16.02.07, 11:28
              a jakieś efekty uboczne dostrzegasz?
              Pozdrawiam
              • iwa87 Re: biorę fosamax 70 już 2 lata. 16.03.07, 18:16
                po miesiecznej przerwie znowu biore fosamax 70 ,pol godziny spaceruje , potem
                sniadanie i jest w porzadku ,czuje sie dobrze nie odczuwam nic niepokojacego a
                ty czujesz jakies skutki uboczne?
                pozdrawiam
      • wolanska03 Re: fosamax 70 02.04.14, 11:46
        inovmed.pl/pl/p/-Pain-Gone-Podreczny-Przyrzad-Przeciwbolowy/80 polecam może to urzadzenie moja babcia je ma
    • vasiek Re: fosamax 70 21.08.13, 11:25
      Polecam poniższy filmik
      Wszystko na temat Fosamaxu od 29 minuty.

www.youtube.com/watch?v=Ps0tDlCu-Tk
    • mib7 Oszustwo 01.01.14, 21:41
      TNV Style nadał program o nazwie "Farmaceutyczne oszustwa", w której prezentuje się przykład kobiety, która na skutek kilkuletniego przyjmowania tego leku zmarła z powodu martwicy żuchwy.
      Osteoporoza to klasyczny przykład wmawiania ludziom chorób.
      Naturalne zużycie kości nazywa się anomalią i sprzedaje się na to "leki".
      Koncerny farmaceutyczne nie są zainteresowane abyśmy byli zdrowi, tylko abyśmy się leczyli
      (kupowali "leki").

• mib7 Re: Oszustwo 01.01.14, 21:42
        Oczywiście mowa o TVN Style.
        • mib7 Re: Oszustwo 01.01.14, 21:48
          Link: www.youtube.com/watch?v=Ovah8zFEfrA#t=2172
          Od 36 minuty.
      • suzi2212 Re: Oszustwo 17.01.17, 16:00
        Ja też oglądałam ten program . W USA podobno około 2 tyś. osób skarży koncern z powodu martwicy żuchwy. Z badani wynika , że po trzech latach stosowania lek staje się niebezpieczny .
        • rozterka47 Re: Oszustwo 19.03.17, 18:38
          wiele osób leczonych jest na osteoporoze bez szukania jej przyczyny , bez dokładnych badąń ( wapń, wapń zjonizowany, PTH , fosfor, fosfataza zasadowa, calcytonina , poziom vit D ) a czasem można ja powstrzymać bez szkodliwych leków , bywa , że myli sie osteoporoze z osteomalancją , ktora leczy sie skutecznie BEZ fosamaxu i innych bifosfonianów )
    • maniekpi Re: fosamax 70 13.03.14, 15:06
      Witam.
      U każdego człowieka można spowodować wystąpienie zachorowania na prawie każdą chorobę,odżywiając go w sposób stanowiący przyczynę tej choroby.
      Z tysiąca ludzi karmionych tak,aby musieli zachorować na cukrzycę typu I zachorują wszyscy,bez żadnych wyjątków.
      Podobnie jest z innymi chorobami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka