strangerthan Re: Zotral 16.02.10, 15:47 Brałam, co prawda pod inną nazwą handlową, ale to samo. Nie pamiętam dokładnie jak długo... na pewno grubo ponad rok. Jeśli chcesz wiedzieć czy działa to musisz niestety sprawdzić na sobie, bo każdy inaczej reaguje... A jeżeli o skutki uboczne chodzi to właściwie nic się nie działo, do czasu, ale nie wiem czy można to zwalać na lek. Miałam bardzo dużą dawkę, 300mg, gdy już miałam to odstawiać to zaskoczyłam na wyż i wszystko szlag trafił, bo przeszłam na stabilizatory i rozkręciła się nowa historia, nieważne... W każdym razie, jeśli lekarz zapisał, to warto sprawdzić, często słyszałam, że ludzie są zadowoleni z tego leku. Odpowiedz Link
annarchia Re: Zotral 16.02.10, 18:39 strangerthan napisała: > czy można to zwalać na lek. Miałam bardzo dużą dawkę, 300mg, gdy już miałam to > odstawiać to zaskoczyłam na wyż i wszystko szlag trafił, bo przeszłam na > stabilizatory i rozkręciła się nowa historia, nieważne... Pewnie dwubiegunowa..? Miałam tę diagnozę długo... Teraz BPD, ale i tak zdarzało mi się mieć na pewnych antydepresantach stany mieszane i hipomanie. Z tą różnicą, że obecnie coraz mniej przypisuję im przyczyn biologicznych, one mają swoją logikę i nieświadomy sens, przynajmniej u mnie... Odpowiedz Link
kkkkota Re: Zotral 16.02.10, 23:43 Zaczęłam już brac, kiedyś juz brałam coś podobnego i dobrze działało ale każde działa jednak trochę inaczej. Odpowiedz Link
strangerthan Re: Zotral 17.02.10, 15:09 haha ;) no podobnego... ale innego, więc nie można się sugerować, nie na darmo tyle tego nawymyślali (pomijając interesy firm farmaceutycznych ;)). A co do pytania o dalszy przebieg mojej historii - rzeczywiście zaczęło dziać się coś co mieściło się w spektrum dwubiegunowości, jak już to ChAD drugiego rodzaju, ale ja jeszcze chętniej nazwałabym to rapid-rapid-cycling :) ...że tak pozwolę sobie zdiagnozować ;) Ale to też nieaktualne, teraz jestem na przeciwdepresyjnych lekach, co prawda + stabilizator, ale inny, któryś z kolei... Czekam wciąż na efekty z nadzieją idioty :((( Odpowiedz Link