Dodaj do ulubionych

co z terapią?

12.11.11, 07:45
wszędzie piszą że tylko dłogotrwała terapia. A mnie na płatną nie stać. Chodziłam prywatnie to było 100 za godzinę. 20 godzin wytrzymałam. A wczesniej 8 godzin chodziłam.
Bezpłatnych nie ma? Czasami wolałbym bardziej być chora tak prawdziwie , może schizofrenia? w końcu by mi ktoś pomógł.
Obserwuj wątek
    • fred2011 Re: co z terapią? 12.11.11, 07:49
      Powiem Wam że w związku z sprawą karną byłam badana przez lekarzy na polecenie sądu.
      Mimo że mój lekarz u którego byłam rok wczesniej , który stwierdził BPD jest najlepszym psychiatrą w mieście , dyrektorem szpitala i oczywiście orzecznikiem sądowym to wysłali mnie do dwóch innych.
      I co? Mam tylko lekką nerwicę , nie widzę swojej winy w postępowaniu , intelektualnie bardzo sprawna i elokwentna. W dupie mieli to że sie leczę na borderline.
      • neon.ki Re: co z terapią? 12.11.11, 12:45
        oczywiście, że są bezpłatne terapie z nfz. można zapisać się do np psychologa bez formalnych uprawnień terapeuty, ale korzystać z takiej pomocy jak na terapii, regularnie, co tydzień. albo rzadziej jak kto woli. piszę na podstawie moich doświadczeń. natomiast trzeba też do tego podejść bardzo świadomie, bo co innego zadaniowe radzenie sobie z rzeczywistością, co pozwala "funkcjonować" w świecie, a raczej dostosować objawy do świata, żeby nie utrudniały za bardzo, a co innego faktycznie przepracować pewne zaległe problemy czy traumy, żeby zmienić mechanizmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka