kolbet 18.07.07, 21:51 Czy ktos z Was - tu mial zdiagnozowane boderline i okazalo sie, ze powodem jest jakas somatyczna choroba? KOlbet Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angua0 Re: Choroby a boderline? 13.10.07, 21:17 ja podejrzewam problemy z tarczycą, ale dopiero ide się badać Odpowiedz Link
murakami2 Re: Choroby a boderline? 25.11.07, 12:20 Nie wiem, czy to ma związek, ale mój przyjaciel z BPD - ma łuszczycę, zapalenie kłębuszkowe nerek, co z a tym idzie, nadciśnienie, chroniczny katar. Ale nie zdiagnozowano związku. Odpowiedz Link
aga8420 Re: Choroby a boderline? 13.06.08, 14:32 No właśnie, też mnie to ciekawi. Moi poprzednicy raczej pisali o tym, jakie choroby wynikają z borderline, natomiast pytanie jest chyba odwrotne. U mnie jest tak, że ja podejrzewam, iż zespół jelita drażliwego rozwalił mi kompletnie psychikę i właściwie to była przyczyna moich problemów natury psychicznej. Odpowiedz Link
liczby-11 Re: Choroby a boderline? 07.09.08, 16:30 Nie wierze w borderline, ktore nie ma odbicia w mozgu. Musi byc w dziecinstwie uraz lub zaniedbanie fizycne lub psychiczne etc......... nie pisze juz o innych. Nie moze byc borderline np. w 30 -tym roku zycia po niedawno stwierdzonej chorobie somatycznej. Poczytaj sobie WIKIPEDIA - borderline.kilka razy, po prostu przestudiuj geneze powstawania bpd. Jak masz inne zdanie, to napisz. Z powazaniem . Odpowiedz Link