Dodaj do ulubionych

Krótka informacja.

21.07.06, 20:55
Witam,

Taka krótka informacja. Zrezygnowałem z powierzonej mi funkcji członka Rady
Mieszkańców. Rezygnacje przekazałem do Ankry.
Przy okazji pragnę podziękować za ponad trzyletnią współpracę wszystkim
członkom byłym i obecnym oraz sąsiadom.

Pozdrawiam,

Piotr Kostrzewa
Obserwuj wątek
    • kodi4 Re: Krótka informacja. 21.07.06, 22:42
      Dzieki,
      Troche szkoda ale masz nowe obowiązki

pozdrawiam
      Radek
    • michal.rada Re: Krótka informacja. 21.07.06, 23:12
      No to teraz już nie będzie na kogo zwalać, a tak zawsze można było na Pana
      Piotra, to kolejną ofiarą jestem ja, bo jak nie na Piotra to zawsze na mnie było
      spychane.
      Dzięki Piotrze za poświęcony czas i chyba trzeba zmienić skład Rady, bo zresztą
      na naszym osiedlu Rada nigdy nie miałą nic do powiedzenia.
      • fazowy Re: Krótka informacja. 22.07.06, 00:20
        Uważam, że nikt na nikogo nie chce nic zwalać, każdy z nas mógł coś zrobić dla
        dobra osiedla. Jedni nie chcieli, drudzy nie mieli czasu a inni nie wiedzieli
        jak i w czym mogą pomóc. Wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za nasze osiedle i
        każdy ma prawo wypowiadać swoje żale oraz zgłaszać propozycję. Jedyny problem
        który się pojawił to brak reakcji i informacji na temat działalności naszego
        wspaniałego Administratora, mogliśmy dużo wcześniej coś z tym zrobić. Sorry, że
        teraz się wymandrzam, ale wcześniej nie miałem pojęcia,że jest to aż taki
        problem. Mam pytanie do Piotra jaki jest powód twojej rezygnacji. Dzięki za
        poświęcanie swojego prywatnego czasu dla dobra naszego wspólnego osiedla.

Pozdrawiam
        • gusia18 Re: Krótka informacja. 22.07.06, 08:28
          Praca w Radzie to ciężki kawałek chleba.
          Piotr był w tym dobry, dużo spraw załatwił do końca. Dzięki Piotrze naprawdę.

Co do wypowiedzi fazowego to chcę powiedzieć, ze nikt z nas nie miał prawa mieć
          nigdy pretensji do Rady. 1. To działalność czysto charytatywna. 2. Rada ma dom,
          pracę i mało czasu na funkcje dodatkowe, a poswiecała go naprawdę dużo.
          Poza tym nikt poza nimi nie wyrażał chęci pmocy, wiec nei ma co miec pretensji.

Co innego jeśli chodzi o Administratora. Wzloty i upadki. I Fazowy Rada
          interweniowała w sprawie Administratora, wielokrotnie. I było widać poprawę.
          Szkoda tylko że poprawa dotyczyła tylko błahych spraw.
          Ja dalej uważam, że Ankra naruszyła pewne obowiązki zarządcy nieruchomości.

Rado, czekamy na umowę o powierzenie zarządzania nieruchomością firmie Ankra i
          protokol. Te dokumenty mogą nam dużo powiedzieć.

• piotr.rada Re: Krótka informacja. 22.07.06, 13:22
          Co do rezygnacji to przede wszystkim powiększenie rodziny oraz nowe obowiązki w
          firmie (projekt). Brakuje czasu. Nie będę ciągnął tematu zwalania. Szkoda
          czasu.

Dzięki za podziękowania Gusi, Kodiemu,Michałowi oraz Fazowemu.
          • michal.rada Re: Krótka informacja. 24.07.06, 09:47
            Problem jest taki, że nie możemy o niczym decydować jako mieszkańcy, zawsze
            potrzebny nam jest podpis Prezesa Naszej Wspólnoty, którym jest Prezes Ankry.
            Nasze decyzje jako Rady Mieskzańców (jako organu nieformalnego), bo Ankra może
            ale nie musi się zgadzać z naszymi decyzjami są decyzjami, które za nim dotrą do
            Prezesa lub członków zarządu Ankry giną po drodze. Sprawy sa załatwiane zawsze
            połebkach, 3 lata czekaliśmy na remont klatek i co widzę teraz w pełni
            nieprofesjonalną firme, która nie potrafi pomalować ścian na klatce. Co zostało
            wykonane w ramach gwarancji?? Odwodnienie w bloku 1 w piwnicy, kostka na ciągach
            jezdnych, która znów się zapadła bo jest ułożona na piachu, Ankra jako firma
            profesjonalna powinna nam pomóc załatwić takie sprawy o których wie, że są źle
            wykonane, zna procedury.
            Przekazanie obowiązków między Administratorami to był dramat, poprzedni poprostu
            odszedł, a nowy nie zapoznał się z dokumentacją.
            Przecież poprzedniemu administratorowi można było nie wydać świadectwa pracy
            dopóki nie rozliczy się z dokumentacji i nie przekaże obowiązków, a tak
            stracilismy mnóstwo czasu. Jak ze wszystkim, karuzela na placu zabaw jest
            naprawiana przez 4 miesiące!!!!!!!
            Linie na miejscach parkingowych pomalowane zostały tak, że kilka miejsc jest
            węższych kilkanascie szerszych. Na to wygląda ze wszystko mozna źle wykonać....
            Obawiam się, tego że 3 lata minęły i zostalismy wsadzeni na minę, bo teraz już
            gwarancja się skończyła.....
            Pozdrawiam
            • michal.rada Re: Krótka informacja. 24.07.06, 09:49
              A gołebie przeniosły się teraz wyżej do otworów wentylacyjnych, ciekawie czy
              Administrator to zauważył??? Pewnie nie!!!
              Z taką administarcją daleko nie zajedziemy...
              • piotr.kostrzewa Re: Krótka informacja. 25.07.06, 09:04
                Witam,

Wczoraj złożyłem na piśmie reklamacje na gołębie. Najgorsze, ze u mnie w
                budynku siedzą nie tylko na kominach (bez siatek), ale na zabezpieczonych
                parapetach. Dodatkowo zgłosiłem, iż samozamykacz przy furtce (lokale użytkowe)
                jest źle zamocowany. Przekazałem Pani Wandzie zdjęcia wykonane na innym osiedlu
                gdzie jest prawidłowo zamontowany i działa. Nieważne lato czy zima.

Przekazałem też uwagę, że nowy konserwator nie zauważył od trzech tygodni
                przepalonej żarówki. A miało być bez problemów.
                • pablowskixxx Re: Krótka informacja. 26.07.06, 20:26
                  witam
                  ze swojej strony składam serdeczne podziękowania Panu Piotrowi za pracę na
                  rzecz naszego osiedla

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka