Dodaj do ulubionych

LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce...

31.10.11, 22:46
Komu się marzy ucieczka przed naszą zimą ? Kto nie lubi tej całej konsumpcyjnej otoczki wokół świąt. Kto wzamian chcialby się poszwędać po pięknych zakątkach Azji Płd.-Wsch.?

20 listopada wylatuję do Azji... Uff, już się nie mogę doczekać... W planach mam pobuszowanie po krajach wymienionych w tytule. Zaczynam od Laosu. Planuję tam pobyc około miesiąca, zobaczyć główne atrakcje turystyczne, ale też i odskoczyć w miejsca zbytnio nie zdeptane turystycznym butem.
Na święta planuję przeskoczyć na kambodżańskie wybrzeże, okolice Sihanoukville lub Kep. Po wybyczeniu się zamierzam obskoczyć resztę kraju, łacznie z samym Angkorem.
Wreszcie przez Tajlandię, lotem z Bangkoku, uderzyć do Birmy. Tam planuję zrobić typową pętlę birmańską :)

O mnie:
lat 31, backpacker, życiowy optymista, miłośnik Azji, zwłaszcza w jej buddyjskiej szacie, kilka różnych destynacji w świecie juz zobaczyłem, ale wciąż mi mało :)
Jeżeli są jacyś chętni do podłączenia się, choćby na część trasy, zapraszam. W grupce weselej i raźniej.
Poddaję pod rozwagę :)
Obserwuj wątek
    • bik_a Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 01.11.11, 09:43
      Witam ! Jestesmy zainteresowani twoja wyprawa,nie mamy niestety jeszcze biletow (wize z tego co sie orientuje mozna zalatwic na miejscu)-czy mozesz podpowiedziec gdzie mozna kupic tanie bilety na lot w te rejony?Pozdrawiam
      • mungopark Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 01.11.11, 21:41
        Wizy rzeczywiście idzie załatwić on arrival, tj. na miejscu. Z samolotami może być problem. Promocje już były (Lufthansa, LOT etc.). Jeszcze jedna do wyrwania okazyjnie jest. Lecieć do Kuala Lumpur z Londynu linią air asia (cena ok 850-900 zł plus dolot do Londynu na 27.11). Bilet powrotny można kupić będąc w Azji i kończąc wojaże. Z KL idzie dolecieć do Laosu lub Kambodży air asia za niewielką kasę (akurat są też promocje na te kierunki).
    • takanieinna Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 23.12.11, 11:59
      Witaj,
      24.01.2011 lece do BKK i ruszam do Birmy. Czytając Twój wątek można wnioskować że będziesz w tym samym czasie w Birmie. Zainteresowany aby połączyć siły?
      Ja, 29, miłośniczka Azji :)
      • moriarty82 Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 07.01.12, 13:18
        A gdzie będziecie w lutym? Bo ja mogę dołączyć od 4 lutego na około miesiąc. Bilet do Azji jeszcze nie kupiony (dopiero dostałam urlop), więc mogę się stawic w dowolnym kraju i towarzyszyc Wam przez około miesiąc.

O mnie: 29 lat (w lutym 30 :) ), doswiadczenie backpackerskie głównie z Mezoameryki i Afryki, ale ciekawość świata pcha dalej i dalej.... i dalej
        • takanieinna Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 07.01.12, 13:46
          Witaj, ja od 28 stycznia bede w Birmie. 4 lutego planowałam być w okolicach Mandalay / Inle lake, ale plan jest jeszcze elastyczny więc jeśli się zdecydujesz to mogę pomyśleć żeby jakoś go tak poprzestawiać żeby się było łatwiej spotkać. Do Birmy przekonywać nie trzeba :)
          • moriarty82 Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 09.01.12, 20:23
            Czy możemy się jakoś zgadać na prive? Mam kilka pytań, ale generalnie chętnie bym się przyłączyła. możesz podrzucić jakieś szczegóły (np. jak lecisz, skąd i kiedy wracasz), żebym też się mogła wpasować i szybciutko kupować loty? odezwij się proszę na moriarty@op.pl :)
            • moriarty82 Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wkrótce... 10.01.12, 19:04
              o nieee.... podałam zły adres... powinno być moriarty@wp.pl
    • azymutwschod Re: LAOS, KAMBODŻA, BIRMA wlasnie teraz 28.02.12, 16:18
      Witam, wlasnie podrozujemy po Azji Pd-Wsch 4 miesiac, w tej chwili pozdrawiamy z Laosu. Mozemy sluzyc praktyczna rada, gdyby byla taka potrzeba. Kontakt do nas przez strone azymutwschod.pl (Tropem Bialych Sloni). Wybierajacym sie do Birmy moze przydac sie link: azymutwschod.pl/?p=893 .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka