Dodaj do ulubionych

maroko i sierra nevada

07.02.13, 13:43
powiem szczerze - odjebało mi i mam ochote na jednym wyjeździe wskoczyć na sierra nevada z mulhacenem ( spanie w namiocie na śniegu ), wpaść do alhambry, autobusem do algeciras i przejechać za 20 eu do tangieru albo ceuty promem, potem poszalec w tetuan, chefchauen, chyba rabat ( w pięknej medinie nakręcono black hawk down), wynająć logana i obskoczyć meknes ( drewniany, ale niech mu, truskawki będą oblędne!!), volubilis, fez (nocleg), łagodny przejazd przez atlas do rachidiji, poludnie i zachód do wyboru do marakeszu ( bez agadiru, brrrr) i powrót do rabatu ( zwrot wozu) i odlot z tangieru lub fezu do charleroi
fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,109195063,109195063.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,86340547,110592060.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,109608200,109608200.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,114052427,114052427.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,134715542,134715542.html
3-4 osoby w tangerze (chyba najtańsze doloty z polski) to optymalny skład, nikogo nie wciągam na mulhacen po śniegu:)
termin 2-5 marzec do 25-28 marzec
mój adres leoleo@gazeta.pl, aha jestem z andrychowa
Obserwuj wątek
    • leoleo Re: maroko bez nevady 11.02.13, 15:00
      no dobra, sierra naevada odpada sądząc z kilku rozmów/listów; pozostaje dolot do tangieru/marrakeszu, szanse na tubkal też są kiepskie, zresztą góra jest nudna jak łysica świętokrzyska, zostaje 10 dni szwędania się autobusowo/kolejowego i ok 7 z wynajęciem renault logan i szwędaniem się bardzo atrakcyjnym
      www.panoramio.com/user/1433781/tags/morocco
      tu trochę fotek ze szwędania
      • leoleo Re:kąpiel w morzu dopuszczalna 13.02.13, 15:36
        w marcu w oceanie na poludnie od essaouiry kąpałem sie juz paręnaście dni; laski nie podlegające sponsorowaniu obwiozę po maroku chętnie i bezpiecznie
        • leoleo no, no są już chętni 18.02.13, 14:33
          w niewielkiej ilości, co zaskakujące rodzaju pieknego, facetów cos wytłukło?
          • leoleo sierra nevady już nie ma.... 21.02.13, 12:47
            wylot krk-crl-fez (czy jakoś tak)12/14 marca,mozna tez waw- crl - maroko, powrót 1/3 kw tą samą trasą, jest już 2 osoby a 2-3 następne ustalają terminy wylotu/wlotu, przecież to polacy::)); 8-10 dni do tangier/tetuan/rabat/fez/meknes/volubilis/marakesz, moze casablanca, al-dżadida z włóczeniem się autokarami a nawet ( dla właściwego klimatu, grandtaxi, krótkie dystanse, do 200km), póżniej logan (opcja rewelacyjna to 2!!!!) do objazdu pustynnego południa, przelotu atlasu wysokiego a nawet kąpieli w oceanie (bez żartów, temp wody ok 22-25, jak nigdy!! w bałtyku!!); spanie na plaży lub w lesie na karimacie,śpiworku i namiociku dopuszczalne i pochwalane, prysznic z butelki, bez jaj, da się wytrzymać
            www.panoramio.com/photo/8347324?tag=caucasus
            tu sie nie kąpałem tylko myłem coś 5 dni, była też kobieta/dziewczyna:)
            jezu, jak ja kwiczę z bólu jak pańcie piszą 7+7 z biurem w dobrych warunkach sanitarnych z 3 posiłkami:):)
            • leoleo Re: sierra nevady już nie ma.... 25.02.13, 12:24
              ostatni termin, zaczynają rosnąć ceny biletów; pozostają jeszcze loty przez gironę z noclegiem nad morzem czy jakoś tak; ostatni wpis
              • saqqara Re: sierra nevady już nie ma.... 03.03.13, 17:29
                gdyby mnie tak EBC w listopadzie nie przeplukał z kasy, to bym chętnie z Wami pojechala. juz nam kilka wspolnych wyjazdow przeszlo kolo nosa, wrr
                tym bardziej ze Maroko z gorą w tle strasznie mnie kusi. daj znac nastepnym razem, jak bedziesz cos szykowal co? <tu wyginam dziąsła w usmiechu>
                :)
                • leoleo saqqara... 03.03.13, 17:48
                  z tobą zawsze; jeszcze mam 3 os do dogadania a bilety już walą pod sufit:)
                  • saqqara Re: saqqara... 03.03.13, 17:53
                    Sierra wyglada smacznie :)
                    bilety w grudniu do maroka chodzily po 3 stowki. mialam brac, ale w grudniu to ja robilam za pasozyta. nie bylo z czym poszalec.
                    kiedy lecicie?
                    • leoleo trza bylo kupić wiaderko tanich biletów... 03.03.13, 19:35
                      a tak widzisz co sie dzieje; ryan szarpie cenami w górę i dół, i znowu w górę; najlepsze połączenie - charleroi - właśnie wypadło, jeszcze rzęzi girona ale tam trzeba spać byle gdzie; są tacy, którzy piszą że 2 noclegi w palmie albo bergamo dobrze robia na cerę, ale niekoniecznie na to idę...; moja poczta jest na wizytówce a ty chcesz rozpowszechniać tajemnice alkowy, to tajny klucz, półgłówki nie złapią...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka