Dodaj do ulubionych

urlop w lipcu - co polecacie?

IP: *.centrala.pbk.pl 08.05.01, 09:33
wiem, wiem termin nie najciekawszy, ale tak wypadlo. mam urlop w lipcu, gdzie
radzicie pojechac. wyspy (Kreta, Dzerba, Cypr) chyba odpadaja (gorrrrraco!!!),
na Kanary lub Dominikane jakos nie chce, moze Portugalia?
podrzucie, prosze jakies pomysly. - phoenix
Obserwuj wątek
    • mary_z_danii A moze Bornholm? 08.05.01, 13:09
      Blisko od Polski, bezposrednie polaczenie promowe ze
      Swinoujscia od polowy czerwca, swietna baza noclegowa,
      wspaniala przyroda... no i raj dla rowerzystow i
      grajacych w golfa :) Duzo info o Bornholmie znajdziesz
      w sieci, m.in.
      www.bornholminfo.dk
      Zycze milych wakacji!
      • Gość: phoenix Re: A moze Bornholm? IP: *.centrala.pbk.pl 08.05.01, 15:46
        dzieki za pomysl - ale chyba odpada, rowery i golf mnie nie kreca. i
        zdecydowanie chce, zeby bylo cieplo, ale nie 40 st. w cieniu.
        moze byl ktos na jakies ciekawej wyspie i poleca - patrz moj termin pobytu:
        lipiec.
        • mary_z_danii Re: A moze Bornholm? 08.05.01, 15:55
          :))) Bornholm jest wyspa, i to ciekawa ;)
          Pozdr.
      • Gość: agnes Re: A moze Bornholm? IP: 217.168.131.* 08.05.01, 17:00
        Zgadzam sie!!! Bornholm to przepiekne miejsce na aktywny wypoczynek. Czysty
        Baltyk, wspaniale piaszczyste (oraz kamieniste) plaze, mnostwo tras rowerowych
        i innych atrakcji. Kto nie lubi jazdy rowerem wiele traci. Mozna cala wyspe
        zwiedzic w tydzien i nie miec dosc. Pozdrawiam wszystkich .
    • Gość: Kot Re: urlop w lipcu - co polecacie? IP: *.gazeta.pl 08.05.01, 15:56
      a może by tak Chorwacja... niedaleko, stosunkowo tanio i ciepło (nie gorąco)...

• Gość: krzys Re: urlop w lipcu - co polecacie? IP: 213.25.164.* 08.05.01, 16:17
        Góry Sowie, Kotlina Kłodzka Dobre na odchudzanie !
        • Gość: phoenix Re: urlop w lipcu - do Krzysia IP: *.centrala.pbk.pl 09.05.01, 15:16
          oj Krzysiu, Krzysiu - przeciez ja jade na urlop wypoczac! odchudzanie jest mi
          zupelnie niepotrzebne!
      • Gość: phoenix Re: urlop w lipcu - do Kota IP: *.centrala.pbk.pl 09.05.01, 15:14
        byles Kocie w Chorwacji? co polecasz do zobaczenia,
        gdzie sie zatrzymac?
        • Gość: Kot Re: urlop w lipcu - do Kota IP: *.gazeta.pl 09.05.01, 16:34
          niestety nie udało mi się pojechać do Chorwacji, ale jest takie biuro podróży,
          które specjalizuje się min. w tym kraju Adriatyk - zajrzyj na
          www.adriatyk.com.pl.

powodzenia

• Gość: PPP Re: urlop w lipcu - do Kota IP: 217.96.4.* 24.05.01, 14:24
          Gość portalu: phoenix napisał(a):

> byles Kocie w Chorwacji? co polecasz do zobaczenia,
          > gdzie sie zatrzymac?

Jeżeli chodzi o Chorwację to nie polecam korzystania z żadnego biura podróży. Po
          prostu trzeba wsiąść w samochód i jechać - warunek należy być na miejscu w dniu
          zmiany turnusów (można sprawdzić w jakimkolwiek katalogu biura podróży, w
          ubiegłym roku była to sobota).

Następnie w wybranym przez siebie miasteczku(wsi) znaleść domek z wywieszką pokój
          (Zimmer, camera, room itd.). W większości przypadków będziemy zmuszeni do
          pośrednictwa lokalnego biura turystycznego - gdyż właściciele są b. często
          kontrolowani przez ich skarbówkę, ale i tak za ok. 70-80% ceny w ośrodku
          wczasowym dostaniemy 2 - 3 razy większą powierzchnię (np. parter willi z tarasem
          i dużym ogrodem do wyłącznej dyspozycji, morze w odl. do 100m, ciszę i spokój).
          Jeść można w swojej kuchni, restauracjach - ceny nie porażają, lub wykupić w
          stołówce pobliskiego ośrodka.
          Kolejność może być odwrotna, tzn. szukamy lokalnego biura turystycznego i tam nam
          wskazują kwaterę, ale chyba lepiej wpierw zobaczyć to, za co się płaci.

W ubiegłym roku byłem 2 tygodnie w tym pięknym kraju. Pierwszy tydzień w ośrodku
          (za pośrednictwem TUI) 2-gi tydzień jak wyżej. Warunki nie do porównania.

Pozdrawiam i życzę wypoczynku
          • Gość: zuza Re: urlop w lipcu - do Kota IP: 62.98.70.* 24.05.01, 17:53
            ja natomiast slyszalam, ze w chorwacji ceny dorownuja wloskim,
            z kazdym rokiem jest drozej-jedzenie,woda-wlosi jadacy do chorwacji biora
            1/2bagaznika wody ze soba(we wloszech tansza)
            w kazdym razie przychylam sie do opinii dziewczyn-jedz na bornholm;
            nie musisz byc rowerzysta-masz plaze na poludniu,skaliste nieco tajemnicze
            wybrzeze na pn. ,jest gdzie pospacerowac ,pokapac sie ,pozwiedzac ,poplynac na
            jeszcze mniejsza wysepke obok borholmu.....
            pzdr
    • Gość: zuza Re: urlop w lipcu - co polecacie? IP: 62.98.70.* 24.05.01, 18:01
      a jak chcesz wydac mnostwo kasy jedz na sardynie-
      pieknie,slicznie....plaze,super widoki podwodne,jakies zabytki,piekne osrodki
      turyst.,albo agroturystyka....
      i nie goraco bo wyspa ma swoje orzezwiajace powietrze-obawiam sie tylko czy sa
      jeszcze bilety na prom(ludzie bukuja juz w lutym)
    • sebmagda Re: urlop w lipcu - co polecacie? 08.06.01, 14:04
      BARCELONA, piekan, nadmorska i wsrodgorska.
    • Gość: WOJ Madera IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 21:14
      To jest ten klimat.W Chorwacji było 38 w cieniu ( okolice Dubrownika).
    • Gość: Dawid Re: urlop w lipcu - co polecacie? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 23:44
      Polecam Czechy, www.czechy.com.pl lub www.infoczechy.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka