Dodaj do ulubionych

Rondo przy Carefourze

16.07.14, 00:48
Czy ktoś wie, czy obecna organizacja ruchu na rondzie przy Carefourze jest już docelowa?
Przez ostatnie 3 dni byłem świadkiem 3 wypadków w okolicach zjazdu z ronda na wiadukt w stronę Białołęki.
Widzę, że wielu kierowców jeździ baaardzo agresywnie. Niewykluczone, że trafiają się tam cwaniacy którzy jeżdżąc prawym pasem w kółko liczą na stłuczkę i odszkodowanie.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Rondo przy Carefourze 16.07.14, 09:04
      Olewanie przepisów (podstawowych), cwaniactwo i przaśne chamstwo. To wpływa na ilość kolizji, wjeżdżający od TT usiłują się wepchnąć nie czekając, aż ktoś ich wpuści. Zasada jazdy na suwak jest ignorowana całkowicie.
      • zielistka00 Re: Rondo przy Carefourze 16.07.14, 13:37
        Ja zauważyłam kilka sytuacji takich, że kierowca na lewym pasie ronda skręcając w Głębocką zamiast wjechać także na lewy pas, wjeżdża nagle na prawy pas Głębockiej. To są moim zdaniem najgorsze sytuacje, bo wjeżdżający od TT nie spodziewają się tego i włączają się do ruchu prawym pasem.

• tomaszs86 Re: Rondo przy Carefourze 26.07.14, 18:39
      Ja jadąc od Targówka na Białołękę jeżdże już tylko prawym pasem, bo jeżdżąc lewym już trzy razy miałbym dzwona. Przez jakiś czas było to rondo kierunkowe ze strzałkami - nie wiem dlaczego z tego zrezygnowali sad Uwaga też na rondo przy Jesiennych liści - tam też jeżdżą z prawego gdzie popadnie. Pozdrawiam wszystkich kierowców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka