sibeliuss 28.10.08, 16:31 www.zw.com.pl/artykul/2,301089_Szalenczy_rajd_Ostrodzka.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_jean Re: Szaleńczy rajd Ostródzką 28.10.08, 19:27 Czy ta budowa, to szkoła naprzeciwko kościoła? Odpowiedz Link
zielonabialoleka.info Re: Szaleńczy rajd Ostródzką 28.10.08, 22:55 Tak, to budowa gimnazjum. Odpowiedz Link
sibeliuss Dwie osoby w szpitalu po wypadku 05.11.08, 14:04 Do zderzenia doszło na skrzyżowaniu Ostródzkiej z Juranda ze Spychowa. Volkswagen passat wyjechał z drogi podporządkowanej, wymuszając pierwszeństwo. Znalazł się na drodze tuż przed sportową hondą. Honda uderzyła prosto w kierowcę passata. Obaj mężczyźni wylądowali w szpitali. www.zw.com.pl/artykul/2,303506_Dwie_osoby_w_szpitalu_po_wypadku_na_Bialolece.html Odpowiedz Link
blue_jean Re: Dwie osoby w szpitalu po wypadku 05.11.08, 22:23 Co jeszcze ma się tam wydarzyć, zanim wreszcie ktoś zrobi te skrzyżowanie naprawdę bezpieczniejszym???? Jeżdżę ostatnio tamtędy średnio cztery razy dziennie. Za każdym razem z duszą na ramieniu, że nie zauważę w lustrze pędzącego Ostródzką samochodu, często bez świateł... Odpowiedz Link
olecky Re: Dwie osoby w szpitalu po wypadku 06.11.08, 08:19 z ciekawości: co można zrobić ze skrzyżowaniem, żeby wyeliminować samochody pędzące bez świateł? dobudować ostry zakręt z wilczym dołem po zewnętrznej? pozdrawiam, olek Odpowiedz Link
blue_jean Re: Dwie osoby w szpitalu po wypadku 06.11.08, 13:59 1) Przerobić je tak, by kierowca z samochódu czekającego na JzS miał większe pole widzenia, a nie ograniczone do tego, co się odbija w lustrze (wiem, wiem - niemożliwe z powodu właściciela działki obok) 2) Zrobić tam światła? 3) Ustanowić skrzyżowanie równorzędne? Ciekawa jestem, który z tych dwóch panów w szpitalu, tak naprawdę jest winny wypadkowi... Odpowiedz Link
chaladia Re: Dwie osoby w szpitalu po wypadku 06.11.08, 19:17 Najprostsze i najskuteczniejsze, choć kosztowne. Założyć sygnalizację świetlną. Odpowiedz Link
jamci99 Po co kłamiecie 08.11.08, 11:30 Ludzie, kto takie kłamstwa tutaj zamieszcza, chyba ta hiena co sprzedała do gazety "Fakt" zdjęcia z wypadku i "zarobiła" 200 zł. Oby doświadczyła czegoś podobnego. Po pierwsze nie dwóch mężczyzn, tylko kobieta i mężczyzna byli uczestnikami zderzenia. Po drugie kobieta jadąca hondą pędziła ok. 100 km/h w miejscu gdzie jest ograniczenie 50 km/h, dlatego idiotka przywaliła w passata, gdyby jechała tyle ile powinna, spokojnie zahamowałaby. Tyle prawdziwych faktów i prośba do fantastów NIE ZNACIE FAKTÓW NIE ZABIERAJCIE GŁOSU- NIEUDACZNICY. Odpowiedz Link
jamci99 Ach to nasz kolarz sibeliuss... 08.11.08, 12:32 wszędzie jest nawet w ciemnościach widzi, że ktoś się ze sobą zabawia i jeszcze dwóch policjantów nakrył na całowaniu, co za gość. Pewnie sam chętnie dołączyłby do nich na trzeciego. Sibeliussie nie obawiaj się, to że jesteś pryszczaty , nosisz wełniane stringi i jeździsz nocą żeby cie nikt nie widział, to nie szkodzi, zawsze możesz zapukać w szybę i dołączyć do zabawiających się. Odpowiedz Link
jamci99 Re: Szaleńczy rajd Ostródzką 08.11.08, 20:41 Czyżby głębokie gardło sibeliussa zostało czymś wypełnione????????? Odpowiedz Link
zaulczanin jamci99 - powoli sprowadzasz poziom tego forum... 10.11.08, 11:10 .. do rynsztoka. Myślę ze jednym z przesłań tego forum jest tworzenie lokalnej społeczności. Coś czego Polacy wciąż się uczą i będą uczyli. To ze sibellus zacytował źródło, które nie okazało się rzetelne, to potkniecie. Ale Twoje komentarze bardziej pasują na forum Onetu niz forum lokalnej spoleczności. Tam można bluzgać nawet anonimowo. Zapraszam Odpowiedz Link
jamci99 Re: jamci99 - powoli sprowadzasz poziom tego foru 10.11.08, 14:34 A ty kolego oczywiście jesteś ponad poziom tego wszystkiego i pouczasz wszystkich radami, w swoim rozumieniu trafnymi, gratuluje. A skoro bluzgasz na forum onetu, do którego chcesz mnie zaprosić to co tu robisz? Tworzysz lokalną społeczność? Żegnam Odpowiedz Link
freya Ad rem 11.11.08, 13:04 A może by jednak wrócić do meritum, czyli rzeczywistej przyczyny tego (i innych) zdarzenia - rozwijania nadmiernej prędkości. Po ulicach naszej rzekomo "cichej, zielonej Białołęki" bez przerwy pędzą wariaci samochodami, motocyklami i wydaje im się, że gdy ulica - po prawdzie uliczka - jest pusta, to można po niej, jak po autostradzie... Nie zważając na fakt, że po obu stronach tych uliczek stoją domy mieszkalne. Bo nadmierna prędkość to nie tylko zagrożenie, ale także HAŁAS. Ostatnio jechałam uliczką Brzeziny, tak jakoś z prędkością 40 km/h, po prostu z szacunku dla mieszkańców. Wyprzedził mnie z rykiem silnika facet jadący co najmniej 80 km/h... I najnowsza zielonobiałołęcka plaga - kretyni jeżdżący uliczkami (oraz pod oknami sąsiadów po własnych podwórkach - sic!!!) na quadach. Dzięki Bogu, że od czasu do czasu się rozwalają, jak wczoraj w okolicach osiedla Lewandów przy Głębockiej, gdzie dwaj młodzi kretyni na quadach zderzyli się z samochodem. Na jakiś czas znikną. A przy okazji, jak kwestię jazdy quadami po drogach publicznych rozwiązuje kodeks drogowy? Acha, i jeszcze jedna refleksja. To nie żadni przybysze z innej planety rozbijają się samochodami, jeżdżąc 100 km/h ulicą z ograniczeniem do 50km/h. To nie goście z niewiadomo skąd produkują hałas i spaliny tymi kretyńskimi quadami. To, niestety, WY, drodzy sąsiedzi Odpowiedz Link
jamci99 Właśnie o to chodzi freya, że... 15.11.08, 15:56 problemem naszym są wariaci co jeżdżą Ostródzką 100 k/h i więcej, wszystkie tutejsze wypadki, kolizje to przez nich pozdrawiam Odpowiedz Link
krysich Wróćmy do dawnych zwyczajów 16.11.08, 19:57 Niezależnie od tego, co chciałeś powiedzieć jamci99, czy masz rację czy nie (pewnie masz), to powiało nowym - forma była obrzydliwa i obraźliwa. Dziwię się, że admin ją puścił. Można wyrażać swoje pinie w sposób bardziej cywilizowany. Do tego jesteśmy przyzwyczajeni (poza dyskutantami na temat Prytka)i niech tak zostanie. Wkrótce nikt sensowny nie będzie chciał się wypowiadać, bo nie będzie chciał uczestniczyć w "szczeniackim ujadaniu" Pozdrawiam Odpowiedz Link