stoik1 23.11.07, 10:21 ...czyli - ostatni zajazd na Litwie albo 'zima wasza, wiosna nasza, a lato Muminków' co kto woli tak czy siak - pod'me na to ; ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kserkses1 ano... 23.11.07, 10:41 czytam expose i normalnie mam wrażenie że to jakaś książka fantasy... :) A poważnie - szczerze Paniomi i Panom z rządu życzę, żeby się udało choć trochę... Wygląda znakomicie, nie ma żadnych gruszek na wierzbowych gałazkach... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ale ja na razie... 23.11.07, 10:48 o naszym podwórku, a nie o tuskowym ; ) do expose jeszcze nie dojszłem Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ale tuskowe nas bardziej dotyczy niż nasze ;) 23.11.07, 15:06 Eks poze, było cokolwiek długie. No, ale pierwsze hm, koty za płoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ciekawe... 23.11.07, 10:46 czym 'czeski tłok' różni się od 'polskiego tłoka' ? a tak poważnie - co za zgrzytliwe określenie miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4698415.html lokalni rezydenci opiniotwórczych dzienników nie powinni być językowymi flejtuchami... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: ciekawe... 23.11.07, 12:38 cóż, dziennikarze w większości używają jakiegoś dziwnego języka, mocno zbliżonego do języka polskiego... Nie będę Ci przypominać możliwości GZC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: ciekawe... 23.11.07, 12:54 ... że o bufonadzie tytułów w Gazecie Codziennej nie wspomnę... A tak w ogóle - dzin dybry :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ciekawe... 23.11.07, 15:04 O oui, dżin jest rzeczywiście dybry i pyszny :D Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 dzyn'dbry ;) 23.11.07, 15:24 co do ginu nie mogę się zgodzić...wyjątkowe brrrr...dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: dzyn'dbry ;) 23.11.07, 15:49 Znów się z tobą zgodzę - jałowcówka jest z całkiem nie mojej bajki :) A teraz życzę wszystkim miłego wieczoru i znikam na imieninową kolację z przyjaciółmi. I będę piła piwo, jeśli to kogoś ucieszy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Dobry vecer, 23.11.07, 20:27 Nie czytam ex czy po dla mnie ważne będzie jak się uda coś zrealizować. A piwa zazdroszczę, wczoraj wszyscy mordowali "turków". A z ciekawostek to powstały miasteczka namiotowe wokół sklepów. O tym drugim zwyczaju nie słyszałem nazywa się, BlackFriday. Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: Dobry vecer, 24.11.07, 09:34 dziwne, Sukkot chyba przypada na październik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 zawsze mówię, że ci Amerykanie mają coś 24.11.07, 11:54 poprzestawiane w półkulach ;) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,4683668.html Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: zawsze mówię, że ci Amerykanie mają coś 24.11.07, 12:33 E tam, on miał nadzieję, że ropucha zamieni się w piękną księżniczkę! A tak w ogóle, to dzin dybry wszystkim. A piwko było mniam wczoraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: zawsze mówię, że ci Amerykanie mają coś 24.11.07, 12:49 cóż, jeśli te żaby faktycznie oślizgłe są od halucynogenów to o piękną księżniczkę nie trudno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: zawsze mówię, że ci Amerykanie mają coś 24.11.07, 14:17 Zakończenie takiej bajki mogłoby brzmieć- i żyli krótko, na haju i nieszczęśliwie. Swoją drogą do czego uzależniony człowiek jest zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 no... 24.11.07, 14:35 a propos uzależnień - właśnie przeczytałam, że na terenach obecnego Hondurasu, przed 1150 r.p.Ch. pędzono "coś" z owoców kakaowca... Ciekawe co wychodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 podobno Ameryka to wolny kraj 26.11.07, 09:22 a tu nawet nie można sobie żaby wylizać Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 nie? 26.11.07, 10:04 skoro tępią obrzydliwe upodobania, to powinni jeszcze zabronić jedzenia frytek z majonezem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: nie? 26.11.07, 12:12 No nie! Majonezu niech sobie zabraniają u siebie. ;/ I tak nie wiedzą co dobre, bo jedzą frytki z litrami keczapu, ble; nie wiedzą jak smakuje kielecki! Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: nie? 27.11.07, 10:21 Nic nie dorówna frytkom angielskim podawanym z octem winnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: fakt... 27.11.07, 15:16 dobrze, że sobie nasprowadzali imigrantów, przynajmniej nie są skazani na fish'n'chips ( w dodatku z octem, brrr ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: fakt... 27.11.07, 15:21 ( w ogóle najwyższy czas, żeby jakiś odpowiednik mac donaldsa z polską kuchnią opanował świat - pierogi, bigos, schabowy z kapustą i takie tam... do popicia proponuję surowy zakiszony barszcz ew. żurek, ale dla niektórych to może być zbyt ekstremalna jazda ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 barszcz do popicia kuchni polskiej? 27.11.07, 15:36 a Ty chcesz stołówkę przedszkolną zakładać, czy knajpę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: a co, będą diety? ;) 30.11.07, 14:20 ...wolałabym delegację, np. do K. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: u dietetyka ; ) 03.12.07, 21:30 ... no ło matko jedyna, nieeeee... miałam nadzieję na jakieś twórcze rozwinięcie listy obecności; awaryjnie komputerowa nie pojawiałam sie do dziś i co? I psińco! Nadal melduję obecność, Panie i Panowie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: u dietetyka ; ) 04.12.07, 09:12 chyba po prostu, na koniec roku wyrabiamy plany z 12 miesięcy... ale czasem zaglądamy! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: u dietetyka ; ) 04.12.07, 18:46 Proszem mię tutej, w przytomności nie nawiązywać do pracy! Też się melduję i odbijam kartę wieczornej zmiany :) Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me też obecna! 06.12.07, 22:01 Bardziej duchem niż ciałem - zawsze byłam idealistką :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Hoo hoo, 07.12.07, 01:44 Tak krzyczał dziś Mikołaj, ale na moim kominie łazęga nie usiadł, a wczoraj też jakoś nie udało mi się nic otrzymać z okazji Chanuka. Jestem dyskryminowany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: Hoo hoo, 07.12.07, 10:49 zawsze mówiłam, że purytańscy amerykanie to rasiści ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Jedno i drugie to okrutna i bolesna prawda! 08.12.07, 20:22 Spadł śnieg trochę sparaliżował drogi, dzieci ze szkół pozwalniano, znaczy szkoły zamknięto. Ale następnego dnia sytuację już opanowali, no może z wyjątkiem autostrad korki okrutne, nie mogę wyjść z podziwu dlaczego nikt nie chce zjechać z zakorkowanej autostrady i jechać pustymi drogami expresowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 autostrady, drogi expresowe... 08.12.07, 20:38 o czym ty w ogóle mówisz nie tłumacz, bo i tak nie zrozumiem ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: też :) 14.12.07, 14:14 Melduję się; pomiędzy pracą w pracy, a pracą w domu ; porządki świąteczne, niestety, trzeba przez to przejść, czego i wam życzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 e tam 19.12.07, 11:50 w ogóle od dziecka nie rozumiałem sensu czegoś takiego jak "świateczne porządki"; jakby człowiek przez cały rok mieszkał w chlewie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 cóż 19.12.07, 11:44 wygląda na to, że formuła się wyczerpała; ostatecznie można pogrzebać w archiwum i powspominać stare dobre czasy kiedy się tak miło i pożytecznie tutaj bawiliśmy w sympatycznym gronie. "Bądźmy dziećmi Jeszcze raz Jeszcze raz Kiedyś kupię parasol I tak jak wszyscy W szarym płaszczu Zniknę w mgle" /Janerka Zdrowych Spokojnych Wesołych... Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: Live XXVI 19.12.07, 12:41 Dobrego popołudnia wszystkim! To jak, jutro o 21:00 na Rynku zaczynamy świętować? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Live XXVI 19.12.07, 16:15 Podobno ma być grochówka, warto więc być :P Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ja wyjdę na górkę 19.12.07, 19:30 A ja podejdę jak najbliżej przejścia, by równo w "samo południe" w Nowej Zelandii, poczuć ulgę i satysfakcję (jak sobie przypomnę każdorazową kołomyję z przechodzeniem granicy w latach 70-tych i 80-tych.). Ps. Okolice Wieży Piastowskiej będą pewnie cieszyły sie sporym wzięciem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a czemu w nowej ? 19.12.07, 20:35 i do tego zelandii ? to jakaś knajpa w CzC ? nieistotne ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: a czemu w nowej ? 19.12.07, 22:14 Oj bo uwierzę Wislokowi, że Cieszyniacy to jacyś zasklepieni są. Po pierwsze primo- nasza północ to niemal południe na antypodach +11 godzin. Po drugie primo- miało być jak w westernie " W samo południe" Po trzecie primo- Czechy nie mają dostępu do morza, a zwłaszcza do wybrzeży na Pacyfiku :D Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 a może by, 21.12.07, 10:48 jak zrobi się cieplej przespacerować się na lewy brzeg Olzy ale po kamyczkach, w samym środku Cieszyna, między mostami? Tak mnie korci... Vivat normalność :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 tyle dobrze 21.12.07, 11:09 że można przechodzić "byle gdzie" poza tym jak dla mnie bez różnicy i tak trzeba mieć jakiś dokument przy sobie Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 żeby Live nie zginęło... 28.12.07, 13:39 przypomniał mi się taki żart tekstowo-rysunkowy Raczkowskiego, jak facet odbierając nagrodę na najskromniejszego człowieka roku mówi - 'no nie wiem, czy zasłużyłem, jest przecież tylu skromniejszych ode mnie' to może ja już sobie pójdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a swoją drogą... 28.12.07, 14:25 gdzie te czasy, jak człowiek zasiadał z poranną kawą i mógł sobie popisać na Live na żywo miłe to było koniec roku się zbliża, człowiek robi się rozrachunkowo- sentymentalny, nie przepraszam, za to obiecuję, że w 2008 mi przejdzie klucze u dozorcy, jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
kubek skromność to nie wszystko 29.12.07, 00:42 konsekwencja w działaniu ponoć się opłaca Mam nadzieję, że 2008 dla Live i forum będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: to pora coś napisać w Nowym Roku ;) 03.01.08, 17:21 O tak, "ludzie listy piszą" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Live XXVI 04.01.08, 07:28 Witam o poranku i życzę ciepłych wrażeń z dzisiejszego dnia. Ciekawe komu zamarzły zamki w dzrwiach samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: Live XXVI 04.01.08, 20:40 Witam wieczornie dla odmiany :) Na szczęście nic w moim aucie nie zamarzło, ani zamek, ani drzwi, nawet bagażnik dał się otworzyć bez problemu (smarowanie!). Fajny mróz, dobrze, żeby został! Na myśl o chodzeniu w wodośniegociapie, którą zapowiadają od niedzieli przy temp. 2 - 3 st. C aż mnie otrząsa! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Live XXVI 05.01.08, 08:58 Niestety, dziś już chlapa i halny na halach. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Live XXVI 10.01.08, 14:17 Nie zamawiaj jednak kawy w moim mieście. Mogą byc problemy www.super-nowa.pl/art.php?i=4853 Aha, zwracam uwagę, że opisane perypetie, wydarzyły się jeszcze w Białej. To tak by podtrzymać ducha lokalnego szowinizmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 ależ to nie problem Białej tylko tego... 11.01.08, 10:16 Franciszka Jozefa II, habsburskiego syna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ależ to nie problem Białej tylko tego... 11.01.08, 11:02 No masz rację, po co Habsburgi tę Galicję przyłaczali do cesarstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: ależ to nie problem Białej tylko tego... 11.01.08, 13:08 jak to po co? żeby było "galicyjskie dziadostwo"! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ależ to nie problem Białej tylko tego... 11.01.08, 14:07 Faktycznie, sprytnie pomyslane. Wymyslono sobie "Austrię C" i mozna było ponarzekać w stylu, że wszystko przez wozaków, cyklistów i Galilejczyków :D Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Przeczytajcie koniecznie 24.01.08, 10:57 w ostatnim numerze polityki felieton Ludwika Stommy o ludziach Śląska Cieszyńskiego. Aż się cieplej na sercu robi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: Przeczytajcie koniecznie 24.01.08, 10:57 Oczywiście "Polityki", sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec.cieszyn Live nieżywe... 01.02.08, 16:30 a wszyscy siedzą na naszej klasie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 a wcale nie :) 04.02.08, 09:29 NK się ciągle wiesza i nie otwiera :) A tu wszystko sprawnie :) Ale trole się wyniosły! Miłego, wiosennego dzionka wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 :) 06.03.08, 11:14 a tak, żeby był choć jeden wpis z aktualnego miesiąca... A serio - coś się stało, o czym nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś