stoik1 07.10.08, 11:55 żeby coś się działo w tym zapomnianym zakątku internetu; non omnis moriar ; ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kserkses1 akurat... 08.10.08, 09:44 "i tak wszyscy do piachu pójdziemy" jak mawia jedna koleżanka... Razem z dyskami, dodam ;) Nieodmiennie - publikacja na papierze jest jedyna formą "przeżycia". Odpowiedz Link Zgłoś
kubek tylko po, co ? 09.10.08, 00:34 i tak najprzyjemniej jest miło trwonić czas Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 nuda, pogoda pod psem... 10.10.08, 10:55 belle.art.pl/badminton/img/piesa.gif ktoś zna jakieś fajne stronki dobre dla zabicia czasu i poprawy samopoczucia ? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ...na razie przeglądam starocie 10.10.08, 11:20 nagromadzone przez lata w "Ulubionych" Odpowiedz Link Zgłoś
kubek a ja wczoraj byłem... 15.10.08, 17:08 I dziś cały dzień mam do końca pleców. Nie mogę się skoncentrować, cały czas myślami wracam do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek jest jedno, ale 15.10.08, 17:15 jak długo ta kaczka będzie miała berło ? już mam dość tego debila! Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: jest jedno, ale 15.10.08, 21:40 Miejmy nadzieję, że jeszcze tylko 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: jest jedno, ale 16.10.08, 14:29 aż dwa lata... Może dało by się zlikwidować urząd ? Dawało by to gwarancję, że na czele państwa stoi najwyżej jeden demokratycznie wybrany osioł a nie dwu, przy odrobinie pecha...;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 pożyteczny adres 16.10.08, 09:23 downtube.eu/ ( live i tak nie żyje, zanotuję sobie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Czyżby Jarosława Kacz ńskiego dziewczyna była 17.10.08, 00:14 zaniepokojona: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=85938122&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Jarkacz ma dziewczynę ? 17.10.08, 03:51 a co na to Jola ? ; ) żartuję, zaraz sobie poczytam ( na miejscu kota i tak bym się wyprowadził ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Jeśli chcesz ściągać filmiki z netu to dobry jest 17.10.08, 00:17 Miro, ja mam co prawda zgniłe jabłko, ale u mnie działa, że aż miło www.getmiro.com/download/ Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 sprawdzę 21.10.08, 15:01 jakoś przeoczyłem ten wpis, a tamten adres nie chce działać Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 taka mnie refleksja najszła wieczornie.... 25.10.08, 00:49 że wszystko co robimy, mówimy, piszemy... ulatuje gdzieś w przestrzeń z prędkością światła ( to tak a'propos Einsteina ); może gdzieś tam kosmici wyłapują te nasze podrygi i mają zabawę ? w sumie to tabuej wychodzi od państwowej telewizji, abonamentu i M jak Miłość - może i my kiedyś do tego dojdziemy ? muszę to jeszcze przemyśleć ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: taka mnie refleksja najszła wieczornie.... 25.10.08, 02:29 Co to jest "tabuej"??? Bez tej definicji nie mogę przegryźć się przez Twoją refleksję :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 cokolwiek by to nie było.. 25.10.08, 02:56 ale ładnie brzmi, nieprawdaż ? zwłaszcza to "way" na końcu, takie coś potrafi nadać prostym słowom nowy, lepszy i niespodziewany sens... ( o mały włos a napisałbym "niespodziewny", znowu by była zgadywanka ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 no wiecie, nawet Kserek nie śpi... 03.11.08, 23:41 "Już zima noc wydłuża, A skraca dnia godziny..." /teraz mnie naszło/ W sumie to uwielbiam mgliste jesienne wieczory :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek To już jutro, 04.11.08, 03:43 Tak przyglądałem się temu trochę ukradkiem, trochę z takim niedowierzaniem Dziś niestety obejrzałem się wstecz i nagle zobaczyłem, że czas mija i ta moja pewnie pierwsza i pewnie ostatnia kampania prezydencka w USA jest już historią. Bardzo bym chciał aby zwycięzcą okazał się Obama. Choć nie znam żadnego z kandydatów na tyle aby móc stwierdzić, który jest , będzie lepszy dla świata. Po prostu Obama ma uczciwsze oczy. Nie oszukuje się, że te wybory są ważne tylko dla Amerykanów, bo wiem jak wiele zależy od Białego Domu dla nas wszystkich. Zaskoczyła mnie tu kultura debaty i prowadzenia całej potyczki. To już jutro -„God Bless America or God bless the World” Polecam wszystkim wspaniały materiał podsumowujący w NYT: (jeśli angielski jest przeszkodą (jak trochę dla mnie)warto obejrzeć dla samych zdjęć) www.nytimes.com/packages/html/politics/2008-election-overview/ Atachee Coolturalnego Śląska Cieszyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Zaczęło cykać i liczyć byle tylko nie wybuchło 04.11.08, 06:08 elections.nytimes.com/2008/results/dashboard.html#t1 Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 O Mama... 04.11.08, 10:56 jaki Ty amerykański jesteś... jak chodzi o mnie - wiem, że obsadzenie stołka w Waszyngtonie ma kluczowe znaczenie dla świata, ale te całe ceregiele odrzucają mnie na odległość; kiepski serial, słaby dramaturgicznie, mamy lepszych scenarzystów ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek nigdy nie myślamem o tym, że jestem amerykański 06.11.08, 03:47 bardziej myślałem, że jestem pochop No, ale cóż kto z kim przystaje takim się staje :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 pochop ? : ) 06.11.08, 16:06 w każdym razie jest już po zawodach i święty spokój Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 0 08.11.08, 13:51 pzdr dla zaglądających; jeszcze Polska nie zginęła póki Barak Prezydentem ( pod warunkiem, że ktoś mu dobrze wyjaśni, gdzie leży ten nieistotny dodatkowy stan ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ahoj 14.11.08, 10:17 może jakiś dowcip ? jak będzie się teraz nazywał Biały Dom ? - Barak Obamy takie se, średnio zabawne... ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 to może jeszcze jeden 14.11.08, 10:20 Sarah Palin dzwoni do Obamy - cześć Barack, kiedy wybierasz się do Dallas ? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: pada 17.11.08, 21:25 Co za czasy, zima w listopadzie! Normalnie idzie zgłupieć :D Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 no 17.11.08, 22:25 głosili, że zima ma być w styczniu - dwa tygodnie i koniec; nikomu nie można ufać uf uf Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: a teraz minus pięć 18.11.08, 20:26 A mnie udało się zmienić opony na zimowe i nawet nie stałem w kolejce. To jest sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: a teraz minus pięć 18.11.08, 22:46 A ja zmarzłam dziś okropnie na spacerze, zapomniałam o rękawiczkach, dzięki czemu mój syn prawie odmroził sobie dłonie (!), w związku z tym mam już dosyć zimna, zimy też :) Ogłoszam strajk spacerowy, bo to zero przyjemności! (no tak już się człowiek starzeje, ciepłe kąty woli :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 bardzo zabawny mechanizm... 19.11.08, 20:55 pierwszy większy przymrozek i wszyscy gremialnie lecą zmieniać opony; a podobno zima zaskakuje tylko drogowców : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 aha... 19.11.08, 21:03 czarne, "męskie", typ kanadyjski ( tak się to zwykło było mawiać, jak byłem młodszy ) sznurówki - żółte ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ( a to był suplement do wątku spacerowego ) 19.11.08, 21:06 poplątały mi się wątki - przepraszam najmocniej : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek też mnie zakręciliście, 19.11.08, 21:58 u mnie też zimnica jak cię mogę, jak patrze na globus to jestem gdzieś na wysokości południowej Hiszpanii czy Włoch, ale kiedy wychodzę no, to normalnie normalna zima porąbany kraj Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: też mnie zakręciliście, 19.11.08, 22:44 no i mamy globalną wioskę zimnicy ... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 hihi:) 20.11.08, 10:29 widzę, że Was zima do kompów przygoniła... Cieplutki laptop na kolanach to dobre rozwiązanie / ale oczywiście Kot lepszy :)/ W K dzisiaj wieje i leje... ale ciepło - chyba halny abo co...? Jakoś wolę mróz i słonko, niż taki syfek wilgotny. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a mój nie grzeje 20.11.08, 11:15 dobrze że elektrociepłownia zainaugurowała sezon grzewczy Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 kot żre jak gupi 20.11.08, 15:48 ale jakoś nie możemy nawiązać kontaktu : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 cóż, zima idzie ;) 20.11.08, 15:50 weź flaszkę żubrówki i pogadaj z nim jak mężczyzna z mężczyzną... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: cóż, zima idzie ;) 20.11.08, 18:43 Moja kocica, dba o linię i nie żre. Za to już dobrze wie, do czego służy kaloryfer. Pewnie dlatego nie zmieniła sierści i się nie puszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 prędzej jakąś szynkę z żubra ; ) 21.11.08, 10:27 muszę się przyznać, że Kot padł ofiarą brutalnego eksperymentu - został pozbawiony Friskiesa; wynikiem tego nagle podskoczył mu iloraz i nawiązał kontakt ze światem - ostatnio ściągnął ze stołu kawał mięsa przeznaczenego na wkładkę do zupy ( osobisty kot pozbawił mnie posiłku, świat sie kończy ) - przedtem tego nie robił; staram się go zrozumieć : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 aha... 21.11.08, 10:30 ostatecznym beneficjentem tego incydentu został pies, bo odebrał kotu mięso i zeżarł : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: aha... 21.11.08, 11:13 mam nadzieję, że sprałeś bezczelnego psiego złodzieja! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: bardzo zabawny mechanizm... 20.11.08, 18:40 stoik1 napisał: > pierwszy większy przymrozek i wszyscy gremialnie lecą zmieniać > opony; > a podobno zima zaskakuje tylko drogowców : ) Tu chodzi raczej o fakt, iż przedwczesna wymiana może szkodzić oponom. Dlatego czekam na ochłodzenie, żeby zbytnio nie zdzierać bieżnika. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: trochę jeszcze jest 22.11.08, 14:10 Widać, że Cieszyn jest bardziej na west endzie. W Bielsku zadymka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 też mieliśmy... 22.11.08, 16:40 jeszcze jaką; było krótko ale intensywnie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek śnieg na rynku 23.11.08, 04:05 ale fajnie ciekawe czy będzie można z rana jakiegoś bałwana wystawić Odpowiedz Link Zgłoś
kubek mam nadzieję że to nie Stoik na spacerze 23.11.08, 04:08 do żabki albo jakiego smoka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Jest okazja do zarobienia ;-) 25.11.08, 21:10 Może by tak od sprzedać Wiślakom, jakąś Biedronkę albo Kauflanda. Wygląda na to że oni dobrze zapłacą ;) a Cieszynie będzie ładniej! miasta.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,5990060,Gorale_z_Wisly_marza_o_supermarkecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubek tej Biedrony nikt nie kupi 27.11.08, 03:38 jest zbyt doskonale wkomponowana w otoczenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Święto wielkiego kurczak znaczy indyka 27.11.08, 05:25 no tak bym porównał do Wigilii w Polsce. Nastrój, rodzina i potrawy takie tam ceregiele. W tym święcie, najbardziej odpowiada mi wolne w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Święto wielkiego kurczak znaczy indyka 27.11.08, 20:56 Tu się zgadzam i dlatego wielce żałuję, że nie ma wolnego w czasie turnieju 4 skoczni, znaczy się we trzech króli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 dzięki 28.11.08, 22:17 to mi przypomniało, że muszę napisać list do św. Mikołaja ( koncert życzeń to za mało, ale napisać zawsze można ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ciekawe... 02.12.08, 09:09 czy Live XXX dociągnie jeszcze w tym roku do ustawowej setki ; ) miłego dzionka wszystkim - ładną mamy wiosnę tej zimy ( prawie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek z tą stówką to nigdy nie wiadomo 02.12.08, 18:16 ale ładnie by wyglądało w nowym roku w nowym Live ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek a propos alkomatów, z grobowego wątku 02.12.08, 18:33 tu Milicja nie ma takich urządzeń, są zakazane! Taki funkcjonariusz prosi cię abyś dotknął nosa, potem zrobił jaskółkę i pochodził po białej linii na jezdni jak linoskoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 dobre dobre... 03.12.08, 09:15 klient dotknął nosa, pochodził po linii, zrobił jaskółkę, a potem odleciał i tyle go widziano : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Dzieńdoberek wszystkim :)) 03.12.08, 08:13 Jaka ładna wiosna, kurcze? Leje zamiast sypać. Za to sypnęło w północnej Anglii, prawie katastrofa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: wszelki duch... 06.12.08, 00:58 Ja już czekam wiosny :) Ha! Nawet Boże Narodzenie oddałabym za wiosnę :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 no to jeszcze sobie poczekamy 06.12.08, 19:19 też bym już najchętnie przeskoczył w nowy rok; wyjątkowo irytujący okres Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 wiosna jest inspirująca 06.12.08, 19:22 wszystko wydaje się świeże, nowe, lepsze... nawet nie przeszkadza, że najczęściej tylko wydaje; można trochę podładować akumulatory ( i przestać się martwić bateryjką w aucie ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: wiosna jest inspirująca 06.12.08, 20:32 Nie ma głupich! Najpierw święta i prezenty, a potem wiosna, np. na 3 króli w styczniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec.cieszyn Podbijam stawkę... 07.12.08, 23:17 83 na stole ;) Już za chwilę poniedziałek... Dramat... Czy ktoś lubi ten dzień? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek :-) 07.12.08, 23:55 tak tylko chciałem się przyjrzeć twarzy emotikona ja też stawiam prezenty nad wiosną Odpowiedz Link Zgłoś
kubek o ile dobrze pamiętam 08.12.08, 17:53 to choinka na rynku, rok temu stała w drugim kącie ekranu Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 hm 08.12.08, 20:29 :-) , :) , =], :-( , :( , =[, ;-), ;), :-D, :D, :-P, :P, :-*, :*, :-O, :O, :-/ , :/, :-|, :|, :-S, =O, >: (, :-?, :'(, ]:->, :cool:, :piwo:, :kwiat: Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jeszcze jeden test... 08.12.08, 20:32 Smile = [ ] = Smile Big Smile = [ ] = Big Smile Surprise = [ ] = Surprise......(Capital O) Suspicious Razz = [ ] = Stick out tongue......(Capital P) Powyżej widać które ze znanych działają, a które nie. Wink = [ ] = Wink Sad = [ ] = Sad Tounge Tied = [ ] = Tongue Tied......(Captial S) Indifferent = [ ] = Indifferent......(It's mouth is the "Pipe" character...probably [ SHIFT ]+[ \ ] on your keyboard) Crying = [ ] = Crying......(put an apostrophe between the eyes and the mouth of "sad") Embarrassed = [ :$ ] = Embarrassed Cool = [ H ] = Cool Angry = [ :@ ] = Angry Angel = [ A ] = Angel Devil = [ 6 ] = Devil Geeked = [ 8-| ] = Geeked......(the nose is a hyphen and the mouth is the pipe character again) Zip It! = [ :# ] = Zip it! Whisper = [ ] = Whisper......(nose is a hyphen) Huh? = [ :^) ] = Huh?......( The character between the eyes and mouth is "Caret", should be [ SHIFT ]+[ 6 ] ) Party! = [ <:o) ] = Party!!!......(the nose is a lowercase O) Put me to sleep / Boring = [ |-) ] = Sleep......(eyes are Pipe and nose is hyphen) Thumbs Up / Yes! = [ Y ] = Yes Beer! = [ B ] = Beer Left Hug = [ { ] = Left Hug......(It's a left curly brace) Music Note = [ 8 ] = Music Clock = [ O ] = Time......(uppercase O) Snail = [ sn ] = Snail Pizza Slice = [ pi ] = Pizza Automobile = [ au ] = Automobile Umbrella = [ um ] = Umbrella Computer = [ co ] = Computer Rain Storm = [ st ] = Storm Moons = [ mo ] = Moon Super Angry = [ 8o| ] = Super Angry......(nose is lowercase O and mouth is Pipe) Hmmm...? = Hmm = [ ^o) ]......(eyebrow is caret, nose is lowercase O) Ick! = [ +o( ] = Ick! Confused = [ *-) ] = Confused Roll Eyes = [ 8-) ] = Confused Cuppa Coffee = [ C ] = Coffee Thumbs Down / No! = [ N ] = No Cocktails / Martini = [ D ] = Drinks Person = [ Z ] = Person Right Hug = [ } ] = Right Hug......(It's a right curly brace) Birthday Cake = [ ^ ] = Cake......(It's a caret) Broken Heart = [ U ] = Broken Heart Gift = [ G ] = Gift Wilted Flower = [ W ] = Wilted Flower Movie Reel = [ ~ ] = Movie......( It's a Tilde, should be [ SHIFT ]+ [ ` ] ) Dog = [ & ] = Dog Idea / Light Bulb = [ I ] = Idea......(It's a Capital I....NOT Pipe! ) Silver Moon = [ S ] = Sleep E-Mail = [ E ] = Email Jet / Airplane = [ ap ] = Travel Paradise = [ ip ] = Paradise Lightning = [ li ] = Lightning......(First letter is lowercase L) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 tym sposobem dojdziemy do setki... 08.12.08, 20:36 ale czego się nie robi dla nauki : ) :cool: :angry: :angel: :devil: :whisper: Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 już prawie wszystko wiem... 08.12.08, 20:41 :( :> :? :S :* popracuję nad instrukcją Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Dzieńdoberek, 09.12.08, 08:24 błękitne niebo i słonko, całkiem jak na wiosnę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 i auto do odskrobania... 09.12.08, 09:39 normalnie wiosna : ) ( oby to było przejściowe; ogólne ocieplenie klimatu bardzo mi sie podoba ) hej Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: i auto do odskrobania... 09.12.08, 12:07 E tam, tego skrobania nie było znów tak wiele, łatwo zlazło. A za to jak pieknie za oknem! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek co Was, zimno wilgotno i nie przyjemnie ;-) 09.12.08, 16:14 dobrze, że przynajmniej cena benzyny spada dziś po przeliczeniu zapłaciłem po przeliczeniach 1,28 zł za litr podoba mi się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 i setka - no to chlup 09.12.08, 21:29 [img]https://ckcieszyn.w.interia.pl/foto/mono5.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ...... 09.12.08, 23:22 .............................[img]https://tiny.pl/6dc5[/img] : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Re: ...... 10.12.08, 01:59 też dobre [img]https://tiny.pl/6dc5[/img] ale ta fota to chyba z innego matrix, powinno być zakazane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: ...... 10.12.08, 10:10 ja się pytam - co robi sikający pies na tym forum!? Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: ...... 10.12.08, 10:26 obrzydlistwo Kubek, weź Ty go wymień na kota! Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: ...... 10.12.08, 13:21 Z całym szacunkiem, z sikających czworonogów wolę jednak psa niż kota :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: ...... 10.12.08, 14:54 ale kot sika do kuwety i zagrzebuje! i nie tarza się w tym ;) /nie żebym komu broniła woleć :) / Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Re: ...... 10.12.08, 17:53 [img]https://www.youtube.com/watch?v=_ug7WEUxH68[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jakieś Yoube mi wyszło... 10.12.08, 18:14 chyba pora wymienić ten wątek - zaczyna mutować Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja A propos pies i kot 11.12.08, 07:41 porozmawiamy na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy? :) Odpowiedz Link Zgłoś