anxiety3 19.03.07, 17:57 nie mam szczęścia do lekarzy pierwszego kontaktu ( o specjalistach nie mówię, nie mam wobec nich zarzutów). Dopóki nie odkryją, że coś Ci dolega, traktują człowieka jak przykrego petenta, ktory im tylko czas zawraca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia311 Re: Odkryłam... 19.03.07, 18:00 Dopiero teraz??? Rzadko zdarzają się "perełki", którym chce się leczyć, a nie tylko narzekać, jak to rzekomo mało zarabiają. To przestał być zawód z powołaniem. Czysty biznes. Smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link
anxiety3 Re: Odkryłam... 19.03.07, 18:06 To przestał być zawód z > powołaniem. Niestety zgadzam się. Wydaje mi się, że sporo osób wybiera ten zawód z powodów niezłych zarobków ( niezorientowanym wyjaśniam> zarobków w prywatnej praktyce/przychodni), a i jeszcze jako takiego prestiżu tego zawodu. Szkoda słów. Odpowiedz Link
asiunia311 Re: Odkryłam... 19.03.07, 18:21 A wiesz, co mi się rzuciło w uszy parę lat temu, kiedy słuchałam wypowiedzi kandytatów na medycynę?? Przeważały słowa, że 'chciałby się dostać i ukończyć ten kierunek i jak najszybciej otworzyć prywatny gabinet'. Chyba jestem naiwna, bo byłam zdumiona - jak to?? Ani słowa o poświęceniu dla drugiego człowieka?? Innych pięknie brzmiących słów o misji lekarza? Ale przynajmniej w tej kwestii byli uczciwi, nie mydlili durnowacie oczu. A co, Anxiu, jakiś durny konował nie chciał wypisać Ci skierowania na to USG?? Odpowiedz Link
anxiety3 Re: Odkryłam... 19.03.07, 18:35 Dostałam antbiotyk na migdalek i ucho > po obejrzeniu gardła stała się dla mnie milsza. A co do USG > nie mam zaburzeń odżywiania, więc nie ma podstawy, aby odsyłała mnie na dalsze badania. Mogę się przejść jeszcze raz do ginekologa > tylko po co, skoro juz bylam. Muszę iść prywatnie, żeby ktoś jednak zajął się tym, a nie zbywał mnie. Odpowiedz Link
asiunia311 Re: Odkryłam... 19.03.07, 18:37 Ech...Chyba jednak musisz się szarpnąć na prywaną wizytę, innej rady nie ma. Inaczej będą Cię traktować jak upierdliwą młódkę, która ma urojenia. Odpowiedz Link
anxiety3 Re: Odkryłam... 19.03.07, 18:38 Inaczej będą Cię traktować jak upierdliwą młódkę, która ma urojenia. Już to zrobili. Teraz nie mam wielkiego wyjścia. Odpowiedz Link