mmorawski 15.05.07, 10:47 Zamieszczam go w następnym poście, więc jeśli nie chcecie być 'totally spoiled', nie czytajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 10:55 Trudno jest ocenić czy ten spoiler jest wiarygodny, ale serwis, który go zamieścił utrzymuje, że spoiler jest prawdziwy. Ponadto, pasuje to do zapowiedzi jakie czynili twórcy serialu... A więc... widzimy Jacka, który znajduje się praktycznie na dnie. Upija się ciągle, być może jest nawet pod wpływem narkotyków, ciągle próbuje się do kogoś dodzwonić. Kupuje nawet truciznę i chce w pewnym momencie popełnić samobójstwo. Rezygnuje jednak. Ciągle wisi na telefonie, ale nie może się dodzwonić do tej osoby. W ostatniej odsłonie w końcu udaje mu się dodzwonić i idzie spotkać się z tą osobą, a jest to... KATE!! Dopiero wtedy uświadamiamy sobie, że nie oglądaliśmy flashbacka, tylko flash w przyszłość!! Dowiadujemy się tym samym, że Jack i Kate wydostali się z wyspy, ale najwyraźniej musiało to się stać jakimś wielkim kosztem, skoro spowodowało to, że Jack się tak stoczył. W ostatnim dialogu Jack mówi do Kate, że muszą wrócić na wyspę. Kate odmawia i odjeżdza samochodem. Jack krzyczy za nią: "MUSIMY WRÓCIĆ!!!" boom i pojawia się znany nam czarny ekran z napisem LOST. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 11:10 Zapomniałeś dodać, że Jack we "wspomnieniach" jest również załamany śmiercią kogoś, kogo tożsamości nie poznajemy (Juliet? Sawyer? Claire?). Co oznacza, że nie wszyscy opuszczą wyspę żywi. Dla mnie opis dwóch ostatnich odcinków brzmi co najmniej dziwnie, ale ciekawie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 11:50 Ja nie przeczytałem wszystkiego, bo nie chce sobie całego odcinka popsuć. :) Chociaż to co przeczytałem już wystarczyło, żeby najważniejszą niespodziankę sobie zmarnować. :/ Ariwederczi, wierzysz w te opisy? Ja jestem zupełnie skołowany... Z jednej strony, brzmi to zbyt dobrze, aby to był wymysł jakiegoś fana/widza. Z drugiej strony, ani w 1 ani w 2 sezonie żaden z wielu spoilerów dotyczących cliffhangera się nie sprawdził.. :| Kręci mi się w głowie normalnie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciol_25 Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 13:50 mmorawski, podaj proszę linka do tego spoilera :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 16:09 spoilerslost.blogspot.com/2007/05/greatest-hits-through-looking- glass.html Ostrzegam, że jest to opis zarówno odcinka 'Greatest hits' jak i 'Through the looking glass', więc ostrożnie przy czytaniu. Ja zamieściłem tutaj tylko to co nieopatrznie przeczytałem - ostatni paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 16:10 spoilerslost.blogspot.com/2007/05/greatest-hits-through-looking-glass.html Źle się wkleiło poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 16:21 Przeczytałem. I albo to kłamstwo, albo tylko część prawdy. Bo brakuje na przykład czegoś, co miało nam uświadomić, że "dom, w którym jesteśmy, ma więcej pokoi niż nam się wydawało". Bo motyw z Penny wydaje się głupi. Bo brakuje słowa o takich postaciach jak choćby Danielle. Bo zgony nie pasują do poprzednich spoilerów. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 17:30 Przeczytałem bardzo ciekawą teorię. :D Ktoś napisał na forum, na którym postuję, że być może ten flash w przyszłość to inicjacja nowego typu flashy, które zobaczymy w kolejnych sezonach. TO WYDAJE SIĘ DOŚĆ SENSOWNE! Fani bardzo narzekali, że flashbacki stały się nudne i wyeksploatowane, że stają się coraz bardziej naciągane. Dlatego postanowiono może wykorzystać technikę, którą przyłożony w tym sezonie do Desmonda. Może nagle większa ilość bohaterów zacznie w jakiś przedziwny sposób widzieć flashe swego przyszłego życia, spoza wyspy i będą musieli swoimi działaniami starać się odwrócić złe wydarzenia mające nastąpić w przyszłości. Nie wiem już co o tym myśleć, ale jedno jest pewne - głowa mi pulsuje. :> :D A jeśli się okaże, że to wszystko to jeden wielki foiler, to nieźle nas ktoś wkręcił. :> Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 19:14 to utwierdza mnie coraz bardziej w przekonaniu, że w Lost chodzi o podróże w czasie. To znaczy, że ludzie z przyszłości chcą czemuś zapobiec przez tę całą szopkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
agamasia Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 20:13 Mam nadzieję, że to co przeczytałam nie jest prawdą, bo to chyba niemożliwe, żeby takie rzeczy wypłynęły przed emisją. Chyba chcą nam namieszać w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 11:33 Spoilery powyższe zostały w dość emocjonalny sposób potwierdzone. :] Na jednym z forów posta napisał jeden z twórców serialu, krytykując osoby, które rozpowszechniły te informacje i rozniosły je po internecie, wielokrotnie bez ostrzegania czytelników o tym co zaraz przeczytają. Ja się czuję usprawiedliwiony tytułem jaki nadałem wątkowi. :) Jezu jak dobrze, że przeczytałem tylko samą końcówkę, a nie całość. :D Odpowiedz Link Zgłoś
agamasia Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 13:01 Jestem zrozpaczona, że to przeczytałam :( Najnowszy sneak peek potwierdza chyba część z tych rewelacji www.dailymotion.com/sawyer840/video/x1zpgi_lost-321-greatesthits-sneak-peek Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 15:48 > Jezu jak dobrze, że przeczytałem tylko samą końcówkę, a nie całość. :D Mogę Ci opowiedzieć:)))) A na serio, to oczywiście musiałam chociaż przeskanować wzrokiem, a że kiedyś ukończyłam kurs szybkiego czytania, to skanowanie mam dość wyrobione :( Za każdym razem mnie zaskakuje, że tak umiejętność na tak długo zostaje;) W każdym razie bardzo się starałam skanowac pobieżnie i nie zastanawiać zbyt długo i nawet wydaje mi się, że udało mi się zmusić się do zapomnienia paru rzeczy :) Twórcy faktycznie muszą się wkurzać, że im tak ktoś ciągle wypapluje pomysły:) Internet to ZŁO!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 17:51 winnix napisała: > Twórcy faktycznie muszą się wkurzać, że im tak ktoś ciągle wypapluje pomysły:) > Internet to ZŁO!!! :))))) Wkurzać to chyba mało powiedziane. :D Ja na ich miejscu bym chyba wyszedł z siebie i stanął obok. :PP Anyway, skoro już wiemy, że zakończenie takie jak opisałem w drugim poście jest na 99% prawdziwe, to możemy chyba zacząć dyskutować co ono oznacza, prawda? :) Czy uważacie, że to co zobaczymy w końcówce to: A) po prostu wizja tego co może zdarzyć się w przyszłości (coś ala wizja Desmonda) B) teraźniejszość, a wszystko co dzieje się na wyspie to przeszłość i jeden wielki flashback C) inna opcja - opisz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 17.05.07, 09:57 A ja przeczytałam od deski do deski wszystko pod linkiem i generalnie uważam, że to wszystko ciekawie wygląda.... Choć w zasadzie to chciałabym aby już powoli kończyli a nie rozpisywali kolejne seasony aż do 2010 :( Odpowiedz Link Zgłoś