Dodaj do ulubionych

MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka

15.05.07, 10:47
Zamieszczam go w następnym poście, więc jeśli nie chcecie być 'totally
spoiled', nie czytajcie!!
Obserwuj wątek
    • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 10:55
      Trudno jest ocenić czy ten spoiler jest wiarygodny, ale serwis, który go
      zamieścił utrzymuje, że spoiler jest prawdziwy. Ponadto, pasuje to do
      zapowiedzi jakie czynili twórcy serialu...

A więc...

widzimy Jacka, który znajduje się praktycznie na dnie. Upija się ciągle, być
      może jest nawet pod wpływem narkotyków, ciągle próbuje się do kogoś dodzwonić.
      Kupuje nawet truciznę i chce w pewnym momencie popełnić samobójstwo. Rezygnuje
      jednak. Ciągle wisi na telefonie, ale nie może się dodzwonić do tej osoby.

W ostatniej odsłonie w końcu udaje mu się dodzwonić i idzie spotkać się z tą
      osobą, a jest to... KATE!! Dopiero wtedy uświadamiamy sobie, że nie oglądaliśmy
      flashbacka, tylko flash w przyszłość!!

Dowiadujemy się tym samym, że Jack i Kate wydostali się z wyspy, ale
      najwyraźniej musiało to się stać jakimś wielkim kosztem, skoro spowodowało to,
      że Jack się tak stoczył. W ostatnim dialogu Jack mówi do Kate, że muszą wrócić
      na wyspę. Kate odmawia i odjeżdza samochodem. Jack krzyczy za nią: "MUSIMY
      WRÓCIĆ!!!"

boom i pojawia się znany nam czarny ekran z napisem LOST.
      • ariwederczi Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 11:10
        Zapomniałeś dodać, że Jack we "wspomnieniach" jest również załamany śmiercią
        kogoś, kogo tożsamości nie poznajemy (Juliet? Sawyer? Claire?). Co oznacza, że
        nie wszyscy opuszczą wyspę żywi.

Dla mnie opis dwóch ostatnich odcinków brzmi co najmniej dziwnie, ale
        ciekawie. :)
        • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 11:50
          Ja nie przeczytałem wszystkiego, bo nie chce sobie całego odcinka popsuć. :)
          Chociaż to co przeczytałem już wystarczyło, żeby najważniejszą niespodziankę
          sobie zmarnować. :/

Ariwederczi, wierzysz w te opisy? Ja jestem zupełnie skołowany... Z jednej
          strony, brzmi to zbyt dobrze, aby to był wymysł jakiegoś fana/widza. Z drugiej
          strony, ani w 1 ani w 2 sezonie żaden z wielu spoilerów dotyczących
          cliffhangera się nie sprawdził.. :| Kręci mi się w głowie normalnie. :P
          • dzieciol_25 Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 13:50
            mmorawski, podaj proszę linka do tego spoilera :)
            • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 16:09
              spoilerslost.blogspot.com/2007/05/greatest-hits-through-looking-
              glass.html

Ostrzegam, że jest to opis zarówno odcinka 'Greatest hits' jak i 'Through the
              looking glass', więc ostrożnie przy czytaniu. Ja zamieściłem tutaj tylko to co
              nieopatrznie przeczytałem - ostatni paragraf.
              • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 16:10
                spoilerslost.blogspot.com/2007/05/greatest-hits-through-looking-glass.html
                Źle się wkleiło poprzednio.
          • ariwederczi Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 16:21
            Przeczytałem. I albo to kłamstwo, albo tylko część prawdy. Bo brakuje na
            przykład czegoś, co miało nam uświadomić, że "dom, w którym jesteśmy, ma więcej
            pokoi niż nam się wydawało". Bo motyw z Penny wydaje się głupi. Bo brakuje
            słowa o takich postaciach jak choćby Danielle. Bo zgony nie pasują do
            poprzednich spoilerów.
            • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 17:30
              Przeczytałem bardzo ciekawą teorię. :D

Ktoś napisał na forum, na którym postuję, że być może ten flash w przyszłość to
              inicjacja nowego typu flashy, które zobaczymy w kolejnych sezonach. TO WYDAJE
              SIĘ DOŚĆ SENSOWNE!

Fani bardzo narzekali, że flashbacki stały się nudne i wyeksploatowane, że
              stają się coraz bardziej naciągane. Dlatego postanowiono może wykorzystać
              technikę, którą przyłożony w tym sezonie do Desmonda. Może nagle większa ilość
              bohaterów zacznie w jakiś przedziwny sposób widzieć flashe swego przyszłego
              życia, spoza wyspy i będą musieli swoimi działaniami starać się odwrócić złe
              wydarzenia mające nastąpić w przyszłości.

Nie wiem już co o tym myśleć, ale jedno jest pewne - głowa mi pulsuje. :> :D A
              jeśli się okaże, że to wszystko to jeden wielki foiler, to nieźle nas ktoś
              wkręcił. :>
              • lolik2 Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 19:14
                to utwierdza mnie coraz bardziej w przekonaniu, że w Lost chodzi o podróże w
                czasie. To znaczy, że ludzie z przyszłości chcą czemuś zapobiec przez tę całą
                szopkę :)
    • agamasia Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 15.05.07, 20:13
      Mam nadzieję, że to co przeczytałam nie jest prawdą, bo to chyba niemożliwe,
      żeby takie rzeczy wypłynęły przed emisją. Chyba chcą nam namieszać w głowach.
    • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 11:33
      Spoilery powyższe zostały w dość emocjonalny sposób potwierdzone. :] Na jednym
      z forów posta napisał jeden z twórców serialu, krytykując osoby, które
      rozpowszechniły te informacje i rozniosły je po internecie, wielokrotnie bez
      ostrzegania czytelników o tym co zaraz przeczytają. Ja się czuję
      usprawiedliwiony tytułem jaki nadałem wątkowi. :)
      Jezu jak dobrze, że przeczytałem tylko samą końcówkę, a nie całość. :D
      • agamasia Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 13:01
        Jestem zrozpaczona, że to przeczytałam :(
        Najnowszy sneak peek potwierdza chyba część z tych rewelacji

www.dailymotion.com/sawyer840/video/x1zpgi_lost-321-greatesthits-sneak-peek
      • winnix Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 15:48
        > Jezu jak dobrze, że przeczytałem tylko samą końcówkę, a nie całość. :D

Mogę Ci opowiedzieć:))))
        A na serio, to oczywiście musiałam chociaż przeskanować wzrokiem, a że kiedyś
        ukończyłam kurs szybkiego czytania, to skanowanie mam dość wyrobione :( Za
        każdym razem mnie zaskakuje, że tak umiejętność na tak długo zostaje;)
        W każdym razie bardzo się starałam skanowac pobieżnie i nie zastanawiać zbyt
        długo i nawet wydaje mi się, że udało mi się zmusić się do zapomnienia paru
        rzeczy :)

Twórcy faktycznie muszą się wkurzać, że im tak ktoś ciągle wypapluje pomysły:)
        Internet to ZŁO!!! :)))))
        • mmorawski Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 16.05.07, 17:51
          winnix napisała:
          > Twórcy faktycznie muszą się wkurzać, że im tak ktoś ciągle wypapluje
          pomysły:)
          > Internet to ZŁO!!! :)))))

Wkurzać to chyba mało powiedziane. :D Ja na ich miejscu bym chyba wyszedł z
          siebie i stanął obok. :PP

Anyway, skoro już wiemy, że zakończenie takie jak opisałem w drugim poście jest
          na 99% prawdziwe, to możemy chyba zacząć dyskutować co ono oznacza, prawda? :)
          Czy uważacie, że to co zobaczymy w końcówce to:
          A) po prostu wizja tego co może zdarzyć się w przyszłości (coś ala wizja
          Desmonda)
          B) teraźniejszość, a wszystko co dzieje się na wyspie to przeszłość i jeden
          wielki flashback
          C) inna opcja - opisz :))
          • malwes Re: MEGASPOILER dot. finałowego flashbacka 17.05.07, 09:57
            A ja przeczytałam od deski do deski wszystko pod linkiem i generalnie uważam,
            że to wszystko ciekawie wygląda....
            Choć w zasadzie to chciałabym aby już powoli kończyli a nie rozpisywali kolejne
            seasony aż do 2010 :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka