kobajano Re: 4 x 11 dyskusja 09.05.08, 22:34 a-cha ładnie dym się Lockowi rozdzielił jak dochodził do chatki. to byłoby na tyle z moich spostrzeżeń... Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: 4 x 11 dyskusja 10.05.08, 08:33 Czyżby taki kiepski odcinek, że nikomu nie chce się nawet skomentować? Cholernie mi szkoda postaci kapitana - dlaczego, ach dlaczego ten terminator Keamy go zabił?? Szkoda, że Des nie popłynął z Sayid'em na wyspę, bo coś czuję że na statku nie wydarzy się nic ciekawego. No chyba, że Michael jeszcze nas czymś zaskoczy. Bardzo fajny flashback Locke'a. Reszta odcinka jak dla mnie dość nużąca, zwłaszcza Ben i jego żale, że wyspa go nie kocha... Ale scenka z dzieleniem batonika na pół powalająca w swojej prostocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 4 x 11 dyskusja 10.05.08, 08:40 Nie wiem kiedy sie ten dym rozchodzi hehehe. Ale o odcinku - wyjątkowo mi się podobało :D. -wiecznie młody Richard i na dodatek znał Johna (btw ciekawe dlaczego go "odrzucił"? przecież od początku było wiadomo, że chłopiec wyciągnie nóż, bo Locke będzie w przyszłości fajterem; a jakby wyciągnął coś innego to czy by był na wyspie w roli Bena???) -znowu pojawia się Abadon (czy jak go się tam pisze) i jeszcze bardziej widać, że cała ta "katastrofa" była ukartowana i tak miało być -Claire z duchem ojca (swojego i Jacka) a chatce Jacoba; teraz tylko pozostaje zastanawianie się czy Claire też jest już duchem czy jednak nie -powalająca scena - Ben i Hugo siedzą przed chatka i wcinają batonika <rotfl>. To by chyba było na tyle :). I oby tak dalej :D. - Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: 4 x 11 dyskusja 10.05.08, 16:18 Teraz już rozumiem skąd tylko 4 komenty reszta pewnie zgłupiała tak jak ja ;-D A więc ojciec Placka przemawia w imieniu Jacoba tylko dlaczego ? I co u wała oznacza przeniesć wyspę ? Nareszcie pojawił się też Richard i wiemy nieco więcej, tzn że Locke miał bym wybrany. Mnie się osobiście wydaje że oni wszyscy są tam z powodu Lockea a Placka i Claire dodatkowo jako bonus sciągnął sobie Christian :D Odpowiedz Link Zgłoś
valentine02 Re: 4 x 11 dyskusja 10.05.08, 16:33 taaak.... locke jak kolejne wcielenie dalaj lamy sobie przedmoiciki wybieral, które należały już do niego. do tej pory myslalam ze ojciec jacunia to tylko taki przypadek, byl na wyspie w roli trupa wiec dym(jackob) wykorzystal jego9 ciało co by sie objawiać.ale ten wyraznie mowi "jestem christian,przemawiam w imieniu jacoba" to tak jakby to jednak nie bylo tylko cialo jego ale i cos wiecej. dziwna sprawa z claire,jakby juz byla po "tamtej" stronie.ten błogi , spokojny usmiech. benus taki biedny,rozczarowany, wysepka go nie kocha...ale dostal batonika.i to nie od byle kogo. no to juz wiadomo dlaczego nikt nie moze trafic na wyspe skoro ona sobie tak skacze po oceanach. sayid, my hero.tylko czy aby na pewno dostal dobry kurs od tego kapitanka?nie pamiętam co mówil faraday. desmondowi coraz gorsze sceny piszą, jestem rozczarowana.nie chce by go spisali na straty bo najbardziej kibicuje penny i jemu, ale cos mi sie zdaje ze nie będzie im dane.penny zawita na wyspie, cos mi tak mówi a dessego tam nie bedzie.nawet nie chce sie domyslac co dalej. dejtukmajsan ktory wyglada coraz gorzej ma ewidentnie jakas misje do wykonania dalej.wyspa nie pozowlila mu (jeszcze?) zginąć. co wybelkotal hurley zaraz po obudzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: 4 x 11 dyskusja 10.05.08, 18:28 Warto zauważyć, że Widmore prawdopodobnie nie wie, że Ben nie jest już ulubieńcem wyspy. Wszak mówił że wyspa nie powoli go zabić a przecież Ben dostał raka poza tym w tym odcinku wyraźnie dał do zrozumienia Locke'owi że teraz to on rządzi. Wyspa nie lubi tez chyba Jacunia bo też zachorował. Tak w ogóle to sądze że ocenic six to pierwsza tura rozbitków z wyspy która przypłynie z Sayidem, zanim Locke i ska przeniosą wyspę. Reszta nie załapała się do pontonu więc została. Prawdopodobnie Jack się nie dowie że ludzie z frachtowca, chcieli puścić wyspę z dymem (sic!) :D i że Locke ją przeniósł o czym świadczy fakt studiowania map w 3 serii :D Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 4 x 11 dyskusja 10.05.08, 19:44 wioskowy_glupek napisała: > Tak w ogóle to sądze że ocenic six to pierwsza tura rozbitków z wyspy która prz > ypłynie z Sayidem, zanim Locke i ska przeniosą wyspę. Reszta nie załapała się d > o pontonu więc została. O to to to :D. Reszty nie zabrali bo wyspa poszła sobie gdzieś i nikt nie wie gdzie są. Teraz to już na serio będą lost :P:D. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: 4 x 11 dyskusja 12.05.08, 15:44 aniuta75 napisała: > zastanawianie się czy Claire też jest już duchem czy jednak nie Oj chyba jest. Wyglada na to ze ona zginela w wybuchu domku. To bardziej prawdopodobne niz jej wyjscie w stylu Rambo. A poza tym Claire mowi, ze "Aaron jest tam, gdzie powinien byc" (czyli z zywymi), a ona jest z duchami. Odpowiedz Link Zgłoś
miau78 Re: 4 x 11 dyskusja 12.05.08, 20:13 No nie zachwycił mnie ten odcinek. Muszę go chyba jeszcze raz obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
melamelania Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 00:53 Mnie intryguje jedna kwestia. Czy mi się dobrze wydaje, że matka Bena też miała na imię Emily, jak matka Locka? Przypadek? A może oni są braćmi? Tylko Locka matka urodziła jako nastolatka a Bena koło 30 i dlatgo różne aktorki ją grały? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 09:45 Tak dokładnie Emily :D a co ciekawe, - Carrie Preston czyli matka Bena to w prawdziwym życiu żona Michaela Emersona. Odpowiedz Link Zgłoś
agamasia Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 11:58 melamelania napisała: > Mnie intryguje jedna kwestia. Czy mi się dobrze wydaje, że matka > Bena też miała na imię Emily, jak matka Locka? Przypadek? A może oni > są braćmi? Tylko Locka matka urodziła jako nastolatka a Bena koło 30 > i dlatgo różne aktorki ją grały? No tak, ale matka Bena zmarła zaraz po porodzie, a Locke miał kontakt ze swoją matką w dorosłym życiu, wtedy gdy matka Bena była już duchem. Odpowiedz Link Zgłoś
melamelania Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 14:25 Hm, o tym zapomniałam, ale wcale nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało, że to nie była jego matka, bo przecież tak do końca nie wiadomo czy ojciec Locka był jego ojcem czy tylko go udawał. Odpowiedz Link Zgłoś
melamelania Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 14:31 Trochę nie chce mi się wierzyć, że zbieżność imion jest przypadkowa, bo w tym filmie imiona bohaterów, nawet drugoplanowych, się nie powtarzają. Szczególnie, że odcinek zaczyna się od tego imienia, podobnie jak odcinek, w którym rodził się Ben. Jakby twórcy serialu chcieli to dodatkowo podkreślić. Nie wiem, może to oznacza coś innego, nie to, że to ta sama osoba. Zapewne w końcu się dowiemy. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 16:23 > Hm, o tym zapomniałam, ale wcale nie zdziwiłabym się, gdyby się > okazało, że to nie była jego matka, bo przecież tak do końca nie > wiadomo czy ojciec Locka był jego ojcem czy tylko go udawał. Musiał być ojcem, bo przecież inaczej John nie byłby dla niego dawcą nerki. Tu akurat pokrwewieństwo jest pewne na 100 procent. No chyba, że Cooper miał brata bliźniaka, którego np. zabił a potem podszył się pod niego i to ten bliźniak byl ojcem Johna (jak wiadomo bliźniacy jednojajowi mają takie samo DNA), Odpowiedz Link Zgłoś
melamelania Re: 4 x 11 dyskusja 14.05.08, 20:54 piotr7777 napisał: > Musiał być ojcem, bo przecież inaczej John nie byłby dla niego dawcą > nerki. Tu akurat pokrwewieństwo jest pewne na 100 procent. Z tego co się orientuję, choć ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, to wcale nie świadczy to o pokrewieńswie. Nerkę można przeszczepić od zupełnie obcej osoby i bardzo często tak się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: 4 x 11 dyskusja 15.05.08, 09:08 > Z tego co się orientuję, choć ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, > to wcale nie świadczy to o pokrewieńswie. Nerkę można przeszczepić > od zupełnie obcej osoby i bardzo często tak się zdarza. Zgadzam się z Tobą, ale - skąd Cooper wiedzial, ze Locke może być dawcą? Mial dostęp do wszystkich z taką samą grupą krwi i szukał frajera? W pierwszej kolejności bierze się pod uwagę osoby spokrewnione a więc w tym wypadku właśnie to musialo być kryterium. Odpowiedz Link Zgłoś
melamelania Re: 4 x 11 dyskusja 15.05.08, 14:52 Mogło, ale nie musiało. Moim zdaniem to nie jest jednoznacznie pewne, że on był jego ojcem. Odpowiedz Link Zgłoś