robaczek270 01.07.08, 14:11 Witam! Mam pytanie, które biuro podróży w Płocku polecacie? Gler, Panorama ...............? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turysta Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 14:33 To zależy czego szukasz, tzn. jakiej oferty: wypoczynek, zwiedzanie, dojazd własny, czy impreza zorganizowana, jaki standard, kraj, czy zagranica Odpowiedz Link Zgłoś
robaczek270 Re: Biuro Pogróży - Płock? 01.07.08, 14:50 Chodzi mi o wyjazd zagraniczny i typowe lenistwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:05 Tunezja Ciepełko = gwarantowana pogoda + niskie ceny na miejscu + niedrogie wakacje Namiastka egzotyki przy wypadzie na pustynię Cypr Upał = gwarantowana pogoda - droższe wakacje + smaczna kuchnia grecka + możliwość (drogiego) wypadu do Izraela Grecja Coś po środku pomiędzy dwiema powyższymi propozycjami. Dla mnie największym plusem była kuchnia + muzyka. Plaże różne: Rodos - w większości kamieniste, Kreta - w większości piaszczyste. Wycieczki np. z Rodos oprócz tych na inne wyspy - można się wybrać wodolotem do Marmaris w Turcji (wiza do kupienia w porcie), a u lokalnego sprzedawcy - dosłownie na ulicy - wykupić 1-dniowy wyjazd do Pammukale Malta dość drogo plaże wyłącznie kamieniste Kanary wcale nie takie drogie, jak się powszechnie uważa - długi przelot (5h) - południe wyspy - typowa sztuczna sceneria pod bogatych turystów, ale można wziąć plecak i godzinami łazić po zaschniętej lawie z dala od tłumów. A zatem co kto lubi, jaką gotówką dysponuje, ile gwiazdek oczekuje, czy jedzie singiel, czy z rodziną a zwłaszcza czy z dziećmi - wybór po Twojej stronie. Na pewno pogoda gwarantowana i wrażenia niezapomniane, a Bałtyk wciąż zimny i pogoda kapryśna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.146.c72.petrotel.pl 01.07.08, 17:33 Ja od kilku lat jeżdżę z Triadą.W czwartek wróciłem z Tunezji.Wszystko ok,żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:45 Polecam Holiday Planet,dawniej Dominet Tour.Najlepsi w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:46 Ja wyjeżdżałem z różnymi biurami, ale też i na własną rękę. Z biurami - na szczęście - nigdy nie miałem takich kłopotów, jakie np. spotkały ostatnio Polaków w Faro. Bywało różnie: raz obraziła się pilotka na miejscu i trzeba było ją przekonywać, żeby kontynuować lokalną wycieczkę, innym razem wyznaczona pilotka nie znała lokalnego języka (lol), a jeszcze na innym wyjeździe okazało się, że biuro opłaciło mój pobyt o 1 dzień za krótko. Ja jednak nie jestem malkontentem. Pogoda, krajobrazy, błogie lenistwo lub zaplanowany czynny wypoczynek zawsze rekompensowało te błahostki. Dziś wspominam je z uśmiechem. Aha, zapomniałem odpowiedzieć na zasadnicze pytanie w inicjującym poście. Nigdy nie wyjeżdżałem z tymi biurami, więc nie mam o nich zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.plock.mm.pl 01.07.08, 20:35 ja z Panorama Tour (oferta Neckermann) bylam na Costa del Sol i wszystko bylo bardzo dobrze zorganizonawe,rezydenci nami sie opiekujacy zawsze pomocni,24H pod tel, piloci wycieczek do Sevilli, Grenady, na Gibraltar i do Maroka sympatyczni,kulturalni no i bogaci w wiedze o zwiedzanych miejscach, historii, kulturze. 2 tyg lenistwa,plażowania połączone z wypadami na wycieczki. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:23 Zdecydowanie Panorama....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchelka Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: 80.55.10.* 08.07.08, 13:20 Jet Turistik - Królewiecka (pawilony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efa Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.plock.mm.pl 08.07.08, 16:14 dziwna nazwa, zupelnie nie znana,a skoro nie znana tzn ze cos z nia nie halo, pelno bylo takich firm a turysci potem koczowali na plazach i na lotniskach, ja polecam tylko znane firmy, sprawdzone, z polecenia ludzi ktorzy duzo podrozuja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchelka Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: 80.55.10.* 10.07.08, 10:42 Ta firma została mi polecona właśnie przez innych ludzi. Mają swój hotel w Turcji i tam właśnie się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efa Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.plock.mm.pl 10.07.08, 15:31 biuro podrozy to nie to samo co firma ktora oferuje wczasy, biuro podrozy tylko jest posrednikiem miedzy klientem a firma (np, rainbow tour itp ) biura podrozy nie maja swoich hoteli (oprocz orbisu ale on ma tylko w polsce) tylko zalatwiaja pobyt w hotelu, wyzywienie, ale oferta jest jakiejs firmy i ta firma ma umowy z hotelami na okreslona ilosc miejsc i w ofercie ma wlasnie pobyty w tych hotelech, rozne firmy maja umowy z roznymi hotelami, biura podrozy hoteli nie posiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchelka Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: 80.48.4.* 11.07.08, 19:52 To posiada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efa Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: *.plock.mm.pl 11.07.08, 20:05 widac ze w ogole nie masz o tym pojecia, firma ktora oferuje wczasy ( neckermann, rainbow itd) moze miec swoj hotel lub wynajmowac w tych z ktorymi maja umowy, biuro podrozy to tylko posrednik, tylko sprzedawca uslugi roznych firm turystycznych, moze firma ktorej wczasy kupilas ma swoj hotel, biura podrozy nie maja hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Biuro Pogróży - Płock? IP: 80.48.4.* 12.07.08, 11:47 To sobie sprawdź. Firma JetTuristik posiada swój hotel w Turcji w Mahmutter. Tyle na ten temat bo nie mam ochoty się dalej z tobą przekomażać. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiczka1 Re: Biuro Pogróży - Płock? 23.07.08, 17:49 witam was , ja planuje wycieczke do Egiptu ale nie wiem z ktorego biura skorzystac w Płocku moze ktos sie orientuje ktore jest dobre i pewne Odpowiedz Link Zgłoś