Gość: dawid___ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:07 Bardzo chciałbym się dowiedzieć ile można zarobić w TESCO. Aplikuje na dwa stanowiska i interesują mnie stawki netto na ww dwa stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1spag Re: zarobki IP: *.hers.adsl.virgin.net 24.07.07, 15:41 po pierwsze to moze bys napisal o jakie stanowiska chodzi bo z twojego postu nic nie wynika moze chcesz zastapic terry'ego albo tylko jakiegos store managera, poza tym stawki mozna znalezc przeszukujac to forum a rowniez dzwoniac pod magiczny numer rekrutacji tesco co prawda na miejscu moze sie okazac ze jest wiecej niz w ofercie ale to chyba lepiej co do netto to i tak na poczatku bedziesz dostawal mniej bo kod podatkowy bedzie BR natomiast pozniej bedzie wiecej bo zmienisz kod podatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postu Re: zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:22 Właśnie jak to jest z tymi zarobkami netto? Bo ja właśnie niedługo wyjeżdzam do tesco na g.a. i nie mogę się doliczyć tych je..anych stawek podatkowych, chociaż będe w anglii po raz kolejny. Czy może ktoś napisać jaka w rzeczywistości wychodzi tygodniówka lub chociaż dniówka? Bo ja widzę, że po odliczeniu tych wszystkich taxów pier..onych, minus mieszkanie(wlasne, nie z crm - ok. 50 funtow) i żarcie to wychodzi że zostaje mi ok. Ł100!!!. Chyba się dałem nabrać, na to Ł7/h ;[. W kontrakcie jest 5,945 podstawowej, plus 1,27 za prace w godz 22.00-00.00, plus 1.56 za prace od 00.00-06.00 i te dodatki to tez brutto. Poza tym sa jeszcze przerwy 1h i 2 po 15 min takze ciezko sie doliczyc. Prosze niech ktos napisze ile wychodzi tygodniowka netto za przepracowane 36,5 h i nie wazne jaki tax-kod... niech bedzie ten wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosca Re: zarobki 24.07.07, 18:42 Wazne jeszcze sa 2 rzeczy: dodatek lokalizacyjny i dni kiedy pracujesz. Jezeli chodzi o dodatek lokalizacyjny, to zalezy to od miasta gdzie pracujesz. Ja pracuje w Londynie i mam 1,01 £/h co tygodniowo daje jakies 37 funtow. Ci ktorzy pracuja w mniejszych miastach dodatki maja mniejsze, a wiec automatycznie ich zarobki sie obnizaja. Ale z drugiej strony trzeba wziasc pod uwage koszty utrzymania w Londynie, a na jakiejs prowincji ;-) Druga sprawa to dni kiedy pracujesz, u mnie wypada praca od poniedzialku do piatku, w sobote i w niedziele ma off'a. Z kolei moi kumple maja wolne albo poniedzialek i wtorek albo sroda i czwartek. Najwazniejszym czynnikiem jest tu praca w nocy z soboty na niedziele, a takze z niedzieli na poniedzialek, bo wtedy masz dodatek za prace w niedziele - stawka podstawowa X 1,5. Sa plusy i minusy - ja mam troche mniejsza kase, ale za to w weekend moge sie spotkac ze znajomymi, albo jak w ta sobote wybrac sie na mecz Arsenalu z PSG :D Przed podwyzka z 1 lipca, gdy moja stawka podstawowa wynosila 5,54 £/h i pracujac od poniedzialku do paitku, bedac juz na wlasciwym kodzie podatkowym dostawalem za 4 tygodnie 900 funtow na reke, znaczy sie na konto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postu Re: zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:57 Dzięki za info... Ale czy ten dodatek lokalizacyjny dostają wszyscy? No bo ja mam na contrakcie Ł0.00. Z tego co piszesz to wypada, że najlepiej pracować w weekend, ale wtedy właśnie nie dam rady chodzić na Premiership :[,bo mam do stadionu parę kroków, a do innych też niedaleko. Pozostają jeszcze mecze w środku tygodnia(np. puchary). Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosca Re: zarobki 24.07.07, 19:38 A gdzie sie wybierasz? Bo w wiekszsocsi miast jest dodatek lokalizacyjny, trzeba trafic na jakas dziure zeby go nie otrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadupie górá Re: zarobki IP: *.range217-44.btcentralplus.com 26.07.07, 14:26 gowno prawda ja mieszkam w dziurze i dodatek jest wykur...sty bo duzo osob dojezdza z sasiednich miast ... w sumie mam netto ponad £1000 na tym moim zadupiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid___ Re: zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:52 dzięki za odpowiedzi. Zapomniałem napisać, że mogę zostać kierowca lub sprzedawcą i chciałem wiedzieć co się bardziej oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
teamleader Re: zarobki 27.07.07, 13:00 czasem sa wazniejesze rzeczy niz pieniadze ja cie ale materialisci jak trzeba zostac 30minut po pracy to z chopokami z "freezing team" sie nie wyklucamy o kilka funow...ehh ale heca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid___ Re: zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:09 Ty pewnie wyjechałeś z misją rozwoju stosunków polsko - angielskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: zarobki IP: *.hers.adsl.virgin.net 28.07.07, 12:22 teamleader szczegolnie sie cieszy jak go koledzy zabieraja do ich stolicy czyli Brighton (czego to stolica chyba wiadomo) tam rozwija te stosunki Odpowiedz Link Zgłoś