Dodaj do ulubionych

Tablet od Apple - już jest!

• Gość: 4g63 iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 21:57
      kto na to oczekiwał? fanboje? bo ja pierwsze słysze o jakimś tablecie ipadzie, dno..., wymyślą nowy wtyk do słuchawek, czy co tym razem?
    • Gość: Blow Jobs Incredible! Best ever! Whoa! Poszczałem sie. IP: *.toya.net.pl 27.01.10, 22:02
      A pan chory ciągle w tych samych workowatych dżinach i golfiku za 10$
    • pan_zielony Re: Tablet od Apple - już jest! 27.01.10, 22:06
      A co w tym artykule jest nieobiektywnego!? Informują, że Apple zaprezentował
      nowy produkt; i tyle. Mają nic nie pisać o MS, Google, Apple itp., bo tacy jak
      Ty wszędzie węszą artykuły sponsorowane?

Rzygać się chce...
    • Gość: k iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.chello.pl 27.01.10, 22:08
      A gdzie ta zabawka będzie produkowana?
      Jeżeli w chinach, a pewnie będzie to niech sobie ją Jobs w dupę wsadzi.
    • xp17allegro iPad - tablet od Apple już jest! 27.01.10, 22:09
      Na stronie appla sa szczegoly. Za modul 3G kaza sobie placic 130$ :)Nie ma usb, jest tylko zlacze do stacji dokujacej i specjalne przejsciowki do usb i kart SD, porazka -kompletnie nieergonomiczne rozwiazanie. Za dodatkowa doplata klawiatura :) pewnie kolejne 199$,

Pisze tego posta z VAIO TZ. Jest maly 1.2kg ekran 11 cali LED, dysk 120GB, naped DVD, wszystkie zlacza, klawiatura, porzadny system operacyjny(tak, tak). Z czym do ludzi...
    • ambl iPad - tablet od Apple już jest! 27.01.10, 22:17
      Mam tylko tyle do powiedzenia/napisania że S.Jobs jest nieco podobny do
      p.Piotra Fronczewskiego.I nic więcej,pozdr.
    • Gość: iUser Do wszystkich ................ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.10, 22:19
      którym się ten iPad nie podoba, i go dlatego tu krytykują, polecam:

Pod żadnym pozorem NIE kupować!

Jest tyle innych tego typu tabletów - z pewnością też "Made in
      Polska" - że nie powinno być problemu ze znalezieniem takiego, który
      absolutnie wszystkie wymagania spełnia!
    • zo_h Re: Tablet od Apple - już jest! 27.01.10, 22:19
      Tak naprawdę to nie ma się czym podniecać bo już od dawien dawna jest/był kultowy Siemens Simpad/T-sinus Pad (oraz kilka innych podobnych urządzeń).
      Oczywiście dane techniczne tego komputera mogą teraz śmieszyć, ale w swoim czasie było to urządzenie na poziomie.

simpad.pdaclub.pl/dane.htm
      Nie był przebojem bo Siemens nie ma takiego grona "faszystów" wyznających jedyne słuszne produkty. iPad to żadna rewolucja ani ewolucja na rynku technologi cyfrowych a jedynie nowy produkt w ofercie producenta.
    • pan_zielony iPad - tablet od Apple już jest! 27.01.10, 22:27
      A mi się wydaje, że jednak się przyjmie. iPod wszedł na, w zasadzie nasycony,
      rynek mp3-ujek i mimo, że im technologicznie ustępował, to ludzie go kupowali.
      iPhone jest kilka półek niżej niż topowe modele np. Nokii czy BB, ale schodzi
      im z magazynów całkiem nieźle. iPad, jak jego poprzednicy, też nie jest żadną
      rewolucją (konkurencja od dawna na podobne, lepsze, tańsze), ale wystarczy ten
      przerośnięty ogryzek na obudowie i ludzie dostają ślinotoku.
    • kotek.filemon Re: Tablet od Apple - już jest! 27.01.10, 22:52
      Apple ma odpowiednio liczną kastę użyszkodników, którzy wszystko z "i" przed nazwą łykają jak prosiak ciepłe kartofle. Na kolejnej konferencji Jobs zaproponuje iKoło i nadal będą twierdzić, że to rewolucja. To badziewie wygląda na 10x większego iPod toucha i pewnie tyle samo może. Dobremu czytnikowi z technologią e-ink mogłoby co najwyżej buty czyścić.
    • rade-men Hurrra, kto pierwszy kupi ten jest cool 27.01.10, 23:19
      Świetnie, że już jest. Będzie można usiąść z nim w cafe i każda małolata moja.
      Ewentualnie małolat.
    • Gość: piekny99 no to bedzie produkowany w POLSCE IP: *.pubip208.sta.nsm.pl 27.01.10, 23:33
      foxcon kupil fabryke od della
    • Gość: baz iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.lewandow.net.pl 28.01.10, 00:05
      Jedni są zachwyceni inni jak zwykle narzekają. Ale pewnie pomimo pewnych
      ograniczeń i niedogodności, jego funkcjonalność zrekompensuje wszystkie
      "Wady", a z czasem wersja GS ;] nadrobi braki.
      Inne urządzenia będą próbować "śmigać" na jakiejś okrojonej albo
      przystosowanej wersji Windows lub Android. Co do Androida nabieram wody w usta
      bo nie znam. Co do iPhone OS vs. Windows Mobile 6.0 - 6.5 mogę tylko
      powiedzieć tyle, bawiłem się 6.5, a mam 6.1 WM. Moja dziewczyna ma iPhone.
      Cóż, WM 6.1 nie dorasta do podeszwy a 6.5 do pięt. Kiedyś myślałem iPhone,
      gadżet, marketing etc. po przetestowaniu i porównaniu, po prostu urządzenie
      dla ludzi. Moja mama, lat 60, która ma każdy kolejny telefon przynajmniej 4-5
      lat, bo trudno się jej przestawić, jak dostała w ręce iPhone, to jakby miała
      to przynajmniej te 2 lata, sms'a po prostu zaczęła pisać intuicyjnie!!!. A
      bawiła się nim 2 minuty. WM 6.5 natomiast... Microsoft, proszę, po tych kilku
      latach obecności iPhone i jego systemuna rynku, mogliście sobie obejrzeć i
      pobawić się nim i jego OS, a wy tym czasem fundujecie z czasem WM6.5... Po co
      wypuszczać kolejny system trochę bardziej (w porównaniu z 6.1), a mniej
      bardziej (w porównaniu z Apple) dopasowany do urządzeń typu PocketPC,
      Smartphony etc (niż Apple OS)??? TO nadal nie jest system obsługiwany w pełni
      "ręcami" bez rysika. Przewaga Apple'a jest jedna zasadnicza, oni mają soft pod
      pełne wykorzystanie danego sprzętu, a nie uniwersalny system robią. Każdy może
      go zainstalować i na prawie wszystkim. Efekt jaki jest taki jest, a iPhone
      jest jeden i jak wygląda każdy wie. Wygląda zawsze tak samo! A nie w
      zależności od producenta i jego pomysłu na specyfikację hardware.
      Dlaczego mój Windows Mobile się muli... przerabiałem to już na PC X lat temu,
      a teraz muszę przerabiać w telefonie. A iPhone... iPhone po prostu działa od
      początku i z tego co widzę iPad po prostu działa...
    • Gość: greven iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.e-net.pl 28.01.10, 00:39
      Rozwala mnie to, że gro ludzi się ciska nie wiadomo o co, jakby mieli udziały
      w nokii albo innym htc. nie lubicie apple - wow, ostatnio to jakby stało się
      wśród "ekspertów" modne, więc chłopaki nie jesteście oryginalni. a prawda jest
      taka, że 3/4 z narzekających nie miała produktu apple w ręku, a reszta
      stwierdziła, że skoro iPhone nie ma 8ghz i 4gb ramu to jest to beznadzieja i
      się przesiedli po miesiącu na "lepsze" smartphony. nikt przecież tego nie
      broni. więc czemu wy "uświadamiacie" użytkowników apple że ich sprzęt to chała?
      • Gość: droga_tandeta Nie lubie Apple IP: *.dyn.optonline.net 28.01.10, 22:45
        16GB 32GB 64GB
        Wi-Fi $499 $599 $699
        Wi-Fi + 3G $629 $729 $829

Prices in U.S. dollars. International pricing will be announced at a
        later date.
        3G data plan sold separately.
    • Gość: bejfru iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.chello.pl 29.01.10, 19:21
      czytam te komentarze i jakieś dziwne mam uczucie że tu nikt nie wie o czym
      mówi, po pierwsze do czego służy tablet - powinien sobie każdy zadać to
      pytanie, do czytania gazetki?, surfowania po internecie?
      do robienia notatek? wyświetlania prezentacji? ŻE CO?!
      tablet to narzędzie do robienia malunków, tablet to pominiecie karki i skanera
      w łańcuszku rysunek - photoshop.
      po cholerę mi w tym kamerki internetowe i inne pierdoły...
      zapewne produkt appla nie jest technicznie zły biorąc pod uwagę jego
      NAJWAŻNIEJSZĄ funkcję, ale trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy za tą cenę
      da radę znaleźć o wiele lepszy substytut?
      pewnie tak.

strategia appla jak zwykle taka sama, robimy fashion item i sprzedajemy go po
      wysokiej cenie, w końcu trzeba płacić za fajny znaczek, co nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka