Gość: 4g63 iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 21:57 kto na to oczekiwał? fanboje? bo ja pierwsze słysze o jakimś tablecie ipadzie, dno..., wymyślą nowy wtyk do słuchawek, czy co tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blow Jobs Incredible! Best ever! Whoa! Poszczałem sie. IP: *.toya.net.pl 27.01.10, 22:02 A pan chory ciągle w tych samych workowatych dżinach i golfiku za 10$ Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zielony Re: Tablet od Apple - już jest! 27.01.10, 22:06 A co w tym artykule jest nieobiektywnego!? Informują, że Apple zaprezentował nowy produkt; i tyle. Mają nic nie pisać o MS, Google, Apple itp., bo tacy jak Ty wszędzie węszą artykuły sponsorowane? Rzygać się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.chello.pl 27.01.10, 22:08 A gdzie ta zabawka będzie produkowana? Jeżeli w chinach, a pewnie będzie to niech sobie ją Jobs w dupę wsadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17allegro iPad - tablet od Apple już jest! 27.01.10, 22:09 Na stronie appla sa szczegoly. Za modul 3G kaza sobie placic 130$ :)Nie ma usb, jest tylko zlacze do stacji dokujacej i specjalne przejsciowki do usb i kart SD, porazka -kompletnie nieergonomiczne rozwiazanie. Za dodatkowa doplata klawiatura :) pewnie kolejne 199$, Pisze tego posta z VAIO TZ. Jest maly 1.2kg ekran 11 cali LED, dysk 120GB, naped DVD, wszystkie zlacza, klawiatura, porzadny system operacyjny(tak, tak). Z czym do ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl iPad - tablet od Apple już jest! 27.01.10, 22:17 Mam tylko tyle do powiedzenia/napisania że S.Jobs jest nieco podobny do p.Piotra Fronczewskiego.I nic więcej,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iUser Do wszystkich ................ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.10, 22:19 którym się ten iPad nie podoba, i go dlatego tu krytykują, polecam: Pod żadnym pozorem NIE kupować! Jest tyle innych tego typu tabletów - z pewnością też "Made in Polska" - że nie powinno być problemu ze znalezieniem takiego, który absolutnie wszystkie wymagania spełnia! Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Tablet od Apple - już jest! 27.01.10, 22:19 Tak naprawdę to nie ma się czym podniecać bo już od dawien dawna jest/był kultowy Siemens Simpad/T-sinus Pad (oraz kilka innych podobnych urządzeń). Oczywiście dane techniczne tego komputera mogą teraz śmieszyć, ale w swoim czasie było to urządzenie na poziomie. simpad.pdaclub.pl/dane.htm Nie był przebojem bo Siemens nie ma takiego grona "faszystów" wyznających jedyne słuszne produkty. iPad to żadna rewolucja ani ewolucja na rynku technologi cyfrowych a jedynie nowy produkt w ofercie producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zielony iPad - tablet od Apple już jest! 27.01.10, 22:27 A mi się wydaje, że jednak się przyjmie. iPod wszedł na, w zasadzie nasycony, rynek mp3-ujek i mimo, że im technologicznie ustępował, to ludzie go kupowali. iPhone jest kilka półek niżej niż topowe modele np. Nokii czy BB, ale schodzi im z magazynów całkiem nieźle. iPad, jak jego poprzednicy, też nie jest żadną rewolucją (konkurencja od dawna na podobne, lepsze, tańsze), ale wystarczy ten przerośnięty ogryzek na obudowie i ludzie dostają ślinotoku. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Tablet od Apple - już jest! 27.01.10, 22:52 Apple ma odpowiednio liczną kastę użyszkodników, którzy wszystko z "i" przed nazwą łykają jak prosiak ciepłe kartofle. Na kolejnej konferencji Jobs zaproponuje iKoło i nadal będą twierdzić, że to rewolucja. To badziewie wygląda na 10x większego iPod toucha i pewnie tyle samo może. Dobremu czytnikowi z technologią e-ink mogłoby co najwyżej buty czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
rade-men Hurrra, kto pierwszy kupi ten jest cool 27.01.10, 23:19 Świetnie, że już jest. Będzie można usiąść z nim w cafe i każda małolata moja. Ewentualnie małolat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekny99 no to bedzie produkowany w POLSCE IP: *.pubip208.sta.nsm.pl 27.01.10, 23:33 foxcon kupil fabryke od della Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baz iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.lewandow.net.pl 28.01.10, 00:05 Jedni są zachwyceni inni jak zwykle narzekają. Ale pewnie pomimo pewnych ograniczeń i niedogodności, jego funkcjonalność zrekompensuje wszystkie "Wady", a z czasem wersja GS ;] nadrobi braki. Inne urządzenia będą próbować "śmigać" na jakiejś okrojonej albo przystosowanej wersji Windows lub Android. Co do Androida nabieram wody w usta bo nie znam. Co do iPhone OS vs. Windows Mobile 6.0 - 6.5 mogę tylko powiedzieć tyle, bawiłem się 6.5, a mam 6.1 WM. Moja dziewczyna ma iPhone. Cóż, WM 6.1 nie dorasta do podeszwy a 6.5 do pięt. Kiedyś myślałem iPhone, gadżet, marketing etc. po przetestowaniu i porównaniu, po prostu urządzenie dla ludzi. Moja mama, lat 60, która ma każdy kolejny telefon przynajmniej 4-5 lat, bo trudno się jej przestawić, jak dostała w ręce iPhone, to jakby miała to przynajmniej te 2 lata, sms'a po prostu zaczęła pisać intuicyjnie!!!. A bawiła się nim 2 minuty. WM 6.5 natomiast... Microsoft, proszę, po tych kilku latach obecności iPhone i jego systemuna rynku, mogliście sobie obejrzeć i pobawić się nim i jego OS, a wy tym czasem fundujecie z czasem WM6.5... Po co wypuszczać kolejny system trochę bardziej (w porównaniu z 6.1), a mniej bardziej (w porównaniu z Apple) dopasowany do urządzeń typu PocketPC, Smartphony etc (niż Apple OS)??? TO nadal nie jest system obsługiwany w pełni "ręcami" bez rysika. Przewaga Apple'a jest jedna zasadnicza, oni mają soft pod pełne wykorzystanie danego sprzętu, a nie uniwersalny system robią. Każdy może go zainstalować i na prawie wszystkim. Efekt jaki jest taki jest, a iPhone jest jeden i jak wygląda każdy wie. Wygląda zawsze tak samo! A nie w zależności od producenta i jego pomysłu na specyfikację hardware. Dlaczego mój Windows Mobile się muli... przerabiałem to już na PC X lat temu, a teraz muszę przerabiać w telefonie. A iPhone... iPhone po prostu działa od początku i z tego co widzę iPad po prostu działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greven iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.e-net.pl 28.01.10, 00:39 Rozwala mnie to, że gro ludzi się ciska nie wiadomo o co, jakby mieli udziały w nokii albo innym htc. nie lubicie apple - wow, ostatnio to jakby stało się wśród "ekspertów" modne, więc chłopaki nie jesteście oryginalni. a prawda jest taka, że 3/4 z narzekających nie miała produktu apple w ręku, a reszta stwierdziła, że skoro iPhone nie ma 8ghz i 4gb ramu to jest to beznadzieja i się przesiedli po miesiącu na "lepsze" smartphony. nikt przecież tego nie broni. więc czemu wy "uświadamiacie" użytkowników apple że ich sprzęt to chała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droga_tandeta Nie lubie Apple IP: *.dyn.optonline.net 28.01.10, 22:45 16GB 32GB 64GB Wi-Fi $499 $599 $699 Wi-Fi + 3G $629 $729 $829 Prices in U.S. dollars. International pricing will be announced at a later date. 3G data plan sold separately. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejfru iPad - tablet od Apple już jest! IP: *.chello.pl 29.01.10, 19:21 czytam te komentarze i jakieś dziwne mam uczucie że tu nikt nie wie o czym mówi, po pierwsze do czego służy tablet - powinien sobie każdy zadać to pytanie, do czytania gazetki?, surfowania po internecie? do robienia notatek? wyświetlania prezentacji? ŻE CO?! tablet to narzędzie do robienia malunków, tablet to pominiecie karki i skanera w łańcuszku rysunek - photoshop. po cholerę mi w tym kamerki internetowe i inne pierdoły... zapewne produkt appla nie jest technicznie zły biorąc pod uwagę jego NAJWAŻNIEJSZĄ funkcję, ale trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy za tą cenę da radę znaleźć o wiele lepszy substytut? pewnie tak. strategia appla jak zwykle taka sama, robimy fashion item i sprzedajemy go po wysokiej cenie, w końcu trzeba płacić za fajny znaczek, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś