Dodaj do ulubionych

4chan nabija się z Wikipedii

24.11.10, 11:36
Są pieniądze - jest wikipedia.
Nie będzie pieniędzy - nie będzie wikipedii.
Obserwuj wątek
    • agami19 Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 11:47
      Co za bezsensowna informacja o jakimś fajtłapie co sobie robi jaja z czego popadnie, bez jakiejkolwiek refleksji.

Wikipedia jest najpożyteczniejszą częścią internetu.
      Niesamowite, że coś równie pożytecznego stworzono tak niewielkim kosztem, dzięki współpracy tak wielu ochotników.

Gdyby był to serwis komercyjny, wydano by na jego stworzenie miliardy $ i kasowano by jeszcze większe kwoty za użytkowanie.

Ja już wpłaciłam 200zł. A wy ?
    • jarzebiaknaczczo Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 11:53
      Tyle, że każdy głupol, który nabija się ze zbiórki z wikipedii korzysta, nieprawdaż?
    • kretynofil Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 12:02
      Rules 1&2...
    • krylos.com Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 12:08
      Wystarczy kliknąć krzyżyk w rogu banera i więcej go na danym kompie nie zobaczymy. Wiki jest za darmo, ale śmianie się z niej też nic nie kosztuje, bo przecież fundacja nie wynajmie rzeszy prawników, by Cię zrównali z ziemią.

--
      krylos.com - Noclegi na Ukrainie.
    • barts_706 Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 13:25
      @krylos
      "Wystarczy kliknąć krzyżyk w rogu banera i więcej go na danym kompie nie zobaczymy."

Ch*ja tam nie zobaczymy, co chwila tego Wikibuca klikam i znowu się pojawia.
    • heimo Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 13:45
      @barts_706
      To po co wchodzisz na Wikipedie? Bo za darmo. Jakbyś płacił, to byś mógł wymagać, a tak to pocałuj żabkę w łapkę.
    • sprzeniewierzenie Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 13:46
      hehe, a my z kumplem mamy tajne KODY do wikipedii i se tam piszemy co chcemy
    • krol_rozpusty Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 13:50
      Dlaczego nie sprzeda każdego słowa poszczególnym firmom ?
    • barts_706 Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 14:25
      @heimo
      Znaczy jak za darmo, to nie ma co wymagać, tak? To tłumaczy, czemu Wikipedia i Linux to takie parujące sterty łajna.

Poza tym odnosiłem się do kłamstwa krylosa, że wystarczy kliknąć krzyżyk i smutny pan z Wiki zniknie.
    • luni8 Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 16:23
      @barts_706
      Internet to ogólnie pole łajna, Wiki jest akurat jednym z nielicznych diamentów. Nie jest idealna, ale procent błędów merytorycznych jest porównywalny z dobrą encyklopedią papierową.
      Z resztą, jak ktoś szuka informacji to jest dobry start dający pojęcie co robić dalej.
    • furry Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 16:27
      @barts_706: dokładnie tak, jak za darmo to nie narzekaj tylko popraw, jak się coś nie podoba.

I dlaczego zaraz "buc", "sterta łajna"? Chłopie, to nie telewizja publiczna, nikt ci nie każe oglądać czy płacić.
    • roar Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 18:33
      Artykuł byłby choć minimalnie ciekawy, gdyby autor odwiedził kiedyś coś poza stroną główną 4chana i pretensjonalną witrynką objaśniającą nieśmieszne dowcipy.

Nabijają się od dawna (tj. od kiedy było z czego), to tylko kulminacja. Sam 4chan ma bez liku tego typu parodii, nie mówiąc już o bezpośrednim obśmiewaniu, praktycznie każda wiki którą ostatnio odwiedzałem wita czytelników wariacją na temat tekstu Wikipediowego bannera, etc. etc. Temat do rozwoju, tylko to by trzeba się było trochę przyłożyć... a tak to właściwie nawet nie wiadomo, o co chodzi i co w tym zabawnego (a oczywiście, jak z każdym tego typu memem, zabawne są dopiero repetycja, skojarzenia i pastisze).
    • nicram112 Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 19:06
      @Michał R. Wiśniewski - cytujac "..zdjęciem Jimmy'ego Walesa, którego chyba wszyscy już mamy powyżej uszu." - opowiedz o swoich osiagnieciach - czy ograniczaja sie do dodania sobie "R." w podpisie? Osobiscie to bardziej mam dosyc ciebie niz J Walesa - z jego pracy cos wynika, z twojej raczej niewiele (leczysz kompleksy "dosrywujac" znanym osobom i to w liczbie mnogiej?)
    • krokodyl-dundee Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 20:04
      haha, rzeczywiście ten świdrujący wzrok wałęsa już zaczął mi dokuczać. reklama jest tak oczojebna jak spot z proszkiem do prania między telenowelą a tok szołem

mówią że tylko dojrzałe społeczeństwa stać na to żeby się z takimi zjawiskami rozprawić na poziomie żartu albo sztuki.
    • zat4ra Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 20:20
      Tak w kontekscie, i na 2 tematy (jeden to dzisiejszy o Jaruzelskim). Przeczytajcie na wiki artykul o Boleslawie Bierucie. W wersji polskiej oraz angielskiej.

Pytanie zagadka: Jak nazywali sie jego rodzice?
    • anx78 Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 21:21
      Co autor artykułu miał do powiedzenia??

myśle i mysle i mam konsternę. wiem ze tego nie wiem.
    • hamsterlover Re: 4chan nabija się z Wikipedii 24.11.10, 22:38
      Michio, seriously, ktoś ci za to płaci?
    • mdro Re: 4chan nabija się z Wikipedii 25.11.10, 17:13
      @zat4ra -> jak nazywali się rodzice Bieruta jest zależne od tego, do jakiej książki się zajrzy ;-). Po prostu jest to nieustalone.
    • czcigodnyjorge Re: 4chan nabija się z Wikipedii 25.11.10, 18:09
      J. Chyliński, Jaki był Bolesław Bierut. Wspomnienia syna, Wydawca: Oficyna Drukarska, 01-142 Warszawa, 1999, s. 27, 210

w en wiki brak źródła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka