Dodaj do ulubionych

10 najlepszych aplikacji na iOS

25.12.10, 12:23
"Przez mojego iPhone'a i iPada przewinęło się ich grupo ponad kilkaset, jednak większość z nich prędzej czy później odinstalowałem." Jedną z tych aplikacji z pewnością był słownik ortograficzny. Czy Wy w tym dziale w ogóle czytacie to co napisaliście zanim klikniecie "opublikuj"?
Obserwuj wątek
    • czujnykorektor Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 12:26
      "Pojawiła się w App Store całkiem niedawno i jest może być moim zdaniem rewolucyjna jeśli chodzi o śledzenie przyjaciół na mapie." Sam też siebie nie jestem pewien, ale żeby aż tak?
    • chris_for_you Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 12:37
      Moze zlaptaxi.pl zamiast Taxi-Find? Z Taxi-Find masz pewnosc, ze zamowisz najdrozsza taksowke w miescie (tylko z takimi korporacjami Taxi-Fina ma podpisana umowe - jak widac chca na nas zarobic ...). Ze Zlap Taxi mozesz wybrac dowolna z taksowek w ponad 60 miastach, takze ta najtansza w danym miescie. Do tego dzialaja na wszystkich telefonach (iPhone, Android, Bada, Java na komorki), a nie tylko na iPhone.

Chcesz zaplacic duza za taksowke i nie miec wyboru - wybierz Taxi Find. Chcesz nie dac zarobic posrednikom i drogim korporacjom - wybierz Zlap Taxi.
    • chris_for_you Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 12:42
      Jeszcze dodam, ze Taxi Find mozesz uzywac tylko w 4-ech miastach w Polsce, a w kazdym z nich masz do wyboru dokladnie jedna korporacje. W Zlap Taxi masz ponad 61 miasta w calej Polsce, a w nich 350 korporacji do wyboru.
    • turbo-liberal Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 12:56
      Żadnej z tych aplikacji nie potrzebuję.
      Potrzebuję m.in:
      - nagrywania rozmów telefonicznych
      - wszystkoczytającego playera wideo
      - dobrej nawigacji
      I da się to znaleźć :) Ale nie na japkofona.
    • von_rosen Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 13:23
      do Turbo-liberal

Masz to wszystko oczywiście na iPhone'a (nawigacji do wyboru 9 - różnych firm).

Wszystkoczytających playerów jest 5

Nagrywanie rozmów - bez problemu

No ale trzeba napisać coś anty, nie? To takie fajne, jak się jest niedouczonym tłukiem.

• czernobyl2 Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 13:29
      z 10 aplikacji 4 to readery, i 2 programy do obróbki zdjec. NIC rzeczywiście przydatnego dla nie-dziennikarza? choc nie zupełnie, program do prześladowania znajomych przekracza granice nudy i przenosi nas do bardziej mrocznej strefy?
    • czernobyl2 Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 13:44
      >>>Nagrywanie rozmów - bez problemu
      niestety znów kłamiesz, z nagrywaniem rozmów jest wielki problem. tak są programy ale jak spróbujesz ich uzyc to sie dowiesz ze aby nagrac rozmowę musisz w czasie rozmowy zadzwonić na specjalny płatny serwer i to drugie połączenie zapisuje dane twojej rozmowy na zewnętrznym serwerze. Aby odsłuchać, trzeba poczekać na przetworzenie danych i ponownie zadzwonić na ten płatny serwer.
      To porazka.

• adamus1982 Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 14:06
      I tak najlepsze aplikacje przynajmniej na iPada to gry. Widzieliście Asphalt 6 ?

ipadnews.pl/2010/12/23/asphalt-6-adrenaline-hd-na-ipada/
    • bart_wot Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 14:30
      fajną aplikacją jest szusujemy.pl (szusujemy.pl/informacja/Aplikacja-mobilna) oczywiście tematycznie skierowana dla narciarzy i snowboardzistów. aplikacja na iPhona i androida...
    • obiektywnyx Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 15:45
      Zalosne. Nie dosc, ze wszystkie te aplikacje sa STANDARDEM na androidzie, czesto zamonstowanym w presecie (zwlaszcza google latitude, ktory jest od dawna), to oprocz taxi find, wszystkie z nich sa wtorne i bezuzyteczne.

Smieszne sa tez aplikacje do edycji zdjec na iphonie, zwracajac na to, ze sprzet fotograficzny w iphonie, lacznie z iphone 4 jest bardzo slaby.

Smutne, ze ludzie daja sie nabierac na reklamy, gdzie ludzi z wytrzeszczonymi oczami powtarzaja "magical" i "revolutionary", ale nie patrza czy te medżikal sprzety w ogole cos potrafia.

Milego ogladania stron we flashu.
    • pocalujta_wujta Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 15:55
      czujnykorektorze,

A czy ty sam jesszcze uzywsz jakichkolwiek aplikacji korekcyjnych? Ponoc przewinelo sie przez Twoj sprzet "grupo" ponad kilkaset aplikacji?

A Ty cos wiecej w zyciu robisz czy wiekszosc czasu bawisz sie aplikacjami na iPhone?

Ja ich mam kilkadziesiat i wiele z tych co mam przetrwaly probe czasu (wbrew tym wybranym, marginalnym co opisuje autor). Wprawdzie nie mam iPhone'a ale iPod'a Touch'a, ale za to tego pierwszej generacji, ktorego mialem dzien przed premiera rtego urzadzenia w sklepach w USA (wtedy przyszlosc iPhone'a byla jeszcze pod znakiem zapytania).

Z USA...
      (polski informatyk... bez aplikacji korekcyjnej)
    • iniesta Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 16:01
      Zastanawiający jest bias redakcji w kierunku iPhone'a. Ten smartfon nie jest w pierwszej dziesiątce telefonów w Polsce, nie jest nawet w pierwszej dziesiątce telefonów dotykowych w Polsce. A uparcie spora część newsów jest o Apple'u. Dlaczego? Bo łatwo jest znaleźć artykuły do przetłumaczenia z USA?
    • czujnykorektor Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 16:05
      @pocalujta_wujta

Ponieważ zakładam, że słabo Ci idzie wyczucie ironi i z tego co widzę także posługiwanie sienią, powiem wprost. Może nie zauważyłeś ale ja zwyczajnie wytknąłem dwa rażące błędy autorowi tego "tekstu". To nie są moje słowa geniuszu.

Przez większość czasu sam piszę teksty i nie posiadam tej zabaweczki ze znakiem jabłka, także nie bawię się ich aplikacjami. Mimo to wiem np. że jest taka aplikacja Złap Taxi, która bije na głowę tę opisywaną w tekście.

Z Polski
      (bez jabłczanej zabawki z aplikacjami i życiem)
    • jasno-blady Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 17:49
      @ obiektywnyx: Oj oj, aż się popłakałem po przeczytaniu komentarza, tyle 'naiwnych' osób kupuje te iPhone'y :(
    • matt86notts Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 20:05
      ZDECYDOWANIE ZAPOMINIELISCIE O NAJBARDZIEJ POPOULARNEJ GRZE - ANGRY BIRDS, KTORA BYLA PRAWIE OD POCZATKU I JEST NAJLEPIEJ OCENIONA APLIKACJA POD IPOD TOUCH, IPHONE'A I W HD (IPAD).
    • matt86notts Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 20:11
      @ jasno-blady - masz racje... mam ipod'a touch (4th generation) i iPad - do czytania ksiazek - to tyle - dostalem iPhone'a i wymienilem go szybciutko na Blackberry Bold... W polscie niestety bardzo o te, wg. mnie najlepsze telefony...
    • kvasek Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 22:05
      Kapitalna aplikacja, o ktorej tutaj nie wspomniano, i ktora jest autentycznie przydatna to Dropbox. Jesli jeszcze o niej nie slyszeliscie to bardzo polecam.
    • matt86notts Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 22:32
      dropbox czy dropbox? bo tu jest duzo roznica...
      pozdrawiam goraco :-)
    • matt86notts Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 25.12.10, 22:42
      @dropboks - to mialem na mysli lol
    • tinctura Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 26.12.10, 00:55
      moim zdaniem zapomniano o "Goodreader"!
    • abdrucik Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 26.12.10, 10:17
      RunKeeper dla aktywnych jest super
    • pererec Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 03.01.11, 16:20
      Pryszczate geeki jak zwykle - leją kubły pomyj na japkofon. A ten - tak czy owak - po dziś dzień nie ma konkurencji jeśli chodzi o jakość wykonania, sposób obsługi, niezawodność systemu.... To długo bo mija juz kolejny rok, n-ty z rzędu rok. I nadal nic, nie ma na co zmienić japkofona. Smarfon na androidzie, albo co gorsza na symbianie - to nadal eksperyment, multum preinstlaowanych aplikacji tylko jest, ale nie do wykorzystania bo można się pochlastać, kto próbował - ten wie. Docelową formę ma japkofon no i - nie da się ukryc - jerzyna, ale jest mniej lanserska. :P
    • bachurski Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 05.01.11, 17:14
      Moim zdaniem to jest bardzo obiecująca aplikacja. Na prawdę niewiele jest programów (w tej chwili) na iPad'a, które są tak zbliżone to iBooks w działaniu (bardzo imponujące w interakcji). Jednym (z wielu) powodów dla których kupiłem iPad'a były książki elektroniczne i ten rewolucyjny sposób na ich czytanie (na lipiec 2010). Bardzo chętnie kupię książki z tego programu w języku polskim, których brakuje w Apple iBooks Store...
    • rraleighh Re: 10 najlepszych aplikacji na iOS 08.01.11, 16:46
      Wybor dosc ciekawy, moim zdaniem mozna byloby jeszcze wspomniec o evernote, instapaper, kindle (zawiera w sobie fajny slownik angielski), tunein radio, meebo, wikipanion, wspomniany wyzej goodreader.

Do tego dochodza dosc sensowne kalkulatory 'naukowe', jest ich sporo i nie jestem pewien, czy o ktoryms da sie powiedziec, ze jest 'perfekcyjny'; pocketcas wydaje mi sie ciekawy.

Jesli chodzi o programy rozrywkowe, dosc zabawny wydaje mi sie Leaf Trombone, a takze inne programy firmy Smule, ale to z cala pewnoscia kwestia gustu.

Dla wszelkiej masci malkontentow mam nastepujacy komentarz. Otoz, jesli cale wasze rodziny beda mialy nokie, to mozecie miec pewnosc, ze spadnie na was ciezar 'administrowania' calym tym badziewiem. Osobiscie lubie te oldschoolowe telefony, sam uzywam do dzwonienia i esemesow e90, mozna nim walic w ziemie i bateria trzyma dosc dlugo, ale jako ekosystem symbian to jest kompletny zart, tam nic nie dziala do konca jak nalezy, nawet defaultowy klient poczty jest schrzaniony, tak ze boje sie wysylac e-maile, bo czasami dochodza puste. Obawiam sie, ze w jakims sensie dotyczy to takze androida, oczywiscie nie problemy z poczta, tylko koniecznosc 'hakowania'. Ja sie boje wejsc w androida, bo jestem pewien, ze produceni nie beda zapewniac apgrejdow, w zasadzie to chyba nawet nie lezy ich w interesie, tak wiec hakowanie telefonu jest w zasadzie pewne i byloby to do zniesienia, dopoki nie trzeba jednoczesnie hakowac telefonu zony, taty, mamy, tesciowej i dzieci :) [wiem, wiekszosc czytelnikow tej kolumny jest za mloda, ze zrozumiec, ze to moze byc problem]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka