Dodaj do ulubionych

Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego?

13.01.11, 17:37
Dziwne, że jakoś inni producenci nie mieli takich obaw i wyposażali swoje telefony w router WiFi już w 2009 r. Przykładowo - HTC HD2 z Windows Mobile 6.5. Bez limitu 5 użytkowników (jak w iOS). I jakoś nikomu sieci nie urwało.
Ale to Apple jak zwykle wprowadzi tę technologię jako pierwsze na świecie. Czekam na Keynote i gromadzę zapas chusteczek do ocierania łez ze śmiechu :-)))
applefobia.blox.pl/html
Obserwuj wątek
    • siplas Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 13.01.11, 20:19
      @ogrodnik.january

No ja na Twoim miejscu (jakie szczęście, że to tylko teoria) wziąłbym się raczej za naukę czytania. Mam na myśli rozumienie tego, co się czyta. Wierz mi, jeżeli więcej będziesz rozumiał z tego, co czytasz, to świat od razu wyda Ci się fajniejszy. No i pojawi się szansa, że przestaniesz robić z siebie idiotę wypisując takie kretyńskie komentarze pod każdym artykułem, w którym pojawia się jabłko...
    • master4k Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 13.01.11, 22:06
      Doganianie peletonu...
    • jasko_bartnik Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 00:11
      Obawy mają... ja w pojedynkę ledwo mogę używać internetu w 3G, to co dopiero zrobić z telefonu router na 5 kompów :P
    • karrick Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 11:46
      Oto co robi marketing, odświeżają patent innych producentów i wypuszczają na rynek jako swój extra ficzer.
    • czujnykorektor Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 11:46
      @siplas

chyba ty ;)
      Ciekawe co jeszcze przełomowego "wymyśli" Apple w tym roku :]
    • kaaarooll Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 12:19
      No Apple dogania wreszcie uciekajacy peleton Nokii, Androida, Microsoftu i RIM. Moze im sie w koncu kiedys uda?
    • swan_ganz Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 12:25
      kolejna rewolucja appla; mobilny punkt dostępu wymyslili czyli cos co cztery lata temu funkcjonowało juz pod WM 6,5 nie wspominając już o androidzie...:-)
    • pererec Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 12:44
      Miałem kiedyś Nokię, wyposażoną w ekran dotykoway i setki funkcji. Większość to były elementy reklamowe - źle opracowane, powolne, o interfejsie tak złym, że nie dało się z nich korzystać, wieszały się.

Iphone ma taką dziwną wadę - że mało funkcji, ale każda która jest - szybko działa i wygodnie się z niej korzysta. Spełnia swoją funkcję.

Sprobujcie dzieci iPhona, zobaczycie jak świat w waszych telefonach powinien był wyglądać 4 lata temu.
    • furry Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 13:02
      joiku.com/
    • adamus1982 Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 13:59
      Szkoda że usługi HotSpot nie będzie w iPadzie...

ipadnews.pl/2011/01/13/nastepne-ipady-bez-przycisku-home-ipad-juz-2-kwietnia/
    • blesio1 Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 14:34
      To faktycznie dziwne, bo w erze zawsze była mozliwość teatheringu (modem internetowy) ta opcja na 3GS i 4 była odkąd pamiętam, wystarczyło zadzwonić do BOA i poprosić o włączenie tego w iPhone i opcja po pół godziny aktywna, a HotSpot? No cóż, w 4.3 jest i ją widać, aby działała musimy włączyć opcję udostępniania internetu jak wyżej. Jedyna wada to to, że AP jest w standardach tylko G i N na iPhone 4, nie ma B więc starsze urządzenia nie skorzystają. Jest to dobre jak znajomy nie ma transmisji danych, a ma WiFi i będziemy uprzejmi udostępnić ;) Jeszcze lepsze jest to, że można to zrobić za pomocą Bluetooth z czego zadowoleni mogą być np użytkownicy TomTom'a z aktualizacją warunków drogowych ;) nie wiem jeszcze czy działa, ale opcja jest.
    • blesio1 Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 14:47
      @fury, ale czytać umiesz, zauważyłeś, że chodzi o produkty Apple'a, których Joiku nie obsługuje?....ręce opadają normalnie.
    • same_fakty Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 16:07
      @ perec

"funkcja, która spełnia swoją funkcję"?

teraz już wiemy, kto używa takich prostych telefonów jak iphone.
    • popijajac_piwo Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 16:30
      Dzień bez wiadomości o ajSzajsie to dzień stracony. AjFani by nie przeżyli.
    • yulek_cezar Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 16:32
      No super, można się przełączać między aplikacjami, niesamowite. Tylko czemu jak sobię puszczę jakąś muzykę z youtube i machnę ręką w lewo to muzyka cichnie? Przecież miał być multitasking, a muzyka zdycha? Jak można wykonywać te gesty trzymając go jedną ręką, to ma prawie kilogram, ręcę mdleją. Czy naprawiono już błąd z obracaniem ekranu gdy podnosimy iPada w poziomie? Dureń myśli, że jest odwrócony do góry nogami.
    • yulek_cezar Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 16:50
      Ah, jeszcze jedno, totalnie zerżnięcie z PlayBooka RIM'a z tymi gestami. Ktoś się zorientował, że używanie jednego pstryczka do zarządzania całym urządzeniem jest dupiatym pomysłem - no ale jak konkurencja ma coś lepszego to się zżyna i nazywa "innowacją". Czy to też oznacza, że multidotyk został ograniczony do czterech punktów? Więcej zostanie przechwycone przez system i będzie niedostępne dla aplikacji? Co się stało ze słynnymi 21 punktami dotyku? Teraz są tylko maksymalnie cztery?
    • furry Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 16:54
      @blesio1: troluję sobie trochę. Ale dobrze że użytkownicy iphona będą mogli skorzystać z tej pożytecznej opcji, tak jak użytkownicy "przestarzałego i umirerającego Symbiana" od jakiegoś czasu.
    • bezy2008 Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 14.01.11, 17:00
      @yulek_cezar - naucz się wpierw machać rękami. bedzie prosciej.
    • marco6-90 Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 21.01.11, 13:11
      bez rewelacji

thebestmaszyna.blogspot.com/
    • remo29 Re: Nadchodzi iOS 4.3 - co nowego? 27.01.11, 11:34
      > PhotoBooth służy do robienia "śmiesznych zdjęć" aktualnemu użytkownikowi Maka.

To zdanie mnie zabiło. Jestem bardzo nieżywy...
      --
      parada karzełków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka