Dodaj do ulubionych

PIECYKU GAZOWY !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:04
Zwracam się do Ciebie, bo jesteś najbardziej życzliwym ekspertem na forum.
Ściągnęłam dziecku film, który pragnęło i zarówno na Windows Media Playerze
jak i na Winampie odtwarza się doskonale, tylko bez dźwięku. Ponieważ kilka
poprzednich nie sprawiało zadnych problemów, to nie wiem o co chodzi. Podczas
ładowania do Win M. Playera pojawia się: wysyłane żądanie do serwera o koder-
dekoder, -łączenie z serwerem koder-dekoder, -błąd pobierania koder-dekoder.
Z opisu pliku mam, że "audio" ma kodek DVM(AC3-Digital)(FAST Multimedia AG.
bitrate 448 kBit/s częst. próbkowania 48.000 kHz . Na końcu nazwy pliku jest
avi. Ponieważ nic z tego nie rozumiem, to pomóż, co mam zrobić, aby był ten
cholerny dźwięk, bo dziecko wyje, że matka głupia i bajki nie potrafi
pokazać, a ja nie wiem co robić.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: voler Re: PIECYKU GAZOWY !!! IP: *.msk.zary.pl / 217.96.58.* 03.11.04, 18:39
      sciagnij kodek ac 3..i zainstaluj sobie allplayera...w przyszłosci pomoże Ci sciagnąc potrzebne kodeki
    • user0001 Potrzebny kodek do AC3 03.11.04, 18:40
      Nie jestem piecykiem, ale powiem że przydałby się kodek do dźwięku w formacie AC3.
      www.free-codecs.com/download/AC3_Filter.htm
      Stąd można ściągnąć taki kodek. Będzie on w archiwum zip, które należy
      rozzipować, a następnie uruchomić program który w archiwum się znajduje.
      • Gość: piecyk gazowy Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 19:52
        Dzięki chłopaki. Wiadomo, że brakuje jakiegoś kodeka, ale ja bym nie wiedział
        że akruat tego... A Allplayer - fakt, że sam dociąga to co trzeba (choć czasem
        też miewa z tym problemy).
        • Gość: asia Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:57
          Wielkie dzięki, jesteście strasznie mądrzy. Zainstalowałam ten Allplayer i ten
          kodek i jest ok. z wyjątkiem tego, ze gdy chcę włączyć język polski, to
          pokazuje się okienko " język polski jest dostępny po restarcie programu".
          Wyłączyłam więc i włączyłam komputer, ale nadal tylko jest po angielsku, a
          polskiego dubbingu nie ma, choć powinien być. A może inaczej się restartuje?
          Pomóżcie dzielni mężczyźni, proszę.
          Pozdrawiam.
          • Gość: piecyk gazowy Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 22:10
            Jeśli ten film to DivX itp. to w nim nie ma zapisanej polskiej ścieżki
            dźwiękowej. Pozostaje szukanie napisów. Z tym że dziecko z czytaniem chyba
            sobie nie poradzi...
            • Gość: asia Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:38
              W nazwie pliku jest coś takiego...AC3.S.1.XViD.Ts...czy to świadczy, że to
              DivX ? Rozszerzenie zaś ma avi. Najgorsze to, że ściągnęłam to badziewie
              z "oslopliku" i miało być po polsku.
              Ale powiedz mi jeszcze, jak to jest z tym restartem? Co właściwie należy
              zrobić?
              • Gość: piecyk gazowy Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 22:49
                Gość portalu: asia napisał(a):

> W nazwie pliku jest coś takiego...AC3.S.1.XViD.Ts...czy to świadczy, że to
                > DivX ? Rozszerzenie zaś ma avi.

Czyli to jest XviD, ale dla uproszczenia można przyjąć, że jest do DivX. ;-)

> Najgorsze to, że ściągnęłam to badziewie
                > z "oslopliku" i miało być po polsku.

Czyli informacja okazała się nierzetelna.

> Ale powiedz mi jeszcze, jak to jest z tym restartem? Co właściwie należy
                > zrobić?

Wyłączyć i włączyć Windows Media Playera, ale ta opcja (napisy) dotyczy filmów
                DVD.

Jeśli ew. chcesz znaleźć polskie napisy...
                www.google.pl/search?hl=pl&q=napisy&lr=

Filmy z napisami odtwarza właśnie (m.in.) Allplayer.
                • Gość: asia Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:14
                  Jesteś genialny!!! To działa!!! Dziecię jest zachwycone, że może sobie czytać i
                  rozumieć film, a ja także, bo okazuje sie nagle, że mogę ściągać co chcę i
                  rozumieć, mimo iż nie znam jakiegoś języka. Baaaaaaaaaardzo Ci dziękuję, że
                  masz cierpliwość i spokój, aby pouczać zupełnie nieznane Ci osoby.
                  W dzisiejszej Polsce taka bezinteresowność powinna Cie wynieść na ołtarze.
                  Dzięki !!!!!!!
            • Gość: pskw Re: Potrzebny kodek do AC3 IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 03.11.04, 23:39
              Hmmmm... a szeroko zakrojona akcja "Cała Polska czyta dzieciom"??? To niby pies???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka