Gość: BRAWO KAZETA! Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:41 Brawissimo! Poraz kolejny odkryliscie cos co wszyscy wiedzieli od dawna! O tej dziurze i o sposobie jej wykorzystania mozna bylo sie dowiedziec juz duuuuzo miesiecy temu, wystarczylo spedzic parenascie minut na google. DZIENNIKARSTWO SLEDCZE HIGH CLASS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwcia Inny komunikator IP: *.achmech.com.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:37 psi.affinix.com/?page=download&version=0.9.2&lang_id=528 Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Troska o klienta inaczej 19.12.04, 01:39 Mam GG ale tak naprawde nie chce mi sie byc "widzialnym" aby nie otrzymywac wiadomosci... Ale to ze jest to badziewiasta firma swiadczy tez to, ze kilka razy wysyłałem im pytania...oczywiście wszystkie zostały koncertowo olane!!! (jak firma jest jednoosobowa trudno sie dziwic, ale po jaką cholere podaja adres email???) m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogromca Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.wsm.wielun.pl / *.wsm.wielun.pl 19.12.04, 10:04 co wy pie..cie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j@ Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:04 Ja powiem tyle, zawsze i wszędzie KONNEKT najlepszym komunikatorem będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos do p. Sajko IP: *.ds2.agh.edu.pl / *.ds2.agh.edu.pl 20.12.04, 10:17 Zakladam ze uzwa pan Windows, a pod tym systemem nie tylko gg moze "rzadzic" komputerkiem :] radze ( nie chodzi ze akurat tylko pod windows, ale ZAZWYCZAJ pod windows ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: do p. Sajko IP: *.icpnet.pl 20.12.04, 23:56 W zasadzie to nie rozumiem Pana wypowiedzi. Chodzi o obciazenie czy o potencjalne podatnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam iwaniuk wykryłem powazmniejszą dziure w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:02 ten tekst został opublkowany narazie tylk tutaj i na forum eksperta (dziura nie dziła w gg 6.1 z powodu zabezpecznia czgoś takiego "/")dziura polega na tym że da sie wysłąć do ludzi którzy mają nas na liście jakiś plik. klikamy na ikonke do wysyłania obrazków i zminiamy z pliki obrzów na wszytkie pliki i wybieramy jakis plik i wysyłamy, jak widać da sia wysylać tak pliki i są zapisywane w np.C:\Documents and Settings\Adam\Gadu-Gadu\Adam\IMGCACHE co na z tego jesli nikt ich nie uruhomi. ale żeby nazwa pliku była taka byłby on przekierunkowany do folferu autostart ..\..\..\menu start\programy\autostart w nazwie pliku nie może być \ ale za to może być odpawaidający mu "/" kropce odpowiada "." . ../../../Menu Start/Programy/Autostart/wirus.exe -więc tak może wygladań nazwa pliku dzięki takiej nazwie możemy dowolny plik zapisac do autostartu zeby potem sam sie uruchomil. aha nie zapomnijmy że unas musza być dwa plik jeden np c:\1\menu start\programy\autostart\wirus.exe drugi c:\1\2\3\4\../../../Menu Start/Programy/Autostart/wirus.exe (to ten wskazujemy do wysłania) po wysłaniu takiego czegoś plik zapisze sie unas i odbierajacego w np. C:\Documents and Settings\Adam\Menu Start\Programy\Autostart poczym sie uruchomi przy starcie systemu. i to tyle swuj pomysł oparłem troche na tych nowych 7 bugach(www.idg.pl/news/73449/253.html) ale tam tego nie znaleźli wieć chyba ja pierwszy na to wpadłem sprawdziłem działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: wykryłem powazmniejszą dziure w gg IP: *.chello.pl 20.12.04, 22:55 Adamie Iwaniuku, naucz się pisać po polsku, a zanim się nauczysz, siedź cicho. Tego bełkotu nie da się zrozumieć, i do tego błędy ortograficzne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik Re: wykryłem powazmniejszą dziure w gg IP: *.icpnet.pl 20.12.04, 23:51 Zgadza sie, to znaczy sie, trudno jest ten tekst zrozumiec, ale jezeli myslimy o tym samym to rzeczywiscie mozna komus wyslac obrazek, ktory zapisze sie w dowolnym miejscu, np. w Autostart i uruchomi po restarcie. Nie opisalismy tego poniewaz rzeczywiscie nie pomyslelismy o tym kiedy to pisalismy, wpadlem na to dopiero jak ukazal sie build 155. Bedzie to dzialac we wszystkich wersjach <= 154 i jest to dosyc powazna dziura (wg mnie oczywiscie). Sugeruje ladnie opisac i wyslac na Bugtraq. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof P. Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: 217.97.234.* 20.12.04, 17:45 Dziury w oprogramowaniu były, są i będą, nieważne czy jest to IE, GG czy coś innego. Już się do tego przyzwyczailiśmy, więc ściągnięcie kolejnej łatki to nie problem. Ważne jest aby dziury wykrywane były jak najczęściej, bo przed ich powstawaniem programiści raczej ustrzeć się nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.12.04, 18:44 Tlen ma o niebo wieksza funkcjonalnosc: szyfrowane rozmowy integracja z poczta proste do zapamietania identyfikatory a nie numery pluginy o niebo lepszy wyglad mase skorek i ikonek gg jest zacofany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapacz Konie Trojańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:59 Przez GG bez przerwy wciskają się konie trojańskie. I najwyższa pora na poprawkę programu a nie wylewanie łez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapiszon Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.espol.com.pl 20.12.04, 21:22 Pewnie jakiś hacker sie rozpruł, oj będzie jazda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 05:50 www.icq.com/download/ftp-win95.html?ftp=yes&itag= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Gratulacje Błażej... IP: *.merlin.pl 21.12.04, 09:16 Gratulacje Błażej :) [Kolega ze studiów] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakia Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:56 GG nie musi mieć dziur,zeby komuś wykraść hasło,są do tego specjalne programiki.Można przejmować wiadomości i robić wiele innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitro Konnekt jest the best!!! IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.129.12.147.tisdip.tiscali.de 22.12.04, 22:00 GG - do kosza, Tlen.pl nie ma dziur. Ha, ha, ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik_w Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.tvgawex.pl 13.04.05, 20:01 nie trzeba uzywac gadu-gadu tylko kadu ktore jest darmowe i rozwija sie szybciej i ma wiecej opcji i... a tak w ogole to poco uzywac windowsa jak sie ma linuksa od takich bajerow jest sie bezpiecznym Odpowiedz Link Zgłoś
gebik KADU pod Windows 12.11.05, 22:22 Nie wiecie może gdzie można znaleźć Kadu pod WINDOWS? Wiem że to troche dziwne, bo normalnie ludzie szukaja w drugą stronę... No ale Kadu mi podpasowało...:) Odpowiedz Link Zgłoś