Gość: Jonny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:00 Jeżeli zaloguje sie na innym kompie na gg, to czy na swoim moge archiwum sprawdzic? Bo to jakos idzie przez serwer i chyba sie zapisuje, albo kiedy było logowanie do mojego konta na serwer gg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KT05 Re: gg IP: *.pronet.lublin.pl 20.01.05, 13:07 Archiwum GG jest trzymane tylko na lokalnym komputerze, na serwerze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonny Re: gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:20 no to inaczej: czy da sie sprawdzic, czy ktos nie korzystał z mojego numeru Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: gg 20.01.05, 13:13 Sms-express przyznaje się tylko do zapisywania informacji o połączeniach (kto, kiedy i z jakiego IP zalogował się). Ja mając paranoiczne podejście do spraw prywatności (na pewno mnie śledzą), obawiam się że firma loguje także rozmowy. Sms-express nie udostępnia jednak informacji o poprzednich logowaniach. Archiwum gg, istnieje tylko na lokalnym komputerze, wszystkie dane są zapisywane lokalnie. Jeśli zalogowałeś się do gg z innego komputera, to zapis rozmowy będzie na tamtym komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonny Re: gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:28 A jakis komunikator ma taką funkcje? Sorry, ze truje, ale ktoś mi sie podłączył i troche teraz sie musze tłumaczyć za coś czego nie pisałem, azależy mi na tym, aby dojść kto to Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: gg 20.01.05, 14:06 Nie ma takiego komunikatora. Wiesz jaka ilosc danych w krotkim czasie trzeba by zmagazynowac na serwerze? Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Nie 20.01.05, 14:17 Chcesz się dowiedzieć kto? jeśli to coś poważnego to sms-express powinien udostępnić dane o logowaniu, ale TYLKO POLICJI/PROKURATURZE, jeśli zostało popełnione przestępstwo to masz jakieś szanse. Jeśli chcesz się dowiedzieć tego sam, to marne twoje szanse. =============================== =============================== ================= Nie znam żadnego protokołu IM w którym serwer prowadzi zapis wszystkich rozmów (ale systemy wewnątrz-korporacyjne na pewno mają taką opcję). Inny komunikator? W sensie inny program do obsługi protokołu gg, czy inny program korzystający z innego protokołu? Jeśli chodzi o to pierwsze (protokuł gg) to inny program nic nie zmieni, komunikacja gg idzie po sieci zwykle nieszyfrowana (w tym nieszyfrowane hasła) (dokładniej to idzie "odcisk" hasła, ale zawsze ten sam, więc można odtworzyć z niego hasło lub przesłać odcisk podrobionym klientem). W gg nie masz prawdziwych zabezpieczeń. A jeśli chodzi o innych klientów i inne protokoły, to polecam jabbera. Można wymusić szyfrowane połączenia z serwerem, a niektóre programy klienckie np. PSI obsługują podpisywanie i szyfrowanie wiadomości z wykorzystaniem klucza publicznego (OpenPGP). Gdy korzystasz z takiej opcji, to nikt bez Twojego klucza prywatnego nie może się pod Ciebie podszyć. Odpowiedz Link Zgłoś