Dodaj do ulubionych

Co mam myslec na temat programow antywirusowych ..

IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 30.01.05, 18:34
dolaczanych do komputer swiat np. PANDA ANTYWIRUS TITANIUM? Mam 'awarie '
nortona i prosze o rade czy to wystarczajaca ochrona na jakis czas? Czy ten
program ma firewall??
Serdeczne dzieki za kazda odp.:-)
Obserwuj wątek
    • wedel25 Re: Co mam myslec na temat programow antywirusowy 30.01.05, 22:05
      Ściągnij sobie avast antywirus, jest dobry i do pomocy ochrony kompa ad-aware personal se.
      • Gość: tio Re: Co mam myslec na temat programow antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:25
        panda w wersji dolaczonej do KŚ nie ma firewalla.
        generalnie polecam Ci tego antywira - ja uzywam go od kilku miesiecy i nie narzekam.

oczywiscie warto czasem (raz na tydziecz, dwa) przeskanowac kompa jakims antywirem on line (na przyklad skanerem mks-u).

poza tym ZADEN antywirus nie jest w 100% skuteczny - dlatego trzeba stosowac kilka roznych zabezpieczen, np. panda + jakis skaner on line co jakis czas + programy typu ad aware.
        do tego jeszcze jakis firewall i powinno byc oki.

panda ma skuteczne pogotowie antywirusowe - jesli ktos nie bardzo zna sie na kompie, uzuwaniu wirusow etc - a wie, ze ma jakigos "parcha" - to moze do nich zadzwonic i gosc krok po kroku sprobuje razem z Toba go usunac.
        (telefonu nie podaje - jest dostepny na stronie pandy).

pzdr/
        • Gość: monikaaaaaaaaa Czy moge prosic .............? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 31.01.05, 08:05
          Czy moge prosic o strone do sciagniecia avast antywirus??
          Czy z netu mozna sciagnac firewall free?
          Dziekuje za pomoc!
          Zycze milego poniedzialku!
          • kalinowski11 Re: Czy moge prosic .............? 31.01.05, 08:31
            Linki do bardzo dobrego firewalla , polecam !

Kerio Personal Firewall , wersja 2.1.5.

download.kerio.cz/dwn/kpf/
            www.download.com/3000-2092-9032150.html
            www.aclantis.co.uk/article1705.html
            www.kerio.4.pl/

W ostatnim linku zaglądamy do "download"

Uwaga . Łatwo i bezpiecznie nauczysz kerio wszystkiego sam .
            Kliknij na administrację i ustaw suwak na zapytaj mnie . Teraz gdy uruchomisz
            np. IE , to pokaże się ramka "czy dopuścić połączenie wychodzące" możesz
            dopuścić jednorazowo lub ustawić regułę stałą . I tak z każdym programem
            łączącym się z siecią . Gdy skończysz ustawiasz suwak na blokuj nieznane i
            zapominasz o Kerio :)

-----------------------------
            • Gość: andrzej0312 Re: Czy moge prosic .............? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:39
              www.avast.com
            • Gość: Obcy Re: Czy moge prosic .............? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:52
              kalinowski11 - Zainstalowałem Kerio 4 i ma on troszkę inne ustawienia jak wer 2.
              Ustawiłem regulę dla IE a kerio dalej pyta przy wchodzeniu na każdą nową
              stronę, czy tak ma być czy coś robię źle.
              • kalinowski11 Re: Czy moge prosic .............? 31.01.05, 22:00
                Nie miałem czwórki w użyciu :(
                • Gość: Obcy Re: Czy moge prosic .............? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:49
                  @Kalinowski11 - zainstalowałem wer. 2 i wszystko jest niby w porządku, jak
                  zrobić aby uruchamiała się po włączeniu komputera automatycznie, czy "nauka"
                  opisana wyżej wystarczy ? i jak ją ustawić aby komuter na którym jest
                  zainstalowana był widoczny w sieci domowej (trzy komputery)
                  • kalinowski11 Re: Czy moge prosic .............? 01.02.05, 15:18
                    Gość portalu: Obcy napisał(a):

> @Kalinowski11 - zainstalowałem wer. 2 i wszystko jest niby w porządku, jak
                    > zrobić aby uruchamiała się po włączeniu komputera automatycznie

1. Prawoklik na tarczę Kerio .
                    2. Administracja .
                    3. Różne .
                    4. Zaznaczasz "Uruchamiaj program automatycznie" .
                    5. ok .

> czy "nauka" opisana wyżej wystarczy ?

Zdania są podzielone :) Mam Kerio od ponad roku i jest wszystko ok . Tylko po
                    "naukach" ustaw suwak na blokuj nieznane ...

> jak ją ustawić aby komuter na którym jest
                    > zainstalowana był widoczny w sieci domowej (trzy komputery)

Komputer mam jeden więc takim problemem się nie zajmowałem :(

Pozdrawiam .
                    • Gość: Obcy Re: Czy moge prosic .............? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:47
                      @kalinowski11 - Wielkie dzięki za pomoc i wyrozumiałość.
                      • kalinowski11 Re: Czy moge prosic .............? 01.02.05, 18:51
                        Drobiazg , ile mogłem ... pomogłem . Pozdrawiam :)
    • krzysztof.13 Re: Co mam myslec na temat programow antywirusowy 31.01.05, 23:24
      najlepszy jest avastHE,darmowy i w dodatku B.dobry.
      Pozdrawiam.
      • Gość: monikaaaaaaaa Re: Co mam myslec na temat programow antywirusowy IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 01.02.05, 21:23
        ale czy aVAST ma firewall? do mnie non stop ktos 'zaglada'jezeli go zainstaluje
        to chyba nie do konca mam super ochrone-prawda????
        • m.gregor Re: Co mam myslec na temat programow antywirusowy 01.02.05, 21:24
          Nie. Avast nie ma firewall'a. Do kompletu proponuje Kerio 2.1.5 (PL) albo Sygate
          5.6 (ang)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka