Dodaj do ulubionych

Czystka na rynku hostingowym..

23.07.05, 23:17
"Super firmy" oferujace profesjonalny hosting na super serwerach za pare
groszy padają i dają ciala na każdym kroku..

- serverownia.pl / serf.pl
- skip.pl
- sync.pl
- hoot.pl

Ostatnio takze szanowny wlasciciel szeroko komentowanej pod wzgledem
legalności fastom.pl stwierdzil, ze nie bedzie na razie rejestrowal nowych
kont, bo musi jednak zarejestrowac firme.. jak mozna sprzedawac przez pare
ladnych lat konta i dopiero teraz dojsc do wniosku: a moze przydalaby sie
firma?

to przyklady firm, ktore wg mnie w internecie juz są na pozycji przegranej..

BLAGAM: jak macie kupowac hosting za 20-40zl lepiej wogole nie kupujcie.. czy
nie lepiej zaplacic za hosting te 5-10zl i miec spokoj??

BLAGAM: nie kupujcie MEGAOLBRZYMIEGO hostingu za grosze na Allegro..

wszystko ma swoją cenę..

Z ICH USLUG KORZYSTALEM/KORZYSTAM:

************* www.home.pl - kazdy zna - wysokie ceny, szczegolnie
dobra dla firm, profesjonalizm w dużej cenie ;)

************* www.nazwa.pl - zdania bardzo podzielone, jednak ja nie
mialem wiekszych przykrych doswiadczen - moze dlatego, ze po roku odszedlem ;)

************* www.oxy.pl - serwery AZ w Niemczech, dobre ceny, dla
firm i dla uzytkownikow prywatnych, jedyny chyba hosting z CIERPLIWĄ pomoca
przez GaduGadu (okolo 6-7h dziennie!), korzystam aktualnie

************* www.ehost.pl - serwery w USA, jednak stabilne; jak na
USA ceny za wysokie; sympatyczny kontakt z Adminami

jak cos nie wymienilem to napisze jak sobie przypomne ;)
Obserwuj wątek
    • rok1978 Re: Czystka na rynku hostingowym.. 24.07.05, 09:38

Ostatnio gdzieś przeczytałem, że oszczędzania na hostingu jest większym
      przestępstwem niż oszukiwanie fiskusa :)
      • Gość: km Re: Czystka na rynku hostingowym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:47
        zgadza sie, ale na co liczyc w biedronkowym kraju, gdzie ludzie najpierw kupują
        MEGA OLBRZYMI hosting za 20-40zl, czy nawet zaq 100zl od "firmy krzak", a
        pozniej "firma" znika, a wraz z nią ginie w czarnej dziurze wlasciciel "firmy",
        wplacone przez setki użytkowników pieniążki i wszystkie dane..

NIE KUPICIE DOBREGO KONTA Z TRANSFEREM 5GB ponizej 100zl - to moja rada :) ja
        jej sie trzymam i jeszcze nigdy sie nie przejechalem..

NIE KUPUJCIE HOSTINGU U KRETYNÓW PROSZE..

a oswiadczenie SKIP mnie tak ubawilo, jak w życiu chyba żadna
        komedia :))))))))) szkoda tylko ze niektorzy stracili kase i do tego mase
        nerwów i czasu.. :((((((( jak wiecej ludzi zacznie myslec to nie bedzie takich
        problemow..
        • yasny Re: Czystka na rynku hostingowym.. 24.07.05, 17:55
          Gość portalu: km napisał(a):

> a oswiadczenie SKIP mnie tak ubawilo, jak w życiu chyba żadna
          > komedia :))))))))) szkoda tylko ze niektorzy stracili kase i do tego mase
          > nerwów i czasu.. :((((((( jak wiecej ludzi zacznie myslec to nie bedzie takich
          > problemow..

Rzeczywiście, ludzie ze skip.pl mają fantazję ;)
          "Od samego początku celem hakera było zniszczenie danych znajdujących się na serwerze, a to, iż udało mu się to uczynić dopiero za 3 razem, świadczy o dobrym zabezpieczeniu tego serwera"
        • Gość: Marcin Re: Czystka na rynku hostingowym.. IP: 81.168.161.* / *.lubin.dialog.net.pl 27.07.05, 11:48
          Zdecydowanie się na "tani hosting" oznacza ... stres, niepewność i niepotrzebne
          nerwy. Wiem, bo sam to przerabiałem, próbując kiedyś "oszczędzić".

Na dzień dzisiejszy najlepszą ofertę cenowo-jakościową ma nazwa.pl Konto 5GB na
          WWW/pocztę/Sql za 150 netto/rok. Jak to zrobić? Wystarczy zdobyć kupon z 50%
          zniżką na serwer, jaki nazwa.pl rozesłała po wszystkich swoich klientach
          mających domeny ale bez hostingu. Na wielu forach ludzie przekazują te kupony,
          są też na allegro. I za grosze mamy wtedy serwer w jednej z najlepszych firm
          tego typu w kraju.
          • Gość: km "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 19:42
            niestety za rok przyjdzie nam placic po promocji 366zl/rok :((
            • Gość: Arks Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.08.05, 14:45
              Ale przez rok będziesz miał za pół darmo. Jak masz ochotę to idź do home.pl i
              płać 600zł za to samo...
              • Gość: km Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:58
                świat nie kończy się na home i nazwie, istnieja tez inne hostingi ktore
                swobodnie mozna polecic, m.in. te ktore wymienili juz przedmowcy..

PS.: w zyciu pod mala stronie nie zaplace ani 150, ani 300 a tym bardziej
                600zl :) place niewiele ponad 100 i jest spoko :)
                • webmasti Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( 02.08.05, 11:51
                  Po pierwsze, nie zawsze chodzi o rozmiar strony, ale także o jakość obsługi,
                  sprzęt i łącza. Tanie hosting, mieszczące się w blokach, lub resellerzy, którzy
                  myślą, że w miesiąc się dorobią to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej.
                  Płacisz tanio, strona się rozlatuje, a ty jesteś stratny. Tak działa 3/4 tanich
                  hostingów (nie mówie, że wszystkie).

Lepiej skorzystać z kuponu zniżkowego i mieć w nazwie.pl super serwer za
                  150netto rocznie, niż płacić stówkę za jakiś szyty pod schodami hosting,
                  prowadzony przez nieletniego.
                  • Gość: T-800 Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.08.05, 17:11
                    W nazwa.pl chyba mają zwalone DNS-y. Często strony nie dają się otworzyć i
                    pojawia się komunikat "Nie można wyświetlić strony". Trzeba przeładowywać
                    kilka, kilkanaście razy.
                    • Gość: Borys Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.08.05, 15:13
                      Nie wiem, u mnie wszystko śmiga elegancko...
                      • twoman Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( 04.08.05, 00:06
                        ja bede sie trzymal oxy.pl jest spoko super konto za 122zl i zajebista
                        obsluga, pzdr
                        • Gość: kuka Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:06
                          nazwa.pl ma kilka ukrytych niedogodnosci o ktorych sie mozna przekonac podczas
                          uzytkownia konta... 1. pewne ograniczenia w funkcjach php gorzej niz safemode
                          2. nie mozna zrobic bezposredniego linka do pliku czyli jesli chcemy komus
                          podac aby wpisal www.jakasnazwa.nazwa.pl/mojepliki/plik.xes - nie bedzie
                          dzialac. Pozatym czesta baza sql sie wywala jak sa zle skrypty skonstruowane co
                          ciekawe tylko na konretnym koncie a nie odrazu calym serwerze nazwa.pl

kolejny problem to transfer 120gb to malo przy 5gb koncie, testowalem sobie i
                          tak naprawde nie wykorzystasz tych 5gb, home.pl dziala na podobnych zasadach
                          wszystko niby pieknie a jedenk nie doskonale... lepsze sa oferty superhosta,
                          dmkproject, webd itp
                          • Gość: Arek Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: 193.108.206.* 11.08.05, 10:59
                            Bezpośrednie linki do plików działają w nazwie jak najbardziej. Gdzieś musiałeś
                            się pomylić. Jeśli chodzi o sql to uważam, że nazwa ma jeden z najbardziej
                            niezawodnych systemów bazowych. Mam wrażenie, że nigdy nie miałeś tam konta
                            tylko powtarzasz po kimś...
                            • Gość: kuka Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:11
                              owszem mam, źle się wyraziłem chodzi mi o pliki z roz. exe :) zip rar itp jest
                              ok :) każdy może sprawdzić sam... :) mówiłem że ukryte niedogodności
              • motopoland Re: "NAZWA" W PROMOCJI ZA ROK :( 11.08.05, 22:42
                home.pl to profesjonaliści w każdym calu. Jak kogoś stać i chce mieć
                święty spokój, to powiniem tak wykupić konto. Fakt, z ceną
                mocno przeginają.
                Ja polecam wszystkim: www.icdsoft.com
                Mam tam 3 konta, jedno od 4 lat! 333mb za 40$
                Cena konkurencyjna, a jakość obsługi, informacji i help
                na możliwie najwyższym poziomie. Moje doświadczenia z polskimi
                providerami są przykre, zwłaszcza z sisco.pl
                Strony niedostępne 3 dni w tygodniu i beszczelny admin.
                Mało tego, po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwy domeny
                w wyniku pokazywał się adres URL providera! Niezły trick...
                Teraz mam konto reselera na superhost.pl i na razie nie narzekam.
                Nie chcę tu robić kryptoreklamy, ale jeżeli ktoś poważnie
                traktuje swój biznes w sieci polecam właśnie coś takiego.
                Stała opłata miesięczna, nieograniczona liczba domen, baz, limit transferu
                praktycznie nie do wykorzystania.
                Jedna wada, na superhost mają cały panel administracji po angielsku,
                i nie mają zamiaru jakoś tego przekładać. Dla mnie akurat to nie ma
                znaczenia, ale innych może irytować.
                • Gość: Bartosz Re: "NAZWA" W PROMOCJI AŻ NA ROK :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.08.05, 14:40
                  nazwa.pl to podobnie świetna jakość usług plus (przynajmniej wg mnie) znacznie
                  lepsza obsługa. Do tego dochodzą konta, które można skonfigurować jak się chce a
                  nie na sztywno jak w home. No i kilkukrotnie niższa cena - wszystko świadczy na
                  korzyść nazwy.
    • Gość: juras oxy IP: *.idea.pl 24.07.05, 14:50
      ja tez korzystam z OXY, jest to w tej chwili chyba jedna z lepszych, choc mniej
      znanych dostawcow; no, ale skoro by wydawali kilkadziesiat tysiecy na reklame
      to hosting na pewno nie bylby w takiej cenie ;) najfajniejsza rzeczywiscie
      pomoc online via GaduGadu to mnie przekonalo i nie zaluje. serwery bardzo
      spoko :)
      • Gość: PYTAK Re: oxy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 17:34
        Smiesza mnie takie kryptoreklamy. Zajrzałem do whois i co pisze odnośnie oxy:
        created: 2005.06.20
        last modified: 2005.06.20
        registrar: Consulting Service

Czyli, jak smiesz dawać miarodajną opinie domenie zarejestrowanej miesiąc temu.
        W Polsce są tysiące bardziej wiarygodnych. Chociażby radiopol.com
        registerpol.com
        Przezyli denial dos ataki/ po prostu profesjonalici z kanady. Mili, tani, full
        bezpieczni

• Gość: hmm Re: oxy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:39
          Domain Name: RADIOPOL.COM
          Registrar: ENOM, INC.
          Whois Server: whois.enom.com
          Referral URL: www.enom.com
          Name Server: DNS1.NAME-SERVICES.COM
          Name Server: DNS2.NAME-SERVICES.COM
          Name Server: DNS3.NAME-SERVICES.COM
          Name Server: DNS4.NAME-SERVICES.COM
          Name Server: DNS5.NAME-SERVICES.COM
          Status: REGISTRAR-LOCK
          Updated Date: 29-mar-2005
          Creation Date: 31-mar-1998
          Expiration Date: 30-mar-2006
        • twoman Re: oxy 24.07.05, 18:46
          zgadza sie - marka OXY powstala dosc niedawno, a juz jakis czas byly
          sprzedawane na stronie grupy projektujacej strony i jakies inne rzeczy.. ciagle
          to ten sam hosting, zreszta to chyba dobrze swiadczy, skoro wywiodla sie z tego
          jak nowa firma? :)

dlatego Klienci "OXY" moga korzystac z ich serwerów ponad rok, chociaz WHOIS
          mowi, ze domena zostala zarejestrowana niedawno..

ja zarejestrowalem swoje konto okolo rok temu jeszcze na tamtej stronie - teraz
          zostalem automatycznie na oxy.pl

mam nadzieje, ze ujmujaco to wyjasnilem :)
    • Gość: rub up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:47
      up, niech kazdy dowie sie o profesjonalistach SKIP :)
      • Gość: homik Re: up IP: 83.168.108.* 25.07.05, 16:32
        A może oxi to dawny skip????
    • Gość: T-800 Oxy - firma krzak? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.07.05, 18:17
      Na Top 100 nikt nie słyszał o Oxy: www.top100.pl

Poza tym drażni mnie uprawiana tutaj od jakiegoś czasu reklama tego (cytuję ze
      strony) "nowego przedsięwzięcia".
      • twoman Re: Oxy - firma krzak? 25.07.05, 23:21
        top100 to zaden wyznacznik.. znam mase firm stamtad, ktore nie powinny sie tam
        znalezc.. a jak ktos nie potrafi odroznic pingu i nie wiedziec co znaczy 50ms
        od 200ms to juz jego sprawa ;) ja jestem zadowolony i dlatego polecam, zreszta
        kto chce znalezc i przejrzy fora o tej tematyce to i tak znajdzie OXY..
        • Gość: aaa Re: Oxy - firma krzak? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.07.05, 17:39
          twoman napisał:
          > top100 to zaden wyznacznik.. znam mase firm stamtad, ktore nie powinny sie
          tam
          > znalezc.. a jak ktos nie potrafi odroznic pingu i nie wiedziec co znaczy 50ms
          > od 200ms to juz jego sprawa ;)

U mnie oxy ma płynny ping 60-90ms. Nie jest to wcale zawrotne. Po prostu ni
          pies ni wydra. Na załozenie serva CS, beznadziejny. Home.pl ma u mnie ping 30
          ms. Przy 90ms predzej zostaniesz trafiny niz kogos ustrzelisz.

Dla typowych stron www twoje 70-80 ms tez nie pies ni wydra. Bo akurat tam nie
          ma to wiekszego znaczenia. Srednio Kanada ma 160-190ms tez niezauwazalne
          przesuniecie.
      • twoman Re: Oxy - firma krzak? 25.07.05, 23:24
        Proszę podaj T-800 definicje firmy Krzak: moja definicja to taka, ze sa podane
        wszystkie informacje o firmie, jesli by tak bylo jak piszesz to HOME tez byl
        Krzakiem gdy rozpoczynal dzialalnosc..

OXY istnieje od niedawna, jednak mieli wczesniej inna domene, gdzie ja
        zakupilem konto.
        • twoman Re: Oxy - firma krzak? 25.07.05, 23:26
          a co bede pisal wiecej - zaloz sobie konto na webd.pl z top100, a do OXY wejdz
          za 3 lata.. ciekawe jest to ze zarowno skip jak i webd.pl czy sync.pl istnieja
          grubo ponad rok z tego co wiem i maja nonstop wpadki..

TOP100 NIE JEST ZADNYM WYZNACZNIKIEM, moze lepiej pomyslec kto lepiej bedzie
          traktowal Klienta?
          • Gość: Górnik Re: Oxy - firma krzak? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.07.05, 16:03
            Doświadczenie uczy, że duże firmy bardziej troszczą się o klientów. Helpdesk
            nazwy.pl odpowiada mi na maile w ciągu 10-15 minut. Za to małę firemki, często
            prowadzone przez studentów, nie wyrabiają się i dlatego nie można liczyć u nich
            na żadną pomoc. To nawet nie jest ich zła wola - po prostu dwójka czy trojka
            młodych ludzi nie daje sobie rady z prowadzeniem takiego biznesu. Nie stać ich
            też zazwyczaj na porządny sprzet, stąd ciągłe awarie itd.
            • Gość: km Re: Oxy - firma krzak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:44
              niekoniecznie..
              • Gość: Antek Re: Oxy - firma krzak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:27
                Wiec podaj przyklad takiego serwisu prowadzonego przez 2-3 studentow i
                dzialajacego dobrze?
                • Gość: km Re: Oxy - firma krzak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 03:06
                  a jak poznasz ilu studentow/powaznych ludzi stoi za projektem? jak dla mnie
                  moze stac i 2 mózgów studentow za taka firma i bedzie super.. :) nie mozna tego
                  ocenic jednoznacznie - jaka jest obsluga to wychodzi po ktorkim, bardzo krotkim
                  czasie... :)
    • Gość: ajak Re: Czystka na rynku hostingowym.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:23
      Polecam firmę dmkproject widać że firma się rozwija buduje swoją politykę na
      zadowoleniu Klientów, wszystko jest załatwiane od ręki, żadnych problemów nie
      ma. Są bardzo elastyczni i kompeteni w tym co robią. Mam konto od samego
      powstania tej firmy jestem szczeże zadowolony a jestem bardzo wybredny jako
      klient. Ostanio rozszeżyli ilość serwerów... POLECAM NAPRAWDĘ www.dmkproject.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka