gregus 05.03.03, 11:50 stąd można ściągnąć msjavm86 (któryś link powinien działac...) lub tutaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kell Re: wirtualna maszyna java - linki IP: proxy / 10.6.10.* 05.03.03, 20:43 86 to chyba nie tylko architektura, ale tez jej "swiezosc" i zgodnosc ze standardami w 86tym:))) java jest na java.sun.com Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 01:38 Gość portalu: kell napisał(a): > java jest na java.sun.com i tu: www.blackdown.org/ :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: wirtualna maszyna java - linki IP: 213.68.127.* 06.03.03, 10:42 Tylko wytlumacz to tworcom wszelakiej masci chatow. Java z sun.com nie radzi sobie z chatem np. na onet lub polchat. Otwiera, ale czesc np. scrolow ma nieprawidlowy ksztalt. Beny Odpowiedz Link Zgłoś
gregus Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 10:59 dokładnie to chciałem napisać... jak coś z microsoftu - to już dla niektórych wystarczający argument na "nie"... a po prostu jeden i drugi applet nadają na innych "falach"... Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 11:24 Chciałbyś, by zaczęto robić drogi po których można by było jeździć tylko jedną marką samochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
gregus Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 11:39 da.killa napisał: > Chciałbyś, by zaczęto robić drogi po których można by > było jeździć tylko jedną marką samochodów? > ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: wirtualna maszyna java - linki IP: proxy / 10.6.13.* 06.03.03, 14:03 cos wasc bzdury wygaduje. jre 1.4.1 radzi sobie bez problemu z obydwoma chatami ( z tym, ze chlopnet ma lekko niedopracowany "suwak" do przewijania listy uzytkownikow).. java byla pisana jako jednolita platforma dla wielu systemow, oczywiscie windows jest standardowy i kompatybilny z samym soba, co ms jvm pokazuje dobitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregus Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 14:16 niestety bez jvm nie pobawisz się webadminem na republice.pl i inszym ustrojstwem - wiem bo sam miałem ten problem, także to czy działa czy nie zależy jak administracja danego portalu skonfiguruje system i uzależni od danej aplikacji pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: wirtualna maszyna java - linki IP: *.cs.yorku.ca 06.03.03, 16:22 wiec nie uzywaj:) chwile.. to ftp tez juz nie mozna uzywac? to ja nie chce takiego miejsca na www. czy republika nie wprowadzila idiotyzmu, ze blokuja bezposrednie odwolywanie do plikow? ostatnio wiele osob narzeka na to i przenosi swoje strony w inne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
gregus Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 16:29 Gość portalu: kell napisał(a): > wiec nie uzywaj:) chwile.. to ftp tez juz nie mozna > uzywac? to ja nie chce takiego miejsca na www. czy > republika nie wprowadzila idiotyzmu, ze blokuja > bezposrednie odwolywanie do plikow? ostatnio wiele osob > narzeka na to i przenosi swoje strony w inne miejsce sieć jest wielka ;) nikt nikogo nie zmusza... Odpowiedz Link Zgłoś
gregus Re: wirtualna maszyna java - linki 06.03.03, 16:32 bym zapomniał... to tak jak z plikami wav - mp3, mpeg - avi, jpeg - tiff... itd. - po prostu: każdy niby służy do tego samego a jakoś inaczej... :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: wirtualna maszyna java - linki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.03, 23:25 to tak jakbys mial mp3 ktore da sie odtworczyc tylko media playerem i takie ktore tylko winampem... skoro tak dla ciebie jest wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: wirtualna maszyna java - linki IP: 213.68.127.* 07.03.03, 11:40 Gość portalu: kell napisał(a): > cos wasc bzdury wygaduje. jre 1.4.1 radzi sobie bez > problemu z obydwoma chatami ( z tym, ze chlopnet ma > lekko niedopracowany "suwak" do przewijania listy > uzytkownikow).. no wlasnie o ten suwak mi sie rozchodzi. wiec bzur nie opowiadam. Sam uzywam wymiennie jednej i drugiego silnika. Zwroc uwage ze ty (myc moze i pozwolisz mi dac sobie to prawo) mamy jakies pojecie o tym jak pracowac z komputerem. Ale komputer juz dawno wkroczyl pod strzechy. Przeciez samemu odpowiadasz na setki idiotycznych pytan na tych i byc moze innych forach. Komputer jest teraz tak popularny jak TV lub video, a jest setki razy bardziej skomplikowany od wspomnainych sprzetow. Dla kogos taki wlasnie zwalony suwak moze byc problemem. I to nie jest wina usera, tylko kogoskto dupiato go oprogramowal w onecie. Pozdr. Beny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: wirtualna maszyna java - linki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 02:03 masz racje, nie zrozumialem dokladnie o czym pisales. niestety forum jest na tyle prymitywne, ze nie umozliwia jakiejkolwiek kontroli nad tym co sie wyslalo... ale jednak ten blad w applecie czatu chlopnetu nie przeszkadza go uzywac. moge sie zalozyc, ze poprawienie go (razem z testowaniem) zajelo by gora kilka h, ale widocznie nikomu sie nie chce. ja mam taki stosunek, ze mam gdzies serwisy ktore maja gdzies swoich userow (np takie ktore nie stosuja sie do standardow).. i jest mi z tym dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: wirtualna maszyna java - linki IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 15:24 Gość portalu: kell napisał(a): > niestety forum jest na tyle prymitywne, ze nie umozliwia > jakiejkolwiek kontroli nad tym co sie wyslalo... > mam gdzies serwisy ktore maja gdzies swoich userow (np > takie ktore nie stosuja sie do standardow).. i jest mi z > tym dobrze:) Ale ten serwis uzywasz - mimo ze nie spelnia wymogow .... Pozdrawiam Beny BTW jesli nie masz ochoty ciagnac przekomazania, daj my se spokoj :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregus Re: wirtualna maszyna java - linki 08.03.03, 15:35 tak jest! ale ja zacząłem ten wątek i ja go KOŃCZĘ!!! ;)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś