Dodaj do ulubionych

qrwa mać! co to jest!

19.11.06, 15:44
składałem zamówienie w pewnym sklepie internetowym. Już tam kupowałem
wcześniej i nie było żadnych problemów. Tak jak zwykle chciałem zapłacić przy
odbiorze. No i było ładnie i pięknie do momentu gy zajrzałem do skrzynki i
przeczytałem komunikat potwierdzajacy dokonanie tranzakcji!
========================================================================
Numer zamówienia: #3113

Patności online
Opłata została pobrana poprzez płatności online: należność: 105 zł (w tym
koszty wysyłki: 89 zł
========================================================================
Ludzie! To jakaś paranoja! towar wart 16 złotych a koszt przesyłki 89 zł! A
to dosłownie dwa kartony formatu A4 są! Zresztą na ich stronie wyraźnie jest
napisane że koszt przesyłki wynosi 10zł!
Poza tym jakim cudem oni informują mnie że opłata została pobrana skoro ja
chciałem zaplacić przy odbiorze!
Czy w ogóle technicznie jest to możliwe? Przecież oni nie mają numeru mojej
kaRTY!
Obserwuj wątek
    • debollica Re: qrwa mać! co to jest! 20.11.06, 01:12
      nabrali cie... no ale zaplacic musisz
    • Gość: To Tu To Tam Re: qrwa mać! co to jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:51
      wkkr napisał:

> składałem zamówienie w pewnym sklepie internetowym.

I TAM się wyżal !!! :)
    • Gość: lls Re: qrwa mać! co to jest! IP: *.chello.pl 22.11.06, 05:52
      Jeśli nie mają numeru karty, to to jest niemożliwe. A jak przyjdzie listonosz
      (jeśli przyjdzie, bo strajk się rozkręca), to możesz odmówić odebrania przesyłki.
    • Gość: marek Re: qrwa mać! co to jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:33
      Nie odbieraj przesyłki.
      • we-ba Re: qrwa mać! co to jest! 22.11.06, 09:30
        od kiedy mozliwe jest pobieranie gotówki bez wiedzy właściciela? Przede wszystkim druknij tę stronę, gdzie była oferta, byś miał czarno na białym jakie były warunki sprzedaży /5zł za przesyłkę a nie 89 zł/, listonosz - tutaj nie odbieraj, odnotuje: "adresat odmówił przyjęcia". Potem w razie wezwań, potem jakiś chorych roszczeń naciągaczy, niech udowodnią, że przesyłka była zgodna z ofertą na necie. Powodzenia
    • jimihx Re: qrwa mać! co to jest! 22.11.06, 11:02
      hm.a czy moglbys dac znac co to za sklep??
    • Gość: kokakola Re: qrwa mać! co to jest! IP: *.media4.pl 22.11.06, 14:01
      czasami (jak to w zyciu) zdarzaja sie pomylki
      • Gość: CBDO Opanuj sie dobry człowieku założycielu wątku IP: *.dsl.bell.ca 23.11.06, 05:04
        Piszesz sam dokładnie nie wiedząc o co Ci chodzi. A szczytem Twojego
        prymitywizmu jest sam tytuł watku. Myslisz, ze jak dodasz przeklenstwo
        do tytułu - to bardziej zwrócisz na siebie uwagę, będziesz bardziej oryginalny
        od innych. Dziwię się osobom, które Ci odpisuja - Tobie nie chciało sie nawet
        im odpowiedzieć i podziękować.
        • we-ba Re: Opanuj sie dobry człowieku założycielu wątku 23.11.06, 13:46
          bez przesady, gościu miał prawo do wkurzenia się i dał ujście swoim emocjom co wyraził na tym forum w sposób wyrazisty, czy ktoś oczekiwał tu podziękowań, chyba tylko Ty, że Twoje wzorcowe oko naraziło się na to co tylko Ciebie obraziło. Diwiło mnie zawsze ograniczenie osób nieakceptujących przekleństw w życiu, ciekawe co Ty mówisz, stuknąwszy się młotkiem w palec? Tylko "ojejku"? Popraw swój berecik i pozwól tutaj ludziom na własne nie narzucone zachowania
          • Gość: CBDO Re: do we-ba IP: *.dsl.bell.ca 24.11.06, 01:08
            Piszesz, że gościu miał prawo do wkurzenia się i dał ujście swoim emocjom.
            Normalny człowiek, kiedy zauważy ewidentną pomyłke w jakimś dokumencie -
            pisze e-mail lub dzwoni do nadawcy z zapytaniem o co chodzi. Dopiero gdy ma
            problemy szuka porady lub pyta innych.
            Jeżeli ja uderze się młotkiem w palec - oczywiscie rzucę sobie solidną
            wiązanką i dla ujścia swoim emocjom ale nie opisuje tego na forum o komputerach.
            W prywatnych rozmowach oczywiście przeklinam .
            Czy Ty bezceremonialnie i bez powodu klniesz w takich miejscach jak bank,
            Urząd Miejski, przychodnia lekarska? Myśle, że nie. Forum jest miejscem
            odwiedzanym przez tysiące osób i to spokojne forum nie powinno byc miejscem dla
            wyżycia się frustratów i pisania w sposób (dla mnie) niesmaczny.
            Szanowna Osobo, mój berecik jest na właściwym miejscu, Ty natomiast w swoim
            wyprostuj antenke oraz wyjmij żdżbła z pantofelków i pozwalaj ludziom na wlasne
            nie narzucone zachowania i rzucanie kur..mi w każdym tytule wątku.
            • Gość: we-ba Re: do CBDO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:30
              z reguły nie używam przekleństw i nie lubię jak ktoś rzuca mięsem w normalnych rozmowach, razi mnie to, tylko od tego mam wyjątek, przekleństwa nie przeszkadzają mi, gdy są odreagowaniem złych emocji. Autor wątku użył skróty i zamienniki, więc jego wypowiedź nie była rażąca, a byłaby gdyby dosłownie i w całości napisał przekleństwa.
              Berecik jak uraził to przepraszam.
              Acha wyprostowałam antenkę na lakier /lepsza słyszalność/ i wyjęłam źdźbła z pantofelka /przestało mnie wreszcie uwierać przy chodzeniu/.
              • Gość: CBDO Re: do we-ba IP: *.dsl.bell.ca 27.11.06, 00:31
                I o cóż my sie przekomarzamy?. O jakiegoś sfrustrowanego człowieka. Przejrzałem
                kilka setek tytułów wątków - nie spotkałem nigdzie przekleństw dla "odreagowania
                złych emocji"
                Przeczytałem jeszcze raz ten pierwszy post. Doszedłem do oczywistego
                wniosku.
                "Autor" pisał mozolnie list do Swojej MAMUSI /świadzczy o tym długi wstęp i
                rozwiniecie tematu/. Widocznie coś go zaskoczyło /bo nie zdążył napisać qrwa
                mać przyślij mi na to pieniądze/ i zamiast wysłać ten e-mail do Kochanej
                MAMUSI /jakikolwiek byłby jej zawód/, wkleił go na forum komputerowe w Gazecie
                Wyborczej.
                I to byłoby wszystko. Przepraszam za antenki i żdżbła ,ale nie broń i nie
                tłumacz wypowiedzi ludzi używających "skrótów i zamienników" - gdyż podejrzewam
                że osobnik ten nie rozumie nawet ich znaczenia /dobrze, że nie napisałas tak
                ostatnio modnych - "skrótów myślowych"/.
                Pozdrawiam
                • Gość: we-ba do CBDO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:37
                  przebaczyłeś uwagę nt bereta bo mamy podobne poczucie humoru? Jednak ja zaczęłam z tym berecikiem. Mała uwaga jednak, mało znam ludzi, którzy tak racjonalnie podchodzą do problemu jak Ty. Tak samo jak autora tego wątku ponoszą mnie nerwy na takie prymitywne oszustwa i wtedy joby uzupełniają moje słownictwo /bogacą?/. Dlatego mnie ten wątek nie zdziwił i nie porównuję go do innych. Dalej zwracam uwagę, że nerwy przytamowane zostały tutaj skrótami i nie można tu mówić o wulgarności, tylko o wkurzeniu się. Przepraszam, ale jestem amatorką na necie i pierwszy raz spodobały mi się netowe wulgaryzmy, które nie znałam z reala, bo nie są tak ostre, a dobrze odźwierciedlają nerw. Jeszcze raz przepraszam jeżeli uraziłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka