Dodaj do ulubionych

Vista wchodzi w biznes

IP: *.icm.edu.pl 30.11.06, 22:15
Bank beta-testerem? Uffff... Nie mam u nich konta.
Obserwuj wątek
    • Gość: openmind.desk.pl po co komu vista ? IP: *.jjs.pl 30.11.06, 22:41
      trzeba wymienić cały komputer, co za idiotyzm
      • Gość: si BRE Bank IP: *.eranet.pl 30.11.06, 22:49
        BRE Bank jest wyjątkowo nieodpowiedzialny jakiś maniak pilot oblatywacz chyba
        tam pracuje
        • muzg_na_patyku Re: BRE Bank 01.12.06, 08:38
          A dodatkowo klienci będą musieli za to zapłacić - i za licencje do systemu i za sprzęt (zaawansowane akceleratory graficzne w komputerach biurowych czy serwerowych to ciekawy pomysł, może kiedyś ktoś wymyśli dla nich zastosowanie).
          • Gość: qqman Bzdury. Vista pójdzie na 80% obecnych komputerów. IP: *.lanet.net.pl 01.12.06, 12:59
            Nikt nie musi kupować nowego, no chyba, że ma rzęcha sprzed 5 lat. Tylko osoby,
            które będą chciały korzystać z Aero czy pełnych możliwości najnowszych gier
            (takich, co to dopiero w przyszłym roku zaczną się ukazywać), będą musiały kupić
            mocny sprzęt. Ale dokładnie tak samo jest dzisiaj - chcesz najnowsze gry, kupuj
            najnowszy sprzęt.
            • tekameka XP Home SP2 spisuje się rewelacyjnie 01.12.06, 13:13
              czekam na oficjalny SP3. System działa u mnie od 3 lat, bez reinstalowania, więc po co go zmieniać? - tylko dla gier ?
              Aha, nie mam konta w BRE banku - dzięki Bogu
            • Gość: es Po co wymieniac kompy biurowe??? IP: *.icm.edu.pl 01.12.06, 13:22
              Gość portalu: qqman napisał(a):

> Nikt nie musi kupować nowego, no chyba, że ma rzęcha sprzed 5 lat

Jakby to powiedzieć... do pracy biurowej + www + mail itp WYSTARCZY komputer sprzed 8-12 lat. Sam mam w sumie trzy kompy i zarówno ten z 1997r jak i z 2001r sprawują sie wyśmienicie. Jedyne co warto zmienic to monitor na LCD bo szkoda oczu.
      • Gość: Devon Re: po co komu vista ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:20
        To gadanie "Po co komu nowy system", "trzeba wymienić komputer", "za duże
        wymagania sprzętowe" itp. - takie gadanie jest za każdym razem, kiedy wchodzi
        jakiś nowy Windows.
        No nie wiem po co nowy system, możesz zostać przy DOSie. A co do wymagań, to za
        rok-dwa każdy najsłabszy komp na rynku bedzie je spełniał. Microsoft rulez!!!
        • Gość: llukliz Re: po co komu vista ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:33
          > rok-dwa każdy najsłabszy komp na rynku bedzie je spełniał. Microsoft rulez!!!

a co mówi twoj lekarz?
        • lambert77 Re: po co komu vista ? 01.12.06, 12:52
          o nie mój drogi. Może o każdej Windzie mówili że teraz to ho ho użytkownicy
          zostaną wydrenowani ze wszystkich oszczędności tylko, że ja przez długi czas
          miałem celeraka 366 mhz czy jakoś tak :) i 256 ramu a jak dobrze pamiętam to
          nawet XP na nim chodziło :) może bez wodotrysków ale działał. Natomiast Vista
          to inna bajka. To nie kwestia ramu to kwestia zmiany sprzętu na naprawdę nowy i
          mocny. Pod warunkiem, że to wszystko nie jest bajka ;). Ja póki co jestem
          zadowolony z XP i nie mam zamiaru go zmieniać no chyba że na linuksa
      • Gość: :) Re: po co komu vista ? IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.06, 10:34
        Gość portalu: openmind.desk.pl napisał(a):

> trzeba wymienić cały komputer, co za idiotyzm

Jak zawsze:

Najglupsi maja najwiecej do powiedzenia!

a tu mamy przxyklad "Open Mind" ktory kest kompletnie nie dostepny.

Pewnie cierpi na BSOD!
      • troll7777 sam sobie odpowiedziales! zeby szly nowe kompy 01.12.06, 11:36
        choc stare sa wystarczajaco dobre - w szczegolnosci do domowego uzytku. ...a tak
        dzieciarnia bedzie meczyc starych o nowe zabawki na ktorych TOTO pojdzie. no bo
        zadne cuda toto nie sa! wirtualne pulpity i animacje sa tez na linuksach - i
        poza tym, ze to bajer - to niczego szczegolnego nie wnosza. pewne jest ze: krowa
        ona czyli vista skloni wielu nuworyszy do zakpu nowego kompa - i o to zdaje sie
        chodzi - w 90%. kiedys, gdy uzywalem jeszcze win$hita zeby przejsc z 98 na xp
        musialem zmienic plyte. proceser, pamiec i karte graficzna - teraz jest tak
        samo. ...ale teraz uzywam oprogramowania od amerykanskiej konkurencji dla
        towarzystwa z Redmond - Red Hata! ...i mam zapas mocy kompa na jakis czas. wiec
        nic nie musze. choc moge - i to je ono! haha haha!
    • michal.setlak Nowy system? Ale po co? 01.12.06, 02:05
      Windows XP, za które musialem zaplacic kupujac notebooka, ma i tak za duzo
      niepotrzebnych wodotryskow. Vista wymaga co najmniej 512 MB pamieci. Uzywam
      komputera do pracy (bez niego nie zarobilbym ani zlotowki) - to, co robie dzis,
      robilem kiedys rownie sprawnie na maszynie z 64 MB RAM...
      • Gość: Josh Re: Nowy system? Ale po co? IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 01.12.06, 11:14
        To po co ją zmieniałeś? Ktoś Ci kazał?
    • Gość: kris Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 06:31
      Tak więc BRE BANK a zarazem mbank działa dość niepoważnie wybierając produkt, który jeszcze nie jest sprawdzony i nie zaistniał na rynku.
      Nie zawsze nowe - oznacza lepsze. Np. na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej oraz wahadłowcach NASA stosuje ciągle Windows 2000 / Windows 2000 server
    • Gość: Agula Vista wchodzi w biznes IP: 217.70.61.* 01.12.06, 08:03
      A ja mam najtańszego laptopa z Linuxem Mandrivą. Nie czyta DVD, ma dwa martwe
      piksele w środku ekranu, nie potrafię się podłączyć do internetu w hot spocie a
      na połączenie zakasę już mnie nie stać.

Producent zignorował mi maila, a do sklepu, który mi to sprzedał, nie chce mi
      się zadzwonić. Niedługo skończuy się 30 dniowy okres darmowej pomocy od
      producenta tej Mandrivy, ale ja mam wszystko w nosie i się wcale nie przejmuję,
      a te dwa piksele bardzo mi się podobają. Kupiłam go, ponieważ marzyłam o
      laptopie od kilku lat. Za to nie stać mnie teraz na zimowe buty i szczepionkę
      przeciwko żółtaczce. C'est la vie. Będę chodzić w starych butach i się nie
      zaszczepię. To skandal, żeby takie szczepienie kosztowało prawie 150 PLN, a
      nowe buty 120 PLN przy zarobkach 900 PLN netto.
      • Gość: Koral Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.stansat.pl 01.12.06, 08:44
        A ja myślę ze u nas szybko w firmach się nie upowszechni raz że będzie za droga
        a dwa to win xp radzi sobie świetnie wiec jeszcze długo będzie win xp.
        A Vista w sumie ładnie wygląda i tyle czy jest stabilniejsza od xp nie wiem
        okaże się choć już udało mi się zawiesić Ten ładny pulpit a przy okazji
        explorera :).
        A tym co zaraz powiedzą ze linuks jest najlepszy to napewno do serwerów sam mam taki
        z Indianinem, Ftp, i z pocztą z wiewiórką :) Ale jak narazie nie wyobrazam sobie
        pani jadzi z dziekanatu która pracuje na linuksie.
        Tak że jak narazie serwer tylko na linuksie a stacje robocze w firmach na
        windowsie xp.:)
        • Gość: /dev/lepper grosz dla Jadzi niech se Jadzia wsadzi IP: *.jjs.pl 01.12.06, 12:26
          akurat pani w dziekanacie to spokojnie może i powinna pracować pod linuksem.
          Tym bardziej że sporo systemów obsługi uczelni jest pisanych tak by obsługiwać
          je przez www. Jak nie umie, to sio!
          • Gość: znajomy_jlo Jadzia spokojnie może pracować na Linuksie! IP: *.icm.edu.pl 01.12.06, 13:35
            Gość portalu: /dev/lepper napisał(a):

> akurat pani w dziekanacie to spokojnie może i powinna pracować pod linuksem.
            > Tym bardziej że sporo systemów obsługi uczelni jest pisanych tak by obsługiwać
            > je przez www. Jak nie umie, to sio!

Czego ma nie umieć? Przecież Linuxy maja nakładki graficzne,
            pani Jadzia nawet by NIE ZAUWAŻYŁA że używa Linuxa a nie Windowsa - też ikonka Opery, tez ikonka Office'a (Open), też ikonka programu pocztowego, ba! nawet jakiegos pasjana by można jej zainstalowac. Co tam jest "do umienia"?

• Gość: zenobia Re: Jadzia spokojnie może pracować na Linuksie! IP: *.145.udn.pl 01.12.06, 14:11
              jak to co ? to przeciez jeden z koronnych argumentow podawanych przez wyznawcow
              Microsoftu: "linuksa trzeba sie uczyc"; tak jakby obslugi windowsa nie trzeba
              bylo, bo srednio inteligentny szympans od razu bedzie wiedzial, ze ma kliknac na
              start, zeby zakonczyc prace na komputerze :D
              tak czy tak osoba pracujaca na komputerze powinna zostac przeszkolona, nie tylko
              pod katem klikania na odpowiednie ikony, ale takze pod katem nie klikania w
              dziwne zalaczniki z emaili pt. "re: udokumentowac"
      • Gość: Knoppix Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.06, 10:30
        rozwiazanie do twojego problemu:

ftp://ftp.cs.uni-frankfurt.de/pub/linux/knoppix/dvd/KNOPPIX_V5.0.1DVD-2006-06-01-EN.iso

sciagnij wypal, wszdz do DVD i zrebotuj!
        • Gość: jamie Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:07
          "But I've been saturated with Unix-peanut-gallery effluvia for so long that it
          no longer even surprises me when every question
    • Gość: Koral Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.stansat.pl 01.12.06, 08:43
      A ja myślę ze u nas szybko w firmach się nie upowszechni raz że będzie za droga
      a dwa to win xp radzi sobie świetnie wiec jeszcze długo będzie win xp.
      A Vista w sumie ładnie wygląda i tyle czy jest stabilniejsza od xp nie wiem
      okaże się choć już udało mi się zawiesić Ten ładny pulpit a przy okazji
      explorera :).
      A tym co zaraz powiedzą ze linuks jest najlepszy to napewno do serwerów sam taki
      z Indianinem, Ftp, i z pocztą z wiewiórką :) Ale jak narazie nie wyobrazam sobie
      pani jadzi z dziekanatu która pracuje na linuksie.
      Tak że jak narazie serwer tylko na linuksie a stacje robocze w firmach na
      windowsie xp.:)
      • Gość: Doctor Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 10:50
        Co do pani z dziekanatu - myślę, że z obsługą przeglądarki, maila i open
        offece'a problemu mieć nie powinna. Wbrew pozorom Linux jest bardzo prosty w
        obsłudze, nie jest bardziej skomplikowany od windowsa. Mamy w firmie stażystkę,
        która przed przyjściem do nas na staż nie widziała linuxa na oczy a nie ma
        problemów z wypełnianiem powierzonych jej zadań - radzi sobie całkiem nieźle.
        Czas skończyć z mitem, że linux to czarna (jak tło konsoli;)) magia dziwnych
        krzaczków wklepywanych z klawiatury przez socjopatycznego geeka ;)
    • rudy_rudolf a hakerzy mają nowe wyzwanie 01.12.06, 09:25
      ciekawe kiedy pojawią się
      a) pirackie kopie systemu
      b) dziury w systemie wynalezione przez wnikliwych użytkowników

zrelaksuj się na www.asiaq.pl
      • pokeo2 Juz 01.12.06, 09:57
        dawno zlamany. Co do dziur, to tragedia. Cytujac z pamieci przedstawiciela MS "ten system bedzie wymagal na wstepie wielu krytycznych poprawek" a BRE go instaluje u siebie - nie bank, a kpina.
    • pokeo2 Vista?! Dobre, dobre 01.12.06, 09:44
      Humorystyka. Wczoraj art o tym jak to niby kontroluja oprogramowanie, a dzis jaka to vista wspaniala. Szkoda tylko ze jej nikt nie chce. Prawie jak sytuacja w Polsce - Vista jest super, genialna i w ogole cudowna tyle ze nikt jej nie docenia - pewnie spisek Masonow i cyklistow, o Zydach nie wspominajac.
    • sadhu222 Vista wchodzi w biznes 01.12.06, 09:55
      Fajnie, że wchodzi nowy system operacyjny. Zastanawiam sie tylko ile bedzie
      kosztował...
    • kormo Vista wchodzi w biznes 01.12.06, 10:20
      Windows Vista - prawie jak Tiger (MacOs 10.4)

Jak Wiadomo Prawie robi wielką różnicę
      • pokeo2 Re: Vista wchodzi w biznes 01.12.06, 10:26
        Fakt, oba sa zasobozerne i przerosniete.
        • tymon99 Re: Vista wchodzi w biznes 01.12.06, 10:59
          pokeo2 napisał:

> Fakt, oba sa zasobozerne i przerosniete.

MacOS 10.4 działa z powodzeniem na maszynach z procesorem G4 taktowanych zegarem
          poniżej 1 GHz. czyli do zasobożerności Visty mu daleko.

a poza tym.. MacOS działa. naprawdę działa.
          • Gość: tp Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:10
            Instalowałem W2K3 na PII/400. Zainstalowałem i działał bez problemu - dużo
            sprawniej niż dystrybucje Gnu/Lin, które próbowałem na tej samej maszynie.

W systemach MS (Vista nie jest wyjątkiem) możesz zmienić tak wiele ustawień
            (zwłaszcza dotyczących GUI), że naprawdę nie powinno być problemu.
          • pokeo2 Re: Vista wchodzi w biznes 01.12.06, 11:26
            Oba dzialaja tak samo. Przeciez oba testowalem. Po co mialbym zmyslac.
          • Gość: Opierzon Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.wro.vectranet.pl 01.12.06, 22:00
            ymon99 napisał:

> pokeo2 napisał:
            >
            > > Fakt, oba sa zasobozerne i przerosniete.
            >
            > MacOS 10.4 działa z powodzeniem na maszynach z procesorem G4 taktowanych zegare
            > m
            > poniżej 1 GHz. czyli do zasobożerności Visty mu daleko.
            >
            > a poza tym.. MacOS działa. naprawdę działa.

MacOS 10.4 chodzi nawet na G3 i tak naprawde poza 256MB RAMu
            nie ma jakotakich wymagan sprzetowych.
            A nadmienic musze ze najslabsze G3 na ktorych da sie zainstalowac 10.4
            maja taktowanie w granicach 250-366MHz.

A co wazne to to ze taki sprzet (np. PowerBook G3) ma juz prawie 10 lat (1997rocznik).
            • Gość: Gal Re: Vista wchodzi w biznes IP: 80.50.40.* 04.12.06, 13:23
              Jaaaaasne. :/
    • Gość: nonamek Re: Vista wchodzi w biznes IP: 87.239.59.* 01.12.06, 10:49
      Nazwa Longhorn od krowy ze Szkocji??? Raczej od Longhorn Bar w Whistler-
      Blackomb w Kanadzie i dlatego XP mialy nazwe kodowa Windows Whistler, a po
      Viscie bedzie Windows Blackomb.
    • heraldek Straszne utrudnienie dla uzytkownikow.....???? 01.12.06, 11:09
      ....inne firmy jak Autodesk juz dawno praktykuja takie
      30-dniowe utrudnienia....z wiadomym skutkiem....
      dobrze dzialajacy AutoCAD mozna sciagnac z setki roznych miejsc........
    • Gość: /dev/lepper prawie codziennie coś o Vista IP: *.jjs.pl 01.12.06, 12:21
      ciekawe ile to kosztuje i jak się płaci?
    • Gość: /dev/lepper żeby choć raz pojawił się art. o Linuksie IP: *.jjs.pl 01.12.06, 12:23
      jak tu wygląda sytuacja. Jak bardzo różne są modele dystrybucji, na czym polega
      fenomen tworzenia klonów w rodzaju ś.p. Auroksa, dlaczego tak niezwykle
      popularne stało się Ubuntu, o dystr. "narodowych" w rodzaju Mandrivy, o wolnym
      Debianie, o związkach z wielkim biznesem: Suse, RedHat. Ale to byłoby
      niekoszerne, dlatego leppiej pisać o wielkiej rewolucji, nowym okienku w
      Łindołs.
      • Gość: zenobia vlaster IP: *.145.udn.pl 01.12.06, 13:19
        dlatego czekam na informacje o kolejnym wirusie resetujacym masowo setki
        komputerow (im wiecej visty bedzie, tym lepiej), zeby napisac "to bylo do
        przewidzenia"
        bo windows to bardzo dobry system, o ile nie podlaczy sie go do internetu
    • Gość: Gość Re: Vista wchodzi w biznes IP: *.is.net.pl 01.12.06, 12:34
      Ludzie jeszcze nie wiedzą jaki może być inny lepszy świat:
      www.LinuxProgramy.pl
      • Gość: Gość2 LinuxProgramy.pl IP: *.is.net.pl 01.12.06, 12:35
        O to Ci chodzi? Baza programów na system Linux. Ale zobaczcie na zrzuty z ekranów - tak wygląda Linux.
    • infoth Wyłączcie auto aktualizację 01.12.06, 12:59
      Bo czas taki, że wysyłają "krzaczki" i wkrótce, nagle, i bez pewnej takiej
      nieśmiałości...będziemy musieli znowu bulić!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: prókas SponSoroWanY tekst. VISTA złamana w dniu premiery IP: *.rezist.com 01.12.06, 13:16
      prók!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka