Dodaj do ulubionych

programy obcojęzyczne w TV

IP: *.icpnet.pl 06.05.03, 10:20
od stycznia w mojej kablówce zredukowali programy obcojezyczne(te
najwazniejsze)
nie stać mnie na abonament np "cyfry"
jest jakiś inny sposób na sciągnięcie tych programów?
prosze o odp

Obserwuj wątek
    • luisssa Re: programy obcojęzyczne w TV 06.05.03, 10:30
      No to chyba musisz kupic antene satelitarna...

luisssa
      • Gość: alka Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.icpnet.pl 06.05.03, 10:41
        wiem że antena jest potrzebna ,ale wiąże to sie z zakupem dekodera
        co znowu wymaga miesięcznej opłaty
        jest jakis inny sposób(bez dekodera)?
        • luisssa Re: programy obcojęzyczne w TV 06.05.03, 18:44
          Nie potrzebujesz Wizji czy Cyfry, zeby sciagnac kanaly z satelity. Wystarczy
          zwykla antena satelitarna. No, nie bedziesz wtedy miec CANAL+, bo bedzie
          zakodowany, ale bedziesz miec wszystkie te kanaly, ktore nadawane sa jako
          niekodowane.

pozdrowienia
          luisssa

• Gość: Barti Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 06.05.03, 22:41
          Nie musisz wykupywać dekodera.
          Wystarczy, że kupisz sobie cyfrowy tuner satelitarny typu FTA, czyli do odbioru
          tylko kanałów niekodowanych. Nie musisz wówczas płacić żadnego abonamentu.
          Najtańszy tego typu tuner kosztuje ok. 500 zł.
          • Gość: camel Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.03, 23:10

a ogladalas te kanaly??
            no wiesz, moj dziadek tez nazekal ze z 70 kanalow obcieli do 50. Prawie im tam
            w kablowce awanture zrobil..ale n apytanie czy ogladal...no coz...nie... ALE
            DLA ZASADY:)) szczegolnie chyba mu tych tureckih brakuje :) he he
            • Gość: alka Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.icpnet.pl 07.05.03, 08:03
              brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI
              bardzo dobry sposób na naukę języka.
              niestety, z tego co wiem one są kodowane.
              jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera?
              • franzmaurer Re: programy obcojęzyczne w TV 07.05.03, 08:46
                Gość portalu: alka napisał(a):

> brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI
                > bardzo dobry sposób na naukę języka.
                > jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera?

Zwykły analogowy tuner za 100 złotych na giełdzie, antena wycelowana na Astre
                prawie wszystkie kanały niemieckie masz za free..
                • Gość: kazia Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 16:36
                  Te wszystkie które wymieniasz mam od kilku lat.Właśnie potrzebny talerz, i tuner. Analogowe są tanie jak barszcz,cyfrowe droższe tylko mają pewnie więcej programów do odbioru. Mój talerz ma 2 konwertery co daje około 60 programow
                • jacek19 Re: programy obcojęzyczne w TV 07.05.03, 19:01
                  Ja mam cyfrowy tuner satelitarny od bodajze 4 lat:)) Prawde mowiac cyfrowa tv
                  to jest przyszlosc:)) kupujesz np. tuner Datcoma wraz z antena sat i
                  konwerterem za 440 zl. (ten od Rydzyka). Stawiasz sobie na astre okolo 120
                  niekodowanych kanalow tv w tym mase neimieckich - prawie wszystkie, kilka tv
                  muzycznych no i polska tv tez jest TV TRWAM i Niepokalanow 2:P Jesli cie to nei
                  interesuje mozesz ustawic antene na Hot_birda i tam jest srednio 200 kanalow
                  sat. w tym kilka polskich i niekiedy nawet Eurosport leci free:P Wszystko
                  oczywiscie w niebo lepszej jakosci niz analog. Wiekszosc kanalow to stereo a te
                  niemieckie nawet nadaja filmy z dzwiekiem dolby digital. Co do zdf, rtl i rai
                  sa one nie kodowane tak jak na astrze tak i na hot birdzie czasem tylko Rai
                  koduje poszczegolne programy przewidziane tylko na teren Włoch. Ogólnie jest
                  spoko:)) Mozesz miec nawet 300 kanalow naraz kupujes ztylko drugi konwerter,
                  specjalny uchwyt i przelacznik i masz programy z 2 satelitow:)) Prawde mowiac
                  to jak znajomi przychodza do mnie to zostawiaja oczy bo placa za kabel fure
                  kasy mimo, ze nei ogladaja polskich programow. Ja natomiast nic nei place:))
                  Tak do nauki jezyka to polecam cyfrowa tv satelitarna:) jak chcesz wiedziec
                  wiecej szczegolow jakie s aprogramy to daj znac na priva chetnie ci powiem co i
                  jak:)) pozdro:)
                • wikinggg Re: programy obcojęzyczne w TV 10.09.03, 19:20
                  franzmaurer napisał:

> Gość portalu: alka napisał(a): .
                  >
                  > > brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI
                  > > bardzo dobry sposób na naukę języka.
                  > > jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera?
                  >
                  > Zwykły analogowy tuner za 100 złotych na giełdzie, antena wycelowana na Astre
                  > prawie wszystkie kanały niemieckie masz za free..
                  >
              • Gość: camel Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.03, 20:06
                Gość portalu: alka napisał(a):

> brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI
                > bardzo dobry sposób na naukę języka.
                > niestety, z tego co wiem one są kodowane.
                > jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera?

Zaden z tych programow nie jest kodowany...

camel
                • jacek19 Re: programy obcojęzyczne w TV 11.05.03, 11:16
                  poprawka:)) Rai koduje okreslone programy i filmy przeznaczone tylko dla
                  Włoch:) rai uno, due i tre :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka