Gość: alka IP: *.icpnet.pl 06.05.03, 10:20 od stycznia w mojej kablówce zredukowali programy obcojezyczne(te najwazniejsze) nie stać mnie na abonament np "cyfry" jest jakiś inny sposób na sciągnięcie tych programów? prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luisssa Re: programy obcojęzyczne w TV 06.05.03, 10:30 No to chyba musisz kupic antene satelitarna... luisssa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.icpnet.pl 06.05.03, 10:41 wiem że antena jest potrzebna ,ale wiąże to sie z zakupem dekodera co znowu wymaga miesięcznej opłaty jest jakis inny sposób(bez dekodera)? Odpowiedz Link Zgłoś
luisssa Re: programy obcojęzyczne w TV 06.05.03, 18:44 Nie potrzebujesz Wizji czy Cyfry, zeby sciagnac kanaly z satelity. Wystarczy zwykla antena satelitarna. No, nie bedziesz wtedy miec CANAL+, bo bedzie zakodowany, ale bedziesz miec wszystkie te kanaly, ktore nadawane sa jako niekodowane. pozdrowienia luisssa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 06.05.03, 22:41 Nie musisz wykupywać dekodera. Wystarczy, że kupisz sobie cyfrowy tuner satelitarny typu FTA, czyli do odbioru tylko kanałów niekodowanych. Nie musisz wówczas płacić żadnego abonamentu. Najtańszy tego typu tuner kosztuje ok. 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.03, 23:10 a ogladalas te kanaly?? no wiesz, moj dziadek tez nazekal ze z 70 kanalow obcieli do 50. Prawie im tam w kablowce awanture zrobil..ale n apytanie czy ogladal...no coz...nie... ALE DLA ZASADY:)) szczegolnie chyba mu tych tureckih brakuje :) he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.icpnet.pl 07.05.03, 08:03 brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI bardzo dobry sposób na naukę języka. niestety, z tego co wiem one są kodowane. jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera? Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: programy obcojęzyczne w TV 07.05.03, 08:46 Gość portalu: alka napisał(a): > brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI > bardzo dobry sposób na naukę języka. > jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera? Zwykły analogowy tuner za 100 złotych na giełdzie, antena wycelowana na Astre prawie wszystkie kanały niemieckie masz za free.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazia Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 16:36 Te wszystkie które wymieniasz mam od kilku lat.Właśnie potrzebny talerz, i tuner. Analogowe są tanie jak barszcz,cyfrowe droższe tylko mają pewnie więcej programów do odbioru. Mój talerz ma 2 konwertery co daje około 60 programow Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19 Re: programy obcojęzyczne w TV 07.05.03, 19:01 Ja mam cyfrowy tuner satelitarny od bodajze 4 lat:)) Prawde mowiac cyfrowa tv to jest przyszlosc:)) kupujesz np. tuner Datcoma wraz z antena sat i konwerterem za 440 zl. (ten od Rydzyka). Stawiasz sobie na astre okolo 120 niekodowanych kanalow tv w tym mase neimieckich - prawie wszystkie, kilka tv muzycznych no i polska tv tez jest TV TRWAM i Niepokalanow 2:P Jesli cie to nei interesuje mozesz ustawic antene na Hot_birda i tam jest srednio 200 kanalow sat. w tym kilka polskich i niekiedy nawet Eurosport leci free:P Wszystko oczywiscie w niebo lepszej jakosci niz analog. Wiekszosc kanalow to stereo a te niemieckie nawet nadaja filmy z dzwiekiem dolby digital. Co do zdf, rtl i rai sa one nie kodowane tak jak na astrze tak i na hot birdzie czasem tylko Rai koduje poszczegolne programy przewidziane tylko na teren Włoch. Ogólnie jest spoko:)) Mozesz miec nawet 300 kanalow naraz kupujes ztylko drugi konwerter, specjalny uchwyt i przelacznik i masz programy z 2 satelitow:)) Prawde mowiac to jak znajomi przychodza do mnie to zostawiaja oczy bo placa za kabel fure kasy mimo, ze nei ogladaja polskich programow. Ja natomiast nic nei place:)) Tak do nauki jezyka to polecam cyfrowa tv satelitarna:) jak chcesz wiedziec wiecej szczegolow jakie s aprogramy to daj znac na priva chetnie ci powiem co i jak:)) pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
wikinggg Re: programy obcojęzyczne w TV 10.09.03, 19:20 franzmaurer napisał: > Gość portalu: alka napisał(a): . > > > brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI > > bardzo dobry sposób na naukę języka. > > jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera? > > Zwykły analogowy tuner za 100 złotych na giełdzie, antena wycelowana na Astre > prawie wszystkie kanały niemieckie masz za free.. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: programy obcojęzyczne w TV IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.03, 20:06 Gość portalu: alka napisał(a): > brakuje mi zwłaszcza niemieckich ZDF,RTL,SAT1,ARD i włoskiego RAI > bardzo dobry sposób na naukę języka. > niestety, z tego co wiem one są kodowane. > jak mozna je ściągnąć nie kupując dekodera? Zaden z tych programow nie jest kodowany... camel Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19 Re: programy obcojęzyczne w TV 11.05.03, 11:16 poprawka:)) Rai koduje okreslone programy i filmy przeznaczone tylko dla Włoch:) rai uno, due i tre :)) Odpowiedz Link Zgłoś