Dodaj do ulubionych

co zrobić

19.03.07, 17:00
aby nie można było odzyskać odzyskać archiwum gg? Wykasowałam to co chciałam
aby nie wpadło w niepowołane ręce, ale czy na pewno nikt tego nie odzyska? Co
zrobic aby tak się nie stalo??Jest taka mozliwość?
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: co zrobić IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.03.07, 17:58
      Zrób kompaktowanie archiwum GG + ewentualnie defragmentację dysku.
      • Gość: megan99 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:22
        Zrobiłam kompaktowanie i teraz robię defragmentację. Pomoże???? Nie odzyska się
        już skasowanych rozmów i smsów??? dzięki
      • Gość: do T-800 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:25
        A co konkretnie daje defragmentacja?Czemu trzeba ja robić?
        • Gość: megan99 do T-800 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:27
          tak miało być :) Z rozpędu sie pomyliłam i za szybko poszło. Sorki T-800 :)
        • t-800 Re: co zrobić 19.03.07, 18:52
          Co robi defragmentacja? Ufff, dużo tłumaczenia. Postaram się jak najkrócej.

Jak usuniesz z dysku plik o zawartości:
          "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA"
          to usuniesz tylko informację o tym pliku (nazwie, dacie modyfikacji, wielkości
          itp.), a dane ("AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA") pozostaną nietknięte i można je
          łatwo odzyskać. Teraz więc żeby usunąć trwale dane (a właściwie nadpisać -
          wpisać w miejsce "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" coś innego) można uruchomić np.
          defragmentację, która polega m.in. na przenoszeniu danych z jednego obszaru
          dysku na drugi.

Inny sposób to użycie program do wymazywania pustych obszarów, ale
          defragmentacja to przyjemne z pożytecznym. ;-) Warto ją robić regularnie;
          wpływa to na szybszą pracę dysku.
          • Gość: megan99 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:21
            wielkie dzięki :)
            • Gość: ^_^ Re: co zrobić IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 20:09
              Na upartego to da radę te dane odzyskać. Przecież opróżniając kosz, system nie
              usuwa pliku tylko zmienia mu nazwę (dodaję w nazwie znak "*" (o ile dobrze
              pamiętam)) i przenosi w puste miejsce. Poprzez program Wyszukaj da radę ten plik
              znaleźć. Poza tym istnieje dużo programów, które odtwarzają dane nawet ze
              sformatowanych partycji dysków twardych (np. O&O ma 3 takie programy)! Na twoim
              miejscu użyłbym programu z funkcją usuwania ważnych plików (chyba najnowsza
              wersja Advanced System Optimizer ma takową funkcję).
              Jeśli można odzyskać dane ze sformatowanego dysku, to tym bardziej można to
              zrobić z dyskiem po defragmentacji ;]
              • Gość: T-800 Re: co zrobić IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.03.07, 21:11
                Odzyskanie danych ze sformatowanego dysku jest łatwiejsze niż ze
                zdefragmentowanego dysku.

A tak w ogóle, to wydaje mi się, że dla potrzeb Megan w zupełności wystarczy
                skompaktowanie archiwum.
    • Gość: megan99 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:44
      z tego co piszecie wynika, że mimo skompaktowania archiwum i zdefragmentowania
      dysku ktoś może dać radę odzyskać archiwum gg, tak? Dobry informatyk, np?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka