megan99 19.03.07, 17:00 aby nie można było odzyskać odzyskać archiwum gg? Wykasowałam to co chciałam aby nie wpadło w niepowołane ręce, ale czy na pewno nikt tego nie odzyska? Co zrobic aby tak się nie stalo??Jest taka mozliwość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T-800 Re: co zrobić IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.03.07, 17:58 Zrób kompaktowanie archiwum GG + ewentualnie defragmentację dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan99 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:22 Zrobiłam kompaktowanie i teraz robię defragmentację. Pomoże???? Nie odzyska się już skasowanych rozmów i smsów??? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do T-800 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:25 A co konkretnie daje defragmentacja?Czemu trzeba ja robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan99 do T-800 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:27 tak miało być :) Z rozpędu sie pomyliłam i za szybko poszło. Sorki T-800 :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: co zrobić 19.03.07, 18:52 Co robi defragmentacja? Ufff, dużo tłumaczenia. Postaram się jak najkrócej. Jak usuniesz z dysku plik o zawartości: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" to usuniesz tylko informację o tym pliku (nazwie, dacie modyfikacji, wielkości itp.), a dane ("AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA") pozostaną nietknięte i można je łatwo odzyskać. Teraz więc żeby usunąć trwale dane (a właściwie nadpisać - wpisać w miejsce "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" coś innego) można uruchomić np. defragmentację, która polega m.in. na przenoszeniu danych z jednego obszaru dysku na drugi. Inny sposób to użycie program do wymazywania pustych obszarów, ale defragmentacja to przyjemne z pożytecznym. ;-) Warto ją robić regularnie; wpływa to na szybszą pracę dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan99 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:21 wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^_^ Re: co zrobić IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 20:09 Na upartego to da radę te dane odzyskać. Przecież opróżniając kosz, system nie usuwa pliku tylko zmienia mu nazwę (dodaję w nazwie znak "*" (o ile dobrze pamiętam)) i przenosi w puste miejsce. Poprzez program Wyszukaj da radę ten plik znaleźć. Poza tym istnieje dużo programów, które odtwarzają dane nawet ze sformatowanych partycji dysków twardych (np. O&O ma 3 takie programy)! Na twoim miejscu użyłbym programu z funkcją usuwania ważnych plików (chyba najnowsza wersja Advanced System Optimizer ma takową funkcję). Jeśli można odzyskać dane ze sformatowanego dysku, to tym bardziej można to zrobić z dyskiem po defragmentacji ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: co zrobić IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.03.07, 21:11 Odzyskanie danych ze sformatowanego dysku jest łatwiejsze niż ze zdefragmentowanego dysku. A tak w ogóle, to wydaje mi się, że dla potrzeb Megan w zupełności wystarczy skompaktowanie archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan99 Re: co zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:44 z tego co piszecie wynika, że mimo skompaktowania archiwum i zdefragmentowania dysku ktoś może dać radę odzyskać archiwum gg, tak? Dobry informatyk, np? Odpowiedz Link Zgłoś