Dodaj do ulubionych

Problemy z bramka sms PLUSA

IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.12.* 22.05.03, 18:05
Witam. Tak jak nigdy nie mialem problemow z bramka sms plusa i uwazalem ja
za najbardziej niezawodna bramke sms w sieci, tak ostatnio pojawil sie
problem. Otoz od pewnego czasu (ok tygodnia) w momencie proby wyslania
wiadomosci pojawia sie zamiast komunikatu "sms zostal wyslany" - nastepujacy
komunikat: "z powodu przekroczenia limitow bramki sms nie mogl zostac
wyslany, proponujemy sprobowac pozniej". To troche zenujace, bo jak
wspomnialem wczesniej, ta sytuacja trwa ok tygodnia. Probowalem
bezskutecznie nawiazac kontakt z webmasterem tej strony i teraz zwracam sie
z prosba o pomoc do ludzi dobrej woli. Pozdrawiam i czekam na proby
wyjasnienia tego problemu. Nara.
Obserwuj wątek
    • stratoos Re: Problemy z bramka sms PLUSA 22.05.03, 22:56
      zakladam, ze przeczytales to FAQ w3.plusgsm.pl/uslugisieciowe/1d.asp?
      color=1000000

nie napisales slowa o Twoim polaczeniu z netem a tam nalezy szukac przyczyny
      (NAT, maskarada)
      • Gość: kapucyn Re: Problemy z bramka sms PLUSA IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.12.* 23.05.03, 12:53
        Kompa mam polaczonego z siecia za pomoca karty sieciowej - polaczenie LAN -
        korzystam z uslug telewizji kablowej. Pozdrawiam.
        • stratoos Re: Problemy z bramka sms PLUSA 23.05.03, 20:29
          no wiec proponuje przecyztac FAQ na stronie bramki, tam znajdziesz odpowiedz na
          swoje pytanie
          • Gość: kapucyn Re: Problemy z bramka sms PLUSA IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.12.* 23.05.03, 23:13
            Witam. No tak wszystko brzmi logicznie. Rozumiem fakt, ze bramka sms podlega
            limitom ze wzgledu na spam itp. Ale ja nie wykorzystywalem bramki do
            prowadzenia dzialalnosci komercyjnej i nie rozumiem, dlaczego zostala
            zablokowana. Jezeli przekroczylem limity to zgodnie z tym, co tam jest
            napisane, powinny zostac anulowane po 12 godzinach, a ta sytuacja trwa juz
            tydzien. Niestety, chyba tego nie da sie juz naprawic. Pozdrawiam.
            • polokokt Re: Problemy z bramka sms PLUSA 24.05.03, 23:06
              czesc
              No wiec to jest tak ze pewnie cala Twoja siec (i wszystkie kompy w tej sieci
              telewizyjnej do ktorej jestes podpiety/ta) jest widziana jako jeden komp(w
              duzym uproszeczniu i łopatologicznie). I teraz albo zdazysz danego dnia wyslac
              sms-y albo nie(i ktos wysle przed Toba z Twojej sieci osiedlowej). Ja mam tak
              ze u mnie w szkole na kilkaset kompow tez jest ten limit 12 sms-ow i rano o 8
              jeszcze czasem mozna zdazyc wyslac sms-a a o 9 to juz mozna zapomniec o
              wyslaniu czegokolwiek.
              Pozdrawiam
              • stratoos Re: Problemy z bramka sms PLUSA 24.05.03, 23:23
                polokokt napisał:

> sms-y albo nie(i ktos wysle przed Toba z Twojej sieci osiedlowej). Ja mam tak
                > ze u mnie w szkole na kilkaset kompow tez jest ten limit 12 sms-ow i rano o 8

mam jeden z okolo tysiaca wew. adresow w sieci z kablowki. Szkoda slow...
                • Gość: kapucyn Re: Problemy z bramka sms PLUSA IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.12.* 25.05.03, 11:28
                  Witka, Na wstepie wielkie dzienx sa zainteresowanie tematem. Czytanie wpisow w
                  forum po czesci pozwala mi rozladowac wkur... po kolejnej nieudanej probie
                  wyslania smsa z bramki. Co do wypowiedzi polokokta, jest w tym jakas logika,
                  ale chyba to nie o to chodzi. Otoz w moim mieszkaniu sa dwa kompy podlaczone
                  do modemu. Modem, ktory rozprowadza siec kablowa daje opcje podlaczenia dwoch
                  lub wiecej kompow, jeden przez port USB, a drugi (lub) wiecej przez kabel
                  sieciowy. I sprawa wyglada tak, ze nie moge wysylac smsow z komputera
                  podlaczonego przez USB, a ten drugi komp, podlaczony przez karte sieciowa jest
                  OK. Wiec do ch... nie wiem o co tu chodzi. Ale najgorsze jest to, ze
                  smsmajster z bramki plusa szcza na to cieplym moczem i nie odpisuje na moje
                  maile w tej sprawie. I wyglada na to, ze juz tego problemu nie rozwiaze.
                  Dzieki jeszcze raz za zaiteresowanie i wpisy. Pozdrawiam.
                  • Gość: kapucyn Re: Problemy z bramka sms PLUSA IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.12.* 25.05.03, 11:47
                    Witam ponownie. Musialem jeszcze sie podzielic dobra dla mnie nowina. Okazalo
                    sie, ze dochodza smsy wysylane z innych niz bramka "oryginalna" plusa bramek
                    sms. Miedzy innymi bramka ze strony Radomskiej Grupy MTB:). Inna ciekawa
                    bramka z mozliwoscia wysylania wiadomosci na GG sms.inspiracja.com
                    Pozdrawiam serdecznie wszystkich:) Uratowani jestesmy...uratowani!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka