Dodaj do ulubionych

Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo złamał

14.05.07, 00:15

Sęk w tym, że na filmie James Randi opowiada, jak zdemaskował Gellera i innego
cudotwórcę. Zawiera fragmenty występów izraelskiego magika - z 14 minut filmu
3 sekundy rzeczywiście są własnością firmy Explorologist Ltd.

Własnością? Może i tak, ale na zasadzie cytatu. Jeżeli cytat jest wierny,
stosunkowo krótki i zaznaczony, jako cytat, to domaganie się tu jakiś praw
autorskich jest nieporozumieniem.

Obserwuj wątek
    • kaa-ann-roo Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo złamał 14.05.07, 09:34
      Myślałam, że mowa o tym polskim "śpiewającym" magiku z youtube ^_^
      • Gość: mini Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:41
        że zwalcza swoich krytyków? to chyba z zaświatów, bo od siedmiu lat nie żyje
        • Gość: adam81w Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:10
          zyje zyje nie klam.
    • Gość: adam81w glupi frajer oszukiwal naiwnych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:06
      brawo lem
    • Gość: ecup2012.pl Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.07, 10:09
      A propos zginania to niezłe zgięcie zrobili Polacy i Ukraińcy robiąc plagiat
      reklamy apple w filmie promującym kandydature do Euro 2012

wszystko o EURO 2012
      • Gość: sysstem [...] IP: 62.29.253.* 14.05.07, 10:12
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Baton Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł IP: 212.160.172.* 14.05.07, 10:19
        Czyżby? A znasz wyrok jakiegokolwiek sądu orzekający, że Polacy i Ukraińcy
        popełnili plagiat prezentacj na EURO 2012? Jeśli nie to wstrzymaj się z
        wypowiedziami do czasu kiedy pojawi się takowe orzeczenie....
    • Gość: Izrael Warszawski Polski antysemityzm IP: 212.160.172.* 14.05.07, 10:15
      Ten tekst jak i działalność EFF są inspirowane tradycyjnym antysemityzmem,
      który Polacy wysysają z mlekiem matki. Jak można sugerować, że Izraelczyk jest
      oszustem? Enuncjacje zawarte w tym polsko/aryjsko/ katolicko/szowinistycznym
      tekścidle winny być ścigane z urżedu jak też liczne elementy homofobiczne i
      antyfeministyczne.
      • s0ber Re: Polski antysemityzm 14.05.07, 11:30
        Gość portalu: Izrael Warszawski napisał(a):

> Ten tekst jak i działalność EFF są inspirowane tradycyjnym antysemityzmem,
        > który Polacy wysysają z mlekiem matki. Jak można sugerować, że Izraelczyk jest
        >
        > oszustem? Enuncjacje zawarte w tym polsko/aryjsko/ katolicko/szowinistycznym
        > tekścidle winny być ścigane z urżedu jak też liczne elementy homofobiczne i
        > antyfeministyczne.

Przecież nikt nie oskarżał Gellera o to, że jest oszustem, tylko dlatego, że
        pochodzi z Izraela, taki argument jest absurdalny. Po prostu zostało dobitnie
        udowodnione to, że koleś stosuje zwykłe sztuczki i żadne siły nadnaturalne mu w
        tym nie pomagają, bo ich zwyczajnie nie ma. I on dobrze o tym wie. I jestem
        pewien, że gdyby dostał propozycję wystąpienia w programie TV wraz z Randim, to
        prędzej narobiłby w gacie ze strachu niż podjął wyzwanie. A nawet jeśli by się
        odważył, to albo znów by się tłumaczył, że jakieś złe fluidy czy inne nie
        wiadomo co przeszkadza mu w zginaniu sztućców. Ja też mogę powiedzieć, że umiem
        np. przechodzić przez ściany. A jak mnie ktoś poprosi o demonstrację, to powiem,
        że ciśnienie jest nieodpowiednie albo że przez taką a taką ścianę nie można
        przechodzić, albo że ktoś emanuje złą aurą, albo że na jakiś czas jakieś boskie
        istoty odebrały mi moc, albo że nie mogę się tym publicznie chwalić, przecież
        takich wykrętów mogę wymyślić setki! Wymyślanie niestworzonych rzeczy, które
        przyjmuje się "na wiarę" jest bardzo łatwe, bo nie trzeba ich udowadniać. Stąd
        chociażby biorą się wszystkie religie i seksty, bo ludzie wierzą w coś, czego
        nikt nie widział, nikt nie słyszał i nikt nie udowodnił, że to jest. Dla mnie to
        czysty nonsens! Ciekawe co by było, jakby inżynierowie kierując się przeczuciem,
        wahadełkami czy wskazaniami jasnowidzów budowali mosty np.? Bo po co badać
        wytrzymałość stali, jak można ją "wyczuć", dowiedzieć się tego z pomocą boskich
        sił. Powtarzam: Absurd i nonsens!
        • Gość: Izrael Warszawski Re: Polski antysemityzm IP: 212.160.172.* 14.05.07, 13:06
          > Przecież nikt nie oskarżał Gellera o to, że jest oszustem, tylko dlatego, że
          > pochodzi z Izraela, taki argument jest absurdalny.
          Na odwrót - posądzanie kogokolwiek z Izraela o oszustwo jest z definicji
          antysemickie. Mel Gibson już się o tym przekonał, przekona się o tym także
          autor tego filmiku, artykułu i ci co nie wierzą w wyginanie łyżeczek przez
          Gellera.....
      • Gość: mad Re: Polski antysemityzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:05
        Ty chyba jakiś nienormalny jesteś!
        Masz nieźle sprany mózg.
        • Gość: Izrael Warszawski Re: Polski antysemityzm IP: 212.160.172.* 14.05.07, 13:01
          Jak śmiesz tak mówić, rasisto. Każda negatywna ocena jekiegokolwiek z Synów
          Izraela to antysemityzm podszyty polskim katolicyzmem.
          • Gość: xxx Re: Polski antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:39
            A co jest złego w antysemityzmie ?
            • Gość: Izrael Warszawski Re: Polski antysemityzm IP: 212.160.172.* 14.05.07, 16:09
              Jak to co? Antypolonizm, antyamerykanizm, rusofobia itp. są zawsze oparte na
              racjonalnych przesłankach. Mówiąc o przewinach przedstawicieli ww. grup
              etnicznych dokonuje się ich rzeczowej oceny. Natomiast każda ocena negatywna
              Izraelitów ma rasistowski charakter.
              • Gość: xxx Re: Polski antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:18

Kogoś trzeba nienawidzieć.
                Padło na żydów.

Prawo dżungli.
              • Gość: Poncjusz Piłat Re: Polski antysemityzm IP: *.mikolow.net 14.05.07, 21:18
                O przepraszam, zrównywanie katolicyzmu z antysemityzmem, tylko dlatego, że ktoś
                podważa wiarygodność żyda jest nadużyciem.

Przecież kościół katolicki firmuje swoim autorytetem, że sztuczki innego żyda,
                nie mniej spektakularne niż te Uri Gellera są cudami. Kto inny jak nie
                katolicy, stał by murem za żydem który twierdził że zmartchwywsał itp.?

Hola hola panie Warszawski.

• Gość: Mancur Olson Brak kumania IP: 212.160.172.* 15.05.07, 10:55
                  Chyba wiem o co chodzi koledze podpisującemu się jako Izrael Warszawski:-)
                  Dyskutanci okazali się mało spostrzegawczy i nie skumali w czym rzecz..... :-)
    • Gość: d Magnesik -> 1:19 IP: 81.190.124.* 14.05.07, 10:17
      Dla tych ktorzy wierza takim kolesiom - na drugim video - ok. 1:19 widac jak
      koles cos grzebie przy wlosach a potem naklada na lewy kciuk. Magnesik?
    • gromit123 najbardziej fascynujace jest to ze .... 14.05.07, 11:16
      ...trzeba roznym medrcom udowadniac iz.... cuda nie istnieja. To jest najwieksza
      magia.
    • Gość: t Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł IP: 217.8.178.* 14.05.07, 12:06
      I fuckin' hate Uri Geller
      youtube.com/watch?v=TuILbHlpljA
    • te_rence Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo złamał 14.05.07, 14:17
      Brawo dla Lema!
      O ludzka naiwności!
    • Gość: Jaca Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 23:23
      Czytałem już o tym troche, tutaj mozna znalezc dokladniejsze info jesli kogos to
      zainteresowalo : tiny.pl/dsg2
      • unhappy Re: Może i zgina łyżeczki siłą woli, ale prawo zł 15.05.07, 00:40
        Gość portalu: Jaca napisał(a):

> Czytałem już o tym troche, tutaj mozna znalezc dokladniejsze info jesli kogos t
        > o
        > zainteresowalo : tiny.pl/dsg2

Raczej nie klikajcie w link, który podał ten cieć :D albo sobie najpierw
        sprawdźcie na co się rozwija... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka