Dodaj do ulubionych

problem ze znalezieniem adresu www.

24.07.03, 18:22
perso.wanadoo.fr/polhotel.fr/
to adres strony (bynajmniej nie chce robic reklamy ) ale zostal wprowadzony
do www. poltora m-ca temu. Problem w tym, iz szukajac tego hotelu poprzez
wyszukiwarki polskie czy francuskie nie ma mocnych, zeby go odkryc w sieci.
I inna rzecz, dlaczego po www. podano << perso.wanadoo >>, a nie
bezposrednio adres ?
byc moze to haslo przed adresem, powoduje, ze nie mozna znalesc tegoz hotelu
poprzez jakiekolwiek wyszukiwarki z wyjatkiem tej wanadoo ?

bede wdzieczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: problem ze znalezieniem adresu www. IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 19:24
      Dla mnie sprawa jest prosta. Pol-hotel to nazwa hotelu /lub sieci hoteli/, zaś
      wanadoo.fr to domena, na której została umieszczona ta strona. Wyraz "perso" to
      prawdopodobnie skrót słowa "personal". Oznacza to,że strona ta umieszczona jest
      na serwerze wanadoo.fr , a raczej w jego części przeznaczonej dla stron
      domowych.
    • Gość: kk P.S: problem ze znalezieniem adresu www. IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 19:53
      Poza tym masz rację, trudno jest tę stronę znaleźć wyszukiwarką. Przynajmniej
      tymi którymi próbowałem, wynik negatywny. Nic dziwnego. Strona, to szumna nazwa
      na wyrost. Podejrzyj sobie jej źródło. Zrobiona Front Pagem, sekcja head
      praktycznie nie istnieje. Jedno słowo kluczowe "fr" to stanowczo zbyt mało, na
      dodatek prawdopodobnie nie została zgłoszona do indeksacji jakiejkolwiek
      wyszukiwarki. Jako kodowania użuto windows-1252, dlatego też w zdaniach
      pisanych w jęz. polskim brak naszych ogonków. Podsumowując, przyjemna dla oka
      stronka, zrobiona przez amatora mającego dobre chęci.
      • fanfaron Re: P.S: problem ze znalezieniem adresu www. 24.07.03, 20:29
        kk nawet nie wiesz jak mi pomogles! ta stronka to reklamowka znajomego,
        poniewaz On niestety z informatyka na bakier, a ja na robieniu stronek sie nic
        a nic nie znam, stad te wszystkie obawy!
        na poczatku dostalem tylko nazwe polhotel i powiedzial ze powinienem znalesc w
        necie; szukalem bez skutku. podal mi nazwe kompletna (jak wyzej) i coz mnie
        zaskoczylo? nazwa strona domowa?! przeciez to nie blog. ani zdjecia rodzinne!
        to byloby wrecz zaskakujace zobaczyc np.
        www.strona domowa.Mariott.pl (??)

jesli macie inne wiadomosci do podania chetnie skorzystam, gdyz jest
        prawdopodobienstwo spapranej roboty, za ktora musi 'slono' placic serverowi
        wanadoo.

• Gość: kk Re: P.S: problem ze znalezieniem adresu www. IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 22:02
          fanfaron napisał:

> kk nawet nie wiesz jak mi pomogles! ta stronka to reklamowka znajomego,
          > poniewaz On niestety z informatyka na bakier, a ja na robieniu stronek sie
          nic
          > a nic nie znam, stad te wszystkie obawy!
          > na poczatku dostalem tylko nazwe polhotel i powiedzial ze powinienem znalesc
          w
          > necie; szukalem bez skutku. podal mi nazwe kompletna (jak wyzej) i coz mnie
          > zaskoczylo? nazwa strona domowa?! przeciez to nie blog. ani zdjecia rodzinne!
          > to byloby wrecz zaskakujace zobaczyc np.
          > www.strona domowa.Mariott.pl (??)
          >
          > jesli macie inne wiadomosci do podania chetnie skorzystam, gdyz jest
          > prawdopodobienstwo spapranej roboty, za ktora musi 'slono' placic serverowi
          > wanadoo.

Hey. Może odrobinę uściśle poprzednią wypowiedź. Nie tyle domowa, co osobista,
          prywatna. Zresztą zobacz jak to określa słownik ang-pol :-)
          Serio Twój kumpel płaci za umieszczenie tej strony na tym serwerze??? Musisz
          wiedzieć, że tak małą stronkę można śmiało umieścić na serwerze darmowym.
          Polecam np. interię, yahoo czy też angelfire.com Są dosłownie tysiące
          darmowych serwerów. Najczęściej mają ograniczenia dotyczące wielkości konta,
          zazwyczaj od 5 do 12 mb. Tak mała stronka jak ta może mieć około 2-3 mb.
          Wyświetlają się też popupsy, czyli dodatkowe okienka z reklamami, ale to nie
          jest problem. Co do adresu strony jaki się otrzymuje, należy skorzystać z
          możliwości zrobienia aliasu. Ja np. zazwyczaj korzystam z uprzejmości prv.pl
          I tak, przykładowo, do strony demox.w.interia.pl - niezbyt przyjaznego
          jak widzisz, mam alias www.40mm.prv.pl /sorry za reklamę :-)/.Chodzi dokładnie
          o tę samą stronę. Co do Twojego kumpla, to ma poczucie estetyki. Podoba mi się
          dobór barw, chociaż ja np. świadomie z nich rezygnuję by strony ładowały się
          szybciej. Jeśli posiedzi troszkę w tym temacie, będzie miał fajne efekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka