Dodaj do ulubionych

10 alternatyw dla Windows

• keczfry2 10 alternatyw dla Windows 22.11.08, 22:24
      Mam dwa macbooki, jednego laptopa z ubuntu i jednego z windowsem. Macbooki i
      ubuntu niestety ale to jedno gó.... Pracować daje się tylko na windowsie.
      • von.g Re: 10 alternatyw dla Windows 22.11.08, 23:02
        to po co kupiłeś tego drugiego maca? Po pierwszym nie wiedziałeś ,że się na nim
        pracować nie da? coś kręcisz
    • Gość: maniak 10 alternatyw dla Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 22:29
      A ja bym chciał, żeby wydawca / redaktor / autor szybciutko poprawił tytuł. Dziękuję.
    • Gość: mario only Fedora or MAC OS IP: *.stk.vectranet.pl 22.11.08, 22:37
      mam już dość windowsa
    • Gość: WindowsManiak Uwielbiam Windows IP: *.157.31.78.cable.morena.jarsat.pl 22.11.08, 22:50
      Jest wspaniały. Widziałem UBINTU 10.8, ale siara. Trzeba miec nie pokoleji w
      glowie aby tego urzywac.
      • von.g Re: Uwielbiam Windows 22.11.08, 22:59
        Wow podziwiam widziałeś wersje ubuntu z 2010 roku :) Dużo zmian?

A tak poważnie , ja używam 8.04 i nie mam niepokolei w glowie
        • Gość: WindowsManiak Re: Uwielbiam Windows IP: *.157.31.78.cable.morena.jarsat.pl 22.11.08, 23:03
          haha, celowo zmieniłem numer wersji, zawsze się ktoś na to złapie ;)))) Nie
          sądze, że w wersji 10.8 coś się zmieni. Może Ubintu będzie jeszcze bardziej
          darmowy. Przecież to podstawowa cecha linuksa.
          • von.g Re: Uwielbiam Windows 22.11.08, 23:21
            Zawsze wymyślasz i przekręcasz fakty w dyskusji w nadzieji , że ktoś się złapie?
            Akurat nie cena jest podstawową cecha linuxa (są też płatne dystrybujce).
            Powodzenia w czekaniu 7 lat na windows 7
            • Gość: Hmmm Re: Uwielbiam Windows IP: *.acn.waw.pl 22.11.08, 23:46
              > Powodzenia w czekaniu 7 lat na windows 7

Windows 7 zapewne wyjdzie szybciej niż linux zdobędzie 7% rynku desktopów.
              Powodzenia w czekaniu na 7%.
              • von.g Re: Uwielbiam Windows 22.11.08, 23:50
                Niespecjalnie czekam na ten moment. Ja używam systemu jaki mi pasuje a nie
                dlatego ,że wiekszość tego używa
                • Gość: Hmmm Re: Uwielbiam Windows IP: *.acn.waw.pl 23.11.08, 01:28
                  Ja też nie czekam na moment kiedy linux będzie miał 7% bo aż tyle nie będę żył.
                  Też używam systemu, który potrzebuję ...
                  • von.g Re: Uwielbiam Windows 23.11.08, 08:41
                    Heh spoko , możesz się zdziwić jak krótko pożyjesz. Świat IT się zmienia , żadna
                    firma nie bedzie wstanie utrzymać monopolu , poprostu użytkowników robi się
                    więcej a każdy ma jakieś swoje wymagania.
      • Gość: julk Re: Uwielbiam Windows IP: *.acn.waw.pl 22.11.08, 23:23
        żeby uRZywać, rzeczywiście trzeba mieć nie pokoleJI w głowie. A raczej nie po
        kolei. Brawo uRZytkowniku. Twoja przeglądarka jest tak cienka, że nawet nie
        dostarcza spell check'a.
      • Gość: TH Re: Uwielbiam Windows IP: *.toya.net.pl 23.11.08, 09:20
        Ja używam od wersji 7.04 i po prostu zakochałem się w ubuntu.
    • Gość: gość portalu 10 alternatyw dla Windows IP: *.hitech-net.pl 22.11.08, 22:56
      www.putfile.com/Amiga ^_^
    • Gość: Kaczus (Tomek) 10 alternatyw dla Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 23:41
      Opis systemu MorphOS jest powalający... Ale czego sie spodziewac. Niestety od dluzszego czasu poziom artykulow na GW leci po rowni pochylej...
    • Gość: Kaczus (Tomek) Morphos... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 23:42
      Opis systemu jest powalający. Coz jakosc artykulow na GW od dluzszego czasu leci po rowni pochylej...
      • goatlord Re: Morphos... 23.11.08, 00:48
        Nie wspominajac juz o poziomie dyskusji...
        • Gość: Ktoś Re: Morphos... IP: *.acn.waw.pl 23.11.08, 01:29
          > Nie wspominajac juz o poziomie dyskusji...

No cóż - jak jest temat Windows to od razu można się spodziewać setki linuxowych
          trolli ... taki life. Ale ... psy szczekają a karawana jedzie dalej ....
    • 36adam 10 alternatyw dla Windows 23.11.08, 02:23

Tylko Windows i ewentualnie mac - na reszcie nie da się normalnie pracować.
      ale niektórzy lubią sobie utrudniać zycie

-------
      parkiety
      przedszkole warszawa
      • Gość: wardi Re: 10 alternatyw dla Windows IP: *.pam.szczecin.pl 23.11.08, 02:39
        Winshit jest dla komputerowych idiotow...
    • rabbinhood 98% w to wątpię, raczej 80-90 23.11.08, 08:41
      Znam mnóstwo ludzi używających Ubuntu, jednak mają go razem z Windowsem, też na początku tak robiłem zanim całkiem odpuściłem sobie windę.Nie sądzę aby byli wykazani jako uzytkownicy Linuksa/Ubuntu. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że mając dwa systemy równocześnie prędkość działania była gorsza niż samego Linuksa. Jestem zadowolony, i wygląda na to że koszty oprogramowania na następne kryzysowe lata mam równe zero :-)
      • nroht Re: 98% w to wątpię, raczej 80-90 23.11.08, 09:42
        hehehe zero oprogramowania to i zero kosztów ;)
        • Gość: nroht_zazenowany Re: 98% w to wątpię, raczej 80-90 IP: *.chello.pl 23.11.08, 21:07
          hehe 98% programów i 98% problemów
    • Gość: ox Wyprobowalem ReactOSa IP: *.static.hnet.pl 23.11.08, 09:55
      i jednak zostane przy Windows w domu i przy Linuksie w pracy. Mam duzo
      szacunku dla tworcow tych systemow, ale do codziennego uzytku sa zbyt
      niestabilne i zbyt niekompatybilne z reszta swiata.
    • Gość: Gupi Znowu! Zwariować można IP: *.net 23.11.08, 10:20
      Czemu ZAWSZE tego typu artykuły wywołują lawinę komentarzy: "mój OS jest
      lepszy niż twój OS", "wojna linux-windows będzie wygrana przez nas!", "Got mit
      uns!"
      Nigdy nie rozumiem dlaczego niegłupi ludzie - inżynierowie, programiści,
      informatycy - mają ochotę się kłócić o to.

A CO TO ZMIENIA JAKIEGO OS UŻYWASZ - JAK CI DZIAŁA TO NIE RUSZAJ.
      albo - jak działa to naprawiaj dotąd, aż przestanie.

Spokoju życzę i pogody ducha.

Gupi
      • Gość: Wzdymacz Re: Znowu! Zwariować można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:23
        Słusznie prawisz. W sumie to jednak zabawne, jak się windziarze z linuchowcami kłócą
        o pierdoły, miast poznać pozostałe wymienione alternatywy. Czas sobie zadać pytanie
        jakie zadania stawiamy przed systemem operacyjnym. Ludzie są dzisiaj tak
        przyzwyczajenie do produktów giganta z Redmont, że po prostu nie wyobrażają sobie
        że system nie musi bootować się w 2 minuty, że każdorazowo po jego odpaleniu
        pierwszą czynnością jest aktualizacja oprogramowania antywirusowego, że bez
        minimum 1GB pamięci nie ma w ogóle sensu włączać komputera itp. Linux
        rozpieszczony rozdętą konkurencją ze strony MS, też niestety coraz mniej zwraca
        uwagę na zasobożerność. A przecież można odpalić system w kilka sekund, nie
        potrzeba martwić się o pamięć, czy inne zasoby, które są zżerane przez inne systemy
        pod pretekstem bezpieczeństwa, gdyż twórcy wirusów czy trojanów, po prostu omijają
        systemy niszowe. Takim systemem jest np. AmigaOS, który cały czas zachowuje
        najlepsze cechy od czasów Commodore, a jednocześnie ciągle jest dostosowany do
        obecnych standardów. Najnowsza wersja 4.1 z września, bootuje się na sprzęcie z
        prockiem 533Mhz poniżej 10 sekund. Pokażcie mi najszybszego peceta świata, ile
        czasu na nim uruchamia się Vista czy Debian.
        Więcej o zaletach AmigaOS, tu: www.exec.pl
    • Gość: Kaziu 10 alternatyw dla Windows IP: *.dolsat.pl 24.11.08, 08:36
      Artykuł - DNO. Pełno błędów i nieścisłości.
      • goatlord Re: 10 alternatyw dla Windows 24.11.08, 16:39
        Bo stworzyl go pismak a nie informatyk. Dawno nie czytalem tak pobieznego i pelnego bledow i niescislosci artykulu. Az wsyd ze ktos go zamiescil... Widac ze autor nie ma bladego pojecia o opisywanych systemach, a o AmigaOS/Morphos juz szczegolnie...
    • Gość: Groudi 10 alternatyw dla Windows IP: *.trit.net 26.11.08, 02:24
      W dalszym ciągu nie poradzimy sobie bez OSów od Microsoftu. Ta firma nie jest aż
      taka zła. Wspierają młody biznes. Chociażby poprzez obniżkę swojego
      oprogramowania. Office Small Business 2007 kosztuje teraz z 645 zł.
    • marek.lipski 10 i wiecej alternatyw dla kochanego Windows. 16.06.09, 13:59
      Tytul artykulu sugeruje tylko systemy dla prywatnych
      uzytkownikow.Microsoft udoskonala swoj pc systemy,tak aby kazdy z nas
      mial szanse.Ale Konkurencja nie spi i bardzo dobrze.Tym lepiej dla
      nas.#PC,komputery to nie wszystko.Systemy sa uzywane do maszyn,urzadzen
      elektronicznych,satelit,rakiet,komorek,routerow i tak dalej.Gigantyczne
      mozliwosci i opcje.Rowniez dla prywatnych osob.
      Podaje link,do listy systemow.Nie mialem czasu na przetlumaczenie.
      de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Betriebssysteme
      • bajki.si23 Re: 10 i wiecej alternatyw dla kochanego Windows 26.11.15, 20:04
        Windows 10 oprócz szpiegowania odinstalowuje też aplikacje bez zgody użytkownika!
        si23.pl/ciekawe-w-sieci/windows-10-z-aktualizacj%C4%85-threshold-2-usuwa-aplikacje-bez-zgody-u%C5%BCytkownika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka