Dodaj do ulubionych

Vodafone przejmie Plusa?

03.05.09, 08:45
a mnie to wali hehe
Obserwuj wątek
    • Gość: Milaszek Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 08:50
      Z pewnością proeuropejski i proniemiecki rząd Tuske będzie
      zadowolony, że z polskiego krajobrazu znikają polskie firmy. Już
      niedługo Polacy będą się musieli nauczyć "oryginalnej " wymowy "r"
      prezentowanej przez Donalda i jego poplecznicę Gronkiewicz Walc
      • Gość: sprzedawc pisuarow Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 10:26
        slabe pisiorze - 1/10
        • tetlian Super 03.05.09, 10:48
          Powstanie kolejna europejska sieć. Globalizacja idzie pełną parą. To przejęcie
          to bardzo dobry pomysł.
          • Gość: ja Re: Super IP: 195.90.102.* 03.05.09, 11:01
            Europejska? Może tak jak orange :/ Europejską byłoby wtedy gdybym za taką samą
            cenę mogła zadzwonić do kolegi w Krakowie który jest w orange i powiedzmy w
            Berlinie. A tak mamy niby tą samą sieć, a jakoś roaming ciągle istnieje :/
            • tetlian Re: Super 03.05.09, 11:47
              No ten roaming powinni w końcu zlikwidować. Ceny także przydałoby się
              ujednolicić. Może za ileś lat w końcu to nastąpi. Na razie w miarę jednolite
              ceny są na Skype. Oby sieci komórkowe zaczęły brać z tego przykład.
              • Gość: berger Re: Super IP: *.chello.pl 03.05.09, 11:57
                Może i jednolite, ale np ze skype na komórki stawka wynosi ok 1 zł/min...to już
                np w takim neofonie masz ok 30 gr.

• Gość: asd bedziemy placic rachunki niemcom, francuzom, bryty IP: *.chello.pl 03.05.09, 12:40
                brytyjczykom, nie bedzie polskich sieci
                • tetlian Re: bedziemy placic rachunki niemcom, francuzom, 03.05.09, 13:01
                  I w jakiś sposób pogorszy to Twoje życie? Czy jakość połączeń będzie gorsza? A
                  może numer będzie się wykręcało w inny sposób?
                  • Gość: klient Jakość na pewno będzie gorsza. IP: *.centertel.pl 03.05.09, 14:35
                    Nie mam wątpliwości, że jakość będzie gorsza, bo obsługując klientów Vodafone
                    często widzę, jak zawodna jest technologia tej firmy. Najgorsze, że dawno
                    rozpoznane i zdefiniowane problemy techniczne nie są usuwane.
                    • tetlian Re: Jakość na pewno będzie gorsza. 03.05.09, 14:56
                      W Plusie nie ma problemów, wiec może wykorzystają ich rozwiązania.
                      • Gość: klient Re: Jakość na pewno będzie gorsza. IP: *.centertel.pl 03.05.09, 15:21
                        Gdyby niemiec zmienił swoją mentalność, przestałby być niemcem - to znaczy, nie
                        miej złudzeń.
                  • Gość: pisman ____ Durni wyborcy PO !!! ____ IP: *.radom.vectranet.pl 03.05.09, 22:26
                    Tylko dla durnych wyborcow PO 2+2!=4.

Tylko dla durnych wyborcow PO nie ma znaczenia, czy zysk zostaje w Polsce czy
                    wyjezdza za granice.

Tylko dla durnych wyborcow PO nie ma znaczenia, czy na czyms zarabiaja Polacy
                    czy Niemcy.
                    • Gość: gość Re: ____ Durni wyborcy PO !!! ____ IP: *.komster.pl 03.05.09, 22:59
                      pachołku rydzykowy. zaczanij starać się o azyl w Korei Płn., tam
                      będziesz mieć wszystko pod dostatkiem;
                    • pawko13 Re: ____ Durni wyborcy PO !!! ____ 04.05.09, 01:51
                      myślałem że 2+2silnia=4 wiec w czym problem :P
              • wodni.k Re: Super 03.05.09, 15:02
                tetlian napisał:

> No ten roaming powinni w końcu zlikwidować.
                Dokładnie tak. Jeżeli jedna sieć to żadnego roamingu

> Ceny także przydałoby się ujednolicić.
                > Może za ileś lat w końcu to nastąpi.
                > Na razie w miarę jednolite ceny są na Skype.
                > Oby sieci komórkowe zaczęły brać z tego przykład.
                Oj tu uważałbym. Jak nam te ceny ujednolicą to możemy zacząć cienko
                piszczeć.
                No chyba, że ujednolica nam zarobki, ale jak w tamtym roku zarabiałem
                1000 Euro tak teraz ledwie 800.
                Generalnie nazwa sieci jest mi obojętna.
      • mbrzozka mielaszek? patriotyczny PIS 03.05.09, 12:57
        sprzedał IDEA francuskiemu ORANGE. I co Ty na to Milaszku?
      • Gość: daria Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 18:57
        ty deklu, a co ma jakikolwiek rząd do przejmowanej spółki? Czy to jest spółka
        państwowa, jak pko bp, gdzie większość udziałów ma skarb państwa? weź się
        ogarnij, poczytaj trochę zarządzanka, ekonomusi, coś o rynku i dopiero wal
        pościochy. :p
        • Gość: S Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.spray.net.pl 03.05.09, 22:05
          Wejdź na strony www.polkomtel.com.pl i sprawdź akcjonariat. A potem sprawdź kto
          jest właścicielem polskich udziałowców. Mała podpowiedź: Skarb Państwa
          (przynajmniej w większości udziałów).
      • pawko13 Re: Vodafone przejmie Plusa? 04.05.09, 01:48
        tiny.pl/zlvg
        o tak prosimy o to
    • Gość: gość Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.zax.pl 03.05.09, 08:59
      bo jestes powalony
    • Gość: a znowu bedzie wywóz kasy "Za logo"? IP: *.217.146.194.generacja.pl 03.05.09, 09:17
      znowu bedzie wywóz kasy "Za logo"?

Ktos powinien stanąć przed trybunałem
      za to że kase zarobioną na polskich klientach
      wywozi sie dla ratowania upadającego france telecom!
    • vipunia Vodafone przejmie Plusa? 03.05.09, 09:19
      Hmmm jako wieloletnia użytkowniczka Plusa jestem nawet ZA :)
      Przydałoby się tej firmie jakies odświeżenie hmmm no i jest szansa na
      międzynarodową sieć :)
    • Gość: :O Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 09:45
      to zatrzymaj ta informację dla siebie PRYMITYWIE
    • Gość: enskw Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: 62.69.213.* 03.05.09, 09:46
      minasz FTW!
    • Gość: brawo! Vodafone przejmie Plusa? IP: *.spray.net.pl 03.05.09, 09:48
      era= t-mobile
      ptk centertel i tpsa = france telecom
      plus=vodafone
      80% sektora bankowego w rękach zagranicznego kapitału
      panstwo polskie 3xbardziej zadłuzone niz za najgorszych czasów
      E.Gierka

brawo!
      • Gość: daro Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.chello.pl 03.05.09, 12:26
        Ale dziś udział kapitału zagranicznego jest czymś naturalnym, no chyba nie
        powiesz, że wolałbyś się cofnąć do czsów o których piszesz...
        • Gość: brawo Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.spray.net.pl 03.05.09, 12:49
          udział kapitału zagranicznego w rozdzimych przedsiebiorstwach jest
          ok ale nie znikowmy udzial polskiego kapitalu...
    • Gość: THX1138 Vodafone przejmie Plusa? I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:11
      Czekam na to przejęcie od dawna - wreszcie polska telefonia komórkowa miałaby szansę na dynamiczny rozwój. Przecież w Plusie nic już się nie dzieje - marka jest skandalicznie zarządzana. Opiera się w zaszdaie na wyrobach Nokii (przebrzmiałe i przestarzałe) i Motoroli (klapa już dawno przestała być w modzie). Nie znajdziedzie w Plusie żadnych nowości: Android, HTC, Treo czy nawet przereklamowany iPhone to w Plusie do tej pory czarna magia. Mam wrażenie, że polsy udziałowcy to głównie ludzie, którzy przypadkowo dostali się na stołki w KGHM, czy innym Kokso-kombinacie, stare capy dla których rozwój komórek zakończył się na Nokii 6310 i oni uważają, że to mistrzostwo świata. Polska do dzisiaj nie wprowadziła standardu Blackberry dla klientów indywidualnych. Jest szansa, że Vodafone zrobi z tej sieci markę przyjazną klientom. Miedź i koks zarabia na klientach krocie nie dając w zamian NIC. czekam na VODAFONE - im prędzej tym lepiej.
      • Gość: inzynier A co ty wiesz o telekomunikacji chłopku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:31
        O rozwoju tej dziedziny? Jesteś po pierwsze, wyalienowany z
        patriotyzmu, po drugie masz menalnośc niewolnika. Jak się mają
        odgnioty od chomonta? Pewnie nie czyjesz że bolą, anagażując się bez
        pamięci w demontażu Polski.
        • Gość: THX1138 Re: A co ty wiesz o telekomunikacji chłopku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:55
          Dla ciebie wiedza o techonolgiach telekomunikacyjnych sprowadza się tylko do rydzykowej bablaniny o sprzedaży naszych dóbr narodowych. A dla mnie jako klienta o wiele większe znaczenie ma dostęp do technologii, których polski operator nie zapewnia. Dlatego wolę bulić kasę międzynarodowemu operatorowi niż dwa razy tyle polskiemu, który ze mnie zdziera i niec w zamian nie daje. Tyle. A patriotyzm w tej kwestii? No cóż, upajaj się tym razem z Kaczyńskim, bo z prawdziwym patriotyzmem nic wspólnego to nie ma. Polski patriotyzm w biznesie przejawia się tym, że nasi pracdawcy przez lata wykorzystując bezrobocie przebierali w najlepszym dobytku jak w ulęgałkach i płącili głodowe racje, a jak im wszysycy wyjechali na Zachód to zaczęli płakać, że rujnuje się polski interese. W dupie mam polski interes.
          • Gość: inzynier Re: A co ty wiesz o telekomunikacji chłopku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:51
            Twoje wyznanie wystarcza do oceny, kim jesteś?
            Niewolnikiem kiełbasy. Czysty chlew i pełne koryto to zaledwie ideał
            wieprza!
            • Gość: THX1138 Re: A co ty wiesz o telekomunikacji chłopku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:57
              Jak widzę napasiony jesteś polityką z "Ministerstwa Prawdy" oszusta Rydzyka i braci, co ukradli księżyc i cztery lata Polsce. Żyj dalej w Matrixie...
              • Gość: brawo! Re: A co ty wiesz o telekomunikacji chłopku ? IP: *.spray.net.pl 03.05.09, 12:57
                do THX1138...
                bez zbędnych emocji-Plus niczym sie nie różni od pozostałych
                operatorów, ma dobre wyniki, oferty itd.
                Goroca prośba o nie nazywanie ludzi którzy zwrocili uwage na fakt ze
                Polska zostala rozparcelowana do Rydzyka itd. Sam od jakiegos czasu
                przygladam sie temu a do skrajnych ideologii mi daleko

pozdrawiem
                • Gość: THX1138 Re: A co ty wiesz o telekomunikacji chłopku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 13:44
                  Według mnie Plus różni się zasadniczo od innych operatorów - zwłaszcza ofertą telefonów, czy smartfonów, nie mówiąc o terminalach, których w ofercie nie ma w ogóle. Poza tym nadzwyczaj męczące i krótkowzroczne w Plusie jest to, że lepszy telefon może kupić przedstawiaciel jednososobowej firmy z abonamentem za 25 zeta od gościa, który zostawia im miesięcznie cztery stówy. A w sprzedaży udziałów Vodzie nie dostrzegam wyprzedaży majątku narodowego - dlaczego? A dlatego, że jest to naszą narodową domeną. Dopóki można ssać z polskiego cycka to rodzimi przedsiębiorcy robią to do oporu (rujnując firmy i ludzkie życiorysy), później sprzedają i nakręcają media, że sprzedaje się Polskę. Wybacz, ale po prostu mam to gdzieś. jak nie potrafimy zarządzać tym skrawkiem ziemi w miarę sensownie to znaczy, że hurtowo nadajemy się do rozbiorów. Polska to kraj ślepców nie wyciągających żadnych wniosków z historii. Za to dużo lamentu, krzyży i nonsensownych gadek. A ja chcę mieć sensowną ofertę za moje pieniądze - nieważne kto mi ją zapewni. Wiem jedno - orlenowsko-kokskowo-miedziowi naciągacze nie są w stanie sprostać moim w sumie skromnym wymaganiom. A więc mam ich w d...
        • Gość: Mario Rzygać mi się chce od patriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 16:20
          Nie mieszaj biznesu z patriotyzmem. Co ma prywatna firma do
          patriotyzmu? Własnie tacy patriotyczni idioci jak ty duszą i tłamszą
          ten kraj nie pozwalając mu się rozwinąć.
      • Gość: tyty Re: Vodafone przejmie Plusa? I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:56
        a ja Wam powiem, że pomimo, iż nie jestem zwolennikiem sprzedawania
        obecmu kapitałowi polskich firm to ta propozycja wydaje mi się
        kusząca.
        Kiedy widzę sposób zarządzania plusem jako spółką, zakusy polityków
        by ją nacjonalizować, uważam, że sprzedaż dla dużego
        międzynarodowego operatora może przynieść same plusy.
      • Gość: la Re: Vodafone przejmie Plusa? I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 19:00
        Gość portalu: THX1138 napisał(a):
        >> Czekam na to przejęcie od dawna

No Dzieciaku, pis wcisnął na prezesa Polkomtela niejakiego Glapińskiego. Łomało
        nie zmieniłem operatora... I Plus z każdym dniem tracił. Jedyne, co Plus ma
        teraz dobre to reklamy.
        Ok, nie oszukujmy się: Plus ma też najlepszy zasięg w pl.

Szczerze mówiąc, to ja żałuję, że 10 lat temu, kiedy Vodafon chciał kupić
        udziały, rząd aws zablokował tę transakcję. A miał jak to zrobić, bo wszyscy
        udziałowcy z polskiej strony są zależni od Min. Skarbu.
    • hugow Vodafone przejmie Plusa? 03.05.09, 10:24
      ale byloby super
      • Gość: bylem Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 10:50
        Mialem przez rok kontrakt z Vodafone i powiem szczerze, ze jesli
        standardy Vodafone zostana przeniesione do Plusa to wszyscy tylko na
        tym zyskamy.
        Kolejne mam nadzieje nadchodzace udogodnienia to:
        - do dwoch lat calkowite zniesienie oplat za roaming w EU (aktualnie
        dziala juz w sieciach "3" nie wazne czy jestesmy w ustrii, UK czy we
        Wloszech korzystamy z minut w abonamencie dzwoniac na terenie kraju w
        ktorym jestesmy)- zatem pozostale duze sieci europejskie (Orange,
        Vodafone, O2) tez beda musialy isc w tym kierunku aby zatrzymac coraz
        czesciej podrozujacych klientow
    • Gość: Były abonent. 2 lata w Plusie średnio rachunek 300zł m-c a oni.. IP: *.winn.cable.ntl.com 03.05.09, 10:49
      dzwonie do plusa i mówię że umowa mi się kończy i chciałbym jakis
      dobry telefon np.nokia n95 pani do mnie mówi 800 zł... a jak nie
      chce to proponuje mi telefon kondon za 1 zł PO PROSTU ZREZYGNOWAŁEM
      NATYCHMIAST Z PLUSA!
    • Gość: się ku... nażarli się ku... nażarli okradąc abonetów przez tyle lat IP: *.winn.cable.ntl.com 03.05.09, 10:53
      i tyle w temacie olać tych złodziei
      • Gość: ewewe Re: się ku... nażarli okradąc abonetów przez tyle IP: *.lexell.com.pl 03.05.09, 11:11
        To samo w innych polskich sieciach wielkiej trójcy :P n... dzwonię i pytam o
        Nokie 5800 lub E66.. w abonamencie za 60pln... a konsultant na to 1300pln.. a na
        allegro te same telefony (nowe) po 900zł... a play za e66 za 500 :P Mówię, że w
        play taniej a konsultant, że oni nie biorą kredytów... a co mnie to??
        • mbrzozka Vodafone sie wykosztuje... 03.05.09, 12:59
          to na dzień dobry podniesie ceny. W końcowym rozrachunku musi co najmniej zarobić
    • Gość: taka jest prawda Vodafone przejmie Plusa? IP: 80.185.176.* 03.05.09, 11:11
      POLSKA-POLACY traca POLSKIE FIRMY ...
      POMALU TRACIMY NIEPODLEGLOSC....
      • Gość: rozsądny Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.izacom.pl 03.05.09, 12:26
        Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno.
      • Gość: maniek Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 19:03
        taaa... a jak polskie firmy przejmują spółki zagraniczne, to niby jest ok? a
        może w innych krajach tez obarczają za to rządzących :D dobre, dobre.
      • Gość: tiaaa Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 19:06
        sralis pie...s
    • 4v Plus to dziadowska firma 03.05.09, 11:11
      Plus to niestety dziadowska firma. Bardzo konserwatywna. Nie zauważa zmian.
      Wystarczy spojrzeć na ich telefony. W najwyższym segmencie dominują Nokie. A
      gdzie Windows Mobile, jednoznacznie kojarzący się z biznesem? Gdzie te wszystkie
      HTC, czemu ich nie ma? Jest tylko jeden Samsung Omnia, nawet i780, lubianego w
      Play i Orange, nie zdołali wprowadzić.

Za to tandetne Nokie są, w dużych ilościach, często kupowane tak, że jeszcze 4
      lata później zalegały magazyny (nokia 6020) i trzeba było kłamać w reklamach
      (telefon z odtwarzaczem mp3) żeby się to choć spróbowało sprzedać.

Badziewna firma, badziewne telefony, badziewne usługi, o ile żałowałem Idei, mam
      mieszane uczucia w kwestii Ery, to w przypadku Plusa zdecydowanie kibicuje Vodzie.
      • Gość: THX1138 Re: Plus to dziadowska firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:44
        Dokładnie tak jak napisałeś. Plus zatrzymał się na etapie Nokii i Motoroli. Próbowali poprawić wizerunek "biznesowy" wprowadzając te Nokie (nwet nie wiem jaki to gó..no ma numer) z wymiarowymi klawiaturami. Ale to pro prostu straszny szajs, graty i tyle. Zostawiam tym szujom miesięcznie ok. 400 zeta (miech w miech), a oni ni mogą mi zaproponowac kompletnie niczego. W chwili obecnej Plus jest najgorszą marką telefoniczną na polskim rynku. Daleko w tyle za standardami, które od lat obowiązują w cywilizowanym świecie. Miałem u nich modem z bezprzewodowym internetem do mojego laptopa. Mniej więcej po roku, kiedy przestałem tego badziewia używać zaproponowałem - wrzućcie mi tę sieć do telefonu. Oni na to, że się nie da, że muszę używac w laptopie, a jak chcę w telefonie to muszę sobie kupić drugi abonament (i tak miałem dwa). Odpowiedziałem konsultantowi - OK. Zobaczymy za 12 miesięcy. Kiedy umowa się kończyła wydzwaniali do mnie dzień w dzień - na komórkę, na stacjonarny, e-maile. Ale pokazałem im wała. Dzień, w którym Vodafone połknie ten krytycznie źle zarządzany biznes Plusa będzie dniem szczęścia nie tylko dla tych, którzy siedzą w tej marnej sieci.
        • Gość: :-)))) Re: Plus to dziadowska firma IP: *.lublin.mm.pl 03.05.09, 16:18
          Racja-bo firmy 9nie ważne czy Polkomtel czy jakaś inna) nie istnieją po to żebyś
          był sczęsliwy tylko zeby mieć przychody a nie żebys ty chodził z głupim
          usmiechem na tawzry bo w kieszeni nosisz wypasioną komórkę za grosze.Rynek sie
          nasycił dopiero teraz i teraz bedą zmiany które ty pewnie odbierasz jako
          proklienckie.
          • Gość: THX1138 Re: Plus to dziadowska firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 18:14
            Cztaj uważnie koleżko. Nie chodzi o to, żebym za grosze mógł kupić jakiegoś smartfona, czy Blackberry, ale żeby Plus, czy jakikowliek inny operator wystawił ofertę z tego typu modelami, z której mógłbym skorzystać. Zresztą nie tylko ja. Do cholery chyba robi się jakieś badania, wobec klientów, którzy rokują do przejścia w klasę biznes. Ale nie, lepiej ich kusić badziewiem za złotówkę. I w ten sposób jeżeli o mnie chodzi Plus już stracił stówkę z abonamentu. Mnie się krzywda nie stała, Plusowi też nie, ale gdyby tak zrobiło z 1000 klientów to byłby już problem. W Berlinie jak wchodziłem w Vodę i zadeklarowałem abonament na poziomie 100 EUR to z miejsca otwarto dla mnie pełen wachlarz terminali i usług. Dlaczego? A dlatego, że zrozumieli natychmiast, że jest duża szansa że wrzucę im więcej niż te liche 100 EUR miesięcznie. I nie mylili się. W Polsce nadal Plus traktuje mnie po macoszemu. I vice versa.
    • Gość: fsd Jak sprszedadzą Plusa IP: 80.54.10.* 03.05.09, 11:25
      to się wynoszę do Play. Też nie polska sieć, ale przynamniej nie
      będzie zunifikowana z żadną zachodnia,
    • Gość: pablo Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:25
      od kilku lat są zainteresowani udziałami polkomtelu. oby doszło to do skutku.
      centertel na tym zyskał. plus prawdopodobnie stanie się jeszcze bardziej
      konkurencyjny dzięki tym zmianom.
    • Gość: Ash Vodafone przejmie Plusa? IP: *.oxfd.cable.ntl.com 03.05.09, 11:39
      Dobrze by bylo, ja w uk mam tel na abonament wlasnie w vodafonie i naprawde nie
      mam na co narzekac. Ktos pisal ze nadal bedzie roaming, ale np tutaj w vodafonie
      jest usluga ktora pozwala za granica korzystac z minut w abonamencie, jedynie
      placimy jednorazowo za kazde polaczenie bodajze 85pensow.
      Jak dla mnie taka zmiana byla by calkiem dobra.
    • Gość: zezzem Może PLUS przejmie Vodafone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:58
    • Gość: Eros Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 12:01
      Mam nadzieje ze przez to oferta Plusa się nie pogorszy. Era i Orange rządzą
      zachodnie firmy i wypompowują z nich co roku mld euro. Nie ma nic za darmo.
      Przez to Orange i Era są drogimi sieciami. Poza tym taka Era swoich dilerów
      też mocno piłuje każąc przy otwarciu sklepu kupować wszystko z niemieckich
      fabryk. Sam pracuje dla Ery a mam telefon w Plusie. I wiem ze Plus daje lepsza
      ofertę i ma lepszą jakość usług! Poza tym Plus nie wciska ludziom do każdej
      umowy usług typu prenumeraty i subskrypcje które są k... drogie i bezsensu!
    • Gość: C Vodafone przejmie Plusa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.09, 12:26
      Orange nie wykupił udziałów w Idei. Właścicielem Centertela jest TP, którego
      właścicielem jest France Telecom. Od dziennikarzy wymagałbym rzetelności a nie
      pisania głupot.
    • Gość: Tomek Vodafone przejmie Plusa? IP: *.218.38.84.otvk.pl 03.05.09, 12:27
      Cała rodzinka i ja od zawsze w Plusie byłem i jakoś się
      przyzwyczaiłem do tej sieci... ale trzeba się zgodzić, że Plus ma
      chyba jedna z najgorszych ofert na rynku, jesli przejęcie doszło by
      do skutku myślę że moglibyśmy liczyć na poprawe sytuacji.
      • Gość: THX1138 Re: Vodafone przejmie Plusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 12:43
        Ja też tkwie w tej sieci od wielu lat, ale staram się nie udupiać biorąc od nich te badziewne telefoniki dobre dla gimnazjalistów. Trzymam ich na dystans przedłużając umowę tylko o rok z nadzieją od kilku lat, że Voda ich przejmie. I jak sądzę dni Plusa są już policzone. Niech żyje Vodafone!
    • stix Zakazać tej sprzedaży. 03.05.09, 14:02
      W Polsce muszą dominować polskie firmy.
    • Gość: klient Plus działa znacznie lepiej od VF. IP: *.centertel.pl 03.05.09, 14:31
      W Warszawie jest Call Center firmy Vodafone, które obsługuje niemieckojęzycznych
      klientów tej firmy. Stąd wiadomo, że w porównaniu z Plusem systemy informatyczne
      VF to dno. Naprawdę, bardzo często systemy się wieszają, do tego przy zmianie
      taryfy zmieniają się opcje, a klient nawet nie wie, że te opcje mu się
      zmieniają. Cuda i wianki :).
      W dodatku podczas wizytacji jest zalecenie, aby nie mówić po polsku, lecz tylko
      po niemiecku, bo Vodafone nie życzy sobie, żeby ktoś mówił po polsku. Zatem,
      pracownicy Plusa, miłej nauki bratniego języka :). Ciekawe, czy w waszych,
      znajdujących się po sąsiedzku budynkach, również będą wisieć niemieckie flagi?
      Ale za to pomalują wam wszystko na biało i czerwono :).
    • frank1957 Vodafone przejmie Plusa? 03.05.09, 14:56
      juz 3 lata temu, gdy łączyłeś się z obsługa klienta vodafone w anglii i
      wybierałes opcje językowa - polską - odzywał się polski przedstawiciel plus
      gsm, nihil novi sub sole!
    • adelix82 Simplus 03.05.09, 15:11
      Moja sytuacja jest nieco inna gdyż używam Simplusa. Do niedawna nie narzekałem.
      Wprowadzili taryfy 29 gr do wszystkich sieci (z wyłączeniem of course "Play'a")
      i byłem zadowolony. Postanowiłem więc przejśc na tą nową taryfę i złapałem się
      na jeden świński haczyk. Wcześniej korzystałem z pakietów internetowych (5 zł/20
      MB). Były one rozliczane co 1 bajt (czy też 1 kB). Teraz kiedy już nie mogę
      cofnąc zmiany taryfy mam możliwośc wykupienia pakietu 25 MB/5zł, ale jest on
      rozliczany co 100 kB. Zgadnijcie co się lepiej opłacało klientowi? Naprawdę
      jestem tym wku...ony bo mój limit spieprza jak oszalały.
      Mam nadzieję że po przejęciu Plusa przez Voda wszystko zmieni się na "plus" he
      he. Oby nie było jak z Orange, które jest według mnie najgorszym z operatorów.
      • Gość: murphy Re: Simplus IP: *.chello.pl 03.05.09, 15:19
        Ale o co Ci konkretnie chodzi z orange? Sam nie jestem w tej sieci, ale mam w
        rodzinie parę osób, które były w idei, a teraz są w orange i nie pamiętam, żeby
        któraś mówiła, że ta zmiana wyszła na gorsze...
      • Gość: luksus Re: Simplus IP: *.rajskanet.pl 03.05.09, 16:34
        No ja też się o mało na to nie złapałem. Ale zawsze przed zmianą taryfy czytam regulamin. A tam jest czarno na białym, że rozliczanie jest co 100kB. Masz nauczkę na przyszłość.
      • Gość: Arek Re: Simplus IP: *.lanet.net.pl 28.05.09, 19:47
        dzisiaj ten zlodziejski simplus mnie wku...l na maksa!

tez mialem pakiety internetowe i maximinuty i darmowy numer

rpzez przypadek klikanlem w link w smsie!!! i zmienilo mi taryfe na z*ebany TWOJ
        PROFIL!!

SIMPLUS SKASOWAL MI WSZYSTKIE PAKIETY I DARMOWY NUMER

DZWONILEM DO NICH I CHAMY NIE CHCA MI COFNAC ZMIANY DO POPRZEDNIEJ TARYFY!!

powiedzialem im ze przez przypadek to zrobilem, od razu wciskalem anuluj!! to
        trwalo sekunde !!!

ten nowy simplus jest do niczego!!! 2 lata siedzialem u nich i teraz taka
        chamowe i zrobili !!! nie nawidze tych chamow!!!!
      • Gość: Arek Re: Simplus1 IP: *.lanet.net.pl 28.05.09, 19:47
        dzisiaj ten zlodziejski simplus mnie wku...l na maksa!

tez mialem pakiety internetowe i maximinuty i darmowy numer

rpzez przypadek klikanlem w link w smsie!!! i zmienilo mi taryfe na z*ebany TWOJ
        PROFIL!!

SIMPLUS SKASOWAL MI WSZYSTKIE PAKIETY I DARMOWY NUMER

DZWONILEM DO NICH I CHAMY NIE CHCA MI COFNAC ZMIANY DO POPRZEDNIEJ TARYFY!!

powiedzialem im ze przez przypadek to zrobilem, od razu wciskalem anuluj!! to
        trwalo sekunde !!!

ten nowy simplus jest do niczego!!! 2 lata siedzialem u nich i teraz taka
        chamowe i zrobili !!! nie nawidze tych chamow!!!!
      • Gość: oli Re: Simplus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 17:43
        Ja się zorientowałem o nowym sposobie naliczania jak po 2 tygodniach sprawdziłem
        pakiet i zobaczyłem że mam jeszcze tylko 1 MB danych (cud że sprawdziłem bo
        gdyby mi sie skonczył to masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wcześniej to po takim
        czasie zostawało mi około 13 MB )najgorsze jest to że zmienili regulamin dla
        wcześniejszych taryf - bo ja mam jeszcez Team7 a mimo to mam dostęp tylko do
        nowych pakietów rozliczanych co 200KB, najgorsze ze kupiłem navigacje
        NaviExperta 2 lata i pewnie na 100 km zje mi z 5 Mega , Masakra - czas zmienić
        operatora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka