Dodaj do ulubionych

Wielki popyt na e-PITy

09.05.09, 12:32
Jak e-podpis będzie tańszy to ta liczba się zwielokrotni
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: Wielki popyt na e-PITy IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 11.05.09, 08:27
      Albo jak ludzie nauczą się czytać. Przecież wyraźnie jest napisane że w tym roku
      e-podpis nie był potrzebny do złożenia deklaracji.
      • Gość: qba Re: Wielki popyt na e-PITy IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.09, 09:16
        albo jak będą posiadać wiedzę na temat deklaracji i e-podpisu włącznie, a nie
        tylko czytać po łebkach: nie każdy składa PIT-37, a tylko TEN PIT można było
        składać bez e-podpisu, kolego koko.
        Więc lordoftomka ma rację - jeśli e-podpis będzie tańszy i dłużej ważny (np
        przez 10 lat) liczba składających zeznania roczne i deklaracje zwielokrotni się.
        • Gość: steel Re: Wielki popyt na e-PITy IP: *.chello.pl 11.05.09, 09:45
          ale zauważ, że przedmówca, na którego się odnosisz nie pisał jakiego
          pita składa - to tyle na temat czepiania się czyiś wypowiedzi.
    • minasz az???????? 11.05.09, 09:35
      chyba tylko
      • Gość: ja Re: az???????? IP: 213.134.152.* 11.05.09, 09:39
        Jednak "aż". Weź pod uwagę datę wprowadzenia "bezpodpisowych" regulacji.
    • Gość: Soze Nie dla linuksa! IP: *.galileusz.3s.pl 11.05.09, 09:41
      Chciałem wysłać Pit'a ale okazało się że MF przygotowało aplikację jedynie dla
      MikroShita! DLACZEGO urzędy państwowe (ZUS-płatnik) faworyzują Winda?
      • Gość: steel więc zaskarż do sądu.. IP: *.chello.pl 11.05.09, 09:48
        ..albo najlepiej odrazu idź z tym do rzecznika praw
        obywatelskich..jeszcze o tobie w gazecie napiszą :] i będzie siara,
        że nie mają w tym "szmatławcu" pisać :P Linux - twój wybór. I nie
        ściemniaj, żeś taki świętoj*bliwy, że żadnego pirata nie masz..
      • Gość: xx Re: Nie dla linuksa! IP: 87.205.149.* 11.05.09, 10:01
        No co ty? Przecież pod Wine chodzą wszystkie aplikacje dla windows i to lepiej
        niż pod Windows.
      • ludwik Re: Nie dla linuksa! 11.05.09, 10:18
        > Chciałem wysłać Pit'a ale okazało się że MF przygotowało aplikację jedynie dla
        > MikroShita! DLACZEGO urzędy państwowe (ZUS-płatnik) faworyzują Winda?

To nieprawda. Jeśli nie chcesz instalować programu tylko zamiast tego jakąś ich
        wtyczkę do przeglądarki to ona rzeczywiście jest tylko pod Windowsa. Ale sam
        program działa doskonale zarówno pod Windowsem jak i Linuksem i Mac OS Xem i
        gdybyś wszedł do działy "Do pobrania" zobaczyłbyś przycisk instalacji z ikonkami
        wszystkich trzech systemów. Testowałem pod dwoma ostatnimi i byłem pozytywnie
        zaskoczony. Po doświadczeniach z innymi programami od administracji państwowej
        spodziewałem się najgorszego.
        A jeśli w ogóle nie chce ci się instalować żadnego programu to można było
        wypełnić i wysłać elektronicznie bezpośrednio z poziomu strony internetowej
        www.pitroczny.pl (serwis prowadzony przez ifirma.pl, nie bezpośrednio MF)
      • Gość: sprawiedliwy Re: Nie dla linuksa! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.09, 07:27
        Twoja wypowiedź jest dowodem że Linux jednak nie jest dla wszystkich. A w każdym
        razie nie dla Ciebie. Całe rozliczenie pięknie hula na Linuxie bez problemów. A
        jak to zrobić? Dam Ci radę, taką jaką większość z was (linuksiarzy) daje mi jak
        proszę ich o pomoc: www.google.com :P
    • Gość: podatnik Bezedura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:52
      Aby rozliczyć się mailem musisz pójść pieszo do US i zadeklarować, że tak chcesz
      zrobić.

Przecież to logiczne rozwiązanie, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka